Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Nederlands voetbal topic

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Zondag het echte voetbal.

    Comment


    • misplaatste arrogantie, zonder al die clubs en wedstrijden geen competitie of kampioenschap

      Comment


      • Nee hoor, jullie moeten wel tegen een grapje kunnen, maar het lijkt hier wel een FC Utrecht topic.

        Comment


        • Zie veel over Ajax hier, ook PSV en Feyenoord en Utrecht, ook Utrechtse jongens hier aan de recensies te zien en sommigen namen. Mijn ADO is niet zo vaak maar ja is ook gedegradeerd en een bende

          Comment


          • nou de laatste 20 berichten gaan vooral over Ajax en ook nog wat PSV

            Comment


            • kan die dominee Kuyt er niet uit bij ons ADO? Staat gvd alweer 1-0 achter

              Comment


              • ja! 1-1 VErheydt mag ook wel voor die ruim 5 ton die hij aan salaris krijgt!

                Comment


                • https://www.ad.nl/nederlands-voetbal...elen~a920c7ee/

                  Ja die transfer van Gakpo die niet lukte wordt John de Jong aangerekend, keihard die voetbalwereld

                  Comment


                  • Originally posted by Haagse Sjonnie View Post
                    kan die dominee Kuyt er niet uit bij ons ADO? Staat gvd alweer 1-0 achter
                    Uiteindelijk met 2-1 gewonnen van koploper PEC Zwolle.

                    Comment


                    • ole! opgeklommen naar de 13e positie! ok ok achter ons 2 ploegen met 2 wedstrijden minder gespeeld en 1 punt achter op ons en 1 club 1 punt achter op ons en 1 minder gespeeld, dus we staan gemiddeld 14e of 15e, maar top 3 in zicht als favoriet in Den Haag is het altijd wat! Zelfs de Haringkoning bestaat niet meer

                      Comment


                      • https://nos.nl/artikel/2444905-ajax-...e-rails-krijgt

                        Ajax hoopt dat Vanenburg Ihattaren in alle stilte weer op de rails krijgt


                        De stilte rond Mohamed Ihattaren is op dit moment oorverdovend. Het veelbesproken talent uit Kanaleneiland in Utrecht lijkt terug bij af. Het talent zelf geeft geen openheid van zaken. Ajax, dat hem tot het eind van het jaar huurt van Juventus, hoopt na een roerige periode op een wederopstanding. Tegen beter weten in?

                        Hij was nog wel de positieve verrassing van de voorbereiding. Begin juli vertelde Ihattaren "gelukkig te zijn" bij Ajax en dat hij niet bang was voor een terugval. "Ik heb die val al gemaakt", was zijn stellige antwoord. Hoe anders hangt de vlag er twee maanden later bij.

                        Het begon met het bericht dat Ihattaren niet meeging naar trainingskamp in Oostenrijk. "Niet fit", was de eerste verklaring van Ajax. Maar al snel veranderde die reden in "het ontbreken wegens privéomstandigheden." Over die omstandigheden kwam in de weken daarna veel naar buiten.



                        Bedreigingen criminele circuit


                        Ihattaren zou te maken hebben met bedreigingen vanuit het criminele circuit, waarmee hij connecties zou onderhouden. Volgens De Telegraaf is hij door ooggetuigen gespot tijdens een bezoek aan een zware crimineel in de gevangenis. Het zou daarom niet verantwoord zijn om hem op de club te laten komen volgens veiligheidsexperts.

                        Begin augustus leek het weer even rustig te worden, toen Ihattaren via sociale media liet weten "back in business" te zijn. Hij zou een individueel trainingsprogramma volgen en volgens Ajax-trainer Alfred Schreuder "liepen er gesprekken tussen Ajax en Ihattaren".

                        De middenvelder kreeg echter geen rugnummer en werd niet ingeschreven voor de Champions League. Wat nu? Op vragen van de NOS laat Ajax weten dat Ihattaren een individueel programma volgt onder leiding van Gerald Vanenburg. "Ze zouden mij informeren als hij weer helemaal fit is", zei trainer Alfred Schreuder vrijdag.

                        Het is weer terug naar de situatie van begin dit jaar. Toen zat het talent in een diep dal en kreeg hij een appje van Vanenburg. De oud-international en techniektrainer bij Ajax wilde even praten. "Jij stoppen? Dat is geen optie", zei Vanenburg gelijk.

                        De volgende dag begonnen ze met trainen. Het resulteerde in een verrassende overgang naar Ajax met uiteindelijk in juli een piek in de voorbereiding met het eerste.

                        Naar de huidige stand van zaken blijft het gissen. Vanenburg meldt aan de NOS dat hij met Ajax heeft afgesproken om niks meer te vertellen over Ihattaren.

                        Een spoedige terugkeer bij (Jong) Ajax lijkt onwaarschijnlijk, al blijft de club met het talent bezig. "We hebben nog geen concreet antwoord op de vraag wanneer hij weer aan kan sluiten", meldt Ajax aan de NOS. "Over de inhoud van gesprekken met hem doen wij geen uitspraken."



                        Deur naar uitgang wagenwijd open


                        Het huurcontract tussen Ajax en Juventus loopt op 31 december van dit jaar af. Wat er dan met de middenvelder gebeurt, is ongewis. "Ruim voor die tijd moet Ajax aan Juventus laten weten of al dan niet gebruik wordt gemaakt van de optie tot koop die in de huurovereenkomst is opgenomen", aldus Ajax.

                        Het contract van Ihattaren in Turijn loopt nog tot medio 2025. Juventus reageert evenmin op vragen hierover van de NOS. Ook alle andere partijen in de directe omgeving van Ihattaren houden hun lippen voorlopig stijf op elkaar. Tot kort was Ali Dursun zijn zaakwaarnemer, maar de twee hebben afscheid van elkaar genomen en Dursun laat weten niet in te willen gaan op de situatie.

                        Er is dus ontzettend veel onduidelijk over de huidige status van Ihattaren bij Ajax. En wat doet een club met een huurspeler die het nauwelijks kan inzetten en wiens huurcontract in de winterstop afloopt? De deur naar de uitgang staat wagenwijd open.

                        Comment


                        • 2 mooie voetbalkrakers vandaag achter elkaar:

                          PSV - Feyenoord en AZ - Ajax

                          Comment


                          • Fantastische wedstrijd PSV - Feyenoord!

                            Comment


                            • https://www.ad.nl/nederlands-voetbal...leem~a16d6c9a/

                              Louis van Gaal geeft update over gezondheid: ‘Je moet dit managen, dat is het enige probleem’


                              Louis van Gaal heeft een update gegeven over zijn gezondheidssituatie. De bondscoach van Oranje deed dat gisteravond in de uitzending van Humberto, de talkshow waar hij eerder dit jaar bekendmaakte een agressieve vorm van prostaatkanker te hebben.

                              ,,Ik schaam me niet voor mijn ziekte”, reageerde Van Gaal op de vraag of hij wil vertellen hoe het nu met hem gaat. ,,Dit is geen ziekte waar je ziek van bent of die je voelt. Je moet dit managen, dat is eigenlijk het enige probleem. Maar ik heb genoeg energie om dit te managen.”

                              ,,Het probleem is dat je beheersing zou moeten hebben over je urine. Dat is natuurlijk heel wat minder als je prostaat wordt weggehaald. Dat moet terugkomen en dat heeft tijd nodig. Dat moet je kunnen managen. Maar dat gaat gelukkig goed nu.”

                              Tijdens het voorbereiden van Oranje op het WK heeft Van Gaal niet het idee dat hij wordt gehinderd door zijn gezondheidssituatie. ,,In principe heb ik er geen last van, maar dat heeft ook met energie te maken. Ik krijg energie van de jongens.”



                              ‘We maken een kans’


                              Van Gaal kijkt dan ook vol vertrouwen uit naar het WK, dat van 20 november tot en met 18 december in Qatar wordt gespeeld. Oranje neemt het in de poulefase op tegen Senegal, Ecuador en gastland Qatar. De komende week krijgt de bondscoach weer de gelegenheid om verder aan zijn ideale formatie te sleutelen, als Oranje in de Nations League aantreedt tegen Polen (donderdag) en België (zondag). Vandaag heet hij in Zeist zijn selectie welkom.

                              ,,Ik denk dat we een hele goede groep hebben en dat er ook een goede hiërarchie is. Qua individuele kwaliteit zijn landen als Engeland, Duitsland, Frankrijk en Spanje verder. Maar ik probeer van deze ploeg het beste team te maken. Als we allemaal aan hetzelfde touwtje trekken, denk ik dat we best een kans maken. De spelers willen er in ieder geval alles aan doen, daar heeft die ziekte van mij misschien ook wat aan bijgedragen.”

                              ‘Zelfkritiek is spelers meestal vreemd’


                              Van Gaal heeft doelman Justin Bijlow niet afgeschreven voor het WK voetbal in Qatar. ,,Nee, natuurlijk niet. Dat geldt voor alle spelers. Justin keept op dit moment niet geweldig. Dat weet hij zelf ook.”

                              Van Gaal passeerde de keeper van Feyenoord voor de komende interlands in de Nations League. Bijlow zei na de 4-3-nederlaag bij PSV dat hij ietwat verrast was dat hij niet was geselecteerd. ,,Ik weet ook wel dat ik niet in topvorm ben, maar denk niet dat ik in een mindere fase zit”, zei hij.

                              Van Gaal reageerde bij Tan met klare taal. ,,Wat is het verschil tussen een mindere fase en niet in topvorm? Zelfkritiek is spelers meestal vreemd.”

                              Comment


                              • https://www.telegraaf.nl/sport/13092...ar-vf-l-bochum

                                Goede trainer en intelligent, weg bij Vitesse,, waar veel problemen zijn door overname en vertrek van vorige Russische eigenaar waardoor men op de transfermarkt te laat aktie kon ondernemen en op laatste moment nog wat huurspelers werden gehaald

                                Thomas Letsch lijkt naar Bochum te gaan.

                                Comment


                                • https://www.ad.nl/nederlands-voetbal...sing~a693cd41/

                                  Louis van Gaal gooit WK-deur dicht voor Tim Krul: ‘Dat is de consequentie van zijn beslissing’

                                  Comment


                                  • https://www.telegraaf.nl/sport/10720...-van-blessures

                                    Vrees voor ontbreken Depay en Berghuis
                                    Van Gaal blij met ’de nul’ en ’wereldgoal’ Oranje, maar baalt van blessures

                                    WARSCHAU - Bondscoach Louis van Gaal had na de gewonnen groepswedstrijd van Oranje in de Nations League tegen Polen (0-2) veel redenen om tevreden te zijn. Zo was Van Gaal blij dat zijn elftal voor het eerst dit jaar de ’nul’ had gehouden. De bondscoach had genoten van de manier waarop beide doelpunten tot stand kwamen.

                                    „Ik sprong na de 1-0 van de bank af, dat doe ik normaal gesproken niet. Maar dit was een topgoal, een wereldgoal. Die tweede trouwens ook”, aldus Van Gaal, die Cody Gakpo al vroeg de score zag openen. Na een uur spelen verdubbelde Steven Bergwijn de voorsprong.



                                    „De belangrijkste ontwikkeling moet bij ons plaatsvinden bij balbezit van de tegenstander. Ik had voor de wedstrijd geëist dat we een keertje de ’nul’ zouden houden. We hebben het nu tot het einde volgehouden om 90 minuten lang druk op de bal te geven. En we hebben heel weinig weggeven, terwijl er toch een fantastische spits op het veld stond”, zo doelde Van Gaal op Robert Lewandowski. „We hebben alleen te vaak balverlies geleden in simpele situaties. Daardoor hebben zij die twee kansen gecreëerd. Of eigenlijk hebben wij die voor ze gecreëerd door de bal zo makkelijk te verliezen.”



                                    Van Gaal roemde de invallers Marten de Roon („ik vond hem fantastisch”) en debutant Kenneth Taylor („hij viel heel goed in”). Over de eveneens debuterende doelman Remko Pasveer was de bondscoach ook best tevreden, al gaat hij de 38-jarige Ajacied nog wel aanspreken op bepaalde punten. „Ik heb nog wel wat op hem aan te merken. Maar hij hield wel de ’nul’, dat is belangrijk. Al deden we dat met het hele team. Remko had geluk dat iedereen z’n functies heel goed uitvoerde bij balbezit van de tegenstander.”

                                    Van Gaal vreest dat Depay en Berghuis ontbreken tegen België


                                    Van Gaal vreest dat hij zondag in de laatste groepswedstrijd in de Nations League tegen België geen beroep kan doen op Memphis Depay en Steven Berghuis. Depay viel in de met 2-0 gewonnen uitwedstrijd tegen Polen kort na rust uit met een hamstringblessure, Berghuis liet zich een kwartier voor tijd wisselen vanwege rugklachten.

                                    „Dat Memphis er met zo’n blessure af gaat, voorspelt niet veel goeds”, zei Van Gaal. „Ik denk niet dat hij gaat spelen zondag. En Berghuis denk ik eigenlijk ook niet. Want een rugblessure duurt meestal langer dan een paar dagen.”

                                    Berghuis begon op de bank, maar moest al na een minuut zijn trainingspak uittrekken omdat Teun Koopmeiners na een tik op zijn hoofd niet verder kon. „Er moet bij Teun nog een scan gemaakt worden, maar ik begreep dat hij zich al wat beter voelt”, aldus Van Gaal. „We hebben geen risico met hem genomen. En ook niet met Frenkie de Jong. Hem hebben we in de rust uit voorzorg gewisseld omdat hij wat spanning op z’n spieren had. Maar Frenkie kent zijn eigen lichaam goed en hij denkt dat hij zondag wel kan spelen.”

                                    Steven Berghuis richtte zich in de wedstrijd tegen Polen in de Nations League op een invalbeurt in de tweede helft, maar na 5 minuten stond hij al in het veld voor de geblesseerd geraakt Teun Koopmeiners. „Ik zag aan de reactie van Teun dat het menens was, dus ben gelijk gaan warm lopen”, zei de aanvaller na afloop van de wedstrijd. „Het was even aanpassen, maar ik heb geprobeerd het zo goed mogelijk te doen. Dat is gelukt. Het was al met al een goede wedstrijd van ons.”

                                    Berghuis werd een kwartier voor tijd zelf ook gewisseld. „Ik had wat last van mijn onderrug. Het kwam door het zachte veld denk ik. Ik verwacht geen grote problemen, maar ik zal me wel even goed laten behandelen.”

                                    Aanvoerder Van Dijk: fijne avond voor Oranje


                                    Aanvoerder Virgil van Dijk van het Nederlands elftal was zeer te spreken over de gewonnen Nations League-wedstrijd in en tegen Polen (0-2). „Dit was gewoon een fijne avond voor ons”, zei de verdediger van Liverpool bij de NOS. „In een geweldig stadion tegen een moeilijke tegenstander. Maar we speelden gewoon goed.”

                                    Oranje kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong via Cody Gakpo, die een lange en fraaie aanval van Oranje afrondde. „Daar zat alles in. Daar kan ik van genieten.”

                                    Voor het eerst dit jaar wist het Nederlands elftal de ’nul’ te houden. „Het was zaak om heel gedisciplineerd te blijven in de laatste tien minuten en zorgen dat we de wedstrijd over de streep zouden trekken”, aldus Van Dijk. „Ook de invallers speelden een uitstekende rol. We hebben een goede pot gespeeld en verdiend gewonnen. Dit was een goede prestatie.”

                                    Comment


                                    • https://www.ad.nl/nederlands-voetbal...t-46~aaf7e096/

                                      Vitesse naar Kozakken Boys in eerste ronde TOTO KNVB Beker, FC Utrecht naar Sportlust ‘46


                                      LOTING KNVB-BEKERFC Utrecht neemt het in de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker op tegen Sportlust ‘46 in Woerden. Vitesse gaat in Werkendam op bezoek bij Kozakken Boys.



                                      De loting leverde slechts één duel op tussen twee clubs uit de eredivisie. NEC en Fortuna Sittard strijden volgende maand in Nijmegen om een plek in de tweede ronde van het bekertoernooi.

                                      Loting eerste ronde:
                                      VV Dongen - VVV-Venlo
                                      Harkemase Boys - FC Volendam
                                      HSV Hoek - SC Heerenveen
                                      VV Katwijk - DVS ‘33 Ermelo
                                      De Treffers - RKC Waalwijk
                                      USV Hercules - NAC Breda
                                      Kozakken Boys - Vitesse
                                      Rijnsburgse Boys - De Graafschap
                                      RKAV Volendam - Quick
                                      SV Spakenburg - TEC Tiel
                                      HHC Hardenberg - PEC Zwolle
                                      GVVV - FC Den Bosch
                                      Sportlust ‘46 - FC Utrecht
                                      FC Dordrecht - FC Groningen
                                      FC Eindhoven - Willem II
                                      FC Rijnvogels - SC Cambuur
                                      Excelsior ‘31 - ADO Den Haag
                                      DEM - Blauw Geel ‘38
                                      Koninklijke HFC - Telstar
                                      NEC Nijmegen - Fortuna Sittard
                                      Go Ahead Eagles - Helmond Sport
                                      OFC Oostzaan - Sparta Rotterdam
                                      ADO ‘20 - FC Emmen
                                      Roda JC - Heracles Almelo
                                      SV Urk - Staphorst
                                      Almere City - TOP Oss
                                      Excelsior - MVV Maastricht

                                      Amateurclubs die tegen profclubs lootten, speelden automatisch thuis. Het gebeurde bij deze loting drie keer dat er nog gedraaid moest worden.

                                      De eerste bekerronde vindt plaats op 18, 19 en 20 oktober. Amateurclubs spelen thuis bij een loting tegen een profclub. Voor de eerste ronde werd vanavond geloot op ESPN. In de koker gingen dan de 21 winnaars uit de afgelopen week gespeelde wedstrijden uit de tweede kwalificatieronde. Daar kwamen dan nog 33 clubs uit het betaalde voetbal bij.



                                      De vier Jong-teams uit de Keuken Kampioen Divisie doen niet mee. De clubs die dit seizoen Europees voetbal spelen of speelden (Ajax, PSV, Feyenoord, FC Twente en AZ) stromen pas in de tweede hoofdronde in. Die wedstrijden worden pas na het WK gespeeld, in de tweede week van januari. De finale is op 30 april 2023 in de Kuip in Rotterdam.

                                      Comment


                                      • Matig Oranje tegen matig Belgie die wel iets beter warwn. Dankzij kopbal v Dijk met 1-0 toch gewonnen.

                                        Comment


                                        • Vitesse voert gesprekken met Philip Cocu als opvolger van Letsch.

                                          Spits Luc Castaignos die momenteel clubloos is traint bij FC Groningen mee om een contract af te dwingen

                                          Comment


                                          • Welcome back Kishna!

                                            https://www.telegraaf.nl/sport/19574...r-ado-den-haag

                                            Comment


                                            • Lekker verhaal weer, Chris vd Weerden die assistent is van Kuyt bij ADO , vertrekt alweer omdat Cocu hem als rechterhand wil bij Vitesse

                                              Comment


                                              • Ihattaren lijkt einde verhaal bij Ajax, vd week weer aanslag op zijn auto, banden met mocro maffia, gaat geen club meer aan branden, weg toptalent

                                                Comment


                                                • Cambuur geeft PSV een pak slaag, 3-0!

                                                  Comment


                                                  • Ja zelfs met half b 11tal. Competitie was al klaar gezien begrotingverschil met Ajax van ca 100 miljoen maar nu helemaal klaar.

                                                    Comment

                                                    Working...
                                                    X