Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Algemeen - Utrecht

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #76
    Volgens mij het is Zandpad nu definitief een gesloten boek, wat we tig jaar geleden natuurlijk al wisten

    Comment


    • #77
      Dat terwijl een speciale commissie, notabene op verzoek van de Gemeente Utrecht, deze maand duidelijk heeft gemaakt dat meer sekswerk plekken in de stad wel nodig is: https://www.ad.nl/utrecht/commissie-...last~a1a8b8cb/

      Comment


      • #78
        ja maar dat zegt ook niets, binnen de gemeente Utrecht is de afdeling die bestemmingsplannen afgeeft helemaal niet voor aanpassen bestemmingsplan, dus binnen de Gemeente zijn ze het al oneens. Exploitanten wordt verteld dat ze meer willen, maar dat ze geen medewerking intern de gemeente krijgen. Ambtenaren zijn wereldvreemd.

        Comment


        • #79
          die gasten kunnen niet realistisch denken die zitten in hun eigen bubbel

          Comment


          • #80
            inderdaad, ambtenaren zijn verre van realistisch en hebben geen flauw benul hoe zaken in werkelijkheid gaan, of hoe dat positief te beinvloeden, en dan liggen ze ook nog met elkaar overhoop en dat allemaal in een slakkentempo. Ambtenaren vertragen onze maatschappij.

            Comment


            • #81
              Rosse buurtGemeente Utrecht zet streep door prostitutiezone: 'Controle valt weg'

              De gemeente Utrecht heeft voor de vierde keer besloten de plannen voor de nieuwe prostitutiezone niet te laten doorgaan. Daardoor is er opnieuw kans dat de raamprostitutie in de stad volledig uitblijft. Maar is dit wel de juiste keuze?

              Vroeger was er in bijna elke stad een prostitutiegebied te vinden. Inmiddels zijn de 'rosse buurten' steeds kleiner geworden of zelfs helemaal verdwenen. Nog maar negen Nederlandse steden hebben tegenwoordig zo'n gebied, waaronder Amsterdam en Groningen. Utrecht had er ook een, maar die moest in 2013 weg.


              Jasper Van Der Kemp, criminoloog

              Ingewikkeld


              Dit is geen positieve verandering, vindt Minke Fischer van Belle hulpverlening, een organisatie die steun biedt aan sekswerkers in onder andere de regio Utrecht. "Met de wijsheid van nu is dat het domste wat je hebt kunnen doen", vertelt ze aan EditieNL. "Omdat het terugbrengen van zo'n zone heel ingewikkeld is. Niet alleen op het gebied van exploitanten en vastgoed, maar ook de buurt. Er zijn heel veel partijen die het een ingewikkelde situatie vinden."

              Maar naast dat het een ingewikkelde dienst is, heeft raamprostitutie ook voordelen. "Met zo'n zone is er het voordeel dat je zowel veiligheid als gezondheid samen kan brengen en dat je sociale controle vanuit de sekswerkers hebt."

              Controle


              Als de buurten verdwijnen, vallen deze factoren weg. "Met de aanwezigheid van zulke buurten wordt het controleren ervan goed mogelijk gemaakt. Je weet welke dame achter welk raam zit", vertelt criminoloog Jasper van der Kemp aan EditieNL. "Dan kan je goed in de gaten houden of het allemaal wel oké is wat daar gebeurt."

              En met de verdwijning van prostitutiegebieden verdwijnt niet de vraag. Wat Fischer ziet is dat sekswerkers zich dan verplaatsen naar andere locaties waar geen controle is. "Ze gaan bijvoorbeeld thuiswerken of bij iemand anders thuis werken."

              Illegaal


              Wat Van der Kemp betreft zou de gemeente dan ook na moeten denken over waar het sekswerk wel plaats mag vinden. "Liever dat dan dat ze alles afsluiten en geen alternatief bieden. Want daarvan weten we nu dat dit betekent dat het de illegaliteit ingaat en dat er geen controle is. Ik denk niet dat we daarheen moeten willen."

              Comment


              • #82
                Apart weer, want een commissie die de gemeente heeft aangesteld om onderzoek te plegen naar de beste oplossingen voor sekswerk pleitte juist voor terugkeer van tippelzone en raamprostitutie (zie post 77 van Pietertje68)

                Comment


                • #83
                  het alleen al onderzoeken van opening zandpad heeft al enkele miljoenen gekost, ik vraag me af watvoor facturen dat dan zijn en aan wie betaald

                  Comment


                  • #84
                    Is het nu officieel afgelopen deckans op heropening van het Zandpad? Las dat de illegaliteit in en rond Utrecht qua prostitutie groeit en straks niet meer onder controle is. Dan is de gemeente en omliggende gemeentes nog verder van huis.

                    Comment


                    • #85
                      Volgens mij is het plan voor het Nieuwe Zandpad nu volledig stopgezet inderdaad. Na vier pogingen om een exploitant te vinden, is het een doodlopende weg. Zie hier: https://www.ad.nl/utrecht/utrecht-ne...kken~aa87f8a2/

                      Omdat de gemeente wel van mening is dat er genoeg plek moet zijn voor sekswerkers, hebben ze de commissie Sorgdrager aan het werk gezet. Die kwam tot de conclusie dat de tippelzone moet terugkeren en er meerdere plekken voor raamprostitutie moeten komen, maar kleinschaliger. Dus meerdere kleine buurten van 10 kamers ipv één grote raambuurt. En het idee is dan dat die raamprostitutie alleen gebruik mag worden voor online gemaakte afspraken. Dus het moet dan geen wandelbuurt worden, waardoor er ook minder last is voor omwonenden. Dus dat is eigenlijk meer een kamerverhuur-bedrijf dan raamprostitutie.

                      Zie: https://www.ad.nl/utrecht/commissie-...last~a1a8b8cb/

                      Comment


                      • #86
                        belachelijk geef dan gewoon vergunningen aan privehuizen, want wat is de functie van een raam dan als je alleen online mag afspreken en er niet mag rondlopen en wie gaat dat handhaven, waar ramen zijn met sexy dames gaan natuurlijk mannen lopen, dan mogen ze er een politie agent bij zetten

                        wat kunnen overheden toch dom denken, lijkt wel of ze steeds achterlijker worden, en niet alleen in Den Haag.

                        Maar men geeft niet meer vergunningen af want binnen de gemeente wil men geen bestemmingen aanpassen, ze zijn totaal van de wereld vervreemd en verbazen zich dan over de wildgroei van illegaliteit met kans op meer misstanden, gek he?

                        Comment


                        • #87
                          Het is geen gek idee vind ik, om meer locaties te hebben met kamerverhuur. Er zijn veel dames in raambuurten die ook online adverteren en zo hun klanten vinden. Meerdere daarvan gaat het gordijn de hele dag niet open, omdat de ene na de andere afspraak binnen komt. Als je een pand hebt met 10 kamers waar dat zo gaat in de ene hoek van Utrecht en nog een ander pand aan de andere kant, dan is dat prima toch?

                          Ik denk dat het zo beter te verkopen is naar omwonenden. Het is geen raamprostitutie, het is geen bordeel (dat vaak in de ogen van mensen ook wordt gelinkt met een club met bar e.d. en dus meer overlast), maar alleen maar mensen die op afspraak langskomen.

                          Neem aan dat daar dan ook een exploitant voor gevonden moet worden die kamerhuur ontvangt en in de gaten houd dat alles volgens de regels gaat.

                          Comment


                          • #88
                            Dat lijkt me raar, waarom niet op 1 plek, zodat er keuze is en met online werken zal een deel van de dames geen voldoende handel hebben, alleen toppers bij ramen krijgen dat voor elkaar, de rest staat gewoon te wachten op een klant, veel klanten willen iets zien in het echt voordat ze zin krijgen of naar binnen willen

                            Op 1 locatie waar amper last is voor omwonenden zoals een bedrijventerrein, soort laufhaus, voldoende ruimte en gemakkelijk bereikbaar voor auto's.

                            Privehuishuizen draaien grotendeels ook op binnenlopers en niet op afspraken.

                            Comment


                            • #89
                              Ik zou dan denken doe kamerverhuur voor de dames die wel genoeg handel kunnen krijgen en privehuizen voor de dames die dat niet kunnen. Lijkt mij ook beter om dat wat meer afgezonderde locaties te doen zoals een industrieterrein. Hoewel bedrijven in de buurt misschien dan ook niet blij zijn?

                              Blijkbaar lukt één grote raamprostitutie locatie niet meer, er is geen goede exploitant voor te vinden en je krijgt in elke buurt felle tegenstand.

                              Comment


                              • #90
                                ff nostalgische gedachten....

                                https://www.ad.nl/utrecht/reparatie-...uren~aa54200f/

                                Reparatie Rode Brug in Overvecht had al klaar moeten zijn, maar gaat toch flink langer duren


                                De Rode Brug in Overvecht, die al bijna drie weken defect is, zou donderdag gerepareerd moeten zijn. Maar de gemeente laat vrijdag weten dat de problemen nog niet zijn opgelost en het nog wel twee maanden kan duren voor de brug weer open kan voor grote boten.



                                Vorige maand is een heugel op de brug afgebroken: een onderdeel waar een tandwiel inloopt. Die is nu gerepareerd. ,,Maar helaas is tijdens het testen geconstateerd dat er nog een ander onderdeel kapot is dat vervangen moet worden”, zegt een woordvoerder van de gemeente. De levertijd voor het onderdeel is een aantal weken, waardoor de brug naar verwachting over twee maanden gerepareerd zal zijn.

                                Omvaren via Amsterdam Rijnkanaal


                                De kleine rode ophaalbrug is gelegen tussen de Anton Geesinkstraat en de Loevenhoutsedijk, en vormt een verbinding tussen de buurten Ondiep en Loevenhoutsedijk en omgeving. Het is niet de eerste keer dat de brug defect is. In het verleden heeft de brug al vaker te maken gehad met storingen.

                                Kleine bootjes kunnen nog wel onder de brug door varen en auto’s, fietsers en voetgangers kunnen gewoon over de brug heen. Boten die groter zijn dan twee meter moeten omvaren via het Amsterdam Rijnkanaal.

                                Comment


                                • #91
                                  Nu weer die comissie Sorgdrager die geen kennis heeft van de prostitutie markt. Waarom thuisontvangst legaliseren dan hebben pooiers etc vrij spel, juist meer onveilige werkplekken, meer overlast voor buurt, dames die kwetsbaar zijn, kans op minderjarigheid, gedwongenheid.

                                  Via internet werven die illegale dames daarom gaan veel clubs en privehuizen al dicht en zijn er steeds meer ramen leeg. Zo dom dit.

                                  Comment


                                  • #92
                                    https://www.rtvutrecht.nl/video/4936...-bang-toon-lef

                                    Sekswerkbeleid in Utrecht moet anders, vindt commissievoorzitter Sorgdrager: 'Wees niet bang, toon lef'


                                    voorzitter Winnie Sorgdrager over haar adviezen aan de gemeente Utrecht

                                    Utrecht - Utrecht moet ruimte bieden aan sekswerkers in de stad. Maar de manier waarop, moet wel anders dan in het verleden gebeurde. Dat concludeert een externe commissie onder leiding van oud-minister Winnie Sorgdrager, die onderzoek deed naar de toekomst van sekswerk in de stad. De belangrijkste oproep aan Utrecht: toon lef en neem sekswerkers serieus.
                                    "Het is een legaal beroep, er moet ruimte voor zijn en laten we ervoor zorgen dat het sekswerk veilig gebeurt", begint het advies van de commissie. De manier om dat te doen is volgens het rapport "niet denken in problemen, maar juist in oplossingen". De gemeente wordt opgeroepen aan de slag te gaan en sekswerkers ook te betrekken bij het beleid. En dat beleid moet vooral kleinschaliger, moderner en met minder regels. Daarnaast moeten er proeftuinen komen om te kijken wat wel werkt.

                                    Nieuwe tippelzone?


                                    Voor sekswerkers is het de afgelopen jaren steeds lastiger geworden om legaal te kunnen werken. Zo sloten in 2013 de raamplekken aan 't Zandpad, vorig jaar moest ook de tippelzone op de Europalaan eraan geloven. Daardoor heeft volgens de commissie ook het vertrouwen van sekswerkers in de overheid een flinke deuk opgelopen.
                                    Grootschalige raamprostitutie, zoals vroeger op 't Zandpad, komt waarschijnlijk niet meer terug. Volgens de commissie is dat niet langer passend, nu steeds meer contact via internet plaatsvindt. De onderzoekers pleiten daarom voor kleinschalige locaties waar een klein aantal sekswerkers kan werken. Dit zorgt voor sociale controle onderling, heeft minder impact op de leefbaarheid en veiligheid in de buurt en maakt het voor politie en overheid makkelijker om toezicht te houden en een vertrouwensrelatie op te bouwen.
                                    Ook moet de gemeente kijken of het mogelijk is een vorm van kleinschalig straatsekswerk op te zetten, vergelijkbaar met de vorig jaar gesloten tippelzone. Dat systeem werkte goed voor degenen die daar werkten. Er was sociale controle, hulp- en dienstverlening was dichtbij en er was een goede relatie met politie en toezicht. De commissie is zich er van bewust dat er over dit onderwerp veel verdeeldheid bestaat, maar stelt dat er wel behoefte is aan deze vorm van prostitutie en dat er daarom goed moet worden gekeken naar de mogelijkheden.'Blijven polderen is niet haalbaar'


                                    Dat de gemeente al bijna tien jaar steggelt over een oplossing voor de raamprostitutie op het Nieuwe Zandpad draagt niet bij aan het vertrouwen van sekswerkers in de overheid, staat in het rapport van de commissie. Het verbeteren van die relatie is volgens de commissie echter wel van belang om tot een 'modern sekswerkbeleid' te komen. Ook moeten er toegankelijke hulp- en dienstverlening en een sekswerkplatform komen, en wordt de gemeente opgeroepen lef te tonen. "Blijven polderen tot er een oplossing is waar iedereen tevreden mee is, is niet haalbaar en realistisch."
                                    Voor privéhuizen en seksclubs zijn er te veel regels, vindt de commissie. Deze vorm van sekswerk heeft volgens de onderzoekers het voordeel dat het transparanter is en dat daardoor ook toezicht houden makkelijker is. In samenwerking met de eigenaren van de twee bestaande privéhuizen moet de gemeente dan ook kijken hoe de regelgeving eenvoudiger kan, zodat het aantrekkelijker wordt een sekswerkbedrijf te starten en te houden. Een betere relatie met ondernemers kan ook helpen om signalen van mogelijke uitbuiting eerder op te pikken.
                                    Minke Fischer van hulporganisatie voor sekswerkers Belle van de Tussenvoorziening is overwegend positief over het rapport. "Maar het is een advies, en daarmee nog geen waarheid", zegt ze. "Kleinschaligheid is het toverwoord in deze. Ik denk dat dat onder de sekswerkers wel gedragen gaat worden." Ze maakt zich echter wel zorgen over de term proeftuinen. "Wij vragen ons af wat het betekent voor een sekswerker als zo'n proeftuin weer wordt stopgezet."

                                    Wethouder Eelco Eerenberg zegt het zich "zeer aan te trekken" dat het vertrouwen dat sekswerkers in de overheid hebben tot een nulpunt is gedaald. "Daar hebben we werk te verrichten. Dat we aan de slag moeten is duidelijk, hoe precies moet nog blijken."

                                    In het rapport stelt de commissie dat je niet iedereen blij kunt maken als het over prostitutie gaat. "Ingewikkelde dingen bij de hoorns vatten, hoort nu eenmaal bij mijn werk", zegt Eerenberg daarover. "Over sekswerk wordt heel verschillend gedacht, en dat betekent dat we al die belangen moeten wegen en op basis daarvan keuzes moeten maken."

                                    "De komende weken gaan we het rapport lezen en bestuderen, in gesprek treden met omwonenden en sekswerkers en daarna aan de slag." Er zal echter nog wel wat tijd overheen gaan, voordat het nieuwe beleid er is. "Het is belangrijk zorgvuldig te werk te gaan. Maar het is wel van belang dat we meteen aan de slag gaan om het vertrouwen te herstellen."
                                    -------------------

                                    Ze weten echt niet waar ze over praten en hoe het in de praktijk werkt he? Illegale prostitutie met alle negatieve bijwerkingen als minderjarigheid, gedwongenheid, mensenhandel, hygiene, veiligheid dame, overlast in woonwijken waar kinderen spelen of gewone mensen wonen, illegaal gebruiken van woonruimte of air b&b, vakantiehuisjes of hotelkamers, zwart geld, overval veiligheid etc. etc wordt door hun huidige beleid maar ook plannen om thuisontvangst te legaliseren juist erger. En vergunde bedrijven die streng gecontroleerd worden sterven dan nog meer uit, wat nu al jaren aan de gang is door slecht prostitutiebeleid en geen mankracht voor handhaving illegale prostitutie door komst internet en open grenzen met landen landen als Roemenie en Bulgarije.

                                    En de christenen in onze politiek de moraalridders die willen beslissen of dames die werk mogen doen die dit vrijwllig doen en daar bewust voor kiezens. We leven in 2022, maar met veel dingen zijn we terug in de vijftiger jaren. En ze leren meer niet , ze luisteren niet naar de mensen uit het veld, en media heeft er geen kennis van of doen tegenwoordig amper veldonderzoek, het is meer voor de clicks en daarom zijn dagelijkse berichten over de familie Hazes ook zo hot op sites van het AD en Telefgraaf. Dat is de huidige tedens en journalistiek. Gekke wereld leven we in...

                                    Comment


                                    • #93
                                      ja het is schandalig, ze doen dit bewust, want wekelijks lees je bijna in de krant dat overal illegaal sexwerk toeneemt en privehuizen en clubs met een vergunning hun deuren sluiten omdat ze geen dames meer hebben en de concurrentie niet meer aankunnen met de illegale markt die vooral van uit Oost Europa wordt gedomineerd. En team prostitutiepolitie is in vele steden al opgeheven en komen ambtenaren met vooringenomenheid en te weinig kennis de vergunde locaties controleren terwijl de illegaliteit ongemoeid wordt gelaten. En dan willen ze dat laatste dus legaal maken, HAHAHAHA, JA DAT IS MAKKELIJK OM DAN VAN JE EIGEN WERK AF TE KOMEN, SUKKELS!

                                      Overheden zijn overal gek geworden, niet alleen landelijk in Den Haag maar ook op gemeente niveau. Mensen die achter hun buro zitten en totaal geen kennis van zaken hebben maar waar wel miljoenen belastingeld over de balk wordt gegooid voor zoveelste onderzoek waarbij partijen uit het veld amper betrokken zijn. Ik vraag mij af met wie de commissie Sorgdrager dan gesproken heeft om tot zo'n domme conclusie te komen.

                                      Comment


                                      • #94
                                        Wij hebben als 1 van de 2 privehuizen in Utrecht niet met de commissie Sorgdrager gesproken. En natuurlijk zouden wij legaliseren van thuisontvangst, zelfs met meerdere dames in 1 huis nooit adviseren. Zo beloon je criminaliteit, belastingontduiking en creeer je vele onveilige werklocaties voor sekswerkers met overlast voor de buurt en geen zicht op gedwongenheid, minderjarigen in sekswerk terwijl de leeftijdsgrens voor prostitutie in Utrecht op 21 jaar is gesteld. We hebben ook geen idee hoe een commissie op zo'n wereldvreemde conclusie kan uitkomen. Ze wilden eerder raamprostitutie heropenen waar wij ook voor waren. Met alle maatregelen van veiligheid voor de sekswerkers met daarbij horende kosten en maatregelen. En nu adviseert men op alle fronten het tegenover gestelde? Het is alsof we in een parallel universum leven.....

                                        Zo maakt men de legale en veilige prostitutie met belastingafdracht kapot en creeert men onveilige prostitutie met veel zwart werk en kans op minderjarige sekswerkers en gedwongenheid en mensenhandel en overlast voor woonbuurten. Hoe kunnen intelligente mensen op zo'n conclusie uitkomen????

                                        Laten we gewoon dan alles legaliseren. Drugs, gokken, en verder maar dan ook geen vergunningen meer voor horeca of ambachtelijke slagerij. Laat alles maar los, laat iedereen gewoon doen waar iedereen zin in heeft zonder toezicht of handhavingsmogelijkheden. ja heel verstandig en leuke wereld wordt dat dan....NOT

                                        Comment


                                        • #95
                                          Dus dan kan iedereen straks prostitutiepanden beginnen, of met 1 dame thuis of met meerdere, goed advies van die commissie. Dan kunnen we overal prostitutiepanden openen en prostituees laten werken. Fantastisch!

                                          waarom zou je dan als bestaand bordeel nog je deuren open houden, gewoon dicht en goedkoper pand zoeken wat geschikt is en hup geld verdienen met minder toezicht. Dat is dus gevolg van dat advies!

                                          Comment


                                          • #96
                                            Die ambtenaren zitten zichzelf in stand te houden van ons belastinggeld, en de pers trapt er steeds in of leven ook via dat verdienmodel.

                                            Comment


                                            • #97
                                              Zijn niet goed wijs daar in Utrecht mbt prostitutie, snappen er niet veel van.

                                              Comment


                                              • #98
                                                Ambtenaren zijn vaak beetje wereldvreemd he

                                                Comment


                                                • #99
                                                  Ja dat is niets nieuws, kunnen ook niet buiten de lijntjes denken

                                                  Comment


                                                  • Ik was vanmorgen nog ef op de frankkinkyboulevard daar was niet veel meer te zien en te beleven alleen nog veel herinneringen kwamen naar boven!

                                                    Comment

                                                    Working...
                                                    X