Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Hoe gaat het in de Nederlandse politiek?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • https://www.telegraaf.nl/nieuws/1701...iggen-op-tafel

    Podcastprogramma
    Kwestie van Centen

    Comment


    • https://www.dagelijksestandaard.nl/p...euro-per-maand

      Caroline van der Plas (BBB) wil giften in de bijstand verruimen tot 1200 euro per maand

      Voor veel mensen in Nederland zijn het financiële zware tijden. De hashtag #IkRedHetNietMeer is niet voor niks regelmatig trending topic op Twitter. Dit is Caroline van der Plas (BBB) ook opgevallen en wil daarom de bijstandsgerechtigden tegemoet komen met een sympathiek voorstel.



      #Ikredhetnietmeer geeft gezicht aan groep die financieel kopje onder dreigt te gaan. Een groeiend aantal mensen vraagt zich af hoe ze de komende winterperiode de touwtjes aan elkaar gaan knopen. Caroline van der Plas wil voor deze mensen een lans breken. "Een tijdje geleden was er een vrouw die 7000,- euro moest terugbetalen omdat mensen boodschappen voor haar hadden gedaan. Echt onmenselijk'', vindt van der Plas. Zij vervolgt haar betoog; ''Als je in de bijstand zit mag je geen hulp hebben van andere mensen. Nou heeft de gemeente Harderwijk bijvoorbeeld een heel ander systeem en die zegt tot 1200,- euro mag je mensen helpen en daarna wordt het als extra inkomsten gezien.'' Van der Plas vraagt aan de minister of hij met de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) in gesprek wil gaan zodat andere gemeenten het Harderwijk model kunnen overnemen. ''Dan kan deze maatregel landelijk tijdelijk wordt ingevoerd zodat mensen door anderen geholpen kunnen worden met het betalen van hun boodschappen. Zo hoeven kindjes van elf ook niet meer flauw te vallen op school'', aldus Caroline van der Plas (BBB).

      Minister Rob Jetten moest het antwoord natuurlijk weer schuldig blijven omdat dit onderwerp niet in zijn beleidsterrein valt. Maar hij zal deze vraag doorgeleiden naar zijn collega-minister. Jetten is een tovenaar met woorden en zegt nooit iets. Maakt niet uit over welk onderwerp. Zo kennen we de sprekende robot Rob Jetten weer.

      Comment


      • https://www.dagelijksestandaard.nl/p...omstandigheden

        Caroline van der Plas (BBB) gooit bommetje op kabinet na bekendmaking rapportcijfer van 3,3

        Het kabinet heeft het vertrouwen van de Nederlander totaal verloren. Dat blijkt ook uit het rapportcijfer dat kiezers Rutte IV gemiddeld geven: een miserabele 3,3. Caroline van der Plas van de BoerBurgerBeweging (BBB) reageert daar gevat op. Want "gezien de omstandigheden" vindt ze dat eigenlijk best nog een aardige score voor zo'n enorm rampenkabinet.

        Rutte IV maakt er een enorme puinhoop van. Ik heb werkelijk nog nooit zo'n slechte regering gezien. Of eigenlijk: zo'n desastreuze regering. Want als je nu nog gelooft dat het pure incompetentie is, nou, dan heb ik ergens nog wel een brug naar nergens voor je in de aanbieding. Kan je kopen voor 2 miljoen euro. Mail me maar.

        Hoe dan ook, Nederlandse burgers zijn dan ook helemaal klaar met Rutte, Kaag, Hoekstra en dat mens van de LuciferUnie. Dat zie je misschien nog wel het beste uit het "rapportcijfer" dat Nederlanders Rutte IV geven: een miserabele 3,3. Als je dat vroeger op school kreeg schaamde je je niet alleen kapot; je ouders gingen ook nog eens goed met je in gesprek, en je docenten deden dat nog eens dunnetjes over.

        Slechts 15 procent van de Nederlanders heeft nog "vertrouwen" in het kabinet. 15%! Dat is zeg maar één op de zeven!

        Vreselijke cijfers voor een kabinet dat nog serieus genomen wil worden door de bevolking natuurlijk - of dat de schijn van democratie wil ophouden. Maar Caroline van der Plas (BBB) zegt het eigenlijk best nog imposant te vinden.

        Want het kabinet maakt er zo'n vreselijke puinhoop van dat alles boven de 1 qua rapportcijfer gewoon te hoog is.

        Daarbij soms Van der Plas even alle crisissen op die ons land 'rijk' is. De koopkrachtcrisis, de energiecrisis, de wooncrisis, de toeslageaffaire, de crisis in de jeugdzorg, de problemen in Groningen, de watersnood, de mondkapjesgate, 5 miljard euro belastinggeld dat opeens, poef, verdwenen is, de immigratiecrisis en, natuurlijk, ook nog eens de stikstofcrisis.

        Als je daar naar kijkt is het inderdaad eigenlijk ongelooflijk dat er nog steeds 15% van de Nederlanders zijn die iets van vertrouwen in dit walgelijke nachtmerriekabinet hebben. Zoals Sigrid Kaag ooit zei over de gewone mensen die jaren geleden al zagen wat voor ramp het partijkartel was: "Wie zijn die mensen?"

        Het antwoord is vast: partijkartelianen die op landelijk en gemeentelijkniveau als ambtenaar de kost verdienen.

        Comment


        • Dat is wel mooi gezegd van Kerrolaaaijn van trippel b.

          Comment


          • Ja in de peilingen nu de 2e partij achter de VVD, als die aan de macht komt hebben de boeren weer kans op hun leven en werk !

            Comment


            • Ze had gisteravond wel weinig in te brengen tijdens dat programma 'Nederland is vol en zat er een beetje beteuterd bij. Maar ja, de tafelgenoten waren dan ook experts die weten hoe het in elkaar steekt met duurzame landbouw (plus ook nog een medicus van de uni van Maastricht) .. ik vond het eigenlijk best wel een beetje zielig voor Kerrolaaaijn..( Ach, ze bedoelt het goed voor die boertjes, weet ik.)

              Comment


              • het woord zielig vind ik eerder op jou van toepassing met vaak domme reacties en of kinderachtige reacties en zogenaamde linkse achtergrond terwijl je geen zier geeft om mensen en steeds lacht om leed van anderen, zolang de boeren maar weg zijn, en je nooit op argumenten ingaat daarover. dom en zielig vuurwants

                Comment


                • https://www.parool.nl/nederland/een-...-het~bdaf5e9f/

                  Een prijsplafond voor basisenergie, dít betekent het


                  De regeringspartijen werken aan een prijsplafond voor een hoeveelheid basisenergie om de torenhoge energierekening te dempen. Vijf vragen.

                  Wat is het plan?

                  Er wordt nog over de details gesproken, maar de regeringspartijen willen dat de regering een prijsplafond voor basisenergie invoert. Die hoeveelheid energie – over het exacte aantal kubieke meters gas en kWh’s stroom wordt nog gesproken – kan tegen vooroorlogse prijzen gekocht worden. Niet alle energie die een huishouden nodig heeft wordt weer goedkoper, want dan zou de prikkel om te isoleren en zuinig aan te doen verdwijnen. Alles wat je méér dan de basis verbruikt gaat tegen marktprijzen. Vergelijk het met de inkomstenbelasting, die loopt ook in stappen op naarmate je meer verdient.

                  Wie profiteert er van de goedkope basisenergie?

                  Iedereen, maar wie veel meer dan gemiddeld verbruikt zal veel blijven betalen. Alles wat je meer verbruikt dan de basis wordt verrekend tegen de huidige tarieven. Het verwarmen van een zwembad, tropisch aquarium of langdurig douchen blijft duur. Wie zuinig is of een goed geïsoleerd huis bewoont kan zomaar terug naar de vooroorlogse energienota. Hoe snel de energiebedrijven de korting hebben verrekend in het nieuwe maandbedrag is nog onbekend.

                  Wat kost energie nu per maand?

                  Het gemiddelde maandbedrag voor een gemiddeld verbruik is nu ongeveer 170 euro. Dat schiet bij veel energiemaatschappijen per 1 oktober al omhoog naar 250 euro en kan komende winter weleens 500 euro of meer worden, waarschuwen energiebedrijven. Een plafond op het basisverbruik tegen ‘vooroorlogse prijzen’ maakt afhankelijk van de gekozen methodiek enorm veel uit.

                  Gas was kort voor de Russische inval voor nieuwe klanten zo’n 1,95 euro per kubieke meter en elektriciteit 49 cent. Die prijzen waren al meer dan twee keer hoger dan in de zomer van 2021. Maar sinds de oorlog in Oekraïne zijn de prijzen grosso modo wéér verdubbeld. Wie energie tegen vooroorlogse tarieven kan kopen is duizenden euro’s goedkoper uit.

                  Heb ik dan voor niets verduurzaamd?

                  Nee, wat je niet koopt – korting of niet – hoef je ook niet te betalen. Ook bij lagere energieprijzen loont het om te isoleren of te verduurzamen met zonnepanelen. En de thermostaat op 18 blijft veel minder duur dan op 22 graden.

                  Geldt de verlaging ook voor mij als ik nog een vast contract heb?

                  Ja, maar wie nog een meerjarig contract heeft voor prijzen die nog lager zijn, heeft er geen voordeel van. De prijs van de basisenergie is waarschijnlijk nog hoger dan de contractprijs. Bij de vorige energiekosteningreep van het kabinet, lagere btw en lagere energiebelasting, profiteerden ook mensen die helemaal geen last hadden van de energiecrisis. Dat wordt met het nieuwe systeem voorkomen.

                  Comment


                  • Originally posted by Ed Raket View Post
                    het woord zielig vind ik eerder op jou van toepassing met vaak domme reacties en of kinderachtige reacties en zogenaamde linkse achtergrond terwijl je geen zier geeft om mensen en steeds lacht om leed van anderen, zolang de boeren maar weg zijn, en je nooit op argumenten ingaat daarover. dom en zielig vuurwants
                    Tja Ed, ik ga nu eenmaal niet in discussie (discussie dus) met mensen die niks van biochemie en/of ecologie weten en alleen maar vanuit emotie redeneren als het om landbouw gaat. En dat overkwam gisteren dus ook jullie Goeroe Kerrolaaaijn..haar grote bek werd gesnoerd... Maar oké, ik weet dat 'jullie' de NPO maar staats-televee vinden voor linkse nietsnutten. Het zij zo..

                    Comment


                    • Originally posted by vuurwants View Post

                      Tja Ed, ik ga nu eenmaal niet in discussie (discussie dus) met mensen die niks van biochemie en/of ecologie weten en alleen maar vanuit emotie redeneren als het om landbouw gaat. En dat overkwam gisteren dus ook jullie Goeroe Kerrolaaaijn..haar grote bek werd gesnoerd... Maar oké, ik weet dat 'jullie' de NPO maar staats-televee vinden voor linkse nietsnutten. Het zij zo..
                      Nou vuurwants ik heb net dat programma even gekeken en niet ene keer is haar mond gesnoerd!

                      Comment


                      • Jammer!!!!

                        Comment


                        • Nee ik vond het haar ook prima doen, maar vuurwants als je niet wilt discussieren hier erover en je schrijft niet over prostitutie, wat doe je dan hier? Heeft geen enkele zin dan toch? Zoek vrienden, zoek een hobby of zoek een forum wat over jouw onderwerp gaat dan kan je lekker daar elkaar vertellen dat het prima is dat miljarden worden weggepompt voor weinig resultaat terwijl die miljarden niet naar de bevolking gaat die het zo hard nodig heeft. Dat jij Rutte en Kaag zo fantastisch vindt vanwege hun geldverslindende elitaire Groenlinks beleid van niet om kijken naar de bevolking en wel geld verkwisten onder mom van stikstofreductie die helemaal niet gehaald wordt, omdat men bouwgrond nodig heeft voor woningbouw, weten we nu wel. Je discussieert dus bewust niet dus is jouw rol totaal zinloos hier. Succes met je kleine wereldje, en niet klagen als straks mensen geld te kort hebben of honger hebben he? Want jij bent happy dat daarmee de boeren zijn uitgekocht om landbouwgrond te veranderen in bouwgrond en de stikstof uitstoot dus deels doorgaat en deels verplaatst naar boeren in andere landen waarmee we ook weer moeten importeren dus ook verpakkingen en vervoer is ook nog extra stikstof uitstoot, dream on

                          Comment


                          • Nederland wordt op alle fronten weggegeven, het buitenland kijkt dankbaar toe, en wij pompen nog vele miljarden cash er achter aan, gek he dat hier onvrede heerst en armoede stijgt en met opengrenzen nog meer woningen te kort komen en we maar groeien als bevolking met nog meer vervuiling tot gevolg, dus wat gaan we daarna uitkopen of sluiten. Gaaf land!

                            Comment


                            • https://nos.nl/artikel/2445261-airco...ft-gasrekening

                              Airco populair om kamer te verwarmen: 'Scheelt helft gasrekening'


                              Vanwege de gestegen gasprijzenzijn steeds meer mensen op zoek naar een oplossing voor de almaar hoger wordende energierekening. Naast elektrische kachels, warmtepompen en houtkachels laten veel mensen nu een airco installeren om deze winter hun huis te verwarmen.

                              Installatiebedrijven in het hele land melden grote drukte bij het installeren van airconditioning en zien duidelijk een nieuwe trend. "Door de enorme gasprijzen zijn mensen een beetje in paniek, merk ik wel. Mensen willen nu verwarmen met stroom in plaats van met gas, door die enorm hoge gasprijs", zegt Martijn Verspeek, die een installatiebedrijf in Valkenswaard heeft. Zijn bedrijf is nu zeker voor de helft van de tijd bezig met het installeren van airco's.



                              Goed leverbaar


                              De trend is ook een beetje noodgedwongen. Een warmtepomp zou ook een oplossing zijn, maar de levertijd daarvan is momenteel twaalf maanden, zegt Verspeek. "Dus daar heb je komende winter helemaal niks aan. Airco's zijn wonderbaarlijk genoeg wel goed leverbaar."

                              Ook brancheorganisatie Techniek NL herkent de trend: "Wanneer je de centrale verwarming aanzet om één of twee kamers in huis op te warmen, verbruikt de cv-ketel relatief veel gas. In bepaalde situaties kan het dan efficiënter zijn om de kamer te verwarmen met behulp van een airco."

                              Investering van 2500 euro


                              Voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal krijgt veel vragen van consumenten over alternatieven voor de verwarming, ook over de airco. "In de winter kan een airco inderdaad goedkoper en ook duurzamer zijn, alhoewel je wel maar één of twee kamers tegelijk verwarmt. Je energierekening kan dan halveren in vergelijking met het gebruik van een cv-ketel", zegt een woordvoerder.

                              Goedkoop is een airco overigens niet. Een standaard-airco kost al snel rond de 2500 euro, een luxe uitvoering zo'n 4000 euro. Voor veel gezinnen een onhaalbare investering.

                              Milieu Centraal ziet er het voordeel wel van in, maar toch geeft de organisatie nog altijd de voorkeur aan betere isolatie of een warmtepomp. Hiervoor zijn ook nog subsidies te krijgen, voor een airco niet.

                              "Daarnaast zijn airco's wel echt alleen goedkoop en duurzaam in de winter", aldus Milieu Centraal. "In de zomer slurpen ze juist energie en ben je uiteindelijk duurder uit."

                              Comment


                              • https://www.ad.nl/politiek/ruttes-bo...nnen~a0aafea9/

                                Ruttes boodschap: Ik snap het ongenoegen, maar geef ons nog een kans te laten zien dat we iets kunnen


                                ANALYSEVan alle crises in het land probeert het kabinet nu eerst de vertrouwenscrisis in de politiek op te lossen. En dat mag wat kosten.

                                De troonrede die de koning uitsprak klonk bijna als een smeekbede van het kabinet aan het land. Mensen verliezen het vertrouwen in ‘het oplossend vermogen van de politiek’, zei het staatshoofd. Maar, zo legde hij namens het kabinet uit, het kost tijd voor alle crises in het land zijn opgelost. En het kabinet kan het ook niet alleen. ,,Samenwerken maakt Nederland sterker dan polarisatie.” Daarmee deed hij een oproep aan alle demonstranten, ook buiten op straat.



                                Na afloop toonde ook premier Mark Rutte zich deemoedig. ,,We moeten laten zien dat we de problemen in het land weer beheersbaar kunnen maken.’’ Zijn boodschap: ik snap al het ongenoegen, maar geef ons nog een kans te laten zien dat we iets kunnen.

                                De verholen vraag om geduld volgt na een zomer vol omgekeerde vlaggen. Het vertrouwen in de politiek en in het kabinet in het bijzonder is enorm laag. Burgers klagen dat veel problemen, zoals de woningnood, te langzaam worden opgelost. Angst voor de hoge energierekening is al maanden hét gespreksonderwerp bij de koffieautomaat.

                                Verbouwen


                                Door op de valreep de Miljoenennota nog voor miljarden euro’s te verbouwen, laat het kabinet merken dat het luistert naar de noden in het land. Maanden is volgehouden dat het onmogelijk was nog dit jaar meer te doen voor de koopkracht. Tot minuten voor de troonrede werd er gewerkt aan een regeling waardoor de energierekening alsnog vanaf november voor veel huishoudens omlaaggaat.

                                Rutte zegt de slechte waarderingscijfers te begrijpen. ,,Mensen redeneren: eerst zien. Het kost tijd voor mensen ook echt gaan voelen dat er wat gebeurt.’’ Het kabinet zal hopen dat die omslag in vertrouwen al voor maart inzet. Dan wachten alweer de Provinciale Statenverkiezingen, waarbij een enorme afstraffing dreigt. Als dat inderdaad gebeurt, wordt het nog moeilijker om meerderheden voor het beleid te krijgen in de Eerste Kamer.

                                Toekomst


                                Maar terwijl het kabinet wil laten voelen dat het de problemen van burgers serieus neemt en met een ongekend groot pakket aan koopkrachtmaatregelen komt, creëert het tegelijkertijd nieuwe problemen voor de toekomst. De kosten van het in de afgelopen dagen in elkaar geknutselde prijsplafond voor energie kunnen volgens minister Sigrid Kaag (Financiën) oplopen tot 15 miljard euro per jaar. Dekking van het plan volgt later.

                                En het huidige miljardenpakket lijkt ook niet het laatste. Als volgend jaar de gasprijs nog steeds zo exorbitant hoog is, wordt de maatregel mogelijk verlengd. Of neem de uitwonende beurs van studenten. Die wordt volgend jaar tijdelijk verhoogd, maar durft de politiek hem daarna weer te verlagen?

                                Het Centraal Planbureau waarschuwt niet voor niets dat het zogeheten houdbaarheidstekort van de overheidsfinanciën de komende jaren oploopt. Nu kan Nederland nog een stootje hebben. De economie draait goed en de werkloosheid is laag. Daardoor is de staatsschuld nu geen probleem, maar dat wordt over een aantal jaren anders.

                                Verstandig


                                Ook de Raad van State is kritisch. Het tot het laatste moment aanpassen van plannen om in te spelen op de snelle ontwikkelingen, staat verstandig beleid voor de toekomst in de weg, schrijft de belangrijkste adviseur van het kabinet in een advies over de begrotingsplannen.

                                Het is aan het kabinet om alle ballen enigszins in de lucht te houden. En improviseren om de acute problemen op te lossen. En zorgen dat de rekening niet naar jongeren wordt doorgeschoven, zoals de koning nog in de troonrede beloofde. En zorgen voor een samenhangend beleid waardoor allerlei crises snel worden aangepakt. Veel kiezers hebben het vertrouwen dat dat allemaal lukt verloren. Rutte probeert ook dat sentiment in ‘goede banen’ te leiden. De overheid is geen geluksmachine, is al twaalf jaar zijn lijfspreuk. En die herhaalt hij nu in andere woorden: ,,Wie denkt dat het kabinet alles kan oplossen, moeten we teleurstellen. We kunnen niet toveren.’’

                                Comment


                                • Er worden eindelijk vele miljarden uitgetrokken voor hulppaketten om ons overeind te houden echter is het hooguit een beperkte hulp en zullen alsnog velen in problemen blijven zitten of komen qua rondkomen en dat geldt ook voor een deel van het MKB.

                                  Zojuist heet Putin ook nog eens bekend gemaakt dat hij een gedeeltelijke mobilisatie van Russische mannen voor het leger afkondigt, dit om zijn absurde strijd in Oekraine te winnen. Een duistere periode voor zowel de Russen als de Oekrainers maar ook ons in Europa, ligt voor ons.

                                  Comment


                                  • https://www.bnnvara.nl/joop/artikele...s-niet-stoppen

                                    Miljardensteun overheid zal armoedeval van veel burgers niet stoppen

                                    Door op alles te laat te reageren heeft Rutte IV verzaakt om tijdig juiste maatregelen te nemen

                                    De door minister Kaag al historisch genoemde miljardensteun voor 2023 en de nog onbekende steun voor 2022 mogen op papier omvangrijk zijn, maar premier Rutte heeft niet voor niets al direct luidkeels verkondigd dat de regering niet alles kan oplossen.

                                    Om teleurstelling bij de burgers te voorkomen wil de premier daarmee feitelijk zeggen dat voor alle lage inkomens tot en met de geplaagde middeninkomens het nu reeds merkbare maandelijkse tekort aan inkomsten gewoon zal blijven. Ondanks de op Prinsjesdag officieel te openbaren steunmaatregelen om de ergste nood te lenigen.



                                    Deze maatregelen dempen weliswaar de aanzienlijke stijging van de zogenaamde vaste lasten, maar lossen een structureel maandelijks tekort aan geld voor veel burgers niet op. Een tekort veroorzaakt door te hoge uitgaven aan huur, zorg, boodschappen en energie in relatie tot het maandelijks inkomen dat wordt ontvangen.

                                    Voornoemde tekorten zullen als gevolg van deze overheidsmaatregelen wel kleiner worden, alle beetjes helpen tenslotte, maar bij lage inkomensgroepen tot veel middeninkomens zal een feitelijk tekort ook in 2023 er nog steeds zijn. Van omvang weliswaar minder. Maar nog wel blijvend een voelbaar en merkbare min in de portemonnee.

                                    Met die zekerheid van een blijvend te krappe portemonnee zullen veel burgers na Prinsjesdag de winter en het komende jaar 2023 ingaan.

                                    Door op alles te laat te reageren heeft Rutte IV verzaakt om tijdig juiste maatregelen te nemen op wezenlijke onderdelen van onze economie. Ergo, ze heeft zelf door verkeerde besluiten een voorzienbare crisis mede veroorzaakt. Zoals het te laat ingrijpen in de stikstofcrisis, het arbeidsmarktprobleem en het vrijgeven aan commerciële beleggers van een grote voorraad sociale huurwoningen. Betaalbare huurwoningen waar nu een schreeuwend tekort aan is. Waardoor veel huurders in de kwetsbare inkomensgroepen een schrikbarend hoge huur moeten betalen. Waardoor er te weinig inkomen overblijft om aan andere gestegen kosten van levensonderhoud nog te kunnen voldoen.

                                    De Nederlandse economie staat er op papier ogenschijnlijk nog redelijk goed voor maar dat vertaalt zich zeker niet in stabiliteit in diverse sectoren. Zo staan veel MKB-bedrijven op omvallen als zij niet financieel gestut gaan worden om de belastingschulden en de sterk gestegen kosten van arbeid en energie het hoofd te kunnen bieden. Veel MKB-bedrijven kunnen simpelweg voor hun werknemers een loonsverhoging niet meer betalen vanwege hun uitermate slechte financiële situatie. Als gevolg van de coronacrisis en de direct daarna geëxplodeerde kostenstijgingen vanwege inflatie en de energiecrisis.

                                    Bij gebrek aan beter moet Nederland het voorlopig doen met het kabinet Rutte IV. Waar op veel ministeries bewindspersonen benoemd zijn zonder een voor dat departement vakinhoudelijke achtergrond en crisisbeheersingervaring. Met ter ondersteuning van deze bewindspersonen een leger aan incompetente ambtenaren zonder enige ervaring in crisismanagement en het voeren van een oorlogseconomie.

                                    Dat geeft niet echt vertrouwen dat we gezamenlijk als samenleving zonder ongelukken en veel slachtoffers het extreem zware weer kunnen doorstaan.

                                    Comment


                                    • https://www.telegraaf.nl/nieuws/5143...in-dit-kabinet

                                      Het is weer smultv live met die algemene beschouwingen

                                      Comment


                                      • Wat is die Hermans van de VVD slecht zeg, geen goede antwoorden, geen overtuigingskracht.. die maakt de VVD er niet sterker op, denk dat ze snel via een zijdeur zal vertrekken.

                                        Comment


                                        • en iedere keer dacht ik dat ze ging huilen, ze is toch de dochter van Loek Hermans?

                                          Comment


                                          • https://www.ad.nl/politiek/live-kabi...mond~a38a952e/

                                            LIVE | Kabinet verlaat zaal na opmerking Baudet over studie Kaag aan ‘spy college’, voorzitter snoert hem mond


                                            Het hele kabinet heeft de plenaire zaal van de Tweede Kamer verlaten na opmerkingen van Thierry Baudet over de plek waar vicepremier Sigrid Kaag heeft gestudeerd. Volgens de voorman van Forum voor Democratie heeft Kaag aan een ‘spy college’ gestudeerd. Kaag studeerde aan het St Antony’s College in Oxford. Volgens Baudet ‘weet iedereen’ dat de Britse geheime diensten daar spionnen rekruteerden. Volg het debat ook via het liveblog onderaan dit artikel.

                                            Dat ‘vak K’, zoals het vak met alle bewindslieden van het kabinet wordt genoemd, helemaal leeg loopt is niet eerder voorgekomen. Kamervoorzitter Vera Bergkamp legde het debat daarop meteen stil. Het is met afstand de hardste clash op dag één van de politieke beschouwingen.

                                            Minister-president Mark Rutte nam naar eigen zeggen na overleg met de rest van het kabinet na ruim een kwartier weer plaats in de zaal van de Tweede Kamer. Namens het kabinet verklaart hij: ,,Op het moment dat een collega wordt verweten wat haar is verweten, dan is er een grens over gegaan.”

                                            Kamervoorzitter Bergkamp vraagt aan Thierry Baudet of hij zijn woorden terug wil nemen. Hij noemt het ‘absurd’ wat er gebeurt en weigert dit te doen. Bergkamp sluit hem daarop uit van verder debat. ,,Ik betreur het zeer, U mag niet meer meedoen aan de beraadslagingen van vandaag.’’



                                            Baudet sputtert nog tegen, maar krijgt het woord niet meer. Inmiddels is het kabinet weer aangeschoven en vervolgt het debat in de Tweede Kamer. GroenLinks-leider Jesse Klaver, die Baudet eerder had laten spreken vanwege zijn hoogzwangere vrouw, start zijn bijdrage ironisch: ,,Ik zal nog eens iemand voor laten gaan.’’

                                            Toen het debat verderging brak Gert-Jan Segers (ChristenUnie) een lans voor het kabinet dat het prijsplafond er alsnog is gekomen. Wel zei hij dat de prijs voor elektriciteit volgens het kabinet te hoog is ingeschat, waardoor er misschien te veel overheidsgeld zou kunnen gaan zitten in de compensatie.

                                            GroenLinks was net als andere oppositiepartijen eerder op de dag kritisch op VVD-fractievoorzitter Sophie Hermans. De torenhoge energienota’s zouden ‘te laat’ en ‘te weinig’ worden gecompenseerd. Ook naar haar coalitiegenoot D66-fractievoorzitter Jan Paternotte wordt fel uitgehaald. De Partij voor de Dieren en GroenLinks maken gehakt van de ‘klimaatpraatjes’ van zijn partij. ,,D66 is erger dan Shell.’’

                                            Dat D66-fractievoorzitter Jan Paternotte tevreden zegt te zijn over de gemaakte stappen, valt helemaal verkeerd bij Klaver. ,,Vier jaar lang haal je de klimaatdoelen niet’’, benadrukt hij. ,,De green washing is bij D66 nog erger dan de green washing bij Shell’’, bijt hij Paternotte toe. Greenwashing is een marketingtruc. Bedrijven gebruiken die truc om duurzaam te lijken en zo hun imago op te poetsen.

                                            PvdD-Partijleider Esther Ouwehand vindt dat D66 in actie moet komen voor kringlooplandbouw. Daarbij wordt voedsel op een duurzamere manier geproduceerd door land en grondstoffen her te gebruiken. ,,Anders zijn de praatjes over kringlooplandbouw echt gratuit en goedkoop.’’ Paternotte erkent dat tempo geboden blijft.


                                            Het voltallige kabinet verlaat de Tweede Kamer verlaten nadat Thierry Baudet (FVD) tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen uithaalde naar minister Sigrid Kaag (Financiën). ANP SEM VAN DER WAL © ANP / ANP

                                            De PVV-voorman doet de bijdrage van VVD-voorvrouw Sophie Hermans af als: ‘passieloos en zielloos’. Volgens Wilders was dit: ,,Het zwakste verhaal ooit.’’ Hij vraagt zich af: ,,Is het gezicht van de VVD en beetje het achterhoofd van D66 geworden?’’ Volgens Hermans zit Wilders ‘al 25 jaar vanuit de oppositiebankjes te schreeuwen met tranentrekkende verhalen’. ,,Du moment dat de heer Wilders verantwoordelijkheid neemt, dan neemt hij de benen.’’

                                            Klaver is klaar, door met Gert-Jan Segers (CU). Hij benoemt het 'beklemmende tekort dat veel Nederlanders nu aan het eind van de maand hebben en het begin van een onzekere winter'. ,,Als mensen het niet meer redden, dan hebben we een overheid nodig die werk maakt van bestaanszekerheid. Wat dan nodig is, is de heldere geruststelling dat we niemand in dit land aan zijn financiële lot overlaten.''

                                            Volgens Segers probeer het kabinet dat te doen. ,,Zelfs deze week nog meer dan in augustus is afgesproken. Wat mij betreft, zégt de premier dat ook luid en duidelijk, zoals dat in het begin van de Coronacrisis ook is gezegd. We doen alles wat we kunnen en we gaan helpen waar dat nodig is, zodat u, beste Nederlander, de winter wél doorkomt.''

                                            Klaver (GroenLinks) krijgt het woord. ,,Ik zal nog eens iemand voor laten gaan'', zegt hij met een voorzichtig lachje. ,,Politiek op z'n allerlelijkst'', oordeelt hij.

                                            Hij gaat verder. Volgens hem is het kabinet 'toondoof' geweest voor de zorgen van mensen. Ook kon het kabinet niet 'loskomen van de dogma's waarin altijd werd geloofd, meent hij. ,,Daarom heeft het zo lang geduurd voordat het prijsplafond voor energie er kwam.'' Klaver wil weten waarom de grenzen bij het prijsplafond zo gekozen is.

                                            Klaver wil ook dat er een aanvullend pakket komt om ervoor te zorgen dat we de klimaatdoelstellingen halen.

                                            De plenaire zaal druppelt weer vol, het debat gaat zo weer verder. Omdat Baudet het woord is ontnomen, gaan we gelijk door met de inbreng van Klaver (GroenLinks). Overigens zal het laatste woord nog niet gesproken zijn over het incident met de FvD-leider.

                                            Kamervoorzitter Bergkamp schorst het debat tot 21.30 uur.

                                            Ondertussen verdedigt Paternotte buiten de zaal het optreden van Bergkamp. Baudet luistert mee.

                                            Wilders (PVV) eist dat de voltallige ministersploeg terug komt voor het debat. Hij neemt het op voor Baudet, die volgens hem iets feitelijks heeft benoemd, en geen 'complottheorieën erop los heeft gelaten'. Hij krijgt bijval van Van Haga.

                                            Klaver (GroenLinks), Heerma (CDA), Paternotte (D66), Segers (CU), Hermans (VVD), Kuiken (PvdA) steunen het voorzittersbesluit.

                                            Marijnissen (SP) noemt het een poppenkast, maar maakt wel bezwaar tegen het feit dat de ministersploeg zelf zou kunnen bepalen wanneer het debat afgelopen is. Ook Ouwehand (PvdD) en Van der Staaij (SGP) vinden dat.

                                            Premier Rutte is weer terug in vak-K. Hij vindt dat Baudet zojuist een 'grens over is gegaan'. In overleg met het kabinet is Rutte nu weer teruggekomen, omdat het kabinet formeel aanwezig moet zijn voor het debat.

                                            Bergkamp vraagt Baudet zijn woorden terug te nemen. Baudet reageert verbaasd, en ziet 'totaal niet in' waarom dat zou moeten. Hij neemt zijn woorden dus ook niet terug.

                                            De voorzitter wil geen 'geen verdachtmakingen' tijdens het debat, en ontneemt de FvD-leider formeel het woord.

                                            Nog altijd is er geen duidelijkheid. Baudet heeft de zaal inmiddels verlaten, maar andere Kamerleden staan nog wat vertwijfeld te wachten op wat er nu gaat gebeuren. De ministersploeg is nog altijd weg.

                                            Alle kabinetsleden zijn vertrokken. Voorzitter Bergkamp wil schorsen voor het diner, maar Baudet wijst erop dat hij nog midden in zijn betoog was. Ook Wilders (PVV) en Van der Staaij (SGP) vinden dat er vertegenwoordiging moet zijn vanuit het kabinet en dat het aan de voorzitter - en niet aan de ministers - is of Baudet zijn verhaal moet kunnen vervolgen.

                                            Dat ‘vak K’, zoals het vak met alle bewindslieden van het kabinet wordt genoemd, helemaal leeg loopt is in de recente geschiedenis niet voorgekomen.

                                            Bergkamp schorst voor enkele minuten om te bepalen hoe we nu verder gaan.

                                            Heerma is klaar. Normaal gesproken zou Klaver (GroenLinks) nu zijn, maar Thierry Baudet (FvD) mag eerder vanwege 'dringende positieve omstandigheden'. Hij ziet alle problemen als onderdeel van 'één groot plan'. ,,Of het nou the great reset of build back better wordt genoemd, het komt steeds op dezelfde manier terug.'' Het kabinet, de elite zoals Baudet het noemt, wil aan de macht blijven en doet er alles aan die macht te behouden.

                                            Baudet begint over de universiteit waar minister Kaag heeft gestudeerd. Volgens de voorman van Forum voor Democratie heeft Kaag aan een ‘spy college’ gestudeerd. Kaag studeerde aan het St Antony’s College in Oxford. Volgens Baudet ‘weet iedereen’ dat de Britse geheime diensten daar spionnen rekruteerden.

                                            Dat wil Kaag niet, en voorzitter Bergkamp grijpt in. Maar Baudet gaat gewoon door, waarop de ministersploeg besluit te vertrekken.'


                                            Comment


                                            • Die Baudet is knettergek geworden, wat is er in dat hoofd de laatste jaren gebeurd. Compleet buiten enige realiteit. Wat een weggooier is dat, weg met die foute bende van zogenaamde democratie. Wat heb ik spijt dat ik ooit op Fvd heb gestemd toen ze nog normaal leken ,op Hiddema toen, en daarna kwamen ze met 2 zetels in de 2e kamer. Na de provinciale statenverkiezing waar Forum heel groot werd, raakte Baudet de weg kwijt en kwamen de Nazistische geluiden en later de corona wappie taal, en nu weer dit.

                                              Comment


                                              • https://www.briefjevanjan.nl/aan-thierry-baudet-30/

                                                Aan Thierry Baudet

                                                Beste Thierry,

                                                Jij bent geboren in Heemstede.

                                                Het is algemeen bekend dat daar ook Ernst von Bönninghausen is geboren. Von Bönninghausen trad onder het stamboeknummer 46.896 toe tot de NSB van Anton Mussert en was tijdens de Tweede Wereldoorlog onder meer Eerste Kamerlid en burgemeester van Hilversum en Tubbergen.

                                                Jij was columnist van NRC Handelsblad.

                                                Het is algemeen bekend dat de Nieuwe Rotterdamse Courant en het Algemeen Handelsblad na de Tweede Wereldoorlog in het kader van de ‘perszuivering’ een tijdje niet mochten verschijnen vanwege hun nazi-vriendelijke berichtgeving tijdens de oorlog.

                                                Jij woont in Amsterdam.

                                                Het is algemeen bekend dat in geen stad ter wereld zoveel Joden voor aanvankelijk één en later drie knaken werden aangegeven bij de Duitsers. Van de 80.000 uit Amsterdam gedeporteerde Joden overleefde 75 procent de Tweede Wereldoorlog niet.

                                                Jij reisde regelmatig met de NS.

                                                Het is algemeen bekend dat de NS de in Amsterdam en elders in het land verraden Joden richting de concentratiekampen vervoerde.

                                                Jij noemde de prelude op de opera Parsifal van componist Richard Wagner ‘Het stuk der stukken’.

                                                Het is algemeen bekend dat de nazi’s muziek van Richard Wagner voor propagandistische doeleinden gebruikten en dat Wagners schoondochter Winifred als een blok viel voor de charmes van Adolf Hitler.

                                                Jij schrijft boeken.

                                                Het is algemeen bekend dat Adolf Hitler ook een boek schreef.



                                                Niet boos worden hè, Thierry.

                                                Ik zeg alleen maar dat Von Bönninghausen een NSB’er was, NRC en Algemeen Handelsblad heulden met de Duitsers, de NS verdiende aan het transport van Joden en Adolf Hitler ook een boek schreef.

                                                Ik zeg niet dat jij een nazi bent.

                                                Wat ik wel zeg?

                                                Dat jij het belang van de BV Baudet gisteravond tijdens de algemene beschouwingen met je malle act weer boven het belang van de Nederlandse bevolking stelde.

                                                Dat Johan Derksen met zijn “Ze moeten die gozer gewoon liquideren” (later genuanceerd tot: “Ze moeten ‘m uit die Kamer schoppen”) net zo’n levensgevaarlijke relnicht is als jij, omdat je nooit weet of een Volkert-achtige zich erdoor laat inspireren.

                                                Dat het kabinet Kaag 1 zich ongelooflijk heeft laten kennen door demonstratief weg te lopen en niet stoïcijns de laatste vier minuten van jouw inbreng uit te zitten.

                                                Dat Kamervoorzitter Vera Bergkamp vanochtend maar beter ‘een kaagje’ kan doen door te melden dat ze onwel is geworden en dat ze zich laat vervangen door eerste plaatsvervanger Martin Bosma.

                                                Martin Bosma weet met clowns zoals jij namelijk wel raad.

                                                Met clowns zoals jij, maar óók met premiers en vice-premiers die gewoon keihard zitten te lachen als serieuze fractievoorzitters zoals Lilian Marijnissen (SP) uitleggen welke gevolgen de Nederlandse bevolking nu al ondervindt van het wanbeleid van Kaag 1 tijdens de crisisclusterfuck waar we middenin zitten.

                                                Stelletje sneuneuzen.

                                                Groet,

                                                JanD

                                                Comment


                                                • Comment


                                                  • https://www.ad.nl/binnenland/duideli...zien~ac1002dc/

                                                    Duidelijk is: de coalitie gaat kleine ondernemers niet ontzien


                                                    COLUMNÖzcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.

                                                    Hoewel de regering tijdens Prinsjesdag een sliert aan pakketten zal presenteren, laat het zich voorspellen dat voor veel Nederlanders deze steun onvoldoende is. Premier Rutte zei een halfjaar geleden al: ,,De eerlijkste boodschap aan Nederland is dat de overheid dit niet allemaal kan oplossen. We zullen met zijn allen iets verarmen.’’



                                                    Die eerlijkheid werd niet door iedereen gewaardeerd – want hoe erg zal de aanstaande recessie nou de allerrijksten raken? Zij kunnen op dezelfde manier voortleven en een enkeling zal zelfs profijt hebben van de crisis, zoals dat altijd gaat.

                                                    Wat wel opvalt, is dat het kabinet moeite heeft om ruiterlijk te verklaren dat de mensen met een kleine beurs op zijn ondubbelzinnige support kunnen rekenen. Daar is kennelijk een interventie van de oppositie voor nodig, bijvoorbeeld als het gaat om een prijsplafond voor de energierekening.

                                                    Een saillant detail, eerder aangehaald door onder anderen Wouter Bos, is dat energiebedrijven zelf veel eerder bereid waren om na te denken over een oplossing voor minima, maar dat de overheid zelf suggereerde dat zulke constructies moeilijk zijn.

                                                    De groep die zich na Prinsjesdag vermoedelijk het meest in de steek gelaten zal voelen, is het midden- en kleinbedrijf. Die ziet een verhoging van het minimumloon met 10 procent en ook de reiskostenvergoedingen moeten omhoog.

                                                    Daarnaast stijgt de winstbelasting en is er vooralsnog geen compensatie voor de energierekening van de mkb’ers. Misschien dat de details na de debatten net wat anders zullen zijn. Maar wat duidelijk wordt, is dat de coalitie vooral deze ondernemers niet gaat ontzien. Dat is een interessante ontwikkeling. De VVD blijft zichzelf dé ondernemerspartij noemen, voor zover ik weet, maar voor die groep ziet de toekomst er niet rooskleurig uit.

                                                    In crisistijden kan je het in de politiek nooit goed doen. Uiteindelijk voelt altijd iemand zich wel tekortgedaan, al dan niet terecht. Wat je wel kunt laten zien, als beleidsbepaler, zijn de zaken die voor jou veel waarde hebben.

                                                    Wat dat betreft, is het al een poos zoeken naar waar de huidige regering nu precies voor staat. Het lijkt erop dat de mensen met de beste lobby de meeste kans maken op compassie en tegemoetkomingen. Misschien moet het mkb dat zichzelf aanrekenen.

                                                    Comment

                                                    Working...
                                                    X