Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Grens overschrijdend gedrag

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • https://www.nu.nl/muziek/6249746/gar...erjarigen.html



    Gary Glitter is na het uitzitten van de helft van zijn gevangenisstraf vervroegd vrijgelaten. De 78-jarige zanger, die werd veroordeeld voor het seksueel misbruiken van minderjarigen, heeft vrijdag na acht jaar de gevangenis op het Engelse eiland Portland verlaten, meldt de BBC.
    Vorig jaar kwamen al berichten naar buiten dat Glitter, die in het echt Paul Gadd heet, mogelijk in februari vervroegd zou vrijkomen wegens goed gedrag.

    Glitter wordt na zijn vrijlating goed in de gaten gehouden door de politie, laat een woordvoerder van het Britse ministerie van Justitie weten. Zo zullen ze met behulp van gps zijn locatie kunnen achterhalen.

    De Brit genoot vooral in de jaren zeventig bekendheid door onder meer zijn hit Rock 'n' Roll. Hij werd in 2015 veroordeeld tot zestien jaar cel voor het misbruiken van drie minderjarige meisjes.

    Comment


    • En Linda de Mol is weer bij vieze Jeroentje, wat een weggooier ben je dan

      Comment


      • ook een trap na voor de slachtoffers en het is niet de 1e keer dat hij meerdere malen fout ging en het in de familie de Mol heeft toegegeven. Ik zeg programma's van Linda de Mol en haar magazine boycotten, ze is het succes dus niet waard.

        Comment


        • https://www.buttkicken.nl/99-woorden-boek-sluiten/

          99 woorden: Boek sluiten

          Laten we het boek ‘Linda de Mol’ sluiten.

          Er zijn belangrijker zaken.

          Als Linda de Mol wil samenwonen met Vieze Jeroentje, moet ze dat zelf weten.

          Als Linda de Mol niet bij een talkshow verantwoording wil afleggen over waarom ze wil samenwonen met Vieze Jeroentje, moet ze dat zelf weten.

          Als Linda de Mol regelt dat haar broer John Vieze Jeroentje weer de band laat leiden bij The Voice, moet ze dat zelf weten.

          Als John de Mol The Voice weer gaat uitzenden, moet hij dat zelf weten.

          Na Peter Gillis lukt dieper zinken toch niet.

          Zo, klaar.

          Next.

          Comment


          • https://www.ad.nl/andere-sporten/tur...drag~a3290d10/

            Turncoach Vincent Wevers ook in hoger beroep vrijgesproken van grensoverschrijdend gedrag


            Turncoach Vincent Wevers is ook in hoger beroep vrijgesproken van grensoverschrijdend gedrag. Dat is de uitspraak van de commissie van beroep van het Instituut Sportrechtspraak (ISR).

            Wevers werd mei vorig jaar door de tuchtcommissie al vrijgesproken. Volgens de tuchtcommissie was onvoldoende vast komen te staan dat de turncoach, vader van olympisch kampioene Sanne en Lieke Wevers, zich schuldig heeft gemaakt aan tuchtrechtelijk verwijtbaar gedrag. De commissie oordeelde tevens dat de (gespreksverslagen van de) interviews van onvoldoende kwaliteit zouden zijn. De aanklager van het ISR en gymnastiekunie KNGU gingen tegen die uitspraak in beroep.



            ,,De commissie van beroep komt net als de tuchtcommissie in eerste aanleg tot de conclusie dat de verklaringen die zijn opgenomen in het onderzoeksrapport niet als bewijs kunnen worden gebruikt”, valt te lezen in de geanonimiseerde uitspraak. ,,Het onderzoeksrapport bevat onvoldoende gegevens om de betrouwbaarheid van die verklaringen te kunnen beoordelen.”

            Wevers werd beschuldigd van fysieke mishandeling, het negeren van blessures, scheldpartijen en schreeuwen, het wegen van turnsters in de zaal, machtsmisbruik en het isoleren van zijn sporters.

            Wevers behoorde tot de coaches naar wie bij het ISR een onderzoek naar ongewenst en grensoverschrijdend gedrag liep. Dat onderzoek werd in de zomer van 2020 geopend toen na een bekentenis van coach Gerrit Beltman diverse verklaringen van oud-turnsters naar buiten kwamen.

            De coach van onder meer zussen Sanne en Lieke Wevers en Naomi Visser werd vanwege de lopende zaak door gymnastiekbond KNGU buiten de begeleidingsstaf op de Olympische Spelen van Tokio gehouden. Ook werd zijn dienstverband bij de bond beëindigd.

            Comment


            • https://www.ad.nl/binnenland/acp-voo...echt~a35c5f82/

              ACP-voorzitter Van de Kamp had seks met collega en stuurde ongepaste appjes, rechter vindt ontslag terecht


              Politievakbond ACP heeft voorzitter en boegbeeld Gerrit van de Kamp terecht ontslagen vanwege seksueel grensoverschrijdend gedrag, oordeelt de kantonrechter. Hij heeft geen recht op ontslagvergoeding. Van de Kamp gaat in hoger beroep tegen de uitspraak.

              Comment


              • https://www.ad.nl/binnenland/agente-...o-br~aff54ec4/

                Agente die was weggepest als klokkenluider ‘moest nieuwe politiebaas pijpen in de auto’


                Politiechef Paulo de C. (54) van de politie in Haarlemmermeer dwong een van zijn agentes hem te pijpen in de auto, zegt het Openbaar Ministerie. En dat terwijl ze al zo kwetsbaar was. De vrouw was een paar maanden eerder als klokkenluider nog weggepest bij haar oude politieteam. Het OM eist drie jaar cel.

                Hij had haar in een WhatsAppbericht al gevraagd of ze niet naar een hotel in Warnsveld wilde komen, waar hij vanwege een congres verbleef. Later was er nog die seksuele toespeling over anale seks. ‘He, heb je dat weleens gedaan: samen filmpje kijken en dan van achter erin? Dat zal best pijn doen’, schreef hij aan zijn collega bij de politie. Gevolgd door een knipoog-emoticon.



                Paulo de C. is in 2019 teamchef bij de politie Haarlemmermeer als het contact met een van zijn agentes compleet uit de hand loopt. Uiteindelijk dwingt hij haar om hem te pijpen in de auto, zegt zij. Volgens hem is hij het slachtoffer van een notoire leugenaar die alles bij elkaar heeft verzonnen. Dat bleek donderdag in de rechtbank van Utrecht, waar hij drie jaar gevangenisstraf tegen zich hoorde eisen.

                Ontmaskeren


                Maar hoe zat het dan met die appjes? Ontkennen had voor de ex-politiechef weinig zin. Maar volgens Paulo de C. zat er een heel andere reden achter die berichtjes. Hij vermoedde dat de agente een verhouding had met een collega. Bovendien had ze ook avances naar hem gemaakt: „Dit moest stoppen. Ik wilde haar met die appjes ontmaskeren. Heel dom. Maar ik ben een zwarte man, zij een witte vrouw: niemand zou mij geloven als ik geen bewijs had.”

                De verkrachting heeft volgens het OM dan al plaatsgevonden. Eind augustus 2019 is De C. net klaar met werken, zijn collega staat juist op het punt om te beginnen aan haar nachtdienst. Kan hij haar niet even bij het treinstation afzetten? Eenmaal in de auto vertelt hij dat hij verliefd is op haar en begint haar te zoenen. Uiteindelijk dwingt hij haar vanaf het station naar een afgelegen plek op een bedrijventerrein te rijden. Hij trekt haar hard aan de haren en zegt dat ze ‘dadelijk moet doen wat hij wil’. Eenmaal op een rustig plekje ritst hij zijn broek open en duwt haar hoofd naar zijn kruis. Als hij is klaargekomen, verdwijnt zijn hand in haar broek.



                Ze deed alsof ze een orgasme kreeg om er snel vanaf te zijn. ‘Ik bevroor. Tegenstribbelen had weinig zin, hij is veel sterker. Het enige dat ik kon bedenken is het ondergaan’, vertelde de vrouw later bij haar aangifte. Terwijl ze naar het bedrijventerrein reden, wist ze eigenlijk al wat er stond te gebeuren. ‘Ik zei tegen hem dat ik bang was. Ik probeerde nog mijn telefoon te pakken om iemand te waarschuwen, maar liet die uit mijn handen vallen.’

                Weggepest als klokkenluider


                De agente heeft op dat moment een pittige periode achter de rug. Ze is afkomstig van een politieteam in Den Haag, waar haar situatie onhoudbaar is geworden nadat ze aan de bel heeft getrokken over misstanden. Collega’s maakten zich schuldig aan discriminatie in een gezamenlijke appgroep genaamd ‘Marokkanenverdelgers’. Als vervolgens haar identiteit als klokkenluider uitlekt, wordt ze door de rest van het team weggepest.

                Het is Paulo de C., die haar al kent uit Den Haag, die zich op dat moment over haar ontfermt. Hij gunt haar een plek in het politieteam in Haarlemmermeer, waar hij een paar maanden eerder zelf is begonnen. „Dat liet hij haar in de maanden voor de verkrachting ook meerdere keren weten. Dat zij hem heel dankbaar moest zijn”, schetst de officier van justitie de machtsverhouding tussen de twee.

                Na de vermeende verkrachting, waar ze in eerste instantie geen aangifte van durft te doen, blijft hij haar volgens het OM lastigvallen. De officier wijst onder andere op een ochtend waarin hij haar vanaf vijf uur spraakberichten blijft stuurt. „Zo vroeg op de dag: welke leidinggevende doet zoiets? Dat is obsessief gedrag.”

                Opsporingsmiddelen


                En dan is er nog de dag dat de agente besluit om naar een vertrouwenspersoon te gaan. Ze heeft gezelschap van een collega. De teamchef, die niet weet waar de twee zijn, lijkt volledig in paniek. Als hij haar niet te pakken krijgt per telefoon, overweegt hij om haar als vermist op te geven. Hij wil opsporingsmiddelen inzetten.

                „Ik was heel erg bezorgd”, vertelde hij de rechters over die reactie. „Ze zaten allebei in een moeilijke situatie, waren beiden labiel en hadden een vuurwapen bij zich.” De officier wuift dat verhaal weg: „Het lijkt er eerder op dat er die dag bij hem totale paniek is uitgebroken. Hij wist dondersgoed dat hij alle grenzen was overgegaan. Als dat uitkwam, kon het zijn carrière en zijn huwelijk kosten.”

                Uiteindelijk was de vrouw het grootste slachtoffer van het incident. Ze werd uiteindelijk ontslagen door de politie Noord-Holland vanwege het schenden van de geheimhoudingsplicht. Ze had een aantal berichten van de teamchef gedeeld met een journalist van het NRC. Ze had op dat moment het gevoel dat er met haar verhaal binnen die politie niet serieus werd omgegaan.

                Onbetrouwbaar, manipulatief en labiel


                Volgens de teamchef zelf zit het verhaal compleet anders in elkaar. Zijn advocaat schetst aan de hand van verklaringen van collega’s het beeld van een vrouw die onbetrouwbaar, manipulatief en labiel is. Bij de politie in Den Haag had ze eerder al ‘een spoor van vernieling aangericht.’ Ze had verhoudingen met meerdere collega’s, iemand noemde haar zelfs seksverslaafd. Als ze de overstap maakt naar Haarlemmermeer, krijgt de leiding een waarschuwing: ‘Je hebt de duivel in huis gehaald.’

                De C. zegt zelf dat hij is uitgegleden over zijn eigen bananenschil. Natuurlijk heeft hij het verkeerd aangepakt door haar te willen ontmaskeren met de seksueel getinte appjes. Hij had het probleem moeten aankaarten bij zijn eigen bazen. En hij had die bewuste avond uit de auto moeten stappen toen zíj hem probeerde te kussen. „Maar er is niks gebeurd, ik heb haar niet verkracht. Ze had alleen problemen en ik ben alleen een mensenmens. Het enige dat ik heb willen doen, is haar helpen.”

                Comment


                • https://www.telegraaf.nl/nieuws/1583...lde-misstanden

                  Hoofdredactie NOS Sport treedt terug na gemelde misstanden

                  Comment


                  • https://www.bnnvara.nl/joop/artikele...an-medewerkers

                    RTL doet onderzoek naar werkomgeving van RTL Nieuws na signalen van medewerkers

                    RTL laat een expertbureau onderzoek doen naar een veilige werkomgeving binnen de redactie van RTL Nieuws. Dat heeft hoofdredacteur Ilse Openneer bekendgemaakt. De aanleiding is signalen die de hoofdredactie van werknemers heeft ontvangen.

                    Wat voor een soort signalen de hoofdredactie heeft ontvangen, wil de zender niet zeggen. ‘’Het klopt dat we concrete signalen hebben gekregen”, zegt een woordvoerder van RTL. De signalen zouden de werknemers hebben afgegeven tijdens de jaarlijkse inclusiviteitsscan en bij de hoofdredactie zelf. ‘’We vinden het fijn dat deze collega’s zich veilig genoeg voelen om deze signalen af te geven en de hoofdredactie neemt deze dan ook serieus. Hoe sneller we hierop handelen, hoe beter.”

                    Het onderzoek wordt gedaan door Bezemer & Schubad, expertbureau op het terrein van sociale veiligheid op het werk. ‘’Dat is de eerste stap is een bredere inventarisatie door Bezemer & Schubad. Dat is ook de partij, waarmee vanuit RTL de awareness-trainingen zijn georganiseerd. We hebben een hoge journalistieke ambitie en die gaat hand in hand met een hoge veiligheid en respectvolle communicatie.”

                    Een maand terug tekende RTL samen met onder meer de Nederlandse Publieke Omroep, Talpa Network en NEP het convenant Mediapact Respectvol Samenwerken. De partijen die hebben ondertekend, gaan de strijd aan tegen grensoverschrijdend gedrag in de mediawereld om een veiliger werkomgeving te creëren.

                    Comment


                    • https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws...televisie.html

                      Chris Woerts: "Tom Egbers kan niet meer op televisie"

                      Comment


                      • En inderdaad is Tom Egbers al vd tv gehaald

                        Comment


                        • En zijn vrouw opgestapt bij Morres

                          Comment


                          • Dit gaat de verkeerde kant op, alles wordt op 1 hoop gegooid, ook rancune in het spel. Carrieres al kapot voordat iets bewezen is

                            Comment


                            • Marco B en Ali B wachten ook al esn tijdje....

                              Comment


                              • https://www.ad.nl/video/productie/an...-de-kop-363037

                                Angela de Jong: 'Dan schaam je je toch de ogen uit de kop'

                                Angela de Jong reageert op de situatie rondom Tom Egbers bij NOS Sport.

                                Comment


                                • Jack van Gelder niet te zien in HLF8: 'Hij heeft besloten even rust te nemen' | Media | NU.nl

                                  Comment


                                  • What is happening in Holland, too much fight and jealousy. OMG

                                    Comment


                                    • https://www.ad.nl/tv-en-radio/oud-pr...port~a4aceff0/

                                      Oud-presentatrices Jeugdjournaal herkennen verhalen over grensoverschrijdend gedrag NOS Sport


                                      Siham Raijoul en Roos Moggré, voormalig presentatrices van het NOS Jeugdjournaal, herkennen de verhalen over grensoverschrijdend gedrag bij NOS Sport. Ze vonden de sfeer er niet fijn en kwamen er niet graag, vertelden de presentatrices maandagavond in Jinek.

                                      ,,Wij kwamen liever niet op die verdieping boven ons”, zei Moggré. ,,De sfeer was daar minder goed. Als vrouw was dat geen prettige plek om te zijn. Dat wisten we eigenlijk allemaal en dat zeiden we ook tegen elkaar.” Volgens de presentatrice liepen er ‘bepaalde types’ rond die ze liever niet tegenkwam. ,,Dan dook ik een wc in of liep even een ommetje.”



                                      Jinek, zelf werkzaam geweest bij de NOS, herkent wat Moggré schetst. ,,Dat werd een beetje geaccepteerd dat het zo was, er werd geen stennis over geschopt. Althans, dat kan ik me niet herinneren.” Moggré zegt dat ze zichzelf bepaalde ‘veiligheidsmechanismes’ had aangeleerd om met de situatie om te kunnen gaan. ,,Ik heb nooit gedacht: daar moet ik eens wat over zeggen.” Daarom vond ze de column van voormalige profwielrenner Marijn de Vries ook ‘zo sterk’, omdat die haar deed inzien dat veel vrouwen, zij inclusief, vaak dingen ‘normaal maken die niet normaal zijn’. De Vries schreef in haar column over wangedrag bij de NOS.

                                      Ze heeft veel dingen weggelachen. ,,De stupiditeit van zo'n man is heel lachwekkend”, zegt ze, maar soms waren er wel situaties die ze bedreigend of vervelend vond. ,,Ik ben nooit naar een leidinggevende gestapt, maar ik vind het belangrijk om nu wel te praten, voor de volgende generatie, zodat zij hier wel met elkaar over kunnen praten en kunnen corrigeren.”

                                      Moed bij elkaar rapen


                                      Ook Raijoul voelde zich niet prettig op die afdeling. ,,Soms moest je iets vragen op de sportredactie en dan moest je wel even de moed bij elkaar rapen om te vragen wat je moest vragen en zo snel mogelijk weer weg te zijn.” Ze had het er met collega's wel over dat het vooral om ‘bepaalde personen’ ging. Moggré: ,,We verdeelden het ook wel: vandaag moet jij naar Sport want ik ben gisteren al geweest.”

                                      Moggré neemt het vooral de leiding kwalijk. ,,Twintig jaar lang heeft die hoofdredacteur daar gezeten, jarenlang zijn er klachten binnengekomen en daar is gewoon nooit wat mee gedaan. Dat is heel pijnlijk en frustrerend geweest voor de mensen die daar hebben gezeten.”

                                      Voor Raijoul was ook het verhaal van voormalig NOS Studio Sport-presentatrice Aicha Marghadi herkenbaar. Marghadi vertelde in het vrijdag verschenen artikel van de Volkskrant dat ze werd gepest vanwege onder meer haar afkomst. Raijoul heeft naar eigen zeggen tijdens haar werk ook te maken gehad met racisme, al zegt ze niet waar en wanneer. ,,Ik ben niet eens bij het punt van seksisme aangekomen, want ik had heel vaak met racisme te maken.” Zo kreeg ze onder meer te horen dat ze haar baan ‘alleen maar’ vanwege haar afkomst had gekregen. ,,Dat doet je zo klein voelen, zo naar. En intussen wil je wel je werk goed doen en jezelf bewijzen. Eenzaamheid is wel het grootste gevoel dat is blijven hangen.”

                                      Als ze dan iets zei, dat werd er gezegd dat ze ‘wel heel emotioneel’ reageert en ‘snel boos’. ,,Dan werd ik neergezet als de boze zwarte vrouw, en dan ga je weer aan jezelf twijfelen.”

                                      Comment


                                      • https://www.ad.nl/show/openbaar-mini...iten~abcbc08f/

                                        Openbaar Ministerie gaat Ali B en Jeroen Rietbergen vervolgen voor meerdere zedenfeiten


                                        THE VOICEHet Openbaar Ministerie gaat Jeroen Rietbergen en Ali B vervolgen voor verkrachting of aanranding in de zedenzaak rond talentenshow The Voice of Holland. Voor Rietbergen gaat het om de aangifte van verkrachting die ex-deelneemster Nienke Wijnhoven deed tegen hem. Bij Ali B gaat het om twee gevallen van verkrachting en één van aanranding. Marco Borsato wordt niet vervolgd.



                                        Justitie startte eind april vorig jaar een strafonderzoek tegen vier verdachten van zedenfeiten rondom talentenjacht The Voice Of Holland. De zaken kwamen aan het licht tijdens een uitzending in januari 2022 van het Youtube-programma Boos van Tim Hofman over grensoverschrijdend gedrag rondom de talentenshow. Vier mannen kwamen onder vuur te liggen: ex-juryleden Ali B en Marco Borsato, bandleider Jeroen Rietbergen en regisseur Martijn N. Er kwamen minstens zes aangiften binnen, onder meer van verkrachting en aanranding. Niet alle aangiften zijn Voice-gerelateerd, maar de meeste kwamen wel aan het licht door de ophef over de eens zo geroemde talentenshow

                                        Al eerder werd bekend dat Martijn N. niet wordt vervolgd, ondanks twee aangiften, wegens gebrek aan bewijs. Maar de zaken tegen Ali B, Rietbergen en Borsato bleven in onderzoek. Het opvallendste slachtoffer in de hele zaak is ex-deelneemster Nienke Wijnhoven die als een van de weinige aangevers naar voren stapte en haar verhaal deed. Zij deed aangifte van verkrachting tegen Jeroen Rietbergen.

                                        Eén aangifte geseponeerd


                                        Tegen Ali B. werden drie aangiften gedaan van verkrachting en een van aanranding. Eén geval van verkrachting wordt geseponeerd omdat daar geen strafbare feiten zijn geconstateerd. Ali B wordt dus wel vervolgd voor drie andere feiten. De verdenking heeft betrekking op feiten die gepleegd zouden zijn in 2014 en 2018 in Heiloo, Amsterdam en in het buitenland. Eén van die drie feiten is ‘Voice-gerelateerd’.

                                        Jeroen Rietbergen gaf als enige van de verdachten toe zich grensoverschrijdend te hebben gedragen, maar ontkent dat hij strafbare feiten heeft gepleegd. Zijn partner Linda de Mol zette hem wel meteen aan de kant, maar inmiddels doen verhalen de ronde dat het stel weer bij elkaar zou zijn.

                                        De zaak van Marco Borsato (aangifte van grensoverschrijdend gedrag) ligt niet bij het Openbaar Ministerie Midden Nederland maar bij OM Noord-Holland. Borsato deed als enige een tegenaangifte ‘van het doen van een valse aangifte'. De zaak tegen Borsato wordt geseponeerd wegens gebrek aan bewijs. Over zijn tegenaangifte is nog niks bekend.



                                        Nienke Wijnhoven: gevoel van erkenning


                                        Nienke Wijnhoven laat via haar advocaat Sébas Diekstra weten dat zij eindelijk het gevoel heeft dat zij erkenning krijgt voor wat haar is overkomen. Erkenning omdat zij als slachtoffer echt gehoord wordt. Haar ervaringen zijn niet gebagatelliseerd of verdraaid. Wat haar overkomen is, wordt nu ook voor waarheid aangenomen door het Openbaar Ministerie. Zij is dankbaar voor het gedegen en integere strafrechtelijk onderzoek dat heeft plaatsgevonden.

                                        Wijnhoven hoopt dat anderen zich hierdoor gesterkt voelen om alsnog naar voren te treden. Zij wil tegen andere slachtoffers zeggen: ,,Het ligt niet aan jou en je bent niet alleen.’’

                                        Comment


                                        • https://www.telegraaf.nl/video/60968...emen-met-om-af

                                          'Ook Marco Borsato nog niet van problemen met OM af'

                                          Comment


                                          • Men krijgt het druk bij het OM

                                            Comment


                                            • https://www.telegraaf.nl/entertainme...er-ede-gehoord

                                              Danny de Munk en vermeend slachtoffer onder ede gehoord

                                              Comment


                                              • https://www.telegraaf.nl/entertainme...nsporig-gedrag

                                                Prins Andrew opnieuw beschuldigd van ’extreem en buitensporig gedrag’

                                                Terwijl prins Andrew alles op alles zet om zijn reputatie te herstellen, is de hertog alweer verwikkeld geraakt in een nieuw schandaal. In een rechtszaak tegen de banken JPMorgan Chase en de Deutsche Bank, die worden aangeklaagd wegens het ’faciliteren van de seksuele misdrijven van Jeffrey Epstein’, wordt ook Andrew wederom aangehaald. De schandaalprins wordt beschuldigd van ’extreem en buitensporig gedrag’.

                                                De hertog van York trof vorig jaar nog een miljoenenschikking met Virginia Guiffre - de vrouw die hem heeft beschuldigd van seksueel misbruik - om te voorkomen dat hij voor de rechter kwam te staan. Begin dit jaar werd echter duidelijk dat Andrew de schikking ongedaan zou willen maken. Een insider verklaarde destijds dat hij enkel een overeenkomst zou hebben gesloten, omdat de negatieve publiciteit over de zaak het jubileum van de koningin zou overschaduwen. „Hij wilde nooit een deal sluiten en heeft altijd volgehouden dat hij onschuldig is.” De hertog zou met het heropenen van de zaak vooral willen mikken op reputatieherstel, zodat hij mogelijk ook weer koninklijke taken kan oppakken.

                                                Maar hoeveel hoop de hertog ook zou hebben op een terugkeer, lijken die kansen steeds kleiner te worden nu hij wederom wordt genoemd in een nieuwe rechtszaak. De advocaten van Giuffre stellen in de zitting die dinsdag plaatsvond dat Andrew zich schuldig heeft gemaakt aan ’extreem en buitensporig gedrag’.

                                                Vrouwen die Jeffrey Epstein beschuldigden van seksueel misbruik, hebben de zakenbanken Deutsche Bank en JPMorgan Chase aangeklaagd omdat zij in hun ogen het misbruik en handel in jonge vrouwen voor het gerief van miljardair Epstein mogelijk hebben gemaakt. De twee rechtszaken zijn bedoeld als een opmaat naar een nog niet-gespecificeerde financiële schadevergoeding. „De tijd is gekomen dat de echte ondersteuners verantwoordelijk worden gehouden, vooral zijn rijke vrienden en de financiële instellingen die een integrale rol hebben gespeeld”, aldus een van de advocaten toen de zaak eind vorige jaar werd ingediend. „Deze slachtoffers werden onrecht aangedaan door velen, niet alleen door Epstein. Hij handelde niet alleen.”

                                                Emotioneel leed


                                                Dinsdag vond de eerste zitting plaats, waarin een anoniem slachtoffer haar verhaal doet. Deze zogenoemde Jane Doe stelt dat beide instellingen een oogje dichtknepen voor de sekshandel van Epstein in ruil voor het binnenhalen van rijke klanten. Tijdens de negentig minuten durende zitting, werd ook de schikking die Andrew met Virginia trof meermaals ter sprake gebracht, zo meldt de Daily Mail. De verwijzing werd aangehaald nadat Jane Doe stelde dat haar opzettelijk ’emotioneel leed’ is toegebracht, een uitspraak die Virginia ook keer op keer over Andrew deed.



                                                Haar advocate Sigrid McCawley, tevens de advocaat van Giuffre, voerde aan dat er een ’overvloed aan beschuldigingen’ tegen de Deutsche Bank is en dat ’keer op keer’ rode vlaggen over Epstein werden genegeerd. Ook zei ze dat de bank er alles aan deed om Epstein gelukkig te houden omdat dat een direct positief effect zou hebben op zijn zaken en daarmee ook op die van de bank. De advocate trok volgens de Daily Mail een parallel in hoe de bank en Andrew zich bezighielden met ’voortdurend extreem en buitensporig gedrag’. Daarnaast zou er een nauwe relatie zijn tussen Epstein en een voormalige topman van JPMorgan.

                                                Vrijgesteld van aansprakelijkheid


                                                Het juridische team van de bank stelt echter dat er in september al een overeenkomst door de nalatenschap van Epstein en Jane Doe is ondertekend, waardoor haar beschuldigingen moeten worden afgewezen. Als onderdeel van die overeenkomst, heeft Doe specifiek het voormalige hoofd van JP Morgan en Barclays, Jes Staley en miljardair-investeerder Leon Black vrijgesteld van toekomstige aansprakelijkheid, hoorde de rechtbank. Staley was tot 2013 CEO van de exclusieve privébank van JPMorgan, die Epstein als klant had en werd in 2015 hoofd van Barclays. In 2021 werd hij gedwongen te vertrekken, nadat er door Epsteins zelfmoord hernieuwde belangstelling voor hun relatie kwam.

                                                In de rechtbank in New York zei David Boies, een advocaat van Doe, dat de relatie van de heer Staley met Epstein centraal staat in de zaak, bericht de Daily Mail. „Jes Staley nam zelf deel aan het seksueel misbruik en de sekshandel en was er getuige van”, zo pleitte hij. Volgens hem is het dan ook onmogelijk dat JPMorgan niet op de hoogte zou zijn geweest. Felicia Ellsworth, een advocate van de bank, stelt op haar beurt dat haar cliënt enkel betrokken was bij de standaard bankactiviteiten van Epstein.

                                                Staley liet eerder weten dat hij dacht dat hij Epstein goed kende, maar pas later realiseerde hem helemaal niet te kennen. Daarmee lijkt er opnieuw een parallel te zijn met Andrew. Ook hij gaf eerder al aan een vertekend beeld te hebben gehad van Epstein. Hoewel Andrew er in deze zaak vooralsnog goed mee weg lijkt te komen en hij enkel als voorbeeld wordt genoemd, is het wederom een smet op zijn toch al bezoedelde reputatie. Opnieuw staat hij in de aandacht en opnieuw om alle verkeerde redenen. Het ziet er dan ook niet naar uit dat hij op de korte termijn weer lekker onbezorgd achterover kan hangen en het zwaard van Damocles weer netjes opgeborgen zal worden...

                                                Comment


                                                • Comment


                                                  • https://nos.nl/artikel/2467845-tom-e...n-op-televisie

                                                    Tom Egbers komende maanden niet te zien op televisie


                                                    NOS-sportpresentator Tom Egbers is de komende maanden niet te zien op televisie. Het besluit is volgens de directie van de NOS "in goed overleg met de presentator" genomen, "om de vragen te beantwoorden die de voorbije periode zijn ontstaan", staat in een persverklaring.

                                                    In een recent artikel in de Volkskrant vertelde een vrouw die begon als stagiaire over een affaire die ze met Egbers had. Nadat zijn echtgenote erachter was gekomen, zou Egbers haar een tijdlang hebben gepest en geïntimideerd. De vrouw stapte naar de hoofdredactie, maar vond daar volgens de krant geen gehoor. Ze werkt niet meer bij de sportredactie.

                                                    De vrouw van Egbers reageerde in het AD op het verhaal. Ze zegt dat haar man ten onrechte onder vuur ligt.

                                                    De Volkskrant sprak de afgelopen maanden met 32 werknemers en oud-medewerkers. Ook daaruit komt een beeld naar voren van een onveilig werkklimaat op de sportredactie van de NOS. De NOS-directie zei in een reactie op het krantenartikel zich te schamen voor de beschreven ervaringen. Ook werden excuses aangeboden.



                                                    Opnames NTR-programma uitgesteld


                                                    Egbers maakt voor de NTR televisieprogramma's over het Verenigd Koninkrijk. De zesdelige serie over Engeland (het land waar zijn moeder is geboren) trok in 2018 veel kijkers, net als de series over Ierland en Schotland.

                                                    Een woordvoerder van de NTR laat desgevraagd weten dat er vanuit de omroep contact is geweest met de presentator, maar dat er over de aard van die gesprekken geen mededelingen worden gedaan.

                                                    Wel is in overleg met de producent en de presentator besloten om opnames voor de nieuwe serie Toms Wales uit te stellen, zegt de woordvoerder van de NTR. De eerste opnames zouden in april zijn. Uitzending van de serie staat voor het najaar op de planning.

                                                    Comment

                                                    Working...
                                                    X