Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Buitenlands voetbal topic

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Ja, en Donny Malen maakte als invaller voor Dortmund in de laatste minuut na mooie slalom actie nog bijna de gelijkmaker

    Comment


    • Cruijf maakte ooit zo'n goal, dacht voor Barcelona destijds

      Comment


      • Nou Ronaldo heeft zijn 1e European League goal te pakken voor Manchester, en Feyenoord walst momenteel over zijn tegenstander heen.

        Comment


        • Originally posted by Trevor Horny View Post
          Cruijf maakte ooit zo'n goal, dacht voor Barcelona destijds

          Die voorzet van die gast van Manchester City waar Haaland uit scoorde was Cuyffiaans met buitenkant voet

          Comment


          • https://www.telegraaf.nl/sport/14798...en-aan-cruijff

            Cruijff


            De winnende treffer van Haaland oogstte veel lof van Pep Guardiola. De manager van Manchester City moest meteen denken aan een doelpunt van Johan Cruijff uit zijn tijd als speler van FC Barcelona. In een wedstrijd tegen Atlético Madrid in 1973 scoorde Cruijff op vrijwel identieke wijze als Haaland tegen Dortmund deed.

            Volgens Guardiola heeft Haaland het perfect nagedaan. „Wat een doelpunt”, zei hij. „Het is mooi dat Erling Johan Cruijff nabootste „ Mensen die mij kennen, weten dat Cruijff van invloed is geweest op mijn leven als persoon, mentor en manager. Jaren geleden scoorde hij in Camp Nou een doelpunt tegen Atlético Madrid dat behoorlijk veel lijkt op de goal van Haaland. Op het moment dat hij scoorde, dacht ik meteen aan Cruijff.”

            De lenigheid van de Noorse spits was voor Guardiola ook reden een vergelijking te trekken met de Zweedse aanvaller Zlatan Ibrahimovic. „Erling heeft hetzelfde. Hij is zo groot, maar heeft ook die natuurlijke flexibiliteit.”

            Comment




            • O wacht nu weet ik welk doelpunt jullie bedoelen . Maar dat doelpunt van Cruyff was nog briljanter , de hoek was veel moeilijker want hij stond een stukje naast de goal tegen de achterlijn aan

              Comment


              • gaat er niet om welke mooier was, ging er om dat dit een mooi doelpunt was en op die van Cruijff leek, dingen niet groter maken dan ze zijn

                Comment


                • Zlatan schijnt in de nieuwe Asterix en Obelix film een rol te hebben? Ben wel benieuwd wie hij dan speelt.

                  Comment


                  • https://www.ad.nl/buitenlands-voetba...ooit~a9658541/

                    Erling Haaland zet Erik ten Hag voor schut in meest doelpuntrijke Manchester Derby ooit


                    Erling Haaland heeft de eerste derby van trainer Erik ten Hag bij Manchester United tot een nachtmerrie gemaakt. Met een hattrick bezorgde hij Manchester City een monsterzege (6-3)

                    Erik ten Hag wilde niet onderdoen voor Manchester City in zijn eerste derby als trainer van Manchester United, maar kreeg in het Etihad Stadium een keiharde tik van de Engelse kampioen. De Nederlander keek vol afgrijzen toe hoe zijn team geen moment in de wedstrijd kwam. Phil Foden en Jack Grealish slalomden om zijn spelers heen alsof het pionnen op het trainingsveld betroffen, terwijl Erling Haaland naar hartenlust scoorde.

                    In de aanloop naar de 188e uitvoering van de kraker draaide het vooral om één vraag. Hoe moest Manchester United de even krachtige als atletische spits afstoppen? Het antwoord volgde na minder dan drie minuten spelen. Opgestoomd naar de tweede paal gaf de Noor een waarschuwing af met een tegendraadse kopbal die van de lijn werd gehaald door Scott McTominay.

                    Ten Hag kwam na hachelijke moment naar de zijlijn om zijn team op te zwepen, maar het verschil in klasse groeide met elke balomwenteling. Manchester City, zonder Haaland vorig seizoen tweemaal te sterk (2-0 en 4-1), overvleugelde de stadgenoot volledig. Uiteindelijk opende Foden de score in de achtste minuut. Na een serie van korte passen kon de Engelsman ongedekt van dichtbij afronden (1-0).

                    The Citizens, waarbij Nathan Aké centraal achterin excelleerde, haalde de voet kortstondig van het gaspedaal. Nadat Guardiola zich herhaaldelijk opwond over het ingezakte tempo, stond Haaland op. De topscorer van de Premier League knikte uit een hoekschop van De Bruyne net over de lijn. Tyrell Malacia, die een onzekere indrukt maakte, leek redding te brengen, maar de doellijntechnologie bepaalde anders (2-0).



                    Haaland liet drie minuten later zien over uiterst flexibele benen te beschikken. Een slimme pass van De Bruyne richting de tweede paal werkte hij met karatesprong binnen (3-0). Het was zijn dertiende competitietreffer. Met een assist op Foden (4-0) bewees de aanvaller van 1 meter 95 voor de rust nogmaals zijn waarde. Ten Hag wist zich na één helft al verslagen. Meer dan de schade beperken kon hij niet.

                    Malacia, gegeseld door Foden, keerde niet terug uit de kleedkamer. Voor hem in de plaats kwam Luke Shaw, die zijn ploeggenoot in het Engelse elftal meteen langszij zag dribbelen. Ondanks de forse achterstand kwam Manchester United wel beter voor de dag. Antony, voor honderd miljoen overgenomen van Ajax, maakte uit het niets een doelpunt. De Braziliaan passeerde keeper Ederson met een fraai afstandsschot (4-1).

                    Van een wederopstanding was geen sprake. Haaland completeerde na ruim een uur zijn derde hattrick voor Manchester City (5-1). Foden, ditmaal op aangeven van Haaland, maakte vervolgens ook zijn derde goal van de middag (6-1). Bij deze stand evenaarde Ten Hag de grootste derbynederlaag in de clubgeschiedenis uit 2011. Een slechtere vuurdoop was haast niet mogelijk.

                    Anthony Martial, hersteld van een kwetsuur, zorgde met een late treffer (6-2) ervoor dat Ten Hag in elk geval dit negatieve record niet hoefde te delen met Alex Ferguson. De Fransman scoorde in blessuretijd nogmaals uit een strafschop (6-3). Het was een minuscuul lichtpunt in een voor hem desastreuze derby. Het gat met Manchester City, niet eens in de allersterkste opstelling, blijft gigantisch.

                    Comment


                    • de opvolger van Schreuder bij Ajax staat al klaar, Peter Bosz is ontslagen bij Olympique Lyon

                      Comment


                      • El Classico in Madrid gewonnen met 3-1 door Real Madrid, en behoudt de leiding in de La liga, Barcelona kansloos

                        Comment


                        • https://www.ad.nl/buitenlands-voetba...u-is~a7ff1211/

                          Gouden Bal-winnaar Karim Benzema stond in Parijs op het podium als de trotse familieman die hij nu is


                          Real Madrid-spits Karim Benzema (34) won vanavond in Parijs zijn eerste Gouden Bal. Hij werd de eerste Franse winnaar sinds zijn idool Zinedine Zidane in 1998 en de oudste winnaar van de prestigieuze prijs sinds Stanley Matthews in 1956 de eerste editie won. Het was voor Benzema dan ook een lange route naar de top.



                          En daar stond hij, met die altijd wat verlegen lach van hem, in hartje Parijs, de stad die nooit de zijne is geweest, de hoofdstad die door velen in de rest van Frankrijk verafschuwd wordt. Op het veld schudde hij dat timide, wantrouwige jongetje in hem al eerder van zijn zich af, maar dit was toch wel onwennig voor een voetballer die nooit voor een podium als dit werd gekozen.

                          Zo is Karim Benzema nou eenmaal, wat stil, gereserveerd, achterdochtig. Dat komt, legde hij eens uit, door de wijk waar hij opgroeide, Teraillon, in het voorstadje Bron aan de oostkant van Lyon. ,,Het was gevaarlijk daar”, zei hij in 2016 in een van zijn weinige persoonlijke interviews, in het blad GQ. ,,Als ik niemand ken, ga ik gerust stilletjes in de hoek van deze kamer zitten.”

                          Chantage met sextape


                          Het was ook de wijk waar Benzema, de zesde van negen kinderen in een gezin van Algerijnse immigranten, begon te voetballen – het veld van de club lag naast zijn huis. Maar om nou direct te zeggen dat dat voetbal hem van het slechte pad afhield dat vele jongeren in Teraillon wel insloegen... ,,Daarin zijn vooral mijn ouders heel belangrijk geweest.”

                          Eenmaal een bekende voetballer, topscorer van Olympique Lyon, aankoop van Real Madrid, sloot hij zich misschien nog meer van de buitenwereld af. Vanwege de publicaties over hem. Regelmatig een ongeluk met een dure auto. Een rechtszaak met medespelers vanwege het bezoek aan een minderjarige prostituee, waarvan ze werden vrijgesproken; ze wisten de leeftijd van het meisje niet. Vaak uitgefloten door het eigen publiek, en uitgefoeterd door Mourinho. En de meest netelige kwestie: zijn medeplichtigheid aan chantage met een sextape van collega Valbuena uit de Franse selectie waarvoor Benzema eind vorig jaar werd veroordeeld tot een jaar cel die hij niet hoeft uit te zitten.



                          Zou hij eraan gedacht hebben, aan dat alles, en vooral die laatste zaak, toen hij vanaf het podium in het theater van Châtelet de zaal in keek. Voor hem, tussen het publiek, enkele van de mensen uit het Franse voetbal die hem vanwege die slepende rechtszaak ruim vijf jaar uit de nationale selectie weerden. Benzema kon zo in 2018 niet het wereldkampioenschap met Frankrijk behalen.

                          Maar zijn dubieuze gedragingen buiten het veld zijn verleden tijd, met het laatste vonnis verdween ook de laatste olifant uit zijn kast, en op het podium in Parijs stond naast een blije vader van twee kinderen (Mélia van acht en Ibrahim van vijf), de nu alom bewonderde voetballer Karim Benzema, de man die op zijn 34ste jaar zijn beste seizoen ooit kende. De man die, geheel onverwacht, Cristiano Ronaldo bij Real Madrid deed vergeten. Jarenlang was Ronaldo ‘de afmaker’ en Gareth Bale ‘de raket’, terwijl hijzelf het ‘onderdeel’ was dat ‘die twee deed functioneren’, zo beschreef Benzema zijn rol eens.

                          Afmaker


                          Nu is hijzelf die afmaker geworden: 44 doelpunten in 46 wedstrijden vorig seizoen, zijn beste gemiddelde ooit, de basis (samen met het werk van de beste doelman van het jaar, Thibaut Courtois) van het kampioenschap en de Champions League van de Madrilenen. Minstens zo trots als de spits zelf was zijn voorzitter; Florentino Pérez reisde in 2009 naar Lyon en zocht de toen 21-jarige Karim thuis op om het door veel clubs begeerde talent over te halen om voor Madrid te kiezen. En al kwamen er in die dertien jaar heel wat aanvallers voorbij in het Bernabéu, Benzema bleef altijd de lieveling van preses Pérez, veel meer dan Ronaldo.

                          Ook Frankrijk sloot hem weer in de armen. In zijn geboorteland heeft hij inmiddels de derde plek op het podium van beste voetballers ooit ingenomen, na de onbetwiste top twee Platini en Zidane. Na hen en Raymond Kopa (1958) en Jean-Pierre Papin (1991) is Benzema de vijfde Fransman die de Gouden Bal wint. De volgende is misschien Kylian Mbappé, die deze keer als zesde eindigde.

                          Maar nu was het het feestje van Karim Benzema. Als tiener en twintiger een beetje te dik, maar nu een afgetrainde dertiger van 1,85 meter. De Algerijnse afkomst in zijn ogen, roots die hij deelt met zijn voorganger Zidane – die als trainer, samen met Ancelotti nu, de spits een tweede jeugd schonk –, de donkere baard dikker en langer dan ooit. En die lach, verlegen, onder twee kleine pretoogjes achter een verrassend brilletje met gouden montuur.

                          Comment


                          • Virgil v Dijk had zondag Haaland in zijn broekzak zitten, knap 1-0 gewonnen Liverpool op Manchester City.

                            En Ten Hag wisselde Ronaldo bij United, die boos was om die wissel., weer gedoe en 0-0 tegen Newcastle

                            Comment


                            • Ronaldo uit de selectie gezet bij Manchester door Erik Ten Hag

                              Comment


                              • https://www.ad.nl/wk-voetbal/deze-sp...rijk~aaee1014/

                                Deze spelers missen (mogelijk) het WK in Qatar: zorgen bij Engeland en Frankrijk


                                Het WK in Qatar komt met rasse schreden dichterbij. Op 20 november staat met Qatar - Ecuador het openingsduel op het programma. Een dag later begint ook Oranje aan het wereldkampioenschap met een wedstrijd tegen Senegal. Voor het zover is, volgt er eerst nog een bomvol schema in clubverband. Veel wedstrijden betekent ook veel kans op blessures. Voor de volgende spelers is het WK al voorbij voordat het is begonnen.



                                Oranje
                                Louis van Gaal heeft nog enkele weken om te bedenken wie hij meeneemt naar Qatar, maar inmiddels zijn enkele keuzes al voor hem gemaakt. Georginio Wijnaldum brak in augustus zijn scheenbeen tijdens een training bij AS Roma, waarna hij besloot zichzelf niet te laten opereren. De middenvelder mist dus sowieso het WK. Datzelfde geldt voor AZ-verdediger Bruno Martins Indi. De dertigjarige verdediger liet zich opereren aan een bovenbeenblessure en wordt dit kalenderjaar niet meer op het veld verwacht.

                                Verder zijn er ook nog twijfelgevallen. Frenkie de Jong keerde afgelopen week terug van een blessure, maar Memphis Depay kampt nog steeds met hamstringklachten en keek de afgelopen twee duels van Barcelona vanaf de tribune toe. Volgens Mundo Deportivo is zijn rentree in zicht en zou de Oranje-aanvaller de start van het WK makkelijk moeten kunnen halen. Of dat ook voor Matthijs de Ligt geldt, is de vraag. De verdediger van Bayern München viel dit weekend uit met een liesblessure. Een scan moet uitwijzen of hij met Oranje naar het WK kan. En wat te denken van Luuk de Jong? De spits en captain van PSV viel al in augustus met een spierblessure uit tegen Rangers FC en Ruud van Nistelrooij kan nog altijd niet over De Jong beschikken. De Jong hoopt komende donderdag in de uitwedstrijd bij Arsenal weer van de partij te kunnen zijn.



                                Engeland


                                Haalt de ervaren verdediger Kyle Walker van Manchester City het WK? Dat is de grote vraag nadat hij vorige week werd geopereerd aan een liesblessure. Zelf bleef de 32-jarige Engelsman positief. ,,We moeten accepteren dat blessures bij onze sport horen”, zo meldde hij.

                                Walker is niet de enige rechtsback met een blessure bij Engeland. Chelsea-wingback Reece James liep dinsdagavond in San Siro tegen AC Milan (0-2 winst) een gescheurde knieband op. Hij zal waarschijnlijk zo'n zes tot acht weken uit de roulatie zijn, schrijft de Daily Mail. Dat zou betekenen dat James pas na het WK weer volledig hersteld is van zijn blessure.

                                Met Kieran Trippier en Trent Alexander-Arnold heeft de Engelse bondscoach Gareth Southgate nog twee opties aan de rechterkant in zijn 3-4-3 formatie. De rechtsback van Liverpool staat moment echter ook aan de kant. Zijn enkelblessure lijkt echter niet zo ernstig dat er twijfels zijn over zijn deelname aan het WK. Alexander-Arnold keek in de laatste twee interlands van Engeland nog wel vanaf de tribune toe, dus lijkt de kans groter dat Trippier straks zal gaan spelen in Qatar.

                                Frankrijk


                                Uiteraard is Nederland niet het enige land dat kampt met problemen. Ook Frankrijk, tegenstander van Oranje in het kwalificatietoernooi voor het EK 2024 in Duitsland, heeft al enkele spelers die sowieso het WK in Qatar niet gaan halen of voor wie het een strijd tegen de klok wordt. Paul Pogba maakte deze zomer de overstap van Manchester United naar Juventus, maar kwam na een knie-operatie nog niet in actie voor De Oude Dame. Hoewel hij eerst pas in januari terug werd verwacht, lijkt het WK mogelijk toch nog haalbaar.

                                Ook N’Golo Kanté kan een streep zetten door het WK. De controlerende middenvelder van Chelsea kampt met hamstringklachten en volgens bondscoach Didier Deschamps gaat het herstel te lang duren om het eindtoernooi te halen. ,,Hij had de afgelopen twee seizoenen al te maken met veel fysieke problemen. We gaan hem missen vanwege zijn energie en ervaring en ook op menselijk vlak. Deze kleine, innemende man heeft altijd een glimlach op zijn gezicht. Daarmee is hij heel belangrijk geweest voor zijn clubs en ook voor ons.”

                                Drievoudig international Boubacar Kamara liep bij Aston Villa een knieblessure op en gaat het WK sowieso niet halen terwijl Wesley Fofana ook langdurig uit de roulatie is. De Chelsea-verdediger (21) speelde nog nooit een interland voor de Haantjes, maar nadat hij deze zomer voor 80,4 miljoen euro over kwam van Leicester City, wilde hij zich definitief in de kijker van bondscoach Didier Deschamps spelen. In het Champions League-duel met AC Milan viel hij echter uit met een knieblessure. ,,Er is nog wel een kans dat hij het WK haalt", sprak coach Graham Potter hoopgevende woorden.

                                Portugal


                                Drievoudig international Pedro Neto kan Cristiano Ronaldo en consorten niet helpen op het WK in Qatar. De aanvaller van Wolverhampton Wanderers moet onder het mes vanwege een enkelblessure en zal voor de televisie moeten bekijken hoe Portugal presteert in Groep H tegen Uruguay, Ghana en Zuid-Korea. Ook door de naam van Leicester City-rechtsback Ricardo Pereira is al definitief een streep gezet.

                                Ook Diogo Jota is er in Qatar niet bij. De aanvaller mist het toernooi vanwege een “serieuze spierblessure”. Die liep hij half oktober op in de wedstrijd van zijn club Liverpool tegen Manchester City. Jota kwam tot dusver 29 keer uit voor de nationale ploeg en scoorde tien keer.
                                Paulo Dybala (Argentinië)


                                Slecht nieuws was er afgelopen zondag ook omtrent Paulo Dybala, die deze zomer de overstap maakte van Juventus naar AS Roma. Met de 2-1 tegen Lecce was de Argentijn matchwinner namens AS Roma, maar een bovenbeenblessure zorgde ervoor dat de 28-jarige Argentijn emotioneel het veld verliet. Hij liep die blessure op bij het nemen van de strafschop. ,,Het ziet er slecht voor hem uit, heel slecht", zei coach José Mourinho na afloop van de wedstrijd. ,,Ik ben geen dokter, maar het is onwaarschijnlijk dat we hem dit jaar nog in actie gaan zien.” Met zeven goals in de eerste elf wedstrijden van het seizoen was Dybala uitstekend bezig bij zijn nieuwe club.
                                Tarik Tissoudali (Marokko)


                                Terwijl Noussair Mazraoui en Hakim Ziyech terugkeerden bij het Marokkaanse elftal, daar moet een andere oude bekende, Tarik Tissoudali, het WK wel aan zich voorbij laten gaan. Na een uiterst succesvol seizoen stond de voormalig speler van onder meer Telstar, SC Cambuur, De Graafschap en VVV-Venlo deze zomer voor een lucratieve transfer naar Qatar, maar een kruisbandblessure zette een dikke streep door zijn transfer én zijn WK-droom. ,,Vele dromen vallen weg, maar Allah heeft altijd een beter plan dan dat ik heb voor mezelf", schreef Tissoudali op Instagram.

                                Jesús Corona (Mexico)


                                Ook een andere oude bekende uit de eredivisie zal niet op het WK actief zijn: Jesús Corona. De voormalig speler van FC Twente, inmiddels bekend onder de voetbalnaam Tecatito, brak in augustus zijn kuitbeen én scheurde zijn enkelbanden op de training van Sevilla. Hij zal dus vanaf de zijkant toe moeten kijken hoe Mexico het opneemt tegen Argentinië, Polen en Saoedi-Arabië.
                                Senegal en Ecuador


                                Oranje-tegenstander Senegal mist in elk geval ook twee spelers: Bayern München-verdediger Bouna Sarr en aanvaller Keita Baldé. Eerstgenoemde vanwege een knie-operatie. Laatstgenoemde overigens niet door een blessure. Baldé, spelend voor Spartak Moskou en voormalig speler van onder meer Lazio, AS Monaco en Internazionale, zit tot december een dopingstraf uit.

                                Ecuador, de andere tegenstander in de groep van Oranje, mist ook een speler: João Rojas. De 25-jarige aanvaller van het Mexicaanse Monterrey, scheurde in juli zijn kruisband af. Zijn aantal interlands blijft dus voorlopig steken op acht.

                                Comment


                                • Contract van Mpabe bij Paris St Germain is uitgelekt hij krijgt 630 miljoen in 3 jaar. Bizar

                                  Comment


                                  • Originally posted by Beukenoot View Post
                                    Contract van Mpabe bij Paris St Germain is uitgelekt hij krijgt 630 miljoen in 3 jaar. Bizar

                                    Ja het is dat ik een liefhebber ben anders zou ik echt geen voetbal meer kijken

                                    Comment


                                    • dat geldt toch voor alles, je kijkt toch dingen omdat je het leuk vindt?

                                      hou je van films kijken?

                                      Comment



                                      • Precies hetzelfde, het is dat ik een echte filmliefhebber ben anders zou ik er niet over denken om zo een verrotte industrie te spekken. En dan ewwas het vroeger nog veel erger, ik weet niet of je de film Judy hebt gezien over Judy Garland, dan kijk je gelijk heel anders naar de filmklassieker Wizard of OZ

                                        Comment


                                        • tja dan kan je ook niet meer eten of andere dingen dien, vrijwel alles is gericht op geld verdienen en deels verrot

                                          Comment


                                          • https://www.telegraaf.nl/sport/81480...-parkeergarage

                                            Mark van Bommel ontsnapt aan carjacking: gewapende man wachtte hem op in parkeergarage

                                            Mark van Bommel, de trainer van Royal Antwerp FC, is maandagnacht het slachtoffer geworden van wat wellicht een mislukte carjacking was. Een gewapende man wachtte hem op in de garage van zijn appartement, zo meldt Het Nieuwsblad.

                                            Comment


                                            • Antwerp doet het laatste tijd ook niet zo goed meer

                                              Comment


                                              • 1 of andere gek heeft in Milaan in een supermarkt zomaar wat mensen neergestoken, 1 is er dood en ook een Spaanse voetballer die door Arsenal aan Monza is verhuurd is slachtoffer geworden. Hij kreeg een mes in zijn rug.

                                                Comment


                                                • Pablo Mari, heeft ooit nog voor NAC Breda gespeeld

                                                  Comment


                                                  • https://www.telegraaf.nl/sport/17577...n-ogen-sterven

                                                    Voormalig NAC-aanvoerder Marí na steekpartij: ’Ik zag iemand voor mijn ogen sterven’

                                                    Comment

                                                    Working...
                                                    X