Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Corona gekkies

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • The great reset lijkt nog echt te komen ook met al die rare besluiten vsn alle regeringen. Ga bijna een wappie worden🤣

    Comment


    • Die zijn er al genoeg..HHH https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nede...ovid-hoofdpijn

      Comment


      • ja klimaatwappies die denken dat we ff klimaat gaan veranderen terwijl de wereld te vol en te groot is

        Comment


        • Wat klimaatwappies te maken hebben met corona-gekkies die een oorpiercing laten zetten tegen coronaklachten, ontgaat me in zijn geheel.

          Comment


          • zijn allebei wappies die niet bij de realiteit staan

            klimaat is een probleem maar zal niet opgelost worden omdat een groot deel van de wereld het niet kan, of niet wil oplossen en de rest kan zijn eigen deel niet oplossen laat staan rest vd wereld

            Comment


            • Niks staat je in de weg om een klimaatwappie-topic aan te maken. Hier gaat het over corona-gekkies als ik me niet vergis.

              Comment


              • welnee waarom, is een prostitutie forum, er is meer dan steeds dat domme gelul over boeren en klimaat dat weten we nu wel, daar zijn wel andere fora en media voor, we weten wat slecht is we weten wat miljarden kost en weinig helpt en we weten dat de bevolking mag stikken van de zogenaamde linkse sociale partijen

                Comment


                • ik noem de regering en ook vele kamerleden inmiddels gekkies als je ziet wat ze doen en wat ze vooral nalaten, ongelovelijk!

                  Comment


                  • https://www.ad.nl/politiek/kabinet-z...indt~aae11f65/

                    Kabinet zet coronapas in sectorplannen, maar alleen als ‘de Kamer het goed vindt’


                    LIVESTREAMMet oplopende besmettingscijfers groeit in de Tweede Kamer het ongemak: is Nederland wel voorbereid op een eventuele nieuwe grote coronagolf? ,,We hadden het dak moeten repareren toen de zon scheen.’’

                    Comment


                    • Denken nu veel van die gekkies dat reptielen de wereld leiden?

                      Comment


                      • Blijkbaar is dit het gedachtegoed van complotdenker Brit David Icke, die toevallig over twee weken in Nederland spreekt... Lijkt dus een geplande opmerking van Baudet.

                        En schijnbaar zit er vooral ook een anti-joden gedachte achter dat reptielen verhaal... https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/244...ntheorie-weren

                        Comment


                        • Dat is die oud profvoetballer die verkondigt dat al jaren, ook over het Engelse koningshuis dat die reptielen zijn. Maar Engels koningshuis is toch niet Joods?

                          Comment


                          • https://www.ad.nl/binnenland/toekoms...oden~ae9d4399/

                            Toekomst Viruswaarheid op spel nadat ING rechtszaak wint: ‘Zo worden we effectief verboden’


                            WILLEM ENGELStichting Viruswaarheid verkeert in zwaar weer. De rechter heeft geoordeeld dat ING terecht de bankrekening van de stichting heeft opgezegd en Viruswaarheid stelt door geen enkele andere bank meer geaccepteerd te worden. Zonder bankrekening kan de stichting geen donaties meer ontvangen, wat in haar geval de belangrijkste bron van inkomsten is. Voorman Willem Engel en jurist Jeroen Pols stellen dat Viruswaarheid hiermee ‘effectief verboden wordt’.

                            Willem Engel en ING liggen al bijna drie jaar met elkaar overhoop. Inmiddels is er zelfs sprake van een onherstelbare vertrouwensbreuk. ING stelt dat die breuk is ontstaan door een aantal factoren. Zo zou Engel hebben geprobeerd om een belangrijk klantonderzoek van ING te omzeilen door zonder toestemming de naam en statuten van Viruswaarheid aan te passen. Ook zijn er bij de bank twijfels ontstaan over zijn integriteit en over enkele uitlatingen in de media. De voorman had het onder andere over acties bij ING-kantoren. De bank zag zichzelf daarin genoodzaakt om maatregelen te nemen ter bescherming van ING-werknemers. Engel ontkent alle aantijgingen en vindt dat ING ‘de boel bij elkaar liegt’.



                            Niet transparant


                            ING staat in deze zaak lijnrecht tegenover Viruswaarheid en stelt dat de stichting veel transparanter had moeten zijn over de donaties die zijn binnengekomen. Er was in het bijzonder forse kritiek op het feit dat Engel een deel van die donaties had gebruikt om een stuk grond op het Canarische eiland Fuerteventura te kopen, iets wat deze site destijds onthulde. ING is als bank verplicht om bij grote transacties onderzoek te doen, om zo te voorkomen dat sprake kan zijn van witwassen.

                            Volgens Engel ging het om een lening ten behoeve van een project op het eiland. Hij koos voor deze constructie omdat ING en andere banken de aankoop niet wilden financieren. Hij had het bedrag snel nodig, omdat hij anders een boete moest betalen. Het geleende bedrag van 50.000 euro werd binnen een paar maanden terugbetaald, maar ING wilde alsnog van Viruswaarheid af. In november 2020 - in de periode dat Engel het gezicht werd van het verzet tegen de coronamaatregelen van het kabinet - liet de bank daarom per brief weten de bankrelatie op te zeggen.

                            Engel, die sinds 2013 bij ING bankiert, was het niet eens met die beslissing en spande een kort geding aan. In juni 2021 oordeelde de rechter in het voordeel van de coronascepticus, omdat de gevolgen voor de actiegroep anders te groot zijn. ING moest de bevroren rekening weer beschikbaar stellen en de relatie met Viruswaarheid in elk geval voor de duur van vier maanden voortzetten. Het ging hier dus om een tijdelijke ordemaatregel.

                            Na die periode liet de bank per brief weten dat ze de relatie met de stichting alsnog wilden beëindigen. Engel stapte daarop opnieuw naar de rechter en eiste dat ook de tweede opzegging ongedaan gemaakt werd. Hij vindt het een recht dat Viruswaarheid een zakelijke rekening heeft en behoudt, zeker zolang geen andere bank daartoe bereid is.
                            Belangenverstrengeling


                            De rechter denkt daar nu wezenlijk anders over. In een nieuw vonnis wordt kritisch gereageerd op het handelen van Viruswaarheid. Zo is de rechter het met ING eens dat de lening van 50.000 euro aan hemzelf voor een stuk grond in Spanje een ‘serieuze aanwijzing’ was voor belangenverstrengeling. ‘In de statuten van Viruswaarheid staat ook niets over het verstrekken of aangaan van leningen al dan niet ten behoeve van een in financiële nood verkerende bestuurder’, valt te lezen in het vonnis.

                            Viruswaarheid probeerde bovendien een klantonderzoek te omzeilen door zonder toestemming de statuten en het doel van de stichting aan te passen, stelt de rechter. De belangen van de bank zijn daarmee geschaad. Volgens Engel heeft hij die toestemming helemaal niet nodig en zijn de door ING aangekaarte problemen allemaal opgelost. De donaties komen volgens hem binnen op de rekening van de stichting, waarvoor ze zijn bedoeld, en de lening is terugbetaald. Engel wijst ook op het onderzoek van het OM, waaruit bleek dat donateurs erop kunnen vertrouwen dat ingezameld geld op de juiste manier wordt gebruikt. Het OM merkte ook op dat het bestuur van de stichting is versterkt door het benoemen van medebestuurders en een raad van toezicht. ,,Het is raar dat dit allemaal niet wordt meegenomen door de rechter”, stelt Engel.
                            Viruswaarheid kan geen kant op


                            Een gedwongen vertrek bij ING zou volgens Engel desastreus kunnen uitpakken. De andere banken willen Viruswaarheid immers niet als klant vanwege het controversiële gedachtengoed. Dat vermoeden komt overeen met een onderzoek van NRC in 2021, waarin stond dat banken regelmatig rekeningen blokkeren van organisaties die zij beschouwen als verspreiders van nepnieuws over corona en vaccinaties. Zo weigerde Triodos Bank Viruswaarheid als klant, omdat de actiegroep opriep tot confrontaties die haaks staan op hun waarden. Ook de Volksbank, Bunq Bank en Rabobank zouden om die reden niet met Viruswaarheid in zee willen. ,,Dit is een heel duidelijk teken dat democratie en rechtspraak niet langer bestaan in Nederland”, laat Engel aan deze site weten. ,,We kunnen de doelen van de stichting nu niet meer nastreven.”

                            De rechter snapt dat Viruswaarheid ernstig wordt belemmerd als ING besluit de relatie op te zeggen. Zonder betaalrekening is het onmogelijk om deel te nemen aan het maatschappelijk verkeer. Voor haar activiteiten heeft de stichting donaties nodig. ‘Zonder bankrekening kan Viruswaarheid geen kant op’, stelt de rechter. ‘Dat is onwenselijk.’ Het bedreigde voortbestaan van Viruswaarheid brengt de rechter echter niet op andere gedachten: hij stelt ING in het gelijk dat ze de relatie wettelijk mogen beëindigen. ‘Onder deze omstandigheden kan niet van ING worden gevergd om met deze klant, die onvoldoende oog heeft voor de gerechtvaardigde belangen van ING en zich onvoldoende heeft ingespannen om de vertrouwensbreuk te herstellen, een bankrelatie aan te gaan’, luidt het oordeel van de rechter.

                            Reactie Viruswaarheid
                            Engel en zijn jurist Jeroen Pols reageren verbijsterd op het vonnis en gaan in hoger beroep. ,,Verdient dat hele gebeuren met Spanje de schoonheidsprijs? Nee, maar daarvoor zitten we niet in de rechtbank. We zitten hier voor het prevaleren van het recht, en in dat opzicht voldoen we aantoonbaar aan alle standaarden en reglementen. Wat ons steekt is dat alles wat op de zitting besproken is, niet in het vonnis terugkomt, inclusief onze bewijzen”, briest Engel. Viruswaarheid wordt volgens zijn jurist Jeroen Pols nu ‘monddood’ gemaakt. ,,Dit is ernstig. Als wij geen bankrekening meer hebben, dan ben je niet meer in staat een tegengeluid te laten horen.”

                            Comment


                            • ik vraag me nog steeds af of die Engel en overigens ook die Baudet gewoon zich voor doen als een soort van Wappie maar dat ze eigenlijk dat niet zijn, maar gewoon een verdienmodel hebben zo, omdat er wel echte gekkies achteraan lopen

                              Comment


                              • wat hebben de corona gekkies nu precies als mikpunt nu de corona bedwongen is en alles weer gewoon open is en terug is zoals het was?

                                Comment


                                • Ik denk het overheidsbeleid in het algemeen

                                  Comment


                                  • Nu is dat voor vele mensen ook geen goed beleid. Dus we moeten complotdenkers en mensen die niet tevreden zijn op realistische gronden op 1 hoop gooien.

                                    Comment


                                    • https://www.ad.nl/binnenland/willem-...eigd~aff06803/

                                      Willem Engel wil dat tegenstrever uit rechtbank wordt verwijderd: ‘Ik voel me door hem bedreigd.’


                                      Corona-activist Willem Engel vindt het ‘actievoeren met liefde'. Het Openbaar Ministerie vindt er weinig liefdevols aan en vervolgt Engel voor opruiing. Vandaag komt het OM in de zaak tegen de activist met de strafeis. De behandeling van de zaak begon vanochtend al direct met commotie.

                                      De zaak tegen de voorman van actiegroep Viruswaarheid werd opgepakt door het OM nadat 22.000 Nederlanders collectief aangifte deden tegen Engel vanwege opruiing. Het Openbaar Ministerie vervolgt hem nu voor vier specifieke gevallen daarvan. Hij werd er in maart van dit jaar voor opgepakt en zat toen zo'n twee weken vast.



                                      ‘Vuile teringlijer’


                                      De zaak begon vanochtend al direct met commotie. Engel en zijn advocaat Ruperti willen dat Norbert Dikkeboom, de man die de aangifte tegen Engel begon, uit de zaal wordt verwijderd. Engel voelt zich door hem bedreigd. Advocaat Ruperti speelde een geluidsfragment af waarop te horen is dat Dikkeboom Engel een ‘vuile, vuile teringlijer’ en ‘een apenlul’ noemt.

                                      Dikkeboom zit enkele meters achter Engel in de zaal in de rechtbank Rotterdam. Verderop op de publieke tribune zitten enkele aanhangers van de voorman van Viruswaarheid. Zij dragen t-shirts met #FreeWillemEngel. De activist is overigens gewoon op vrije voeten.

                                      De rechtbank ging niet mee in de eis van Engel: ,,We hebben het geluidsfragment gehoord. Dat is niet ok, de woorden gaan over een grens heen. Ze maken ook onderdeel uit van een polemiek tussen Engel en Dikkeboom. Die polemiek speelt al heel lang en gaat steeds verder. Maar we vinden dat Dikkeboom nu niet de zaal niet uit hoeft.” De rechtbank waarschuwt hem wel. ,,We willen niet dat er in deze zaal of elders weer dergelijke teksten worden geuit.”

                                      Onenigheid


                                      Er was ook onenigheid tussen Engel en zijn advocaat. Engel wil voorafgaande aan de behandeling van de zaak betogen dat ‘het om een politiek proces gaat'. Volgens advocaat Ruperti is dat niet nodig. ,,Dat kan prima tijdens het pleidooi, later vandaag.” Onenigheid tussen advocaat en cliënt is niet vaak te zien in de rechtbank.

                                      Doe-opdracht


                                      De zaak draait dus om vijf gevallen van mogelijke opruiing.

                                      Eind september 2020 gaf Engel aan zijn duizenden volgers op sociale media ‘een doe-opdracht'. Hij riep op tot het bellen van een verzorgingstehuis in Goirle nadat die instelling voor de tweede keer de deuren sloot voor bezoekers, uit angst voor een corona-uitbraak. Hij plaatste er voor het gemak het telefoonnummer bij. Volgens Engel handelt hij altijd ‘uit liefde’, maar de telefonisten van het verzorgingstehuis werden platgebeld en uitgescholden. ,,Ik wens u een langzame, pijnlijke en eenzame dood in combinatie met ernstige ziektes”, riep een van de bellers.

                                      Engel riep in 2021 ook op om zoveel mogelijk foto’s te maken van het personeel van de vaccinatiebussen van de GGD. ‘Voor later’, schreef hij daarbij. Daarmee verwees hij impliciet naar de ‘corona-tribunalen’ die er volgens hem zullen komen. Ook aan die oproep werd vervolg gegeven; GGD-medewerkers voelen zich daar soms zo door bedreigd dat de GGD de politie erbij moest halen om de rust te laten terugkeren op de priklocaties.

                                      Daarnaast zou hij mensen in september 2021 hebben opgeruid te gaan demonstreren voor het huis van burgemeester Bruls van Nijmegen, tevens voorzitter van het Veiligheidsberaad. In het vierde geval stelt het OM dat Engel mensen in juni opriep toch naar een verboden demonstratie in Den Haag te komen. Die bijeenkomst liep uiteindelijk uit op een gewelddadige confrontatie tussen demonstranten en de politie. Tenslotte is er nog een tweet waarin Engel spreekt over het halen van ‘een boosterinfectie'. ,,Het is je plicht, nu de prikjes zijn mislukt, te zorgen voor zoveel mogelijk infecties.’ OM vindt dat hij daar oproept om corona zoveel mogelijk te verspreiden.

                                      ‘Wij zijn de nette mensen’


                                      Engel vindt zichzelf in geen van de vier zaken schuldig aan opruiing, omdat mensen zelf kunnen beslissen of en zo ja hoe ze iets met zijn ‘doe-opdrachten’ doen. ,,Wij zijn hier de nette mensen", stelt hij. Hij stelde maandag in de rechtbank ook: ,,Als ik deze tweet niet mag plaatsen, is heel Nederland, heel Europa de vrijheid van meningsuiting kwijt’. Op de vraag van de rechtbank of hij zichzelf ‘dus eigenlijk als een martelaar ziet’, antwoordde hij: ‘Dat maakt het Openbaar Ministerie van me.’

                                      De advocaat van Engel, Michel Ruperti, stelde in een eerder zitting dat het OM Engel eigenlijk überhaupt niet zou mogen vervolgen. Volgens hem is de Rotterdammer ‘een politieke mensenrechtenactivist’ die gebruikmaakte van zijn vrijheid van meningsuiting. ,,Engel stelde zich verkiesbaar voor de Tweede Kamer. Hij roept op tot liefde en geduld, niet tot geweld.”

                                      De rechtbank ging daar toen niet in mee. ,,De vrijheid van meningsuiting is een kolossaal grondrecht”, stelde rechter Jacco Janssen. ,,Daarom moeten we er juist in deze zaal een debat over hebben en niet nu al beslissen de zaak niet te behandelen.”

                                      Rechter Janssen wees Engel tijdens die zitting nog wel op een, ogenschijnlijke, tegenstrijdigheid in zijn eigen redenering. De activist was zelf namelijk erg boos op advocaat Jan Vlug toen die in tv-programma Jinek flink tekeer ging over hem. Niet veel later stond er een man voor het huis van Engel die hem bedreigde. Rechter Janssen: ,,Dat ziet u wel als opruiing?” Engel: ,,Het was een uitspraak van hem die gevolgen kon hebben.”

                                      Pandemie


                                      In de zitting van vandaag komt het Openbaar Ministerie met de strafeis tegen Engel. De corona-pandemie is inmiddels bijna uitgedoofd, de coronamaatregelen zijn opgeheven en coronademonstraties zijn er niet meer. Willem Engel is nog wel actief als activist tegen allerlei onderdelen van het overheidsbeleid.

                                      Opruiing is anderen oproepen iets strafbaars te doen. Experts zien er vaak ‘een grijs gebied’ tussen wat wel en niet strafbaar is. Op ‘opruiing van een groep door een persoon met volgers’ kan een gevangenisstraf van 3 maanden staan.

                                      Comment


                                      • Zo van die gekke Engel lijken we af te zijn

                                        Comment


                                        • Hoe is het met al die gekkies?

                                          Comment


                                          • gezien de ontwikkelingen in China met corona en het feit dat ze amper info hierover willen geven aan de WHO, zijn we nog niet af van die corona en dus ook de coronagekkies

                                            Comment


                                            • Comment


                                              • https://www.telegraaf.nl/nieuws/9187...-vrijgesproken

                                                Willem Engel krijgt maand voorwaardelijk voor opruiing, grotendeels vrijgesproken

                                                ROTTERDAM - De rechtbank in Rotterdam heeft Willem Engel vrijdag veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van een maand voor opruiing. In de strafzaak had het Openbaar Ministerie een taakstraf van 180 uur en een celstraf van drie maanden voorwaardelijk geëist tegen de voorman van de voormalige actiegroep Viruswaarheid. Van de zes feiten op de tenlastelegging werd hij vijf keer vrijgesproken.

                                                Het OM vervolgde de 45-jarige Rotterdammer voor een reeks berichten over corona op sociale media. Engel werd alleen veroordeeld voor een twitterbericht aan mensen die wilden komen demonstreren op het Malieveld in Den Haag, ondanks dat de demonstraties in juni 2020 verboden waren. Dat beschouwt de rechtbank als een oproep tot het begaan van een strafbaar feit, omdat hiermee een lokaal besluit is genegeerd. „We willen met deze voorwaardelijke straf voorkomen dat u zich nogmaals opruiend uitlaat”, aldus de rechtbank.



                                                „Door opzettelijk op te roepen om toch aan de demonstratie deel te nemen heeft Engel laten zien dat hij lak heeft aan de lokale autoriteiten”, zegt de rechtbank in het vonnis. „Engel heeft bovendien de in de samenleving heersende onrust met zijn oproep gevoed.”

                                                Van alle overige berichten werd Engel vrijgesproken, bijvoorbeeld voor de tweet waarin hij mensen opriep medewerkers van prikbussen te fotograferen.

                                                Ook riep hij zijn volgers op een verzorgingshuis in Goirle te bellen dat wegens een corona-uitbraak voor bezoekers gesloten was. Ook van die uitlating werd Engel vrijgesproken.

                                                ’Mini-dictatortje’


                                                Engel stond eveneens terecht voor zijn tweet over het sluiten van een restaurant in Nijmegen door burgemeester Bruls, waarin hij de burgemeester een ’mini-dictatortje’ noemde. Ook daarvan werd Engel vrijgesproken, omdat de oproep om te gaan koffiedrinken bij de ambtswoning van de burgemeester geen opruiing is.

                                                Eind 2021 werd een collectieve aangifte, die door 22.581 mensen was ondertekend, tegen Engel ingediend bij het OM in Rotterdam. Initiatiefnemer daarvan is Norbert Dikkeboom. Hij is tevreden met het vonnis. Dat Engel grotendeels is vrijgesproken vindt Dikkeboom „getuigen van een open en transparante benadering van de rechtbank. Zo hoort het te gaan.”

                                                Dikkeboom is blij met de voorwaardelijke straf die aan Engel is opgelegd: „Dat zorgt er toch voor dat hij op zijn tellen moet passen. Het gaat er niet om dat hem de mond wordt gesnoerd, maar dat hij zich aan de regels moet houden.”

                                                Engel had in de strafzaak onder meer betoogd dat de rechtbank het Openbaar Ministerie niet-ontvankelijk had moeten verklaren, onder meer omdat geen sprake zou zijn van een eerlijk proces. Daar was de rechtbank het niet mee eens. Er zijn geen onregelmatigheden vastgesteld. Ook van politieke sturing door de minister van Justitie of de NCTV was geen sprake, concludeert de rechtbank. Evenmin is sprake van ontbrekende rechtbankstukken. En de rechtbank is van mening dat Engel zich op meerdere zittingsdagen uitgebreid heeft kunnen verdedigen.

                                                Hoger beroep


                                                De voorman van de voormalige actiegroep Viruswaarheid gaf aan in hoger beroep te zullen gaan. Hij sprak na afloop van de uitspraak van „een politiek gekleurd vonnis.” Het Openbaar Ministerie zegt het vonnis te zullen bestuderen. Het OM heeft daar twee weken de tijd voor.

                                                Voor vijf feiten op de tenlastelegging werd Engel vrijgesproken, daar is hij tevreden mee. „Het was eigenlijk precies zoals ik had verwacht”, zegt hij. „Er moest iets uitkomen, want anders zou het OM te veel schade oplopen.”

                                                „Technisch gezien klopt het niet”, zegt Engel over de enige veroordeling. „We hebben niet opgeroepen tot deelname aan een verboden demonstratie, maar voor een demonstratie tegen het verbod”, aldus Engel.

                                                Tegen het verbod van de demonstraties op het Malieveld in Den Haag op 21 en 28 juni 2020 loopt nog een bodemprocedure. „Als die rechter zegt dat het een onrechtmatig verbod was, wat in de lijn der verwachting ligt, dan moet dit vonnis worden teruggedraaid. Dan was het geen oproep om deel te nemen aan een verboden demonstratie.”

                                                Comment


                                                • Die Willem Engel heeft voor zich zelf een verdienmodel gemaakt van corona, zoals nu ook gebeurt met klimaat

                                                  Comment


                                                  • ja er zijn altijd en overal wel sluwe lieden die geld weten te verdienen aan iets, zoals ook in het bedrijfsleven of politiek gebeurt, we zijn net mensen

                                                    Comment

                                                    Working...
                                                    X