Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Hoe gaat het in de Nederlandse politiek?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Originally posted by vuurwants View Post
    Ze neemt het in ieder geval op voor de mensen met een hele kleine portemonnee.. Rutte et al willen juist de armen nóg armer en de rijken nóg rijker maken. Dat is intrinsiek aan vvd en haar de rechtse coalitie.
    het is helemaal geen rechtse coalitie de vvd is de laatste 10 jaar ook links helaas!!!
    theo1

    Comment


    • Daar ben ik het volledig mee eens..maar ja, we zitten nu eenmaal met een regering die het anders ziet. Ieder volk krijgt de leiders die ze verdienen..wie zei dat ook alweer..? Ik bedoel, dat is i.v.m Groningen al jaren zo en toch hebben 'we' dit kutkabinet weer in het zadel geholpen.. Een gote hel is het..nog zwarter en heter dan de hel..Rutte te al. HHH

      Comment


      • Originally posted by theo1 View Post

        het is helemaal geen rechtse coalitie de vvd is de laatste 10 jaar ook links helaas!!!
        theo1
        Vanuit een fervente linksmens is de VVD extreem rechts, de rest van de coaltie rete-tot verrekte rechts.. Ik persoonlijk walg in ieder geval van dat gaies wat zich onze regering noemt..

        Comment


        • Originally posted by vuurwants View Post

          Vanuit een fervente linksmens is de VVD extreem rechts, de rest van de coaltie rete-tot verrekte rechts.. Ik persoonlijk walg in ieder geval van dat gaies wat zich onze regering noemt..
          Helaas hebben we in dit land geen echte rechtse partij wel extreem linkse partijen of beter gezegd potverteerders!!!
          theo1

          Comment


          • Alles beter dan PVV, FvD, Ja21.

            Comment


            • Ja21 kan nog wel die zijn behoorlijk correct net zoals Leefbaar Rotterdam al jaren veel goeds doet in die stad waar in andere steden met name Groenlinks, D66 en PvdA er tig jaren een rommeltje van maken

              Comment


              • Ps d66 en cu zijn links van het centrum, vvd is nog wel rechts maar behoorlijk naar links opgeschoven

                Comment


                • Originally posted by fetishsex View Post
                  Ps d66 en cu zijn links van het centrum, vvd is nog wel rechts maar behoorlijk naar links opgeschoven
                  Nou volgens Zweeds model zitten alle coalitiepartijen rechts van het centrum. Vanaf paars is de woningmarkt behoorlijk geliberaliseerd en is de AOW leeftijd losgelaten om maar een paar zaken te noemen, dat kun je toch geen links beleid noemen

                  Comment


                  • HHHH, juist...maar jongens..dit forum is kei-rechts..dus praten we tegen dovemansoren...De gevestigde orde alhier vind 'ons' maar verwerpelijke leeglopers..het zij zo dan maar.

                    Comment


                    • hoe kan een forum rechts zijn, zie hier weinig mensen pleiten voor Fvd. Wilders is vrij links, VVD is liberaal en wat rechts, maar die waren ooit rechtser. En de kiezer heeft gekozen en daar is een VVD de grootste in geworden en een D66 de 2e partij , PVV 3e en CDA 4e, dus ook logisch dat op een forum dan ook minder linkse mensen aanwezig zijn als het een afspiegeling is van wat de kiezer gekozen heeft nietwaar?

                      Comment


                      • Originally posted by Tantebeppie View Post

                        Nou volgens Zweeds model zitten alle coalitiepartijen rechts van het centrum. Vanaf paars is de woningmarkt behoorlijk geliberaliseerd en is de AOW leeftijd losgelaten om maar een paar zaken te noemen, dat kun je toch geen links beleid noemen
                        maar we zitten niet in Zweden

                        Comment


                        • https://www.ad.nl/politiek/voorzitte...ogan~a664ade3/

                          Voorzitters Volt stappen op na ‘intensieve periode’ rond kwestie-Gündogan


                          De twee co-voorzitters van Volt stappen op vanwege de ‘heel intensieve’ periode die de politieke partij doormaakte rond de kwestie rond het gewezen Kamerlid Nilüfer Gündogan. Het is niet meer te combineren met hun leven en werk.

                          ,,Het was niet makkelijk, er waren weinig momenten voor jezelf”, zei co-voorzitter Peter Paul de Leeuw via een videoverbinding op het ingelaste partijcongres in Den Bosch. ,,Het was een fulltime-job.” Het co-voorzitterschap van Volt is een onbetaalde vrijwilligersfunctie. De partij wil dat in de toekomst veranderen, ook om ‘te professionaliseren’. Emmy Mol neemt het voorzitterschap tot die tijd waar.



                          De Leeuw, die vanwege een vakantie in Zuid-Afrika niet op het Volt-congres in Den Bosch aanwezig was, kan het bestuurswerk niet meer combineren met zijn eigen bedrijf. Co-voorzitter Sacha Muller, die al langer met een burn-out thuis zit, geeft ook gezondheidsredenen aan als reden om te vertrekken. ,,De druk op het bestuur was de afgelopen tijd enorm”, aldus partijleider Laurens Dassen.

                          Op het congres gaf het bestuur vandaag tekst en uitleg over het wegsturen van Kamerlid Nilüfer Gündogan nadat er over haar meldingen over grensoverschrijdend gedrag binnenkwamen. Van de acht bestuursleden waren er drie niet in Den Bosch. Twee van hen waren wel digitaal aanwezig.

                          Onder de bus

                          Het bestuur stelt nog altijd achter de handelswijze te staan, al wil het wel ‘lessen trekken’. ,,Voor mij is meer dan voldoende aangetoond dat Nilüfer door haar gedrag de waarden van Volt niet of niet meer omarmt”, stelde secretaris Rob Keijsers. Volgens hem ontstond bij sommige Volters het beeld ‘dat we Nilüfer onder de bus hebben gegooid'. Hij ontkende dat. ,,We hebben de bus zelfs regelmatig stilgezet om haar te vragen in te stappen en met ons verder te gaan.”



                          Tijdens een chaotische vragensessie vuurden kritische leden een reeks vragen af op het bestuur. Hoe heeft bureau Bing dat onderzoek deed naar het vermeende grensoverschrijdend gedrag namen van melders gekregen? Waarom adviseerde het bureau al op 8 februari om Gündogan in te lichten en gebeurde dat pas op 13 februari? Vindt het bestuur het bureau nog altijd integer en onafhankelijk, nadat Gündogan liet weten dat zij daar twijfels bij had? ,,We hebben geen enkele twijfel aan de betrouwbaarheid”, stelde bestuurslid Emmy Mol.

                          Zelfreflectie

                          Ook missen leden zelfreflectie bij het bestuur. ,,Het ging alleen over alles wat Nilüfer fout had gedaan”, vond een Volt-lid. ,,Waarom zeggen jullie niet: dit hebben we fout gedaan en dat hadden we beter kunnen doen?”, wilde een ander weten. Maar volgens het bestuur was zelfreflectie ‘tijdens het traject’ lastig.

                          Ook waren er vragen over de ‘rechtsstatelijkheid’ van het royement van Gündogan. ,,De enige verklaringen die ik daarvoor heb gezien is dat Nilüfer naar Jinek ging en dat Nilüfer de aangifte uitbreidt (ze deed aangifte van smaad en laster tegen Volt, partijleider Dassen en de dertien melders van grensoverschrijdend gedrag, red.). Maar dat mag allemaal in een rechtsstaat”, vond Volt-lid Emma uit Amsterdam, die ook de snelle wijziging van het fractiereglement om Gündogan uit de fractie te zetten hekelde.

                          Sorry

                          En heeft het bestuur ooit sorry gezegd tegen Gündogan voor de gang van zaken? ,,Nee, ik heb tegen niemand sorry gezegd”, reageerde Keijsers.

                          Vragenstellers wilden ook weten waarom de verantwoordelijkheden van bestuur en fractie door elkaar lopen. Bestuursleden stonden op het podium om antwoorden te geven, terwijl sommige vragen eigenlijk aan de fractie gericht waren. Maar partijleider Dassen kwam pas na de vragensessie op het podium.

                          Hij sloeg tot tevredenheid van veel Volters een andere toon aan. ,,Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt en ik vond het supermoeilijk”, zei hij. Dat was ook zo voor het bestuur, het partijkantoor en de fractiemedewerkers. Maar ook voor Gündogan zelf, stelde hij. ,,Zij heeft hier ook ontzettend, ontzettend veel verdriet van.”

                          Dassen kwam ook met de zelfreflectie die de leden wensten. Hij had ‘zeker dingen anders moeten doen’, erkende hij. Hij sprak over ‘dilemma's’, waarmee zowel fractie als bestuur worstelden. ,,Als het gaat om een veilige omgeving bieden, zijn we daarin tekortgeschoten.” Dassen zei contact te hebben gezocht met Mariëtte Hamer, regeringscommissaris voor grensoverschrijdend gedrag. Van haar hoopt hij voor de toekomst advies te krijgen. ,,Er ligt hier geen blauwdruk voor.”

                          In de ochtend werd een groot deel van de tijd besteed aan de vraag of er alsnog over een eerder door het bestuur afgewezen motie gestemd kon worden. De motie roept op tot een ‘onafhankelijk en objectief onderzoek’ naar de meldingen die tegen Gündogan binnenkwamen. Het eerdere onderzoek werd immers nooit afgerond omdat Gündogan weigerde mee te werken. Over die motie kan alsnog worden gestemd tot dinsdag om 18.00 uur.

                          Als Gündogan helemaal gelijk wordt gesteld, vroeg een lid aan partijleider Dassen, is er dan nog een kans dat ze terug kan komen en wordt gerehabiliteerd? ,,Het antwoord is simpel, dat is nee.”

                          Comment


                          • Gündogan is geroyeerd, geen lid meer van Volt.
                            Dat heeft ze te danken aan haar optreden bij Jinek en haar interview met de NRC.
                            Zij heeft de kortste weg naar de uitgang gevonden bij Volt. Geen rechter die daar nog wat aan doet.

                            Voor mij de vraag wat het echtpaar Koops, dat haar juridisch adviseerde, voor rol speelde in deze zaak.

                            Comment


                            • Knoops... verder ook niet belangrijk, figuren in de marge vd politiek. Dat mens heeft met haar gedrag gewoon verpest anders waren er niet zoveel meldingen geweest.

                              Comment


                              • Originally posted by vuurwants View Post
                                HHHH, juist...maar jongens..dit forum is kei-rechts..dus praten we tegen dovemansoren...De gevestigde orde alhier vind 'ons' maar verwerpelijke leeglopers..het zij zo dan maar.
                                Vraag aan de mensen in o.a. Oost Europa, Cuba wat tig jaar socialisme aan de macht hun gebracht heeft😉

                                Comment


                                • Originally posted by Domstad View Post
                                  Knoops... verder ook niet belangrijk, figuren in de marge vd politiek. Dat mens heeft met haar gedrag gewoon verpest anders waren er niet zoveel meldingen geweest.
                                  En ze is onlangs laveloos op straat in Portugal in Lissabon aangetroffen. Nee daar mist de partij Volt niets aan.

                                  Comment


                                  • Originally posted by fetishsex View Post

                                    Vraag aan de mensen in o.a. Oost Europa, Cuba wat tig jaar socialisme aan de macht hun gebracht heeft😉
                                    Meer gelijkheid maar wel in armoede😂

                                    Comment


                                    • Dan krijg je wel meer klassieke autos op de weg zoals in Cuba!😃

                                      Comment


                                      • Originally posted by fetishsex View Post

                                        Vraag aan de mensen in o.a. Oost Europa, Cuba wat tig jaar socialisme aan de macht hun gebracht heeft😉

                                        Ik heb het dan ook over het socialisme zoals dat niet zo lang geleden in Nederland bestond, in de jaren zeventig. En natuurlijk over het socialisme zoals dat in de Scandinavische landen nog altijd redelijk overeind staat, het gaat erom hoe je er vorm aan geeft

                                        Comment


                                        • Originally posted by Louistemple View Post

                                          maar we zitten niet in Zweden

                                          Maar de resultaten zijn wel zoals ze zijn. Inmiddels gaat het meer dan de helft van de Nederlanders voor de wind maar toch nog een behoorlijk grote groep heeft het lastig tot zeer lastig. En de groep die het voor de wind gaat lijkt totaal niet begaan te zijn met hen

                                          Comment


                                          • nee dat is vaak zo, mensen kijken naar hun eigen wereld,

                                            Comment


                                            • En het is een utopie dat het voor iedereen goed kan gaan.

                                              Comment


                                              • Originally posted by Tantebeppie View Post


                                                Ik heb het dan ook over het socialisme zoals dat niet zo lang geleden in Nederland bestond, in de jaren zeventig. En natuurlijk over het socialisme zoals dat in de Scandinavische landen nog altijd redelijk overeind staat, het gaat erom hoe je er vorm aan geeft
                                                In Scandinavie zijn ze toch streng in assielbeleid? Dat is verre van socialistisch?

                                                Comment


                                                • Originally posted by Willy Wonka View Post
                                                  En het is een utopie dat het voor iedereen goed kan gaan.

                                                  In de jaren zeventig ging het met de meeste mensen anders heel aardig. Ik zag net weer in de inmiddels hippe buurt waar ik woon weer een dakloze op een bank slapen. En zo kom ik ze regelmatig tegen. Dat was destijds ondenkbaar, de paar daklozen waren destijds zo schaars dat iedereen ze van gezicht kende

                                                  Wat betreft Scandinavië zijn er zeker wel veranderingen gaande maar je kunt toch nog wel spreken van een klassieke verzorgingsstaat

                                                  Comment


                                                  • de welvaart is nu ook zeer hoog, verschillen zijn er altijd al geweest en welvaart etc zorgt er ook voor dat mensen aan de onderkant het beter krijgen, maar de bevolking groeit ook enorm en door komst internet komt er veel meer info tot ons waarvan we niet altijd weten of dat klopt of dat iets beter of minder beter is dan decennia geleden

                                                    maar als ik aan mijn ouders vraag over vroeger dan zeggen ze wel toen was er pas echte armoede

                                                    Comment

                                                    Working...
                                                    X