Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Grens overschrijdend gedrag

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Tom Egbers heeft zojuist live op televisie bij Khalid zijn versie van het verhaal gedaan. Ik vond hem geloofwaardig over komen, jullie ook?

    Comment


    • Denk dat Tom de waarheid aan zijn zijde heeft

      Comment


      • Ja en ook logisch als zijn versie waar is dat ie zo kwwad werd op haar

        Comment


        • De affaire die hij had gaat ons niks aan. Als zei hem is blijven lastig vallen nadat ie het uitgemaakt had, en zij ook zijn vrouw ging benaderen, zou mij dan ook boos maken als ik Tom was geweest.

          Comment


          • https://www.telegraaf.nl/entertainme...-terug-in-hlf8

            Jack van Gelder keert maandagavond terug in HLF8


            Jack van Gelder zal maandagavond weer aanschuiven als tafelheer bij talkshow HLF8. Dat heeft de NOS Sport-coryfee maandag aan het ANP laten weten. ā€žIk zou niet weten waarom ik er niet zou zittenā€, aldus Van Gelder. Talpa was niet direct voor commentaar bereikbaar.

            -------------------

            heel goed, men moet niet gaan overdrijven

            Comment


            • https://www.ad.nl/binnenland/mbo-sch...vlag~a4d3c330/

              Mbo-school stopt stages bij KLM-lounĀ­ge na klachten over grensoverĀ­schrijĀ­dend gedrag: ā€˜Voor ons rode vlagā€™


              Mbo-school Deltion in Zwolle haalt per direct studenten van de opleiding Luchtvaartdienstverlening terug van hun stage bij een KLM-lounge op Schiphol. Aanleiding zijn signalen over ā€˜onvoldoende begeleiding en pest- en roddelgedragā€™, laat de school weten.

              Comment


              • Het is overal

                Comment


                • ja net als criminaliteit, racisme etc, het moet bestreden worden, maar het zal altijd er blijven en zijn, helaas

                  Comment


                  • https://www.ad.nl/show/willeke-van-a...oemd~a7dc5896/

                    Willeke van Ammelrooy: MeToo meegemaakt, alleen nooit zo genoemd


                    Willeke van Ammelrooy spreekt zich in het AvroTros-programma Volle zalen uit over de positie van de vrouw in de filmwereld. ,,We noemen het allemaal nu MeToo. Ik heb dat ook meegemaakt, maar ik heb het nooit zo genoemdā€, aldus de 78-jarige actrice.

                    Van Ammelrooy geeft nu workshops aan jonge mensen. ,,Zodat ze zelf sterk leren worden. Om precies te weten: tot daar en niet verder. Om de baas te leren zijn.ā€ Zelf kreeg de actrice, ondanks haar verlegenheid, op de Toneelschool te horen dat ze te veel ā€˜met haar seks speeltā€™.

                    ,,Ik wist niet wat dat betekende, sexappeal. Ik dacht: waar heb je het over?ā€ In de beginperiode van haar carriĆØre lag de nadruk veel op seks. ,,In die periode ging het nog heel slecht met de Nederlandse film. Het bloot werd uitgebuit.ā€



                    Sekssymbool


                    Hoewel Van Ammelrooy zich bewust was van haar imago als sekssymbool, hield zij zich er niet veel mee bezig. Van blootscĆØnes die ze speelde heeft ze dan ook geen spijt. ,,Bloot hoort bij een mens. Ik vind dat je een mens in zijn geheel moet kunnen acteren.ā€ Toch had de actrice af en toe last van haar imago. ,,Dan werd ik niet meer gevraagd voor een mooie rol, maar alleen voor een scĆØne om een nummertje te maken op de ijskast. Zodat ik dan toch in de film had gezeten. Dat heb ik niet gedaan natuurlijk.ā€

                    Een vervelende ervaring had Van Ammelrooy toen haar grenzen werden overschreden bij haar eerste grote rol, in de bioscoopfilm Mira (1971). Ze had afspraken gemaakt over het bloot met regisseur Fons Rademakers. ,,Ik wil wel bloot, maar ik wil niet dat je mijn schaamhaar ziet. Daar heeft hij zich niet aan gehouden en daar ben ik heel boos over geworden.ā€ De actrice heeft daarna nooit meer met Rademakers gewerkt.

                    De aflevering van Volle zalen met Van Ammelrooy is woensdagavond te zien op NPO 2.

                    Comment


                    • https://www.telegraaf.nl/nieuws/1212...ctor-treedt-af

                      Bestuur meldpunt Mores, voor grensoverschrijdend gedrag in cultuursector, treedt af

                      DEN HAAG - Het bestuur van meldpunt Mores, voor grensoverschrijdend gedrag in de cultuursector, treedt af. Dat is besloten omdat het bestuur ā€žzelf onderwerp van gesprek is geworden en daardoor ook het imago van het meldpunt wordt aangetastā€, zo liet voorzitter Amber de Vente woensdag in een verklaring weten.

                      De Vente heeft de plek van voormalig voorzitter Janke Dekker overgenomen, die eerder deze maand haar taken neerlegde. Dekker kwam recent in het nieuws, omdat haar man NOS Sport-presentator Tom Egbers, een van de grote namen is in het Volkskrant-artikel over vermeend grensoverschrijdend gedrag bij NOS Sport. De rest van het bestuur bestaat uit mensen uit de creatieve en culturele sector.

                      Het bestuur heeft een onafhankelijke externe adviseur aangesteld om een nieuw bestuur te vormen dat Mores ā€žde komende jaren verder vorm kan geven.ā€ De Vente benadrukte dat het belang van de melder voorop blijft staan. Het besluit heeft geen gevolgen voor de bereikbaarheid en werkzaamheden van Mores als meldpunt. Het bestuur en het meldpunt zijn apart van elkaar georganiseerd.

                      Mores.online is het meldpunt voor iedereen in de culturele sector die te maken heeft gehad of getuige is geweest van grensoverschrijdend gedrag. Het meldpunt werd in 2018 opgericht, in het kielzog van de #metoo-beweging. Na gebeurtenissen zoals die bij The Voice of Holland en De Wereld Draait Door was een duidelijke piek te zien in het aantal meldingen. Wie een melding doet bij Mores wordt teruggebeld door een onafhankelijke vertrouwenspersoon. Die luistert en vertelt de melder wat de mogelijke scenarioā€™s zijn.



                      Reactie Paul Rƶmer


                      Talpa-baas Paul Rƶmer vindt dat staatssecretaris Gunay Uslu (Media) meldpunt Mores in gevaar heeft gebracht door het instellen van een onderzoek bij de organisatie. Dat stelde hij in het NPO 1-radioprogramma Mediaforum naar aanleiding van het opstappen van het bestuur van Mores. Rƶmer vindt dat Uslu ā€žmede twijfel heeft gezaaid over de integriteit van die stichting. En dat slaat helemaal nergens op.ā€

                      ā€žDat Janke Dekker een probleem heeft, is helder. En dat dat ongelukkig of slecht gecommuniceerd is, is ook helder. Maar dat staat natuurlijk los van die stichting en het bestuur van die stichtingā€, vindt Rƶmer, managing director Radio en Televisie bij Talpa Network. ā€žEn op het moment dat je als staatssecretaris openbaar dat ter discussie stelt, dan moet je hele sterke aanwijzingen hebben dat er wat mis is: volgens mij is dat niet het geval. Waarom doe je het dan wel? Je brengt eigenlijk de hele stichting in gevaar, want als zoā€™n bestuur terugtreedt is er een hele hoop gedoe.ā€

                      Daarmee doelt Rƶmer op het aanstellen van nieuwe bestuursleden en over het vertrouwen dat potentiĆ«le melders wellicht verliezen in de stichting. ā€žIk vind het echt treurig dat die stichting een beetje slachtoffer geworden is van onterechte verkeerde beeldvorming.ā€


                      Comment


                      • https://www.ad.nl/show/rapport-kandi...drag~ae830ca3/

                        Rapport: Kandidaten en medewerkers van The Voice trokken al ver voor 2022 aan de bel over wangedrag


                        UPDATEVerschillende kandidaten en medewerkers bij The Voice of Holland hebben zich tussen 2015 en 2022 beklaagd over seksueel ongepast gedrag. Dat constateert advocatenkantoor Van Doorne in het externe onderzoek naar de misstanden bij de talentenjacht. Het wangedrag is intern gemeld, maar er lijken te weinig maatregelen te zijn genomen.

                        Comment


                        • https://www.ad.nl/show/weggepeste-ai...open~a0ae2ffe/

                          Weggepeste AĆÆcha Marghadi is klaar met ā€˜zelfmedelijdenā€™ Egbers en Van Gelder: ā€˜Nu is het afgelopen!ā€™


                          Voormalig NOS-presentatrice AĆÆcha Marghadi had aan haar relaas in de Volkskrant over de ā€˜giftige werkcultuurā€™ bij NOS Sport eigenlijk ā€˜niets toe te voegenā€™. Maar woensdagavond schoof ze toch aan bij Beau, nadat ze Tom Egbers en Jack van Gelder zich de afgelopen weken ā€˜zag onderdompelen in een walm van zelfmedelijden en slachtofferschapā€™.



                          Ze vindt het ā€˜niet niksā€™ om haar verhaal opnieuw te doen op tv, vertelt ze aan het begin van het interview met trillende stem. Marghadi is van gedachten veranderd door de tv-optredens van prominenten Tom Egbers en Jack van Gelder, over wie zij vertelde in het explosieve artikel. ā€žTotdat ik twee gerenommeerde heren op televisie zag bij verschillende talkshows, waarin ze zich onderdompelden in een walm van zelfmedelijden en slachtofferschap, dat ik bij mezelf dacht: ā€˜nu is het afgelopen!ā€™ā€

                          De oud-presentatrice is boos dat Egbers en Van Gelder in de media doen alsof zij geen schuld hebben aan het verziekte werkklimaat op de werkvloer bij NOS Sport. ,,Jullie ontnemen mij mijn verhaal, en die honderd andere mensen die dit overkomen is. Het is niet van jullieā€, vervolgt Marghadi. ,,Jullie zijn pionnen in een heel groot, giftig klimaat dat in stand wordt gehouden. Ze zeggen: de hoofdredactie had moeten ingrijpen. Ik denk: vriend, als jij je had gedragen dan hadden we dit allemaal niet mee hoeven maken.ā€

                          Op grote schaal gepest


                          Marghadi deed in het Volkskrant-artikel haar verhaal over haar tijd bij de omroep. Ze werd tijdens haar periode bij NOS naar eigen zeggen op grote schaal gepest op de redactievloer. Ze vertelde onder meer te zijn uitgefoeterd vanwege haar achtergrond en belachelijk te zijn gemaakt vanwege haar veronderstelde beperkte kennis. Van Gelder nodigde haar uit in bad toen ze vroeg of hij haar mentor wilde worden - hij doet dat nu af als grap. Voor Egbers werd Marghadi gewaarschuwd door de hoofdredactie: ,,Hij heeft moeite met mooie vrouwen.ā€

                          Vrijwel niemand zou destijds iets hebben gedaan om haar te beschermen. Ze kreeg na publicatie een stortvloed aan reacties. ,,Een enorme explosie van vrouwen uit het vak en daarbuiten die mij bedankten dat ik mij had uitgesproken.ā€™ā€™ Ze hoopt dat er definitief een cultuurverandering komt. ,,Het is voor mij te laat, mijn carriĆØre is verwoestā€™ā€™, aldus Marghadi. ,,Maar ik hoop dat mijn dochter en de nieuwe generatie, dit niet hoeft mee te maken.ā€

                          Naar talkshow Beau keken 557.000 mensen.

                          Comment


                          • De Voice komt terug op NED tv, maar dan niet in rode kleur maar in blauwe

                            Comment


                            • Dalai Lama zegt sorry om video waarin hij jongetje vraagt om op zijn tong te zuigen | Instagram | AD.nl

                              Dalai Lama zegt sorry om video waarin hij jongetje vraagt om op zijn tong te zuigen


                              MET VIDEODe Dalai Lama (87) gaat door het stof om een video die online volop gedeeld wordt. Daarin is te zien hoe hij een jongen op zijn mond kust, en daarna vraagt aan zijn tong te zuigen. De spiritueel leider van Tibet geeft maandag toe dat dat niet goed was.

                              De video dateert al van 28 februari, maar werd afgelopen week miljoenen keren bekeken op sociale media. De jongen kwam op audiƫntie bij de Dalai Lama in McLeod Ganj, een voorstad van Dharamsala in Noord-India, waar hij in ballingschap leeft sinds de mislukte Tibetaanse opstand tegen de macht in 1951.

                              De geestelijk leider kust de jongen eerst op zijn mond. Daarna vraagt hij de jongen - duidelijk hoorbaar via de microfoon - ā€˜kun je op mijn tong zuigen?ā€™ Het ventje laat het over zich heen komen, maar oogt wat verbaasd.

                              Op de video klinkt gelach, maar de reacties die wereldwijd losbarstten zijn minder vrolijk. De Tibetaanse leider wordt her en der beticht van pedofilie. Anderen noemen het ā€˜walgelijk'.

                              Comment


                              • https://www.ad.nl/show/marijn-de-vri...paal~a0b1e747/

                                Marijn de Vries: ā€˜Voor smerige praatjes verdien je berisping, geen publieke schandpaalā€™


                                Marijn de Vries vindt dat de maatregelen die door NOS Sport zijn getroffen naar aanleiding van het vermeende grensoverschrijdende gedrag aan haar adres niet in verhouding staan tot de ernst van de misstanden. De wieleranalist betreurt dat het zover heeft moeten komen op de sportredactie.



                                ,,Dat vind ik ook tragisch, want zo groot hadden die gevolgen helemaal niet hoeven te zijnā€, zei De Vries in gesprek met het Belgische weekblad Humo over het terugtreden van de hoofdredactie van NOS Sport. De hoofdredactie wilde aanvankelijk gefaseerd terugtreden, maar dat werd versneld na nog meer berichten over vermeend grensoverschrijdend gedrag dat niet werd aangepakt. Ook de Volkskrant kwam met een groot artikel.

                                ,,In mijn geval staan de gevolgen voor de dader niet in verhouding tot het vergrijp. Hij wordt nu overal aangekeken op het verhaal, en nu zullen zich misschien deuren sluiten voor hĆ©m. Dat had helemaal niet moeten gebeuren als hij destijds gewoon een tik op de vingers had gekregen. Dan was het klaar geweest, had niemand er ooit wat van geweten, en was er nu niets aan de hand. Dit had helemaal niet zo hoeven te lopen. Voor smerige praatjes verdien je een berisping, geen publieke schandpaal.ā€

                                ----------

                                lekker he, komt ze nu mee, pffff

                                Comment


                                • Ze heeft het wel voor elkaar. Contract bij NOS v Danny Nelissen is niet verlengd. Leontien v Moorsel spreekt van een groot genis qua 1 van de beste wielrencommentatoren in Nederland.

                                  Comment


                                  • En nu ook in de poliriek en 2e kamer grensoverschrijdend gedrag, tja overal waar mensen zijnen het zal helaaa altijd zo blijven.

                                    Comment


                                    • https://www.bnnvara.nl/joop/artikele...n-tweede-kamer

                                      Grensoverschrijdend gedrag schering en inslag in Tweede Kamer

                                      Een grote minderheid van de mensen die in de Tweede Kamer werken, ervaart in meer of mindere mate grensoverschrijdend gedrag van andere Kamerbewoners, meldt het ANP. De situatie wordt blootgelegd in een onderzoek naar sociale veiligheid in de Tweede Kamer.

                                      Het zijn vooral Kamerleden en ambtelijk leidinggevenden die zich schuldig zouden maken aan grensoverschrijdend gedrag. Het gaat om zaken als roddelen, zwart maken, discriminatie, (seksuele) intimidatie, maar ook om "oneigenlijke druk om iets te doen dat tegen de regels ingaat of niet integer is".

                                      Uit het onderzoek dat werd ingesteld in opdracht van Kamervoorzitter Vera Bergkamp en is uitgevoerd door de Universiteit Utrecht blijkt ook dat er op het gebied van bescherming te weinig is geregeld voor zowel melders als beklaagden. Het rapport wordt maandag on de loop van de dag officieel openbaar gemaakt.

                                      Eerder deze maand stelde Bergkamp nog dat ze weinig kan doen tegen wantoestanden in het parlement, nadat het AD de angstcultuur binnen Forum voor Democratie onthulde: nadat het AD

                                      ,,Integriteitskwesties die binnen een fractie spelen, zijn primair de verantwoordelijkheid van de fractie zelfā€™ā€™, benadrukt ze. ,,De instrumenten van Kamervoorzitter en Presidium zijn daarin beperkt. Er is geen gezagsrelatie tussen een Kamerlid en de Kamervoorzitter.ā€™ā€™ Ook zegt ze als voorzitter ā€˜niet in te kunnen gaan op interne fractiezakenā€™.



                                      Update:

                                      De NOS meldt na presentatie van het onderzoek:

                                      Ruim een derde van de Kamerleden en medewerkers in het Kamergebouw die meededen aan het onderzoek, heeft last van roddelen, pesten, discriminatie of ander grensoverschrijdend gedrag door andere mensen in de Kamer. De onderzoekers spreken van "een grote minderheid". Volgens hen wijst dit erop dat het meer is dan een reeks incidenten. "Het onderzoek wijst op dieperliggende patronen en mechanismen die concrete en aanhoudende risico's vormen."

                                      Vooral hoge ambtenaren maken zich schuldig aan dit soort praktijken.

                                      Comment


                                      • https://www.ad.nl/politiek/felle-en-...zijn~aba57e7d/

                                        ā€˜Felle en scherpeā€™ minister Wiersma: ā€˜Ik ben over grenzen heen gegaan, zo wil ik niet zijnā€™


                                        MET VIDEODennis Wiersma erkent dat hij ā€˜over grenzen van mensen heen is gaanā€™ door ā€˜te fel, te scherp en veeleisendā€™ te zijn naar zijn ambtenaren. ,,Zo wil ik niet zijn, zo wil ik niet met mensen omgaanā€, zegt de minister van Primair en Voortgezet Onderwijs nu. ,,Ik wil het oplossen, dat ik het niet weer doe.ā€



                                        mag een Minister dan blijven zitten? En artiesten worden zonder bekenning al op voorhand gecanceld en zijn alles kwijt, of sportjournalisten. KLASSEJUSTITIE!

                                        Comment


                                        • https://www.nu.nl/muziek/6261950/dan...s-logisch.html



                                          Danny de Munk keert komend seizoen terug in het programma I Can See Your Voice. RTL vindt dat "niet meer dan logisch" nu het onderzoek naar beschuldigingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag gesloten is.

                                          "We hebben zin om weer met Danny aan de slag te gaan. Het onderzoek is gesloten en wat ons betreft is zijn terugkeer niet meer dan logisch", zegt een woordvoerder van RTL naar aanleiding van berichtgeving van RTL Boulevard.

                                          De Munk werd vorig jaar juni beschuldigd van verkrachting door een vrouw die vijftien jaar geleden met hem samenwerkte bij de musical Ciske de Rat. RTL besloot daarna de samenwerking met de zanger op te schorten.

                                          In november werd bekend dat het onderzoek naar de zanger vroegtijdig is beƫindigd vanwege een gebrek aan bewijs. De Munk heeft de beschuldigingen altijd ontkend.

                                          De opnames van I Can See Your Voice gaan volgende week weer van start. Het vaste panel bestaat dit seizoen uit Marieke Elsinga, Fred van Leer en De Munk. De presentatie is in handen van Carlo Boszhard.

                                          Comment


                                          • Nu weer een paar hoogleraren over de schreef

                                            Comment


                                            • Nu giga misbruik in danswereld ontdekt. Het is gewoon simpel... waar mensen zijn is misbruik, is criminaliteit, is racisme etc etc, dat is en was altijd al zo en zal nooit verdwijnen net als dat er altijd oorlogen zullen zijn.

                                              Comment


                                              • Reden te meer on dit kei -en keihard aan te pakken en nooit te bagatelliseren. Want dat doe je i.m.o.

                                                Comment


                                                • Doe ik niet, ik geef feitelijk aan wat de mensheid doet al eeuwe lang , aanpakkan ja net als criminaliteit etc, maar besef het zal altijd blijven,

                                                  Comment


                                                  • Rudy Giuliani in de VS nu ook aangeklaagd

                                                    Comment

                                                    Working...
                                                    X