Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Merken jullie al gevolgen in de prostitutiebranche door het Corona virus?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • https://www.telegraaf.nl/nieuws/2540...at-zaterdag-in

    ’Milde lockdown’ gaat zaterdag in

    AMSTERDAM - Winkels, restaurants en cafés moeten de komende drie weken om 19.00 uur de deuren sluiten. Ook komt er weer een advies om bezoek thuis te beperken en moet iedereen zo veel mogelijk thuis werken.

    Zaterdag om 19.00 uur gaan de maatregelen in. Het kabinet is tot deze maatregelen gekomen na urenlang overleg op het Catshuis donderdagavond.

    Publiek bij sportwedstrijden moet de komende drie weken waarschijnlijk wegblijven van tribunes, al is hier in het kabinet nog discussie over. Immers: bioscopen en theaters, waar nauwelijks besmettingen op zijn terug te voeren, mogen wél open blijven. Als het daar mag, waarom dan geen voetbalsupporters, als die ook gewoon in hun stoeltjes zitten, zo hebben meerdere ministers ingebracht.



    Verder gaat het coronatoegangsbewijs ook gelden voor dierentuin en pretpark. Er komt weer een advies om thuis maar een beperkt aantal mensen te ontvangen, waarschijnlijk maximaal vier. Vrijdagmiddag neemt de ministerraad een definitief besluit.

    Met de maatregelen wil het kabinet de piek platslaan van besmettingen en ziekenhuisopnames. Het is waarschijnlijk een beperking van enkele weken. In de tussentijd worden maatregelen voorbereid voor de langere termijn, zoals de verplichting van de coronapas voor niet-essentiële winkels, de werkvloer en het hoger onderwijs. Ook de beperking van de coronapas voor sommige sectoren voor wie gevaccineerd en genezen is, wordt in de steigers gezet. Van dit zogeheten 2G-beleid verwacht het Outbreak Management Team (OMT) veel effect, aangezien het vooral ongevaccineerde coronapatiënten zijn die de ziekenhuizen belasten.

    Verhitte vergadering


    In een langdurig en volgens betrokkenen soms verhitte vergadering in het Catshuis hadden de meest betrokken bewindslieden donderdag moeite met keuzes maken. De opdracht van het OMT leek eenvoudig: het aantal besmettingen moet omlaag om te voorkomen dat de zorg nog verder wordt overlopen door coronapatiënten. Wie de besmettingspiek wil neerslaan, moet het aantal contacten en reisbewegingen verminderen.

    Duidelijk is dat de huidige maatregelen niet genoeg effect hebben. De vorige week aangekondigde aanscherpingen, zoals de uitbreiding van het coronatoegangsbewijs naar de werkvloer, het hoger onderwijs en niet-essentiële winkels kunnen nog niet worden ingevoerd omdat de wetswijziging nog tijd vergt. De invoering van 2G (gevaccineerd of genezen), waarbij de testoptie voor de coronapas vervalt, is eveneens nog in voorbereiding.

    Sluitingstijd naar 19.00 uur


    „We kunnen hier niet op wachten”, zegt een betrokkene bij het kabinetsbeleid. „Er moet nú iets gebeuren.” Aanvankelijk lagen ’alle maatregelen op tafel die de afgelopen anderhalf jaar zijn uitgeprobeerd’. Momenteel kijkt het kabinet vooral naar de horeca, die behalve met vroege sluitingstijden ook te maken krijgt met de zitplicht voor gasten, waarmee spontaan rondlopen passé is en daarmee ook dansen. De scholen blijven open.

    ’Draagvlak dun’


    Tijdens de vier uur durende vergadering in de ochtend kwamen premier Rutte en ministers Grapperhaus (Justitie), De Jonge (Volksgezondheid), Blok (Economische Zaken), Hoekstra (Financiën) en Ollongren (Binnenlandse Zaken) er lange tijd niet uit. Het ging er volgens een bron bij het kabinet soms ’stevig’ aan toe. „De maatregelen zijn ook heel ingrijpend en het draagvlak is dun.”

    De meest betrokken ministers vervolgden hun overleg in de avond. Het leidde tot een besluit op hoofdlijnen over aangescherpte maatregelen, waarvan de vroegere sluitingstijd van de horeca en winkels de belangrijkste is.

    Comment


    • de drukte qua aanbod dames en klanten clustert logischerwijs naar de dag tot 18 uur

      Comment


      • Het is voor mij even schakelen qua tijdstip van sessies omdat die nu meestal overdags zijn omdat ik in de legale sector vooral dames ontmoet en maar enkel een x in thuisontvangst waar ik dan voor avond kan kiezen. het vergt wat andere tijdsindeling en ook mindset qua spel etc. Maar het lukt prima als je er tijdig rekening mee houdt, alleen zijn topdames wel sneller volgeboekt, dus ook tijdig plannen

        Comment


        • Zware lockdown van maanden sluiting op komst

          Comment


          • Dan weet je meer dan wij.
            ik kan dit zeker niet uitsluiten, maar niets is nog zeker.
            Wat ik wel begrepen heb is dat er misschien nog een tussentijdse persconferentie komt om te benadrukken dat mensen zich aan de huidige maatregelen moeten houden.

            Comment


            • Dat doen mensen toch niet en de ziekenhuizen puilen uit dus een lockdown is onvermijdelijk.
              Ze willen het liefst de middenstand ontlasten door het over de feestdagen te tillen ivm de kerststinkopen maar dat gaat niet lukken met gem. 50 tot 100 mensen per dag extra in het ziekenhuis.

              Comment


              • Kwestie v logisch nadenken en men heeft het gisteren min of meer aangekondigd de debielen van het zogenaamde veiligheidscomite. We staan er nu slechter voor dan ooit mede dankzij dat slappe gepolder

                Comment


                • Ik kan uiteraard niet voor heel Nederland spreken maar wat ik zo zie in de plaatselijk supermarkt is dat bijna niemand zich aan de basisregels wil houden..dus als het tot een ferme lockdown komt zeg ik; gefeliciteerd Nederlanders, nu blij? Waar het daarna naar toe moet; geen idee maar ik houd mijn hart vast.

                  Comment


                  • Wat ik zie in de grotere supermarkten is dat afstand houden voor veel mensen moeilijk is, mondkapjes meestal wel op.

                    Comment


                    • Originally posted by vuurwants View Post
                      Ik kan uiteraard niet voor heel Nederland spreken maar wat ik zo zie in de plaatselijk supermarkt is dat bijna niemand zich aan de basisregels wil houden..dus als het tot een ferme lockdown komt zeg ik; gefeliciteerd Nederlanders, nu blij? Waar het daarna naar toe moet; geen idee maar ik houd mijn hart vast.
                      gelul je lijkt Rutte wel., ze hadden een maand geleden met boosterprik moeten beginnen want in andere landen hadden ze kunnen zien dat vaccin ouderen uitgewerkt was en die liggen nog weer in de ziekenhuizen

                      dat geneuzel met mondkapjes maken het verschil niet

                      Rutte geeft het volk ook al de schuld, ze zijn ZELF schuldig

                      alleen maar bla bla, maar geen juiste aktie , politiek maakt land nu kapot

                      Comment


                      • Naar mijn idee is het én én, en niet het een of het ander... dat de politiek meestal veel te laat is, is waar denk ik. Maar ook dat veel te veel mensen zich geen bal aantrekt van zaken die infectie kunnen voorkomen. (of op zijn zachts gezegd, er tegen gaan demonstreren)

                        Comment


                        • dat zijn maar kleine aantallen, het vaccin had het kunnen voorkomen en van een kabinet mag je serieuze aktie verwachten, van publiek wat deels de regels niet meer snapt is minder van te verwachten , je moet onderhand een cursus online volgen om steeds te bekijken wat wel en niet mag en waar en hoe

                          Comment


                          • Originally posted by Donald Dump View Post
                            je moet onderhand een cursus online volgen om steeds te bekijken wat wel en niet mag en waar en hoe
                            Zo ingewikkeld is het nu allemaal ook weer niet.
                            Volgens mij gaat het dan ook niet om het wat, waar en hoe, maar om het waarom. Als de logica achter maatregelen niet duidelijk is, dan neemt de opvolgingsbereidheid logischerwijs af. En als de angst voor het virus ook afneemt (en mits gevaccineerd is daar veel voor te zeggen), dan versnelt dat die ontwikkeling nog. Kortom, mensen trekken steeds meer hun eigen plan, niet omdat ze niet begrijpen wat er wel of niet 'mag', maar waarom dat wel of niet mag en waarom dat voor hen van belang zou zijn.

                            Dit staat of valt met goede communicatie en daarin blinkt dit kabinet niet uit. Logisch ook, want het is geen sine cure om een zwalkende beleidslijn te verkopen als consistent, logisch en noodzakelijk.

                            Comment


                            • Volgens mij is het redelijk logisch.. door contact met/van grote groepen mensen zoveel als mogelijk te voorkomen/vermijden, beperk je het risico van infectie.

                              Comment


                              • Ze moeten vaccineren, de rest is detail

                                Comment


                                • Maar een gedeelte wil dat niet, dus ik stel voor om ongevaccineerden toegang tot de maatschappij te verbieden....

                                  Comment


                                  • Turboboost bedoelt ie... zucht

                                    Comment


                                    • Originally posted by vuurwants View Post
                                      Maar een gedeelte wil dat niet, dus ik stel voor om ongevaccineerden toegang tot de maatschappij te verbieden....
                                      Virus wordt ook doorgegeven door gevaccineerden

                                      Comment


                                      • Klopt, maar de kans is wel lager.

                                        Comment


                                        • maar op 17 miljoen mensen dus wel een groot probleem en dat zien we dus nu ook terug in de infectiecijfers, het explodeert

                                          Comment


                                          • Juist, dus kom maar door met ferme maatregelen!

                                            Comment


                                            • juist niet, we gaan geen gezonde mensen opofferen voor zwakkere bejaarden, het virus gaat niet weg daar zitten we jaren mee

                                              dus alles open, en boost vaccins zetten bij de ouderen

                                              en niet alles kapot laten gaan via lockdowns die maar deels helpen

                                              Comment


                                              • Originally posted by Buffalo Bill View Post
                                                juist niet, we gaan geen gezonde mensen opofferen voor zwakkere bejaarden

                                                Hele rare opmerking..

                                                In ieder geval het coronavirus heeft de laatste periode de minste impact op ouderen mensen.

                                                De meeste positieve coronatests werden afgelopen week afgenomen onder 5- tot en met 14-jarigen en 35- tot en met 44-jarigen.
                                                Het gaat vooral om schoolgaande kinderen en hun ouders, bevestigt het RIVM.
                                                Vooral jonge kinderen en hun ouders testten vorige week positief op corona | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl


                                                Comment


                                                • wat er op ic ligt zijn geen kinderen hoor,

                                                  Comment


                                                  • Perconferentie vervroegd naar a.s. vrijdag, dus zaterdag lockdown

                                                    Comment

                                                    Working...
                                                    X