Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Hoe komen jullie de hitte door?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Comment


    • https://www.telegraaf.nl/nieuws/8313...-wel-17-graden

      Warm weekend op komst: ’Tot wel 17 graden’

      AMSTERDAM - Komend weekend kunnen de zonaanbidders van Nederland hun hart ophalen. Na een bewolkte vrijdag zullen zaterdag en zondag twee zonnige dagen worden, met vrij hoge temperaturen.

      „Vrijdag heeft vooral in het zuiden nog te maken met enkele wolkenvelden, maar tussendoor schijnt ook de zon al geregeld”, schrijft Weeronline. „Het blijft overal droog en de middagtemperatuur schommelt ’s middags rond 13 graden. In het zuiden en zuidwesten is plaatselijk 15 graden mogelijk, terwijl een maximum van 10 á 11 graden normaal is voor deze tijd van het jaar. De wind waait matig uit een zuidelijke richting.”

      Vrij koude nacht


      In de nacht naar zaterdag koelt het flink af en kan het landinwaarts lokaal tot vorst aan de grond komen, meldt Weeronline. Op officiële waarnemingshoogte, zo’n anderhalve meter, wordt het niet kouder dan 2 tot 4 graden.

      Maar dan: zaterdag belooft een prachtige herfstdag te worden. „Na een fraaie zonsopkomst met verspreid grondmist, schijnt de zon overdag vrijwel ongehinderd. Hooguit trekken wat velden met sluierwolken over ons land en ’s middags zijn ook een paar stapelwolken mogelijk. Bij hooguit een zwakke wind uit het zuidoosten loopt de temperatuur flink op. Het wordt maximaal 14 graden in de noordelijke provincies tot lokaal 17 graden in het zuidoosten”, meldt Weeronline. „Dit betekent dat ook de Sint een uitermate mooie intocht tegemoet kan zien in ons land.”

      Zondag opnieuw veel zon


      „Zondag verandert er maar weinig aan het fraaie herfstweer. Met name in de ochtenduren komen wat meer wolkenvelden voor, maar het blijft overal droog. In de middag krijgt de zon vanuit het zuidoosten meer ruimte. Het wordt opnieuw zo’n 14 graden langs de kust en in het noorden tot plaatselijk 17 graden in Limburg. De wind is zwak tot matig uit het oosten tot zuidoosten, kracht 2 of 3. Alleen in het Waddengebied kan ’s middags windkracht 4 worden bereikt.”

      Na het weekend neemt de bewolking geleidelijk toe en dan draait de wind naar een oostelijke richting. Daarmee wordt langzaam minder zachte lucht naar ons land geblazen, waardoor de temperatuur vanaf dinsdag elke dag iets afneemt.


      Comment


      • ze verwachten een vrieskoude december en januari. dat is mooi kut gezien energieprijzen en stijgende armoede bij mensen

        Comment


        • Ich mag den Sommer sehr. Sie können in leichter Kleidung herumlaufen und bleiben warm. Aber ich mag Sex in der kalten Jahreszeit mehr. Es fühlt sich besser an. Ich schwitze nicht gerne). Aber auch im Sommer können Sie die Situation mit einer Klimaanlage retten.

          Comment


          • And now today by rainweather and car accidents 900 km trafficjam at the Dutch highways what is a record, what also is not good for the climate.

            Comment


            • https://www.telegraaf.nl/nieuws/1799...-vorst-gemeten

              Eerste sneeuw al gevallen en eerste officiële vorst gemeten

              DE BILT - Op meerdere plekken in het land is vrijdagavond de eerste sneeuw gevallen. De sneeuw viel vrijdagavond op verschillende plekken in het land, waaronder in het Drentse Klazienaveen. Ook in Emmen viel even na 21.00 uur de eerste sneeuw van dit najaar.

              Het ging voornamelijk om natte sneeuw.

              Comment


              • https://www.ad.nl/binnenland/ijzige-...vond~a769cc9b/

                IJzige nachten op komst in december, grote kans op koude sinterklaasavond


                Regen, mist en ijzige nachten. Het zal komende week iedere dag een stukje kouder worden, omdat er vanuit het oosten koudere lucht wordt aangevoerd.

                Terwijl het vandaag en morgen nog zal regenen met redelijk zachte temperaturen van maximaal 10 graden, verandert het weer in de loop van de week. ,,Op de weerkaarten zien we deze week een grote verandering optreden. De stroming draait van het zuiden naar het oosten en dat betekent kouder weer”, meldt Raymond Klaassen van Weerplaza.

                Vanaf dinsdag neemt de kans op mist sterk toe. Sommige regio's kunnen dan zelfs te maken krijgen met dichte mist. Woensdag komt er boven Nederland een oostelijke stroming op gang waardoor de koudere lucht vanuit het noordoosten van Europa richting ons land trekt.



                Nachtvorst


                ,,Middagtemperaturen van hooguit 5 graden lijken het maximaal haalbare en vorst in de nachten is realistisch, zeker in de buitengebieden”, aldus Klaassen. De kans op neerslag zal de komende dagen afnemen, maar echt veel zon zal er ook niet komen. Het zal dan ook bewolkt en grijs blijven.

                De laagste temperaturen worden op dit moment rond Sinterklaas verwacht. Reken op maxima van 3 á 4 graden overdag tot -1 graad 's nachts. Of die kou daarna ook doorzet, is nog even afwachten.

                Comment


                • Dat wordt een ramp voor velen van ons met energiekosten en verbruik.

                  Comment


                  • Een paar dagen kou betekent nog geen ramp en vanaf januari zou het plafondbedrag in moeten gaan, wat een remmende werking heeft.

                    Comment


                    • er zijn nu al veel mensen in problemen, ook mensen die niets hebben aan het plafondbedrag, nog los van het feit dat de prijzen stijgen en de kou nog moet beginnen en ook dit nog weken kan gaan duren..

                      https://www.telegraaf.nl/nieuws/1981...eld-met-sneeuw

                      Winter laat tanden zien: waterkoude week voorspeld met sneeuw

                      MAASTRICHT - De winter lijkt nu echt door te zetten. Na een koude nacht wordt het maandag waarschijnlijk waterkoud. In de hogere gebieden in Zuid-Limburg kan een paar centimeter sneeuw blijven liggen.

                      Meteo Limburg verwacht 1 tot 3 centimeter sneeuw met gladheid; ook maandagochtend. In de rest van het land blijft het droog of valt soms een beetje motregen bij een temperatuur van een graad of 2.

                      In de nacht van zondag op maandag zijn er in de hele provincie Limburg perioden met lichte regen en in Zuid-Limburg en deels Midden-Limburg valt (natte) sneeuw. Op 20 november werd het in het noorden van Nederland ook al een beetje wit na lichte sneeuwval.
                      Waterkoud


                      Maandag wordt een bewolkte dag en daarbij kan van tijd tot tijd licht (mot)regenen, meldt Weeronline. De temperatuur stijgt naar 2 graden in het zuidoosten tot 6 graden aan de noordwestkust. Door een matige noordoosten- tot noordenwind voelt het waterkoud aan.

                      Dinsdag wordt het wat minder koud. Heel lokaal kan zelfs de zon even doorbreken. Het wordt 4 of 5 graden in het zuidoosten tot ruim 7 graden aan de westkust. Woensdag kan af en toe een winterse bui vallen.

                      De dagen daarna wordt het kouder dan gemiddeld. Overdag is het vaak 2 tot 4 graden en ’s nachts kan het vooral in het binnenland licht vriezen. Het is wisselvallig weer met wolkenvelden, enkele buien en soms wat zon. De buien zijn winters met behalve regen af en toe ook hagel of wat natte sneeuw.

                      Gemiddeld is het deze tijd van het jaar 6 tot 8 graden.

                      Comment


                      • Mijn energie en gasverbruik is de laatste 2 dagen giga gestegen naar onbetaalbare proporties zie ik via mijn online Eneco account.

                        Comment


                        • Lees net in de Telegraaf dat helft vd Nederlanders nu hun verwarming uitzetten vanwege de hoge kosten, terwijl het nu dus vriest. In wat voor waanzinnige wereld leven wij?

                          Comment


                          • Ik zit ook gewoon in de kou, overdag zet ik de CV niet hoger dan 16. In de avond af en toe op 17 en ik ga gewoon weer wat vaker naar kantoor, scheelt me ook weer wat verbruik.
                            Als ik nu ga verbruiken wat ik tot 3 jaar geleden verbruikte (ben toen al begonnen met een beetje opletten) tegen de huidige prijzen dan ga ik over de 1000 Euries per maand gebruiken. En dan zet ik de CV dus niet hoog en heb ik een doorsnee woning.

                            Comment


                            • Gelukkig vanaf 1 januari prijsplafond. Als ik net ietsjes zuiniger aan doe, dan kan ik in 2023 denk ik net onder die grens van 1740 kuub en 1160 kwh komen. Dan komen de kosten op 242 euro per maand uit. Dat is voor mij een acceptabel bedrag.

                              Verder wat simpele dingetjes aan isolatie gedaan in huis. Radiatorfolie, tochstrips op bepaalde plekken. Alle beetjes helpen. Wat korter douchen, verwarming uit een uur voordat je naar bed gaat, dat soort dingen.

                              Comment


                              • Originally posted by Domstad View Post
                                Lees net in de Telegraaf dat helft vd Nederlanders nu hun verwarming uitzetten vanwege de hoge kosten, terwijl het nu dus vriest. In wat voor waanzinnige wereld leven wij?
                                In een verrekt vergalde wereld.. Mijn gedachten gaan uit naar Oekraïne, Pakistan, Irak ed.. en zeker niet naar uitermate en walgelijk verwende hoerenlopers..
                                Wij weten al lang niet meer wat kou is..al heel lang niet meer...

                                Comment


                                • Iedereen mag zijn eigen pijn en problemen hebben ,het is geen wedstrijd, je hebt echt weinig inlevingsvermogen. Ben je wel eens op autisme getest?

                                  Comment


                                  • En mensen die hongersnood hebben, mensen in Syrie ,mensen in dictaturen, Russische soldaten. Ja overal is er leed en dat is nergens leuk

                                    Comment


                                    • Originally posted by Scuderia View Post
                                      Gelukkig vanaf 1 januari prijsplafond. Als ik net ietsjes zuiniger aan doe, dan kan ik in 2023 denk ik net onder die grens van 1740 kuub en 1160 kwh komen. Dan komen de kosten op 242 euro per maand uit. Dat is voor mij een acceptabel bedrag.

                                      Verder wat simpele dingetjes aan isolatie gedaan in huis. Radiatorfolie, tochstrips op bepaalde plekken. Alle beetjes helpen. Wat korter douchen, verwarming uit een uur voordat je naar bed gaat, dat soort dingen.
                                      Het prijsplafond is 1200 kuub gas en 2900 KwH.

                                      Comment


                                      • Veel mensen zullen toch in problemen komen, en vele bedrijven zijn het al of bestaan niet meer

                                        Comment


                                        • Het narcisme, alsof de rijke westerse ellende van iets minder welvaart, belangrijk zou zijn..interesseert mij totaal niks... ik ben gelukkig geen verwend nest zoals 'jullie'. Alleen walgelijke lui negeren de ellende van andere culturen. JULLIE ZIJN ÉCHT ellendelingen.........bah

                                          Comment


                                          • Het een sluit het ander toch niet uit? Alsof we hier niet mogen delen dat we het momenteel financieel een stuk zwaarder hebben dan in het verleden en alsof dit 1 op 1 betekent dat verdere armoede in de wereld os niets kan schelen?
                                            Bij mij werkt dat iig niet zo maar wellicht vind jij het prettig om alles in hokjes te zetten. Lijkt me persoonlijk erg vermoeiend maar goed, ieder zijn ding.

                                            Comment


                                            • Originally posted by Paulus2 View Post

                                              Het prijsplafond is 1200 kuub gas en 2900 KwH.
                                              Haha ja je hebt gelijk, ik heb het verkeerd opgeschreven. Ik heb de euro's opgeschreven ipv de kuub/kwh.

                                              1200 kuub gas komt neer op 1740 euro per jaar en 2900kwh komt neer op 1160 euro.

                                              Comment


                                              • Originally posted by vuurwants View Post

                                                In een verrekt vergalde wereld.. Mijn gedachten gaan uit naar Oekraïne, Pakistan, Irak ed.. en zeker niet naar uitermate en walgelijk verwende hoerenlopers..
                                                Wij weten al lang niet meer wat kou is..al heel lang niet meer...
                                                Rare reactie dit, als je zo een hekel hebt aan 'hoerenlopers' dan kan je beter niet op dit forum zitten.

                                                Comment


                                                • Hij schrijft ook nooit over prostitutie, dus snap ook niet echt wat ie hier zoekt.

                                                  Comment


                                                  • Er komt sneeuw aan en bijna dagelijks nachtvorst

                                                    Comment

                                                    Working...
                                                    X