Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Corona gevolgen

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Wat gaan jullie als eerste doen als alles weer open gaat? Ik naar Naturalis in Leiden..daarna wat andere natuurmusea en dan een trappist drinken in de kroeg met wat maten.
    Last edited by vuurwants; 24-01-2022, 17:55.

    Comment


    • Zo was al verwacht prostitutie open tot 22u vanaf morgen

      Comment


      • Men is in de ziekenhuizen begonnen met inhaal operaties

        Comment


        • https://www.telegraaf.nl/nieuws/1888...-dan-250-op-ic

          Comment


          • Originally posted by frankkinky View Post
            Men is in de ziekenhuizen begonnen met inhaal operaties
            Gelukkig maar, je zou maar maanden in angst leven omdat je weet dat er iets niet helemaal lekker is met je hart maar je operatie steeds uitgesteld wordt.

            Comment


            • Ja of al die maanden pijn hebt gehad of verslechtering van je gezondheid of erger dat je er aan gestorven bent. De zogenaamde nevenschade

              Comment


              • Dat is ook erg inderdaad.

                Comment


                • nieuwe mutatieeeeee onderweg

                  Comment


                  • De corona-pil komt er nu echt aan: https://www.hartvannederland.nl/coro...apillen-pfizer

                    Comment


                    • aantal besmettingen gaan door het dak, maar ziekenhuis dalen de cijfers maar door en daar gaat het om

                      Comment


                      • Ja, maar niet alleen. Er is een ander probleem, als er veel mensen tegelijk ziek zijn kunnen er personeelsproblemen ontstaan zoals oa bij de NS en politie.

                        Comment


                        • Zo is dat Paulus, maar niet alleen dat..ook bij de bevoorradings keten supermarkten of bij postbezorging..Zoiets kon je al 2-3 weken zien aankomen..(zoals in Engeland)..maar ja..dat hebben we met zijn allen gewild.

                          Comment


                          • Beter dan vele ondernemers en personeel ziek of werkeloos thuis. Bij zoveel zieken ook minder reizigers en mensen acrief waar politie op moet letten dat heft elkaar op

                            Comment


                            • Het zijn allemaal lastige dilemma's. Er is altijd iemand de dupe.

                              Comment


                              • nu iets stijgend in ziekenhuis maar 5 om 5 dus te verwaarlozen

                                Comment


                                • https://www.telegraaf.nl/nieuws/1702...ven-met-corona

                                  Deskundigen pleiten voor Covid-weerbericht
                                  Structurele aanpak: Zo kunnen we leren leven met corona

                                  AMSTERDAM - Nu het einde van de pandemie in zicht is, maar Covid-19 hoogstwaarschijnlijk in zekere mate blijft rondwaren, wordt het tijd voor een structurele aanpak. Als uitgangspunt daarvan moet gelden dat burgers weten waar ze wanneer aan toe zijn en dat maatregelen proportioneel worden.

                                  Belangrijkste advies


                                  Dat is het belangrijkste advies van een groep wetenschappers die nu deel uitmaakt van het Outbreak Management Team (OMT) aangevuld met collega’s uit andere disciplines en bestuurlijke zwaargewichten.



                                  Het gaat onder meer om ic-arts Diederik Gommers, viroloog Marion Koopmans, Voorzitter Landelijk Overleg Infectieziektebestrijding Anja Schreijer en microbioloog Jan Kluytmans (allen huidig of voormalig OMT-leden). Waarvan de laatste twee het initiatief voor de bijeenkomst namen. Maar ook om hoogleraar sociologie Tanja van der Lippe, burgemeester van Breda Paul Depla en directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau Kim Putters.

                                  OMT kijkt te eenzijdig


                                  Ze kwamen afgelopen week bij elkaar en publiceren zaterdag een verslag van deze sessie. Belangrijk onderdeel ervan: richt een wetenschappelijk transitieteam op dat zich moet buigen over de structurele aanpak van corona. In die ploeg zouden, anders dan in het OMT, ook ethici, economen en communicatiewetenschappers moeten zitten. Al vanaf vroeg in de pandemie is er kritiek dat het Outbreak Management Team te eenzijdig naar de coronaproblematiek kijkt.

                                  Volgens viroloog Marion Koopmans zou een transitieteam niet in de plaats van het OMT, maar ernaast moeten komen. Juist om ervoor te zorgen dat in adviezen aan het kabinet met meer wordt rekening gehouden dan alleen de medische kant van de problematiek. Het OMT-lid denkt dat zo’n nieuw adviesorgaan complex is omdat de wetenschap niet gewend is te discussiëren buiten het eigen vakgebied. „Maar de behoefte is er en daarom zou je het moeten proberen”, vindt Koopmans.

                                  Transitieteam


                                  Het verslag van de groep, die feitelijk een voorschot heeft genomen op zo’n transitieteam, leest als een hoopvolle analyse van de stand van zaken. Zo stellen de deelnemers vast dat de kans op gunstige scenario’s met de tijd toeneemt terwijl die op een worst case scenario waarbij Covid-19 oncontroleerbaar is steeds kleiner wordt.

                                  „De verwachting is dat SARS-CoV-2 zich uiteindelijk ontwikkelt tot een seizoensgebonden virus, dat een milde bovenste luchtweginfectie veroorzaakt. Dit is nu echter nog niet zover en volledig verdwijnen van SARS-CoV-2 wordt niet realistisch geacht”, vatten de deelnemers samen.

                                  Proportioneel


                                  Vanuit dit startpunt pleiten ze voor een voorspelbare verdere aanpak van corona. Maatregelen moeten proportioneel zijn en rekening houden met ieders belang. Ook die van groepen die nu volgens de groep bovengemiddeld onder de coronabestrijding hebben geleden zoals schoolkinderen en jongeren. Voorkomen moet worden dat er ad hoc ingrijpende maatregelen worden genomen die vervolgens weer los worden gelaten; het jojobeleid.

                                  Verder adviseert de niet formele denktank maatregelen aan te houden die volgens de deelnemers hebben laten zien goed te werken. Zoals een sneltest doen voor een evenement en mondkapjes dragen. Coronabestrijding moet zo ook aan burgers zelf worden overgelaten in plaats van opgelegd.

                                  Initiatieven buitenland


                                  Ook vinden de leden het verstandig als Nederland kijkt naar succesvolle initiatieven uit het buitenland. Zo wijst Marion Koopmans naar Groot-Brittannië waar coronatesten volgens haar op elke hoek van de straat mogelijk zijn. In het Verenigd Koninkrijk gelden momenteel minder maatregelen dan in Nederland. Ook wijst de adviesgroep op bouwkundige aanpassingen voor beter binnenklimaat.

                                  „Je zou moeten kijken of dat soort oplossingen uit het buitenland hier ook een positieve bijdragen kunnen leveren”, zegt Koopmans. „Waarbij je tegelijkertijd niet alles 1 op 1 kan overnemen door onze wetgeving en cultuur. Kijk maar naar hoe weinig problemen 2 en 3g in Duitsland en Frankrijk geven en hoe gevoelig het hier ligt.”

                                  Tot slot adviseren de leden van het gezelschap goed te kijken naar de overheidscommunicatie rond Covid-19. Die moet helderder worden, bijvoorbeeld in de vorm van een Covid-weerbericht, waarin net zoals door het KNMI weleens een code geel, oranje of rood wordt afgekondigd. Deze codes zijn gebaseerd op feiten, zijn verbonden aan een helder advies (wat, wanneer, voor wie), zodat mensen weten wat hen te doen staat.

                                  Comment


                                  • https://www.telegraaf.nl/nieuws/1149...enten-op-de-ic

                                    IC bedden met corona patienten met maar liefst 25 gedaald, dus ruim 10% minder en nu het laatste aantal sinds eind oktober

                                    Comment


                                    • De ziekenhuizen verzorgen op dit moment 1154 mensen met corona, zo valt op te maken uit de meest recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dat zijn er 25 meer dan een dag eerder.

                                      Op de intensive care is er nog een lichte daling te zien. Op de ic's liggen nu 209 patiënten met corona, vier minder dan een etmaal ervoor. Dat is het laagste aantal sinds 28 oktober vorig jaar. Een dag eerder daalde het aantal coronapatiënten op de ic met 25, dat was de grootste daling van het aantal coronapatiënten op de ic's in één dag in ruim drie weken tijd.

                                      Er werden afgelopen etmaal tien nieuwe coronapatiënten op de ic's opgenomen. Dat zijn er ongeveer evenveel als het dagelijks gemiddelde aan nieuwe ic-opnames van afgelopen week. Doordat er tussen zaterdag en zondag meer mensen overleden of de intensive cares mochten verlaten, daalde het totale aantal mensen met Covid-19 dat een ic-bed bezet houdt toch.

                                      Op de verpleegafdelingen worden nu 945 patiënten met corona behandeld, 29 meer dan een dag eerder. Afgelopen dagen schommelt de bezetting in de klinieken. Zo daalde het aantal coronapatiënten woensdag en donderdag, maar vanaf vrijdag neemt de bezetting weer toe. Afgelopen etmaal werden er 140 nieuwe mensen met corona op een verpleegafdeling opgenomen.

                                      Comment


                                      • Ik ben ondertussen een beetje 'immuun' voor al die cijfers. Ik hou het zelf niet meer dagelijks bij.

                                        Comment


                                        • alleen die IC cijfers doen er toe

                                          de rest is minder ziek en komen er weinig op de IC terecht, beleid lockdowns is gericht op ic capaciteit

                                          afgelopen etmaal 3 IC bedden meer in gebruik met corona patienten, nu 212 ic bedden bezet met corona

                                          Comment


                                          • https://www.telegraaf.nl/nieuws/5811...ordt-behandeld

                                            Comment


                                            • Afgelopen etmaal weer 6 corona patienten minder op de ic

                                              Comment


                                              • Oké, maar het aantal nieuwe IC-patiënten neemt weer toe, je kan erop wachten dat de IC-bezetting ook weer toeneemt.

                                                Comment


                                                • Geen probleem voor deze mutatie worden er veel lagere aantallen verwacht wat ze ook in andere landen zien. De ziekenhuizen kunnen dat aan

                                                  Comment


                                                  • + dat er nu nog veel mensen in ziekenhuis liggen met de delta variant die dus langer en zieker zijn, zodra die groep uit de ziekenhuizen is blijven de patienten over met de huidige variant die dus minder ziek zijn en ook veel korter in het ziekenhuis verblijven en veel minder doorstromen naar de ic's

                                                    Comment

                                                    Working...
                                                    X