Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Nieuwe politieke structuur nodig in Nederland?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Nog wel meer mensen die een woning zoeken. 1 miljoen te kort is nog al wat, 1 van onze grootste problemen komende jaren los van andere problemen die de oorlog verderop nog kunnen veroorzaken.

    Comment


    • Ja we staan voor grote uitdagingen die door de oorlog al deels onmogelijk worden gemaakt voorlopig.

      Comment


      • Originally posted by Willy Wonka View Post
        Nog wel meer mensen die een woning zoeken. 1 miljoen te kort is nog al wat, 1 van onze grootste problemen komende jaren los van andere problemen die de oorlog verderop nog kunnen veroorzaken.
        Kernbom van Poetin kan misschien wel weer voor wat leegstand zorgen...

        Comment


        • nou ja er zijn wel veel te veel mensen op de wereld, kunnen wel een paar 100 miljoen weg om het klimaat te redden of virussen te voorkomen, dus hoe lullig ook, links of rechts om, veel doden op de wereld is noodzakelijk om als aarde te overleven.

          Comment


          • Originally posted by Ed Raket View Post
            nou ja er zijn wel veel te veel mensen op de wereld, kunnen wel een paar 100 miljoen weg om het klimaat te redden of virussen te voorkomen, dus hoe lullig ook, links of rechts om, veel doden op de wereld is noodzakelijk om als aarde te overleven.
            Poetin doet de wereld een gunst, fijne vent.

            Comment


            • dat denk ik niet, maar het is wel cynisch dat we met zijn allen de aarde vernietigen door overbevolking en uitstoot etc en dat virussen zo ook gemakkelijker rond kunnen gaan en we steeds meer middelen hebben om ouder te worden etc, terwijl we daarmee ook dingen veroorzaken dat we er zelf aan gaan.

              Comment


              • Juist daarom is goed onderwijs in derde wereld landen ook zo belangrijk.. educatie is de enige oplossing.

                Comment


                • hoe dan? door te leren niet meer voor te planten of hoe om te gaan zonder geld tegen slechte klimaat omstandigheden daar waardoor ze arm zijn en of verkeerde regimes?

                  Comment


                  • De geldkraan bij minister van financien en D66 lid Kaag lijkt dicht te gaan. Eerder beloofde financiele hulp aan de minima wordt ingetrokken.

                    Comment


                    • Ben benieuwd wat er gaat gebeuren nu blijkt uit berekeningen van het CPB dat we eigenlijk helemaal geen progressief belastingstelsel meer hebben: https://www.nu.nl/politiek/6191326/s...belasting.html

                      Comment


                      • gaat niets gebeuren met dit kabinet

                        Comment


                        • Veranderde dat maar..het heeft de tongen losgemaakt in ieder geval dat we helemaal niet zo een sociaal land zijn..maar ja, met VVD, CDA en CU al tig jaar aan het roer kan dat ook niet anders..

                          https://www.nu.nl/politiek/6191459/o...eranderen.html

                          Fundamenteel zou ik zeggen; weg met die drie grote aso-partijen. Helaas pindakaas zijn die massaal gekozen door de aso-NL-er. Snappen jullie nu dat ik (bijna) altijd GL stem?

                          Comment


                          • nee dat snap ik niet, Groenlinks komt hopelijk nooit aan de macht, mijn God die hebben toch geen enkel gevoel van realisme

                            Comment


                            • De tijd zal het leren, over 100 jaar kijkt men terug en zou het zomaar kunnen blijken dat partijen als GroenLinks de enige waren die echt focus hadden op het grootste probleem voor de wereld.

                              Comment


                              • Dankzij al die groen linksers hebben we nu een zogenaamd co2 probleem!
                                theo1

                                Comment


                                • Dat niet, maar het is tekenend dat de stemmers bij de 2e kamerverkiezingen niet op ze stemden terwijl het klimaatprobleem groter is dan ooit. Men heeft het dus niet op met dit groepje groene jubeltenen.

                                  Comment


                                  • Laatste verkiezingen waren denk ik niet representatief. We zaten nog midden in de coronacrisis, de weg uit de crisis (vaccinatie-campagne) was pas net 3 maanden gestart. Kan me nog goed herinneren dat mensen vonden dat in 'normale tijden' het kabinet zeker moest opstappen vanwege de Toeslagen affaire, maar dat liever niet wilde als dit de aanpak van de coronacrisis in de weg zou zitten.

                                    Mensen hebben toen veelal gestemd op de vaste gezichten uit het kabinet. Iets meer D66 dan CDA, maar verder veranderde niet veel.

                                    Comment


                                    • Neemt niet weg dat mensen in zijn algemeen heel erg in zichzelf gekeerd zijn en denken aan hun eigen belangen/comfort.

                                      Als ik ga rijden in een elektrische auto, mijn dak vol zonnepanelen leg, weinig vlees eet enzovoort enzovoort, dan wordt ik daar nauwelijks voor beloond. Eerst veel geld investeren en pas op lange termijn zie je er financieel iets van terug. En het directe effect voor het klimaat zie je ook niet, dus gevoelsmatig vraag je je af voor wie je het doet.

                                      Terwijl je rationeel denkend weet dat als je dit allemaal zou doen met iedereen van de westerse landen, je in een aantal jaren wel een significant verschil ziet. En goed voorbeeld doet ook goed volgen.

                                      In 100 jaar kijken 'we' terug en zien we allemaal mensen die naar anderen aan het wijzen waren en geen actie ondernemen. 'In China doen ze niks dus doe ik ook niks'.

                                      Comment


                                      • Originally posted by theo1 View Post
                                        Dankzij al die groen linksers hebben we nu een zogenaamd co2 probleem!
                                        theo1
                                        Verklaar dit eens nader...

                                        Comment


                                        • in Nederland hebben we er geen of amper invloed op, Vandaag is China 's werelds grootste uitstoter van CO2. In 2013 stuurt China een duizelingwekkende 9.997 miljoen ton CO2 in de atmosfeer, evenveel als de VS, India en Rusland samen.

                                          Welk land stoot het minste CO2 uit?
                                          Nederland behoort tot de 10 landen met de laagste CO2-uitstoot per hoofd van de bevolking, zo blijkt uit data van het internationale energie-agentschap (IEA). De onbetwiste nummer 1 is Denemarken met een uitstoot van 0,06 ton per capita, gevolgd door Finland en Nigeria.
                                          Last edited by Buffalo Bill; 26-03-2022, 11:16.

                                          Comment


                                          • Door de oorlog die een energiecrisis veroorzaakt kunnen voor nu die klimaatdoelen ff de kast in, we hebben nu energie nodig en dat lukt niet op korte termijn met kerncentrales (bouw duurt ca. 10 jaar) en zonnepanelen en windmolens lossen het ook ff niet op qua capaciteit, of levensduur cq. kostenbouw/rendement. Dus we moeten zelf weer gas extra oppompen, en kolencentrales open houden en openen en dat zie je dus nu ook gebeuren

                                            CO2 uitstoot in Nederland is iets voor de boeken daar redden wij in ons landje met zeer beperkte uitstoot t.o.v. de gehele wereld helemaal niets in. Alle miljarden die we daar weggooien komen we dan weer te kort straks voor bejaardenzorg, ziekenhuizen, leger etc.

                                            Comment


                                            • Buffalo Bill Ik snap de cijfers, maar nog niet hoe het komt dat GL verantwoordelijk is voor het CO2 probleem in NL.. volgens mij zijn dat de industrieën. Of de rechters die vinden dat het kabinet zich aan haar afspraken moeten houden. Ik houd het voorlopig op de industrieën.. Er liggen nu eenmaal eu-afspraken. En of die terecht zijn laat ik in het midden... dat China een K** land is, moge duidelijk zijn, wil in mijn ogen niet zeggen dat wij niet onze uiterste best moeten doen..(of het een echt probleem op middellange termijn is, waag ik trouwens ook te betwijfelen, dat is eerder overbevolking en vluchtelingenstromen wereldwijd (dus niet naar NL))

                                              Comment


                                              • Vluchtelingenstromen zorgen voor meer uitstoot??

                                                Comment


                                                • Uiteraard niet, maar wel voor heel veel problemen in zijn algemeen...ff lezen..

                                                  Comment


                                                  • Er zijn wel andere grotere problemen in de wereld dan vluchtelingenstromen.

                                                    Comment

                                                    Working...
                                                    X