Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Wielrennen topic

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • En gaat ook aan de Spelen mee doen.

    Comment


    • nou laat hem daar dan maar eens vlammen

      Comment


      • Dylan Groenewegen is afgestapt in de Giro

        Comment


        • Kijk aan, de Vuelta van start in Utrecht: https://www.nu.nl/wielrennen/6135591...-a-espana.html

          Blijf het wat vreemd vinden, die grote Tours die in allerlei andere landen beginnen. Spanje ligt een paar duizend kilometer van Utrecht vandaan. Maar leuk feestje wel weer.

          Comment


          • Bernal zit nog stevig in het roze in de Giro

            Comment


            • en inmiddels heeft ie hem ook al gewonnen

              Comment


              • https://www.ad.nl/sport/valverde-spr...erde~a79c69ec/

                Valverde sprint naar dagsucces in Dauphiné na zware rit, Kelderman vierde


                LOETSENKO NIEUWE LEIDERDe zesde etappe in het Critérium du Dauphiné is gewonnen door Alejandro Valverde. De inmiddels 41-jarige Spanjaard, in 2008 en 2009 eindwinnaar van de Franse rittenkoers, was na een zware rit de sterkste van een groep met favorieten. Wilco Kelderman eindigde als vierde, Steven Kruijswijk als tiende. Alexei Loetsenko nam de gele leiderstrui over van Lukas Pöstlberger.

                Valverde ging in de laatste honderd meter met een perfect getimede versnelling op en over Tao Geoghegan Hart. De Girowinnaar van Ineos Grenadiers probeerde het met een late uitval, nadat meerdere renners voor de aanval kozen op de slotklim.

                Comment


                • Egan Bernal heeft corona...

                  Comment


                  • dan heeft ie op tijd de Giro gewonnen, goede timing

                    Comment


                    • https://www.ad.nl/wielrennen/van-der...-weg~acc2c432/

                      Comment


                      • https://www.ad.nl/wielrennen/mathieu...and~a7b81e241/

                        Comment


                        • https://www.ad.nl/wielrennen/dumouli...plek~a196ccde/

                          heb geen hoge verwachtingen van onze Tom in de tour, hij heeft gewoon een mentaliteitsprobleem lijkt het en dat moet je in het wielrennen niet hebben

                          Comment


                          • https://www.gva.be/cnt/dmf20210614_93337638

                            Prognose voor de favorieten: Carapaz kan Tour winnen


                            De winst van Richard Carapaz in de Ronde van Zwitserland is al de zesde eindzege van Ineos-Grenadiers in een rittenkoers in 2021. Een aardige ­statistiek net voor de Tour, waar de Ecuadoraan start als bedreiging van het Sloveense duo Pogacar-Roglic en dus als kandidaat-winnaar. De laatste ronde voor de Tour en Tokio had nog meer in petto: van een debutant als favoriet voor het eerste geel, tot een olympische sollicitant van 37.



                            Mathieu van der Poel rijp voor geel

                            Schrijf op. Mathieu van der Poel wint minstens één etappe tijdens zijn eerste vijf dagen in de Tour. Voor de openingsrit is hij favoriet. De alfaman van Alpecin-Fenix won in Zwitserland met overmacht twee gelijkaardige etappes. Donderdagavond gaf hij op met een verkoudheid. “We wilden geen risico’s nemen. In Tirreno - Adriatico bleef Mathieu met dezelfde ziekteverschijnselen wel in de koers, maar we zaten nadien wel met de gebakken peren”, zegt ploegleider Christoph Roodhooft. Zaterdag werd Van der Poel gespot in Zeeland voor een lange trainingsrit. Zondag verdedigt hij zijn titel op het NK.

                            Alaphilippe vliegt bergop

                            In de sprints was Van der Poel te snel, bergop was Carapaz te taai, maar de beste renner tout court was Julian Alaphilippe. Zijn strafste prestatie was de tijdrit. Op een wegfiets eindigde hij doodleuk tweede achter Uran, terwijl de tijdritfiets op het vlakke en bergaf voordelig was. De Fransman van Deceu-ninck - Quick-Step had zaterdag geen zin in een podiumceremonie, want vertrok ’s avonds huiswaarts om tijdig bij de geboorte van zijn eerste kind te zijn. In juli heeft hij dat belet niet. Aangezien hij past voor Tokio, kan hij in de Tour tot het uiterste gaan. Een herhaling van 2019, toen hij drie dagen voor het einde nog geel droeg, behoort tot de mogelijkheden. De wereldkampioen klom nooit beter en wat als het vaderschap hem nog extra vleugels geeft...

                            Devenyns solliciteert voor Tokio

                            Florian Vermeersch bevestigde zijn talent in de openingstijdrit. Tiesj Benoot sukkelde met de hamstrings, maar kwam op de slotdag boven water. Beste Belg was echter Dries Devenyns. Sterk in de tijdrit, modelhelper in de heuvels en lang overleven in de bergritten. De 37-jarige omnivoor van Deceuninck - Quick-Step wordt in de Tour van vitaal belang voor Alaphilippe en kan die rol ook vervullen voor Van Aert, Evenepoel en Benoot in ­Tokio. Greg Van Aver-maet wordt geprofileerd als wegkapitein, maar Devenyns zal bergop langer bijbenen dan ­Golden Greg. Voor de vijfde plek is Mauri Vansevenant in trek, maar de youngster rijdt nog niet op zijn ­niveau van april. De ­ervaren Devenyns lijkt een ­minder sexy, maar wel veiligere optie. ­Vorig jaar paste hij voor het WK, omdat hij niet ­achter ploegmaat ­Alaphilipppe wou jagen in dienst van België. De wereldkampioen past voor Tokio, dat euvel is dus van de baan.

                            Dumoulin mist nog ‘lengte’

                            Zestiende in de eerste, vijfde in de tweede tijdrit. Tom Dumoulin heeft nog precies zes weken om te groeien in functie van de tijdrit in Tokio. “Het grootste werkpunt wordt mijn vermogen langer doortrekken. Ik beschik al over power op een korte afstand, maar kan nog geen veertig ­kilometer knallen zonder mindere momenten. Zo is de slotkilometer op een klim normaal het terrein waarop ik kan versnellen, nu moest ik terugschakelen. Dat is het verschil tussen Tom ­Dumoulin in topvorm en Tom Dumoulin in opbouw, maar ik ben blij”, zegt de Nederlander van Jumbo-Visma, die woensdag op het NK zijn laatste tijdrit voor Tokio rijdt.

                            Comment


                            • Fantastische overwinning vandaag en de gele trui voor onze vd Poel! wat een klasbak is dat toch, steeds ben ik bang dat ze hem pakken op doping zo sterk is hij

                              Comment


                              • ja mooi ook zijn emoties naar zijn beroemde opa een groot Frans wielrenner die overleden is, en ook mooi hoe nuchter en bescheiden zijn beroemde vader en ook alleskunner qua wielrennen Adri vd Poel onderweg zijn zoon aanmoedigt en hem via tv in een camper ziet finishen

                                Maar vd Poel rijdt de Tour niet uit omdat ie wil mountainbiken op de Spelen

                                Comment


                                • Klopt en schijnt daar ook kans op een medaille te maken. Maar eerst vanfaag ff nog vd 2e etappewinst gaan

                                  Comment


                                  • wat ik niet begrijp dat ze daar nu met zoveel ervaring en ook ongelukken in het verleden, de veiligheid van de wielrenners worden nu al paar keer in gevaar gebracht met valpartijen.

                                    Comment


                                    • Ja dat begrijp ik ook niet, het is zo'n miljoenen-circus maar qua veiligheid lopen ze altijd achter de feiten aan. De verplichting van helmen dragen is pas in 2003 ingevoerd, nadat er al jarenlang valpartijen waren geweest waar doden zijn gevallen die voorkomen hadden kunnen worden.

                                      Bij dat verschrikkelijke ongeluk tussen Jakobsen en Groenewegen vorig jaar was ook het hekwerk niet goed, wat het ongeluk alleen maar verergerde.

                                      En dat publiek zo dicht langs de kant.... Dat je langs 150-200km weg niet overal hekken kan neerzetten begrijp ik wel, maar er moet toch wel iets mogelijk zijn lijkt me?

                                      Comment


                                      • Scuderia Casartelli in de Tour van 1995 is de bekendste. Agostino, Goffin, Kivilev (droeg nooit een helm) en Weylandt chronolisch in andere wedstrijden schieten mij even te binnen. Phil Anderson was een van de weinigen die altijd consequent met helm reed. De Tour stopt voor niemand zei Mart Smeets altijd. De Belgische commentatoren wilden de boel nu omkereren. Stel nu de organisatie en de UCI aansprakelijk inzake het parcours net zoals zij dat doen met die mevrouw met het bord. Maar dan ook gelijk: het wegvallen van Ewan geeft mogelijkheden voor Merlier geeft aan hoe misselijkmakend het is. Sport blijft gevaarlijk. Vroeger tekenden wij bij taekwon-do een verklariing dat niemand aansprakelijk gesteld wordt voor ongelukken hoe ernstig dan ook. Dat was gewoon een voorwaarde.

                                        Comment


                                        • Het omkeren zoals je zegt klinkt wel interessant, maar sport blijft gevaarlijk en niemand dwingt die gasten om op de fiets natuurlijk, dat is ook zo. Maar misschien zouden ze het dan wel serieuzer nemen als de organisatie ook aangesproken kan worden als ze ergens nalatig zijn.

                                          Comment


                                          • Cavendish massasprint gewonnen vandaag en emotioneel mooi, omdat ie door velen al was afgeschreven

                                            Comment


                                            • https://www.telegraaf.nl/sport/97136...el-te-behouden

                                              Tijdrit met door Ineos ontwikkelde wielen
                                              Mathieu van der Poel zoekt extra tijdritsnelheid om geel te behouden

                                              FOUGÈRES - Al is er een kans dat Mathieu van der Poel woensdagmiddag in de eerste tijdrit zijn gele trui kwijtraakt, de grote animator van de 108e Tour de France geeft zich natuurlijk niet zomaar gewonnen. Sterker nog, als hij via-via een adresje weet waar nóg snellere wielen zijn te vinden voor de race tegen de klok, moet hij die hebben. Alle beetjes en details helpen, ook die van Ineos Grenadiers, en enkele slimme roeiers…



                                              Alleen, hoe kom je aan de beste spullen? De vraag drong zich zondagavond op in het feestende kamp van Alpecin-Fenix, nadat zijn geweldenaar Van der Poel via een sensationele solo en de daaropvolgende ritzege op Mûr-de-Bretagne het gele tricot had bemachtigd. Een blik in het routeboek en een snelle rekensom leerden dat het met een beetje geluk mogelijk zou zijn om MvdP veel langer op de Tour-troon te houden. Teammanager Christoph Roodhooft, een materiaalfreak in hart en nieren, herinnerde zich plotseling een gesprek met de Nederlander Meindert Klem dat hij vorig jaar toevallig voerde tijdens een fietsritje. Die vertelde hem dat hij het merk van de snelste wielen ter wereld - Princeton - vertegenwoordigde.

                                              Alleen, hoe kom je aan de beste spullen? De vraag drong zich zondagavond op in het feestende kamp van Alpecin-Fenix, nadat zijn geweldenaar Van der Poel via een sensationele solo en de daaropvolgende ritzege op Mûr-de-Bretagne het gele tricot had bemachtigd. Een blik in het routeboek en een snelle rekensom leerden dat het met een beetje geluk mogelijk zou zijn om MvdP veel langer op de Tour-troon te houden. Teammanager Christoph Roodhooft, een materiaalfreak in hart en nieren, herinnerde zich plotseling een gesprek met de Nederlander Meindert Klem dat hij vorig jaar toevallig voerde tijdens een fietsritje. Die vertelde hem dat hij het merk van de snelste wielen ter wereld - Princeton - vertegenwoordigde.

                                              Andere wielen


                                              Daar begon de puzzel pas mee. De ploeg rijdt (prima gesponsord) met onderdelen van Shimano. Een telefoontje naar de bazen van de Japanse firma bracht vlug uitkomst: men zou het oogluikend toestaan wanneer Van der Poel op andere wielen zou starten. Weer een stap verder, maar de kwestie werd er niet simpeler door. Want waar haalde Roodhooft à la minute de lichtgewicht-velgen (3800 euro voor twee stuks) vandaan die in het profpeloton slechts worden gebruikt door de coureurs van Ineos? En bepaald niet zonder reden, want de peperdure ontwikkeling ervan is deels door de Britse stal bekostigd.

                                              „Ik werd maandagmorgen plotseling gebeld door Christoph met de vraag of er een set Princeton Blur 6560 beschikbaar was. Canyon wilde namelijk dat Mathieu ook na de tijdrit nog de klassementsleider is”, vertelt oud-roeier Klem, die in 2008 en 2012 actief was op de Zomerspelen. De Amsterdammer sloot zich na zijn sportcarrière aan bij een internationale groep van ex-roeiers die er lol in had supersonische, carbon tijdritwielen te ontwerpen met behulp van kennis uit andere sporten. Daaruit is de Amerikaanse firma CarbonWorks ontstaan die de topwielen in New York produceert.

                                              Niet leverbaar in Nederland


                                              „De meest simpele oplossing voor het probleem leek me een stel te lenen bij Ineos, maar daar zijn ze natuurlijk niet zo happig op als ze er veel geld in hebben gestoken. Een extra complicatie is dat deze tijdritwielen nog niet op de Nederlandse markt leverbaar zijn. Uiteindelijk vond ik een paar ongebruikte wielen bij Cameron Wurf, een renner van Ineos die in Andorra woont. Wie het heeft betaald, weet ik niet. Het bedrag werd voldaan per creditcard. Maar hoe zou ik dat binnen 24 uur bij de mecaniciens van Alpecin krijgen, 900 kilometer noordelijker?”

                                              Via de Nederlandse hotelbaas Mark Putter dus. De eigenaar van Les Deux Vélos in het Pyreneeëndorp Biert, waar Klem een paar keer voor een fietsvakantie was geweest, bracht uitkomst. Dinsdagochtend om zes uur meldde de bereidwillige Noord-Hollander zich aan de grens met Andorra, waar hij van Wurf het wielset in ontvangst nam. Vervolgens zette hij zich schrap voor een autorit van tien uur naar het teamhotel van Van der Poel in Rennes. „Is toch mooi om te doen voor zo’n geweldenaar als Van der Poel”, zegt Putter onderweg. „Ik ben gek van wielrennen, en wat Mathieu de voorbije dagen heeft gedaan, grenst weer eens aan het ongelooflijke. Wanneer ik die jongen dan een handje kan helpen door even de snelste wielen af te leveren, vind ik dat een prima klus. ’t Zou toch schitterend zijn als hij de gele trui dadelijk behoudt met een seconde voorsprong. Dan kan dat wel door die wielen komen.”

                                              „Nu maar hopen dat Mathieu superbenen heeft in de tijdrit”, vult Klem aan. „Ik vind het schitterend dat onze wens uitkomt. Verleden jaar probeerde ik bij Roodhooft te regelen dat zijn ploeg, en daarmee Mathieu ook, met onze wielen zou gaan rijden. De windtunneltesten toonden aan dat Princeton de snelste ter wereld zijn. Dat liep wat moeizaam en leidde helaas nergens toe. Door wat er zondag gebeurde in de Tour, doet zich de gelegenheid nu wel voor. Al ben ik me ervan bewust dat je door goede, aerodynamische en lichte wielen weliswaar een paar watt kunt besparen, maar als de benen niet willen, houdt het ook op.”

                                              Comment


                                              • Originally posted by martin aston View Post
                                                Cavendish massasprint gewonnen vandaag en emotioneel mooi, omdat ie door velen al was afgeschreven
                                                Prachtig moment inderdaad, kippenvel.

                                                Comment


                                                • Geweldig hoe vd Poel vandaag het geel behoudt na de tijdrit waarin ie 2e werd, nu 8 secondes voorsprong

                                                  Comment


                                                  • https://www.telegraaf.nl/sport/19663...t-door-politie dat stomme mens met haar bord is zo slim geweest om zich toch maar aan te geven

                                                    Comment

                                                    Working...
                                                    X