Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Corona gekkies

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Een ieder gaat voor zijn of haar eigen belang, dus wie bepaalt wat gekkies zijn. Als je je baan verliest door maatregelen zit je er anders in dan iemand die mensen aan het virus verliezen, en ook mensen die geen last hebben kijken weer anders dan mensen die mensen of geld of hun baan verliezen. En dan heb je ook nog mensen die geloven dat er een complot is of dat er iets verkeerds zit in een vaccin of dat ze vertrouwen hebben in hun eigen imuunsysteem. Mensen die juist beter zaken doen door de crisis of mensen die een geloofsovertuiging hebben en daar hun besluitvorming over wel of geen vaccin aan verbinden , of mensen die oprecht bank zijn voor vaccins. Al die standpunten, gevoelens, visies, maken mensen uniek. En het is lastig om dan maar snel te beweren dat mensen gekkies zijn of wappies.

    Comment


    • Mensen die een religie aanhangen en in een onzichtbaar wezen geloven wat ze nooit zelf gezien of gehoord hebben, en daar geschriften over volgen die mensen hebben opgeschreven, en aan de hand daarvan beslissingen nemen in hun leven, noem ik gekkies of wappies hoor!

      Comment


      • die gekkies hoewel, denk dat dit mocro relschoppers zijn aan de beelden te zien, slopen nu de binnenstad van Rotterdam, politieauto's in de fik en geplunderd en politie schiet met scherp op demonstranten/reltuig

        Comment


        • Ze krijgen onderling ook al ruzie

          Comment


          • Onderschat ze niet, het is een klein groepje, maar radicalisatie van zo'n groep kan heel veel schade toebrengen aan onze maatschappij en veiligheid

            Comment


            • In Belgie hebben ze daar onderzoek naar gedaan, zag ik gisteren op het Vlaamse journaal en nu ff opgezocht op internet:

              https://www.hln.be/binnenland/ocad-w...ngen~afad100a/

              OCAD waarschuwt voor hard protest tegen coronaregels: meer polarisatie, extremisme en bedreigingen


              NIEUWSDe weerstand tegen de coronamaatregelen in ons land is de afgelopen maanden sterk toegenomen en leidt op die manier tot meer polarisatie, extremisme en bedreigingen. Dat staat in een rapport van het OCAD - het orgaan dat in ons land de dreigingsanalyse maakt - dat VRT NWS kon inkijken.

              Het OCAD spreekt van een “tegenbeweging”, een verzamelnaam voor alle organisaties die al betrokken waren bij de protesten. De betoging van twee weken geleden in Brussel springt er tussenuit: “Organisaties van diverse signatuur bundelden voor het eerst samen de krachten in hun kritiek op het coronabeleid.”

              De organisaties vallen niet “onder de klassieke ideologische stromingen die vanuit een veiligheidsperspectief - extremisme en terrorisme - worden opgevolgd”. Van alle organisaties die officieel opstapten in Brussel, was er geen enkele te bestempelen als extremistisch, volgens het OCAD. Er kwamen echter ook rechts-extremistische groeperingen en extreemrechtse organisaties op af. “Het is op zijn minst plausibel te stellen dat rechts-extremistische actoren getracht hebben deze betoging te kanaliseren en te instrumentaliseren”, klinkt het.

              Ongenoegen


              Volgens het OCAD is het ongenoegen over de aanpak van de coronacrisis in ons land al aanwezig van in het begin van de pandemie, maar wordt ze nu pas problematisch. “Met de recente betoging in Brussel lijkt het erop dat het aantal personen dat meegaat in het tegendiscours, is toegenomen. Dat moet in de gaten worden gehouden om tijdig te kunnen optreden in geval van een problematische ontwikkeling.”

              In veel van de groepen gaan fake news en samenzweringstheorieën vlot rond, aldus het OCAD, aangevuurd door de algoritmes van sociale media. Ook de loze belofte dat het Rijk der Vrijheid nabij was en de invoering van de coronapas, voedden de onvrede en de onwil om de maatregelen nog na te leven.

              Politiek, wetenschappers en de reguliere media krijgen volgens het OCAD de rekening gepresenteerd. Zij worden op regelmatige basis bedreigd en moeten haatberichten incasseren. “Dat alles draagt bij tot een opgehitst en gepolariseerd klimaat”, staat te lezen. “Haatspraak ten aanzien van beleidsmakers, media en virologen lijkt zo steeds meer maatschappelijk aanvaard te worden.”

              Fysiek geweld


              Om effectief fysiek geweld te voorkomen, werd in de loop van het jaar overgegaan tot enkele interventies bij mensen die zich online te buiten gingen. Hoe de toekomst eruit ziet, is onduidelijk volgens het OCAD. Het valt te bezien of de “tegenbeweging” het momentum kan vasthouden en of dat zal leiden tot nog verder radicalisering en eventueel zelfs “geweldsuitingen”. Maar nieuwe maatregelen bij een eventuele volgende golf of een verplichte vaccinatie zouden olie op het vuur kunnen zijn. “De gevoeligheden en het discours hierrond in de vele online platformen is zéér emotioneel geladen, wat ook het risico op forse tegenreacties verhoogt.”

              Comment


              • Originally posted by Sander Schimmelpenninck View Post
                Onderschat ze niet, het is een klein groepje, maar radicalisatie van zo'n groep kan heel veel schade toebrengen aan onze maatschappij en veiligheid
                Maken we het ook niet groter dan het is? Het wordt in de media ook gebracht als 'een scheur midden door de maatschappij' en een tegenstelling en blabla. Door ook steeds die tegenstanders een stem te geven en ze tegenover wetenschappers te zetten, verhef je ze ook in status. Dan lijkt het opeens 50-50.

                Comment


                • precies net zoals met Zwarte piet kick out of BLM beweging

                  Comment


                  • Ach ja, altijd weer vergelijken met zwarte piet en BLM. Trieste Trol.

                    Comment


                    • Om weer ff on topic te gaan: ik vind de anticoronamaatregelentypes nog steeds erg rustig en dat lijkt me maar goed ook.

                      Comment


                      • de wappies bedoel je?

                        of de mensen die anti zijn en getroffen zijn?

                        Comment


                        • die 1e groep hebben met wat hooligan en marokkanen wat binnensteden vernield en politie voertuigen in de fik gestoken, of heb je dat gemist?

                          Comment


                          • Laat ik het zo zeggen, na de rellen op de Klootsingel vind ik het nogal rustig..opvallend rustig.

                            Comment


                            • want? het is al bijna 2 jaar corona, er zijn toch nooit dagelijks rellen, de laatste waren heftig in tig steden maar dat was vooral schorriemorrie die corona aangrepen als thema,

                              er zijn amper rellen geweest door corona,

                              Comment


                              • Maar goed ook, heel goed!

                                Comment


                                • ja we zijn geen jungleland, maar ze doen wel hun best om bevolking steeds meer wantrouwen te geven richting de overheid. Man man wat zijn onze beleidsmakers totaal het gevoel met de maatschappij kwijt geraakt en dat kan veel schade geven komende jaren.

                                  Comment


                                  • Ik ben ik, ik ben klaar met mijn nederlanderschap, belastingplicht en 0 rechten. Ik lijk wel een prostituee

                                    Comment


                                    • Ook de normaal denkende mensen breken nu langzaam mentaal

                                      Comment


                                      • Gek worden van de situatie is gelukkig nog niet hetzelfde als 'corona-gekkie' zijn.

                                        Comment


                                        • En die laatste heb je ook nog in allerlei soorten qua gedachtens die ze hebben

                                          Comment


                                          • Zeker waar.

                                            Comment


                                            • https://www.telegraaf.nl/nieuws/1941...ik-wilde-halen

                                              Belg opgepakt die negende coronaprik wilde halen

                                              CHARLEROI - Belgische agenten hebben een man opgepakt die zich voor de negende keer wilde laten inenten tegen het coronavirus. Hij deed dat steeds onder een andere naam, om voor diegene een coronapas te kunnen aanmaken. De 33-jarige man streek steeds 100 tot 150 euro op, melden Waalse media.

                                              De man uit de omgeving van Charleroi liep tegen de lamp doordat medewerkers van een vaccinatiecentrum hem herkenden. Hij ging ervandoor toen ze hem ernaar vroegen, waarop ze de andere centra waarschuwden. Toen de man opnieuw zijn opwachting maakte voor een prik, deed hij dat bovendien met een naam van iemand waarop al werd gelet. Die was er prat opgegaan zonder prik een vaccinatiecertificaat te kunnen regelen.

                                              De serieprikker liet zich al acht keer vaccineren, bleek uit zijn verhoor. Volgens medici kan dat niet meteen kwaad. Veel extra bescherming tegen het virus zou het ook niet opleveren.

                                              Comment


                                              • Econoom Robin Fransman (53) is overleden aan corona.hij was ook initiatiefnemer vd actiegroep Herstel-NL. Hij was bewust niet gevaccineerd.

                                                Comment


                                                • Tja..'het werd een keer tijd'... suf hoor.

                                                  Comment


                                                  • Nou zo komen we vanzelf op 99% vaccinatie, als degenen die zich niet laten vaccineren omvallen...

                                                    Comment

                                                    Working...
                                                    X