Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Prostitutie in de media

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • "Advertenties, een merkbare aanloop van klanten en overlast voor omwonenden zijn niet de bedoeling."

    Dus je mag wel thuiswerken straks in Nieuwegein, maar je mag het aan niemand vertellen met een advertentie De Gemeente Nieuwegein heeft hier goed over nagedacht zeg

    Comment


    • ja domheid, hoe komen ze dan aan hun klanten, en dan nog veel dames willen niet geregistreerd staan of in hun eigen huis werken gezien vele nadelen die dat heeft dus dit wordt hem echt niet, los van dat idee in Utrecht met huizen met tig kamers, dat is helemaal van de zotte

      Comment


      • Als een dame geregistreerd wil staan thuis en daar op een dag 4-5 keer de deurbel gaat voor een klantje zonder geluidsoverlast, dan moet dat kunnen natuurlijk.

        De dames die niet geregistreerd willen staan in hun eigen huis, ja daar gaat dit dan niet op. En dan doe je nog steeds aan sekswerk op een illegale locatie. Dat zal de meerderheid zijn lijkt me van de huidige thuiswerkers.

        Comment


        • Dus amper een doelgroep

          Comment


          • Overheid is bezig prostitutie langzaam uit ons straatbeeld te krijgen.

            Comment


            • Hoe wil je sexwerker nog kwetsbaarder maken door haar thuis te laten werken? En dan ook nog niet mogen adverteren? Hoe weten klanten dan dat ze bestaat? Wat een tijd en geldverspilling van onze dure belastingcenten weer. Zo houden ze de illegaliteit juist in stand. Wat is er mis met gecontroleerde vergunde privehuizen of kamerverhuurbedrijven?

              Comment


              • De privehuizen gaan toch niet dicht? Het gaat om meer alternatieven bieden ten opzichte van illegaliteit. Als een sekswerker thuis wil werken in haar eigen huis en dat kan ze goed kan faciliteren, dan moet dat kunnen. Ik geloof niet dat bij voorbaat een sekswerker kwetsbaarder wordt. Er zijn er genoeg die hun mannetje staan en voor wie dit een prima optie is.

                Als een sekswerker niet wil thuiswerken, dan moet daar ook ruimte voor zijn d.m.v. de bestaande privehuizen en kamerverhuurbedrijven. Zou vooral goed zijn als ze de bestaande bedrijven het dan makkelijker maken om hun werk te doen i.p.v. tegenwerking vanuit de gemeente zoals je dat nog wel eens hoort.

                Comment


                • een meisje verliest het altijd van een man fysiek en wat dacht je van de kwetsbaarheid in het algemeen, gasten die denken dat er veel contant in huis is, zal niet de 1e keer zijn dat dames van plezier last hebben van berovingen of inbraken. En dan ook nog kwetsbaar t.o.v. de buurt en familie , want als ze weten dat je dit vak doet heb je het meestal ook niet gemakkelijk

                  en dat idee met grote huizen met vele dames en werkkamers zonder exploitant is een directe bedreiging van vergunde privehuizen die nog controle hebben op misstanden en voor veiligheid zorgen

                  Comment


                  • Maar het moet toch een vrije keuze zijn? Als de sekswerker dat wil, thuis ontvangen en die risico's zelf inschat? Daar zie ik niks mis mee. De gemeente dwingt niemand om thuis te werken. Het is een optie.

                    Degenen die dat niet willen, prima, die kunnen naar een privehuis.

                    En die 'grote huizen' krijgen geen exploitant? Is dat zo? Iemand zal het toch moeten runnen, de huur innen, schoonmaken, enzovoort.

                    Comment


                    • het gaat erom dat ze denken een groot probleem op te lossen, maar de meeste meiden zitten in illegaliteit omdat ze geen belasting willen betalen of herkebaar vd buurt etc willen zijn, het is weer dus een onzinnig plan wat amper de illegaliteit helpt,

                      Comment


                      • Het is inderdaad zo dat vrijwel alle dames die in een privehuis werken bewust in een andere plaats gaan werken vanwege herkenbaarheid van familie, vriend etc. Dames in een privehuis willen legaal werken en krijgen wit uitbetaald en maandelijks een salarisstrook zodat ze daar ook verder mee kunnen in onze maatschappij. Daarnaast liften ze mee op de marketing en klantengroep van een privehuis. Ook is er veiligheid doordat een privehuis camera's heeft hangen en klanten die iets verkeerds van plan zijn ook dit niet snel zullen doen omdat ze ook tegenover te veel mensen (dames, gastheer/vrouw) staan. Ook blijft de privacy van de dame in kwestie qua woonadres etc. gewaarborgd. Dus ook geen kans op inbraak of overval wat bij thuiswerk wel kan.

                        De groep thuiswerkers die nu illegaal werken doen dat vaak omdat ze dan meer overhouden omdat ze alles zwart vangen en geen belasting opgeven want niemand weet toch dat ze dat werk doen? Dus de dames die bewust voor illegale thuiswerk kiezen willen niet geregistreerd staan en belasting betalen. Overigens is thuiswerk vaak niet echt thuiswerk omdat het vaak op een andere locatie is dan waar de dame daadwerkelijk woont of ingeschreven staat. Het meeste aanbod van dames op thuiswerk zijn ook dames die die tijdelijk voor dit werk overkomen uit het buitenland met met name dames uit Zuid-Amerika en Oost-Europa. Vaak niet geregistreerd of geen BSN nummer. En dan ook geen zicht op leeftijd of vrijheid in werk (pooier/mensenhandel etc.).

                        Dus die hele legalisatie van thuiswerkers betreft maar een zeer kleine groep dames die dat daadwerkelijk zouden willen. En dan met regels dat ze niet mogen adverteren wordt ze kans op klanten bijna ontnomen. En daarnaast blijft het gevaarlijk omdat een dame alleen kwetsbaar is, niet alleen tijdens haar werk ook daarna voor mensen die uit zijn op geld etc. En wil een thuiswerkdame daadwerkelijk dat haar omgeving weet dat ze dit werk doet?

                        Het is weer een voorbeeld van een ambtelijk plan waar geen realiteitszin achter zit van hoe het in de praktijk werkt.

                        Comment


                        • Ze draaien de legale en min of meer veilige prostitutie de nek om, en dan neemt de illegaliteit en wantoestanden juist toe. Ze raken totaal het zicht en de grip kwijt door hun domme naieve benadering van de prostitutiemarkt. Maar ambtenaren zijn ook helemaal losgezongen van de maatschappij, waarom zijn we daar nog verbaasd over. Nemen ze geen advies van huidige exploitanten meer in hun beleid of zien ze die als onbetrouwbare tegenstanders die juist voor misstanden zorgen, dus de omgekeerde wereld van de realiteit... ik ben zo klaar met politiek en overheidsmensen. Die maken het land per week slechter, en ze hebben het niet eens door.

                          Comment


                          • https://www.nu.nl/utrecht/6235891/pr...595.1668152374

                            Twee prostituees zijn zaterdagavond in een woning in Driebergen op heterdaad betrapt toen ze met een klant bezig waren. Burgemeester Frits Naafs van de gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft het appartement daarop per direct gesloten.

                            De afgelopen tijd kwamen er bij Meld Misdaad Anoniem meerdere meldingen binnen over overlast in de buurt 'door een grote stroom aan bezoekers' bij de woning aan de Groenhoek in Driebergen-Rijsenburg.



                            Nadat het vermoeden ontstond dat er sprake was van illegale prostitutie in de woning, hebben politieagenten en toezichthouders van de gemeente op zaterdagavond een controle uitgevoerd. Zij stuitten op twee slaapkamers, ingericht om klanten te ontvangen.

                            Op het moment dat de agenten de woning binnengingen waren er dan ook twee prostituees en één klant aanwezig. Het gedrag van zowel klanten als prostituees zorgde voor 'een ernstige verstoring van de openbare orde', concludeert de gemeente nu.

                            Burgemeester Naafs zegt dat illegale prostitutie zorgt voor ernstige overlast in woonwijken. "Ik weiger dat te accepteren. Vrouwen kunnen slachtoffer worden van mensenhandel. Wij hebben hier nadrukkelijk aandacht voor. Ik sluit aanvullende maatregelen op basis van het nog lopende onderzoek niet uit".

                            De woning aan de Groenhoek is voor een periode van twee weken gesloten.

                            Comment


                            • Wat doen ze moeilijk ze willen het toch legaliseren? Want eerder kans op misstanden bij exploitanten vinden ze in Utrecht😂

                              Comment


                              • Originally posted by Lucky Luc View Post
                                Ze draaien de legale en min of meer veilige prostitutie de nek om, en dan neemt de illegaliteit en wantoestanden juist toe. Ze raken totaal het zicht en de grip kwijt door hun domme naieve benadering van de prostitutiemarkt. Maar ambtenaren zijn ook helemaal losgezongen van de maatschappij, waarom zijn we daar nog verbaasd over. Nemen ze geen advies van huidige exploitanten meer in hun beleid of zien ze die als onbetrouwbare tegenstanders die juist voor misstanden zorgen, dus de omgekeerde wereld van de realiteit... ik ben zo klaar met politiek en overheidsmensen. Die maken het land per week slechter, en ze hebben het niet eens door.
                                Waarom draait het de legale prostitutie de nek om als er een andere vorm van legale prostitutie bij komt? Ik begrijp echt niet waarom hier zoveel weerstand op is dit forum, op wat ze in de gemeente Utrecht aan het bespreken zijn.

                                Alles wat nu al open is aan legale sekswerk-locaties dat blijft open, daar veranderd niks aan. Er komen alleen alternatieven bij.

                                Comment


                                • Originally posted by Buckie View Post
                                  Wat doen ze moeilijk ze willen het toch legaliseren? Want eerder kans op misstanden bij exploitanten vinden ze in Utrecht😂
                                  Is heel andere situatie. De betreffende woning in Driebergen was niet van één van de sekswerkers. En met de nieuwe regels waar o.a. Nieuwegein nu mee wil starten, mag het ook alleen de eigenaar/hoofdhuurder van de woning degene zijn die sekswerk aanbied in de woning. En dus niet twee sekswerkers in één pand.

                                  Comment


                                  • maar in de praktijk is dat dus de onzin waar het over gaat, ingeschreven of niet, de kwetsbaarheid is duidelijk van een thuiswerkster en in Utrecht willen ze gaan proefdraaien met huizen met 10-15 sekswerkers zonder exploitant , dus nog veel erger dan 2

                                    Comment


                                    • Hoe meer plekken er zijn waar er legaal geneukt kan worden, hoe beter

                                      Comment


                                      • Dat ligt er aan, als die meiden uitgebuit of gepimpt worden of bezocht kunnen worden door overvallers etc. is dat per definitie niet beter

                                        Comment


                                        • Ook slechte journalisten omdat ze het maar aannemen wat een gemeente etc zegt. Geen kennis van zaken of wederhoor bij sex exploitant of sexwerker

                                          Comment


                                          • en ze werken allemaal langs elkaar heen want in alle regio's en kranten zie je dezelfde argumenten terug komen van exploitanten die het zwaar hebben of stoppen omdat de illegaliteit het wint via klantenwerving internet en werken op illegale locaties zonder belasting betalen of registratie, wat met name door geen steun aan sekswerkers door de overheid is veroorzaakt in de corona tijd

                                            zie ook https://www.volkskrant.nl/nieuws-ach...deel~b08e586f/

                                            Club Diana sluit de deuren: klanten genoeg, maar sekswerkers verkiezen de illegaliteit boven het bordeel


                                            Nog een week of twee, dan sluit Club Diana, de roemruchte seksclub in het Brabantse Zundert, de deuren. Niet door te weinig klandizie. Maar bij gebrek aan vrouwen. ‘Illegaal werken is lucratiever.’ Daar heeft de hele sector last van.

                                            Comment


                                            • Als je ziet wat er allemaal al dicht gegaan is de laatste jaren...

                                              Amersfoort Prive failliet , grote zaak naast NS station, nu verkocht aan projectontwikkelaar, was grootste privehuis in Amersfoort. Huize Diane zelfde eigenaar van voorheen Amersfoort Prive, ook dicht gegaan toen en nu enkele maanden open, klein privehuisje in woonwijk met oude naam Amersfoort Prive van de grote failliete zaak. Huize Mona vd Voorstraat Utrecht, gestopt en woonunits van gemaakt. Privehuis La Cloche wat eerst een club was met grote suites op 1e en 2e verdieping, tijdje dicht geweest, nu aantal jaren open middels doorstart en nieuwe eigenaren, maar dan als privehuis met beperkt aantal kamers (7) op de begane grond en vrij snel de corona tijd voor de kiezen gekregen en nu de hoge energie rekeningen en recessie. Zandpad en Hardebollenstraat door wanbeleid Gemeente Utrecht en vooral voorheen Burgemeester Wolfsen (gerucht gaat dat hij dochter heeft die in loverboyhanden ooit was gevallen) gesloten en vele dames naar de illegaleit heeft gejaagd, of andere steden. Huize Monique 1 na grootste privehuis in Amersfoort dicht gegaan mede door wanbeleid eigenaren en niet netjes behandelen vd dames en concurrentieslag verloren t.o.v. andere privehuizen en de illegale markt. Privehuis Khorat Prive Amersfoort op last burgemeester dicht van onbewezen wantoestanden, eigenaar heeft juridische strijd tegen de gemeente financieel en mentaal niet kunnen volhouden en is ge-emigreerd naar het buitenland, klaar met Nederland. Massagesalon Gansstraat, is niet duidelijk of die nog bestaat of prostitutievergunning heeft. Vestiging Jan Bik Utrecht gesloten, later overgenomen door eigenaren Dynamite Prive Nieuwegein, maar terug genomen door de Domeinen om vervolgens prostitutievergunning in te trekken.

                                              Tippelzone Europalaan Utrecht gesloten, op zich prima, dat is geen juiste vorm van prostitutie gezien de drugsverslaving van de meeste sekswerkers en onveilige werklocatie en manier van werken.

                                              Er waren verder begin 2009 in de gemeente Utrecht, afgezien van de raamprostitutie, vijf bordelen (dat wil zeggen met horecavergunning) of privé-huizen (dat wil zeggen zonder horecavergunning) met prostitutievergunning[24] en naar schatting nog 32 prostitutiebedrijven zonder vergunning[41], en zo’n 200 à 300 thuiswerksters en escorts[41]. (bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Prosti..._Utrecht_(stad))

                                              In Den Haag sluit het ene privehuis en seksclub (Maison Prive, Pleasure Palace, Bananas, Paradise Club, Secret Minds en vele andere legale prostitutitutie zaken zijn dicht) na de andere en zijn al vele raambordelen verdwenen. Zie ook columns in het AD van Sjaak Bral:

                                              https://www.ad.nl/den-haag/prostitut...imte~a2b9d486/

                                              https://www.ad.nl/den-haag/adieu-bor...el-1~aa5f2cfd/

                                              https://www.ad.nl/den-haag/adieu-bor...nde~a4190bd66/

                                              Of dat men van raamprostitutie af wil in Den Haag: https://www.denhaagcentraal.net/nieu...t-onduidelijk/ en https://www.denhaagcentraal.net/nieu...t-onduidelijk/

                                              En hier https://pointer.kro-ncrv.nl/we-drukk...immige-hoek-in ook duidelijk te zien wat er gebeurt volgens mensen en deskundigen uit het werkveld in de huidige prostitutie in Utrecht, ook toenmalig D66 raadslid Ellen Bijsterbosch die vocht voor een goede prostitutiewereld aan het woord voor de camera samen met eigenaar Privehuis La Cloche. Vervolgens liet de landelijke tak van D66 hun raadslid Ellen Bijsterbosch om in de kamer een nieuwe wet die niet gunstig was voor de sekswerker eropeens voor te stemmen waar ze eerst tegen waren. Ellen Bijsterbosch is vanwege standpunten en misstanden in de partij op landelijk niveau, ook opgestap en geen lid meer van D66....

                                              en in Amsterdam al vele raambordelen gesloten, opgekocht etc door boef Asscher destijd en vele privehuizen en clubs dicht maar de hotels en air b&b locaties zitten vol met sekswerkers die worden ingevlogen vanuit Roemenie, Columbia etc, kinky.nl en andere advertentiesites staan er vol mee, en in Utrecht is dat niet anders... Geen controles door gemeente of politie, en geen Euro die richting de schatkist gaat. Dus ja, dan komen ze met het topidee dat men thuiswerk wil gaan legaliseren, maar dat thuiswerk met in eigen woning ingeschreven staan en een BSN nr hebben, is een andere wereld die bestaat haast niet, dus je bereikt er niets meer om het te legaliseren want een handjevol sekswerkers zijn daar misschien in geinteresseerd. De illegale markt blijft met die legalisatie dus even groot of zal verder groeien via internet. En de vergunde bedrijven met toezicht verliezen de concurrentieslag en gaan dan dicht. En je bent dan als overheid terug bij af.... DOM DOM DOM!

                                              Comment


                                              • https://www.parool.nl/columns-opinie...huis~b3cb3c38/

                                                Liever uitgebuit in de prostitutie dan creperen thuis

                                                Ik breng je naar het dorp om daar om te komen van de honger, zoals je vroeger deed.” Die afgeluisterde zin raakte me nog het meest, in het vonnis waarin een Bulgaarse vrouwenhandelaar deze week 4,5 jaar cel kreeg voor het stelselmatig vernederen en uitbuiten van twee jonge landgenotes in de prostitutie op de Amsterdamse Wallen.

                                                De pijnlijke waarheid wil dat de slachtoffers inderdaad uit streken komen waar ze letterlijk kansloos zijn.

                                                In de dossiers van deze pooier figureerden meer meisjes en vrouwen dan de twee wier uitbuiting de rechters bewijsbaar vinden. Hij was volgens de recherche de spil in een gewiekst samenwerkingsverband van twee families die geraffineerd de zieligste meiden wisten te scouten.

                                                In onderzoeken naar seksuele uitbuiting zag ik de voorbije decennia steeds hetzelfde patroon. Groepjes jonge vrouwen, meisjes te vaak, worden uit de armste regio’s naar het rijke westen gevoerd met de belofte van een leven mét geld (en liefde).

                                                Jaren geleden trok ik naar Bulgarije, Hongarije en Roemenië om de herkomst te zoeken van de groepen zakkenrollers, skimmers (pinpasfraudeurs), vrouwenhandelaren en prostituees die in Amsterdam in het duister opereren.

                                                De lokale bestrijders van de vrouwenhandel bevestigden mijn beeld dat de meiden in het internettijdperk heus beseffen dat ze in het rijke westen in de prostitutie belanden. Toch, straatarm, laaggeletterd en getraumatiseerd zijn ze speelballen van pooiers die hen óf met geweld en gedreig de seksindustrie in dwingen, óf inpalmen met valse beloftes over samen sparen voor een gezinsleven.

                                                Of een combinatie van die methoden, zoals in de onderhavige strafzaak. In het vonnis somde de rechtbank weer jarenlange naargeestige schofferingen en bedreigingen op die je ook als buitenstaander buikpijn geven.

                                                Deze slachtoffers kwamen uit de dorpen rond Sliven: de pooierhoofdstad van Bulgarije. Het gemiddelde inkomen ligt er op enkele honderden euro’s per maand, net zoals in de achtergestelde streken in Roemenië en Hongarije waar ik de ellende ook met eigen ogen zag.

                                                Dat inkomen halen veel vrouwen niet eens, maar ze kunnen op onze Wallen in de prostitutie een veelvoud verdienen. Per etmaal.

                                                In Boekarest liet ik me naar de zieltogende buitenwijk rijden waar Roma resideren. De taxichauffeur weigerde aanvankelijk te stoppen. “Ze jatten mijn wielen terwijl ik rij!” Hij begreep niet waarom ik meer zou willen dan op de bewoners neerkijken.

                                                De slachtoffers van de nu veroordeelde pooier wilden geen aangifte doen. Ook niet toen ze was bewezen dat hij ook andere vrouwen voor zich liet werken met dezelfde beloftes over een gezinsleven. Zes dagen per week heel lang werken, ook als ze ziek waren en de seks pijn deed: het was altijd nog beter dan het ‘teruggeschopt’ worden naar thuis waarmee de pooier dreigde.

                                                Comment


                                                • Kranten en websites die zogenaamd journalistiek bedrijven zijn meer uitingen geworden van click artikelen om zo advertenties te kunnen verkopen. Ze snappen niets van de prostitutiewereld, maar die artikelen klikken goed, want sex verkoopt. Maar inhoudelijk zijn ze geen partij voor een gemeente of overheid, en geloven ze alles maar wat die zeggen zonder wederhoor van de juiste mensen te spreken die wel van de hoed en de rand weten. Zolang ik in artikelen zie dat een schrijver van een krant nog geen verschil weet tussen een seksclub en een privehuis of weinig lijkt te verdiepen in de materie terwijl er zat artiktelen of signalen zijn van de kenners in deze wereld hoe het daadwerkelijk zit, neem ik ze niet meer serieus. Het is gewoon paginavullend en leuk voor ze, maar ze snappen het niet of willen het niet snappen.

                                                  Comment


                                                  • Originally posted by Scuderia View Post

                                                    Waarom draait het de legale prostitutie de nek om als er een andere vorm van legale prostitutie bij komt? Ik begrijp echt niet waarom hier zoveel weerstand op is dit forum, op wat ze in de gemeente Utrecht aan het bespreken zijn.

                                                    Alles wat nu al open is aan legale sekswerk-locaties dat blijft open, daar veranderd niks aan. Er komen alleen alternatieven bij.
                                                    omdat het voor oneerlijke concurrentie zorgt, want dacht je dat die thuisdames belasting betalen?

                                                    Comment

                                                    Working...
                                                    X