Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Nederlands voetbal topic

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Sjonnie, je vergeet helemaal dat je club ADO gisteren gewonnen heeft via de winnende in de 89e minuut! Hoe kan dat nou?

    Comment


    • nou vanavond mijn club Twente tegen Ajax, ben er gespannen!

      Comment


      • nou een gelijkspelletje, toch niet verkeerd voor ons Tukkers

        Comment


        • https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws...e-doelman.html


          'Noppert kan alsnog vertrekken: buitenlandse interesse voor Oranje-doelman'

          Comment


          • PSV staat achter bij Fortuna Sittard, hahaha,

            Comment


            • Nadat Fortuna een rode kaart had kwam PSV op 2-1 voorsprong maar gaf deze in de slotfase weg.
              Feyenoord won wel.
              Komend weekend Feyenoord -Ajax.

              Comment


              • Dan kan Ajax een sprong maken naar de titel

                Comment


                • Nu kijken wat de transfermarkt gaat doen bij de clubs

                  Comment


                  • nu blijkt weer dat vele profvoetballers gegokt hebben op hun eigen wedstrijden, dat is strafbaar, de KNVB is op jacht naar de namen van deze spelers

                    Comment


                    • https://www.ad.nl/buitenlands-voetba...aten~a123b849/

                      Sjachtar schenkt fors deel transfersom van 100 miljoen voor Mudryk aan soldaten


                      Sjachtar Donetsk schenkt een deel van de transfersom van voetballer Mykhailo Mudryk, die is vertrokken naar Chelsea, aan de Oekraïense soldaten en hun families. De Oekraïense club verkocht de 22-jarige aanvaller voor een bedrag van 70 miljoen euro, dat nog kan oplopen tot 100 miljoen euro.

                      ,,Ik heb het besluit genomen om het project Hart van Azovstal te starten, een project dat is bedoeld om de verdedigers van Marioepol en de families van de gesneuvelde soldaten te helpen”, kondigde voorzitter Rinat Achmetov aan. ,,De dapperheid van hen is ongeëvenaard in de moderne geschiedenis. Het is door hen, hun offers en moed dat de vijand in de eerste maanden van de oorlog is tegengehouden. Het laat ons ook de onvermijdelijkheid van de overwinning van Oekraïne voelen.”

                      Achmetov stopt 25 miljoen dollar (23 miljoen euro) in het project om de soldaten en hun families te helpen. ,,Het geld zal worden besteed voor verschillende doeleinden, voor het bieden van medische hulp, protheses en psychologische steun. Om te zorgen voor transparantie zal het project worden geleid door een professioneel onafhankelijk team dat in contact zal staan met de verdedigers van Azovstal, hun families, hulpverleners en de vrijwilligers”, meldde de voorzitter van de Oekraïense club.

                      Russische strijdkrachten veroverden het complex van de Azovstal-staalfabriek bij Marioepol in mei vorig jaar na maanden van zware gevechten. Oekraïense militairen hielden vanuit het complex het Russische leger bijna drie maanden tegen. Na een lange omsingeling gaven de soldaten zich over. Veel van hen zijn gevangengenomen door de Russische troepen.

                      Sjachtar hoopt dat het Chelsea in de toekomst kan verwelkomen. ,,Oekraïne vecht in een verschrikkelijke en onterechte oorlog die de Russische federatie tegen ons is begonnen. Ik ben ervan overtuigd dat we zullen winnen, En dan spelen we een vriendschappelijke wedstrijd tegen Chelsea in de Donbass Arena in de Oekraïense stad Donetsk. We moeten alles doen om deze dag dichterbij te brengen”, geeft hij als een van de redenen voor de oprichting van het fonds.

                      Comment


                      • https://www.ad.nl/nederlands-voetbal...ogen~a70a66e9/

                        Gerald Vanenburg over mislukte missie met Mohamed Ihattaren: ‘De tranen schieten in je ogen’


                        MET VIDEOVoormalig topvoetballer Gerald Vanenburg heeft zich uitgebreid uitgelaten over de periode dat hij probeerde Mohamed Ihattaren bij Ajax klaar te stomen voor het eerste elftal. Bij de techniektrainer overheerst het gevoel dat het talent zijn eigen glazen heeft ingegooid. ,,Ten koste van alles willen slagen, daar ontbreekt het aan", zo vertelde de oud-international bij het Ziggo-programma Rondo.

                        Ihattaren werd begin vorig jaar op voorspraak van Vanenbrug door Ajax gehuurd van Juventus. ,,Marc Overmars wilde hem in eerste instantie niet, want we hadden genoeg spelers voor zijn positie. Maar ik zei: ‘als we hem aan de gang krijgen denk ik dat hij beter is’. Toen heeft Ajax hem genomen.”

                        Vervolgens ging Vanenburg intensief met het toptalent aan de slag. ,,Hij zat er dicht tegenaan, is een geweldige speler. Als je hem nu ziet dan schieten de tranen in je ogen, omdat je weet dat hij er niet uit heeft gehaald wat erin zit. Ik heb er alles aan gedaan om hem op een bepaald niveau terug te brengen, maar hij moet het zelf doen. Dat bleek dan toch te moeilijk.”



                        Wakker worden


                        Volgens Vanenburg moet Ihattaren ‘wakker worden’ en als dat niet gebeurt, wordt het helemaal niks meer met zijn voetbalcarrière. ,,Er zijn heel veel spelers die het voetbal niet snappen, maar wel elke week goed spelen.” Ihattaren lukte dat ondanks zijn begeleiding dus niet. ,,Hij moet zich melden voor de training en op tijd komen, al kwam hij niet altijd te laat. Mo deed dingen bij Jong Ajax in een paar wedstrijden, wat anderen in een heel seizoen niet lukt. Hij heeft genoeg kwaliteit, maar ten koste van alles willen slagen, daar ontbreekt het aan.”

                        Vanenburg probeerde Ihattaren een spiegel voor te houden. ,,Ik was hem ook aan het uitdagen, een beetje spelen. Hij was te dik. Dan stuurde ik hem foto’s van Ronaldo van Brazilië en zei: ‘Zo zie jij er ook uit’. Dan werd hij kwaad. Je bent constant bezig om de prikkel te zoeken. Maar hij moet het zelf doen, er is ergens een grens. Bij Ajax zat hij er dicht tegenaan, als hij anderhalf of twee weken langer door was gegaan, had hij bij het eerste in de basis kunnen komen.”

                        Toen Ihattaren bij Ajax al op een zijspoor was beland, waagde Vanenburg in september nog een laatste poging. ,,Hij vroeg het zelf aan me. Ik ben toen heel duidelijk geweest: Als je niet doet wat ik zeg, dan wordt het een heel kort verhaal.”

                        En dat werd het ook, want meteen ging het weer mis. ,,We waren aan het lopen op het trainingsveld en na één ronde ging hij al wandelen. Toen ben ik naar binnen gegaan. Ik hoopte op weerstand, maar hij stapte ook gewoon van het veld. Dat is een probleem van hem, terwijl het eigenlijk een geweldige jongen is.”

                        Ajax besloot in oktober om definitief de koopoptie op Ihattaren niet te lichten. De 20-jarige oud-PSV’er heeft bij Juventus nog een contract tot medio 2025. De Italianen hopen hem nog te kunnen verkopen of verhuren, maar momenteel heeft nog geen club toegehapt.

                        Comment


                        • https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws...spoorloos.html

                          'Voormalig Feyenoord-middenvelder Van den Boogaart (37) al twee weken spoorloos'

                          Comment


                          • FC Utrecht heeft Mahi verhuurd aan Cambuur Leeuwarden. Mahi wat grootste gedeelte van zijn tijd bij Utrecht geblesseerd en heeft nu Younes, Boussaid, Booth, Redan voor zich

                            Comment


                            • https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuw...-naar-chelsea/

                              Break: 'Madueke verlaat PSV definitief voor transfer naar Chelsea'

                              Noni Madueke (20) gaat PSV per direct verlaten voor een overstap naar Chelsea FC. Dat melden onder meer het Eindhovens Dagblad en Voetbal International donderdagmiddag op basis van bronnen binnen de club. De definitieve transfersom kan oplopen tot een bedrag van veertig miljoen euro.

                              Hoewel de transfer van Madueke naar Chelsea al langer in de lijn der verwachting lag, leek een akkoord tussen beide clubs nog ver weg. Vanwege de verkoop van Cody Gakpo aan Liverpool eerder deze transferperiode wilde PSV de Engelsman alleen voor de hoofdprijs laten gaan. Het lijkt er nu op dat Chelsea dus bereidt is om aan de eisen van de Eindhovenaren te voldoen. Volgens clubwatcher Marco Timmer bedraagt de transfersom zo'n 35 miljoen euro, die volgens het ED kan oplopen tot 40 miljoen.

                              Madueke is afkomstig uit de jeugdopleiding van Tottenham Hotspur en maakte in het seizoen 2019/2020 zijn debuut in de hoofdmacht van de Eindhovenaren. Hij kwam in totaal tot 88 wedstrijden voor PSV, waarin hij 24 keer trefzeker was. In Londen kan Madueke rekenen op stevige concurrentie. Eerder deze transferperiode werd onder meer Mykhailo Mudryk al voor een bedrag van 100 miljoen euro aangetrokken door The Blues.

                              PSV op zoek naar vervanger

                              Nu het vertrek van Madueke aanstaande is, zullen de Eindhovenaren naar verwachting op zoek gaan naar versterkingen op de transfermarkt. Trainer Ruud van Nistelrooij gaf eerder al aan alleen mee te willen werken aan een vertrek van de Engelsman als er een vervanger voor hem aan wordt getrokken. Onder meer Arnaut Danjuma van Villarreal en Jesper Karlsson van AZ werden eerder al in verband gebracht met een overstap naar PSV.

                              Comment


                              • Doen ze goed PSV, want zeker een fantastische voetballer, maar Madueke is ook de man van glas en veel geblesseerd. En er gaan geruchten over heimwee naar zijn land.

                                Comment


                                • Hup Sparta!😃

                                  Comment


                                  • Die wonnen ook en staan netjes 6e. PSV met moeite 1-0 gewonnen van Vitesse

                                    Comment


                                    • ADO staat 1-0 voor! Maar we spelen ook tegen amateurs

                                      Comment


                                      • Dan hebben ze gelijkgespeeld tegen amateurs.

                                        Comment


                                        • nou zal Ajax het dan toch niet gaan redden? mag toch eigenlijk niet als je dat verschil selectie en begroting kijkt en dan PSV die het ook niet waarmaakt... wat een flutcompetitie hebben we toch, alleen al het niveau voetbal, tempo, fouten etc. Het is een verademing als je naar Engelse of Duitse wedstrijden kijkt

                                          Comment


                                          • Ja, daar hebben ze iets meer geld.
                                            Op de Europese ranglijst is Nederland na de grote voetballanden wel de best of the rest met nog uitzicht op de vijfde plaats van Frankrijk.

                                            Comment


                                            • maar wij hebben Dickieeeee!

                                              Comment


                                              • Alfred Schreuder overleeft crisisoverleg bij Ajax

                                                Comment


                                                • De crisis bij PSV is groter, 1-0 verloren bij Emmen...

                                                  Comment


                                                  • En Schreuder eruit bij Ajax na blamage thuis tegen Volendam 1-1

                                                    Comment

                                                    Working...
                                                    X