Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

2023 jaar van concerten. Welke bezoeken jullie ?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #76
    https://www.telegraaf.nl/entertainme...-verwachtingen

    Recensie Hackney Diamonds
    Kroonjuweel van Rolling Stones: nieuwe album overtreft stoutste verwachtingen

    18 jaar moesten de fans wachten. Maar het nieuwe album van de Rolling Stones overtreft de stoutste verwachtingen. Hackney Diamonds kun je zonder gêne tussen topplaten als Sticky Fingers, Exile on Main St. en Some Girls zetten.

    © MARK SELIGER

    Je mag het niet hardop zeggen, maar eigenlijk hebben de Rolling Stones na de release van het album Tattoo You in 1981 geen consistent topalbum meer gemaakt. De platen in de decennia erna waren nooit slecht. Ze misten echter de urgentie, drive en brille van het oude werk.

    De laatste jaren is er iets gebeurd binnen het Stones-kamp. Eerst bracht de band in 2016 met Blue & Lonesome een inspirerende ode aan de blues. De dood van drummer Charlie Watts in 2021 was een ander weegmoment voor Mick Jagger (80) en Keith Richards (79). Het duo, ook wel The Glimmer Twins genaamd, doken met een nu-of-nooit attitude de studio in om samen met Ronnie Wood (76)en nieuwe drummer Steve Jordan nieuwe songs op te nemen.

    Tekst gaat verder onder de afbeelding

    De keuze voor de nieuwe producer Andrew Watt (32) blijkt een schot in de roos te zijn geweest. Of zoals Jagger het in een interview noemde: „Andrew gaf ons een enorme schop onder de kont!” Watt droeg in de studio elke dag een ander Rolling Stones-shirt om zijn respect aan de bandleden te tonen. En het heeft gewerkt. Hackney Diamonds is de beste plaat Stones-plaat van laatste 40 jaar. Jazeker! Geen moment klinken de song oubollig of geforceerd modern.

    Ondanks de hobbelige aanloop naar het eindresultaat, klinkt dit 30e album van de Stones geen moment als een museumstuk. Hackney Diamonds kun je zonder dralen naast het beste werk van de band kan zetten. Drummer Jordan die al eerder zo fantastisch speelde op John Mayer’s meesterwerk Continuum, neemt de band ritmisch bij de hand. Met zijn hemelse- maar minimalistische groove, past Jordan het Stones-uniform hem perfect. Mooi is dat dat Charlie Watts samen met voormalig bassist Bill Wyman ook nog te horen is op het heerlijk funkende Mess It Up en het vilein rockende Live By The Sword.

    Gastrol


    De gastrol van Paul McCartney die een fuzz-bas bedje legt onder het ijzersterke Bit My Head Off is, raak. Zeker als Jagger McCartney toe roept: „Come on Paul, Let’s hear something”. Ook Lady Gaga’s bijdrage is allesbehalve anoniem. De manier waarop zij haar strot opentrekt op de ijzersterke gospel Sweet Sounds Of Heaven. doet denken aan Merry Clayton’s bijdrage op Gimme Shelter. Natuurlijk kijkt de band terug.

    Whole Wide World verhaalt over de begindagen en mag Wood met flitsende gitaarsolo schijnen. Dat is iets wat Mick Jagger het hele album doet. Zijn onverslijtbare stem is op deze plaat immers het echte kroonjuweel. Depending on You neigt dan weer naar de melodische frivoliteit van Ruby Tuesday. De plaat sluit af met een rake versie van de Muddy Waters-song Rolling Stones Blues. Het zou een gestroomlijnd slotakkoord kunnen zijn van een illustere carrière. Maar gelukkig gaat het bij de Stones nooit gestroomlijnd...

    Comment


    • #77
      ja de Stones , geweldig, die sound, die stem en nog zo goed, 80 jaar , man daar teken je als man en artiest toch voor?

      Comment


      • #78
        https://www.telegraaf.nl/entertainme...aan-rickrollen

        hilarisch, Rick Astley op leeftijd weer populair, ooit lichtman in de studio s van producers Stock, Aitken & Waterman

        Comment


        • #79
          Madonna is aan het touren , maar verschijnt vaak 1 a 2 uur te laat voor aanvang van haar concerten

          Comment


          • #80
            ze zoekt dan haar rollator

            Comment


            • #81
              https://www.telegraaf.nl/entertainme...eer-in-topvorm

              Sterke fitte man die Bruce

              Comment


              • #82
                https://www.ad.nl/show/hardrockband-...amen~a2a78fd3/


                De band tijdens een concert in Spanje eerder dit jaar. © EPA

                Hardrockband KISS gaat laatste concert van afscheidstournee livestreamen


                De laatste show van de hardrockband KISS is te zien voor mensen over de hele wereld. De Amerikaanse rockers gaan hun laatste show livestreamen, maken ze bekend via Instagram.

                ,,50 jaar Rock ‘n Roll. 1 laatste show. Rock out met KISS, nog een laatste keer”, schrijft de band op social media. De laatste show van KISS, de band die sinds 1973 actief is, staat gepland op 2 december van dit jaar. De artiesten geven hun laatste concert in Madison Square Garden in New York. Dat de groep stopt met optreden is allang bekend. De End of the Road World Tour werd in 2018 al aangekondigd.

                Wie wil kijken naar het laatste optreden van KISS, moet wel betalen. Voor fans in de Verenigde Staten en Canada kost het 40 dollar (37 euro) om de livestream te bekijken. Fans in andere landen zijn een stuk goedkoper uit. Zij betalen 15 dollar, wat neerkomt op 14 euro.

                Comment


                • #83
                  https://www.ad.nl/show/gipsy-kings-k...land~a3c4d284/


                  Nicolas Reyes van Gipsy Kings. © ANP/EPA
                  Gipsy Kings komt na tien jaar terug naar Nederland


                  De band Gipsy Kings keert volgend jaar terug naar Nederland. De Zuid-Franse formatie geeft op 1 oktober 2024 een show in Afas Live in Amsterdam. Het is dan tien jaar geleden dat de band een show in Nederland gaf.

                  Gipsy Kings is bekend van wereldhits als Bamboléo (1987) en Volare (1989). De 64-jarige leadzanger Nicolas Reyes tourt nog steeds de wereld over met het bekendste repertoire van de band. De afgelopen dertig jaar verkocht de band meer dan 14 miljoen albums.

                  De kaartverkoop voor het concert in oktober volgend jaar is al van start gegaan.

                  Comment


                  • #84
                    https://www.telegraaf.nl/entertainme...we-tournee-aan

                    Wat moet je doen als je 80 bent? Gewoon een nieuwe wereldtournee plannen nadat je net 1 van je betere studio albums hebt gemaakt, haha wat een geweldenaren! En ook al bezig voor weer een nieuw studio album. HELDEN💪

                    Comment


                    • #85
                      https://www.ad.nl/show/p-nk-komt-in-...rena~a7d7dfef/

                      Pink komt naar Amsterdam naar de galmbak

                      Comment


                      • #86
                        De Stones gaan weer op wereldtournee!

                        Comment


                        • #87
                          Vanavond Sting in Amsterdam!

                          Comment


                          • #88
                            Madonna kwam vanavond 2 uur te laat op voor haar concert in Amsterdam

                            Comment


                            • #89
                              https://www.ad.nl/muziek/kiss-neemt-...-br~af1412654/


                              KISS tijdens een optreden in het Riverbend Music Center in Cincinnati, Verenigde Staten in 2019. © Amy Harris/Invision/AP

                              KISS neemt na 50 jaar definitief afscheid van het podium


                              KISS bergt na vijftig jaar de schmink op. De Amerikaanse glamrockband geeft zaterdagavond zijn allerlaatste concert ooit en dat is een thuiswedstrijd. De show is in Madison Square Garden in New York, de stad waar de band in 1973 werd opgericht.

                              Fans hebben al een paar jaar aan het idee kunnen wennen dat KISS, met de originele leden Paul Stanley (zanger) en Gene Simmons (bassist), met pensioen gaat. De groep kondigde de afscheidstournee in 2018 aan en begon daar in 2019 mee. De band deed ook meerdere keren Nederland aan met de End of the Road World Tour, in juni voor het laatst.

                              Hoewel KISS meerdere shows aan de tournee bleef toevoegen, zwoer Simmons (74) onlangs in muziekblad Rolling Stone dat het na New York echt klaar is. KISS wil namelijk geen band zijn die te lang doorgaat. De bassist verwachtte ook dat het afscheid niet al te emotioneel zal worden, omdat hij dat sowieso niet snel is.

                              ,,Als kind was mijn bijnaam op school meneer Spock”, zei Simmons doelend op het stoïcijnse personage uit Star Trek. ,,Ik heb nooit veel gehad met emoties en dat soort dingen. Ik herinner me mijn oom George, van wie ik zielsveel hield. Ik herinner me dat ik bij zijn graf stond en verdrietig was, maar ik huilde niet. Tranen komen niet gemakkelijk bij mij.”

                              De band werd vijftig jaar geleden opgericht door Stanley, Simmons, Ace Frehley en Peter Criss. De laatstgenoemden stapten in de jaren tachtig uit de band. De huidige drummer en gitarist zijn respectievelijk Eric Singer en Tommy Thayer.

                              KISS heeft twintig studioalbums uitgebracht. De laatste, Monster, kwam uit in 2012. De groep scoorde hits als I Was Made For Lovin’ You, Sure Know Something, Detroit Rock City en Rock And Roll All Nite.

                              Comment


                              • #90
                                https://www.telegraaf.nl/entertainme...ndtijd-madonna

                                Lekker verhaal, dure ticketsxen dan geen zier geven om je fans

                                Comment


                                • #91
                                  https://www.telegraaf.nl/entertainme...ueen-of-pop-is

                                  Madonna laat in Ziggo Dome, ondanks vertraging, zien dat zij de Queen of Pop is

                                  AMSTERDAM - Wie de Queen of Pop is? De Ziggo Dome in Amsterdam vergat vrijdagavond Beyoncé en vergat Taylor Swift. De superster Madonna kroonde zich in Amsterdam tot de onbetwiste koningin in een werkelijk oogverblindende show in het kader van haar Celebration Tour. Ze heeft in de Ziggodome bewezen dat ze nog wel een tijdje op de troon kan zitten.

                                  © WIREIMAGE FOR LIVE NATION

                                  Het 65-jarige popicoon neemt de Ziggo Dome langs haar grootste hits. Choreografie is altijd een belangrijk onderdeel geweest van haar optredens, al vanaf haar eerste 'Who's that girl'-wereldtour in 1987 waarbij ze twee keer optrad in de Rotterdamse Kuip. Het was een lust voor het oog. De veelal half ontblote dansers waren zeg maar perfect in hun presentatie, kostuums en danskunsten.

                                  Zo'n dertig liedjes jast Madonna er in ruim twee uur doorheen tijdens haar optreden. Het is altijd een lastige keuze wat je in twee uur voorbij laat komen. Alleen al in Nederland heeft ze 55 top 40-hits op haar naam staan. Liedjes waarvoor geen plek was, waren onder andere 'Take a bow’ ‘Frozen', 'True blue' en 'Sorry'.

                                  Bij elk nummer werd steeds een totaal andere sfeer gecreëerd. Een grote catwalk die ver en breed het publiek in ging werd voor bijna elk nummer op een andere manier gebruikt.

                                  © WIREIMAGE FOR LIVE NATIONTe laat

                                  Toch is de vedette niet helemaal professioneel, want op tijd komen blijft lastig. Pas om 22:18 uur begon haar optreden in Amsterdam; om 00:40 uur was het afgelopen. Op tijd komen, krijgt ze niet onder de knie.

                                  Terwijl het publiek voor een leuke avond kwam. Het publiek bestaat vooral uit dertigplussers, fans die haar al decennia volgen. Een groot deel van het publiek heeft zich uitgedost en loopt er sexy bij. Het is binnen in niets te merken dat het buiten onder het vriespunt is en dat alle bezoekers de kou hebben moeten trotseren.

                                  Binnen een kwartier is het publiek de vijf kwartier vertraging compleet vergeten en in complete extase. Zeker de helft kan alles woord voor woord meezingen.

                                  © WIREIMAGE FOR LIVE NATIONHoogtepunt

                                  De gevoeligheid van de show bereikt bij ‘Live to tell’ een fraai hoogtepunt. Levensgrote foto’s van onder andere Keith Haring, Alvin Ailey en Herb Ritts zorgen tijdens het nummer voor een brok in je keel.
                                  Absoluut indrukwekkend.

                                  Net als Diana Ross, die zeven weken geleden in de Ziggo Dome optrad, covert ook Madonna de discohit 'I will survive' uit 1978 van Gloria Gaynor, maar ze zingt het als een gevoelige ballad.

                                  Ze zingt de cover nadat ze het Amsterdamse publiek heeft gewezen op Wereld Aids Dag. In een hartverscheurende en bijna boze toespraak houdt ze de Ziggo Dome voor hoe bevoorrecht het hedendaagse publiek is ten opzichte van de jaren tachtig, waar ze zoveel vrienden verloor. “Het was een enge tijd. En er is nog steeds geen medicijn.” Het was diep ontroerend wat Madonna deed.

                                  Een kolkende massa werd de Ziggo Dome tijdens ‘Hung up’, het disconummer waar het riedeltje van ABBA’s ‘Gimme gimme gimme’ is verwerkt. Werkelijk niemand zat meer op zijn of haar stoel. Sommigen gingen totaal op in de roes van het concert. Het was het hoogtepunt van de avond.

                                  Dat werd bij een uitgesponnen ‘Vogue’ nog eens dunnetjes overgedaan. De zaal was niet te houden.

                                  De vocale kwaliteiten van Madonna zijn nooit hoog aangeslagen, maar in de Ziggo Dome klonk het prima. We konden niet ontdekken of een deel op band stond. Het deed in niks meer denken aan haar pijnlijk valse optreden op het Eurovisie Songfestival.

                                  © WIREIMAGE FOR LIVE NATION
                                  Madonna's zoon David duikt ook op in de show.
                                  Treinenstress



                                  Vanaf kwart voor twaalf zagen we mensen mondjesmaat weglopen. Waarschijnlijk niet omdat de show niet beviel, maar treinenstress zou een reden kunnen zijn.



                                  Was er niks op het concert aan te merken? Zonde was dat er geen band meespeelde. Dat is toch het minste bij live-concerten. Maar alle muziek moet op een band hebben gestaan. Met zoveel techniek in een show is dat misschien onontkoombaar. Maar jammer is het wel.



                                  Zaterdag staat Madonna opnieuw in de Ziggo Dome. Eigenlijk zou iedereen verplicht twee keer naar de show van Madonna moeten gaan. Er gebeurt zoveel op het podium, dat je ook de tweede keer veel nieuwe dingen zult zien.

                                  Comment


                                  • #92
                                    Lenny Kravitz komt 1 juli naar de Ziggo Dome!

                                    Comment


                                    • #93
                                      Album vd Stones best verkochte album van 2023, en zolang is ie niet uit. Taylor Swift 2e plek

                                      Comment


                                      • #94
                                        https://www.ad.nl/show/renb-groep-bo...rdam~a7dec4d3/

                                        Lachen, jeugdsentiment

                                        Comment


                                        • #95
                                          https://www.ad.nl/show/usher-ziet-su...sten~aefa22b6/


                                          Usher © AFPUsher ziet Super Bowl-show als hommage aan zwarte artiesten


                                          Usher ziet zijn optreden tijdens de pauze van de Super Bowl als een kans om de zwarte artiesten die hem zijn voorgegaan te eren. ,,Het is niet met mij begonnen en ik ben hier niet zonder hulp gekomen”, zei de zanger in de talkshow Good Morning America.

                                          Zwarte muzikanten hadden het in het verleden moeilijker dan hij, zei Usher. ,,Ze moesten door keukens heen om überhaupt voor een publiek op te kunnen treden en moesten door diezelfde deur weer terug, vrezend voor hun leven, terwijl ze naar de volgende staat reisden om daar hetzelfde te doen. Ik kom nu door de voordeur.”

                                          De 45-jarige zanger wil volgende week alle mensen die hem hebben gesteund eren tijdens zijn halftime-show. ,,Ik draag iedereen die me heeft geholpen mee op het podium. Al mijn fans, al mijn geliefden. De mensen die misschien denken dat ik ze vergeten ben, dat is niet zo. Ik draag jullie met me mee als ik die avond op dat podium sta.”

                                          De Super Bowl is op 11 februari in Las Vegas. De wedstrijd is doorgaans het best bekeken programma op de Amerikaanse televisie. Dit jaar neemt r&b-ster Usher de zogeheten halftime show voor zijn rekening. Daarmee komt hij in het rijtje illustere voorgangers als Rihanna, The Weeknd, Justin Timberlake en Lady Gaga. Naar de show van Rihanna keken vorig jaar 121 miljoen mensen op televisie. Het optreden van Jennifer Lopez en Shakira in 2020 heeft de meeste kijkers getrokken op YouTube: die is meer dan 300 miljoen keer bekeken.

                                          De Nederlanderse Tiësto draait volgende maand als eerste dj ooit tijdens de Super Bowl. Hij speelt voorafgaand aan de wedstrijd en tijdens de pauzes in het stadion. Een deel van zijn sets is te zien bij de televisieregistratie van het duel en Tiësto zal zelf alles live uitzenden op sociale media.

                                          Comment


                                          • #96
                                            https://www.ad.nl/show/australische-...land~a079fa23/


                                            Brian Johnson en gitarist Angus Young. © EPA

                                            Australische rockband AC/DC komt 5 juni naar Nederland


                                            Na bijna tien jaar komt AC/DC weer naar Nederland. Dat kondigt de Australische rockband maandagochtend aan op Instagram. De band treedt op 5 juni op in de Johan Cruijff Arena.

                                            ‘We zijn verheugd om eindelijk de Europese ‘POWER UP’-tour aan te kondigen’ schrijft AC/DC op Instagram. Het optreden staat in het teken van het gelijknamige laatste album van de band, dat in november 2020 uitkwam. De nieuwe-tournee is de eerste van AC/DC in Europa in acht jaar De laatste keer dat we de band in Nederland mochten ontvangen was in 2015, toen de Australiërs in het GelreDome in Arnhem optraden. Dat optreden was toen al zonder oprichter Malcolm Young. Hij overleed in 2017.

                                            AC/DC telde op Instagram afgelopen week met filmpjes af naar de bekendmaking van het nieuws. ‘Tijdens de tour spelen we deze zomer shows in Duitsland, Italië, Spanje, Nederland, Oostenrijk, Zwitserland, Engeland, Slowakije, België, Frankrijk en Ierland. We kunnen niet wachten om jullie daar allemaal te zien’, valt te lezen op Instagram. ‘Angus, Brian, Stevie en Matt zullen worden vergezeld door Chris Chaney om de fakkel voor Cliff te dragen.’ Enkel gitarist Angus Young is het enige lid dat er al vanaf de beginperiode bij was.

                                            Tickets voor het concert gaan op 16 februari in de verkoop. Wie de band wil zien mag flink in de buidel tasten. Voor een staanplaats in de Arena betaal je 168 euro. Het goedkoopste kaartje, een zitplaats op de vijfde rang, kost 84 euro.

                                            Comment


                                            • #97
                                              Voor Angus Young is het dan een thuiswedstrijd, die woont in Drenthe met zijn Nederlandse vrouw

                                              Comment


                                              • #98
                                                Ja in een gigantische kast van een huis, zij is de ex van Cuby and the Blizzards die weer bevriend was met Johan Derksen. Ps zijn al meer dan 150.000 geinteresseerden voor dat concert.

                                                Comment


                                                • #99
                                                  Justin Timberlake komt deze zomer naar de Ziggodome

                                                  Comment


                                                  • https://www.telegraaf.nl/entertainme...-optredens-aan

                                                    Billie Eilish komt volgend jaar naar Nederland: superster kondigt drie optredens aan

                                                    Billie Eilish komt volgend jaar naar Nederland. Dit maakt concertorganisator Mojo maandag bekend.

                                                    © GETTY IMAGES




                                                    De Amerikaanse popzangeres staat volgend jaar op 4, 5 en 7 mei op het podium van de Ziggo Dome in Amsterdam tijdens haar Soft & hard-tour. De tour is gelijknamig aan het album Hit me hard and soft, dat op 17 mei uitkomt. Hierop zullen zo’n tien nieuwe nummers van Billie te beluisteren zijn.

                                                    Vrijdag start de voorverkoop van de tickets voor de concerten.

                                                    Het is zeker niet de eerste keer dat de Amerikaanse Nederland aandoet. In 2017 en 2018 stond ze al in de Melkweg op het podium. Billie trad in 2022 op in de Ziggo Dome en in 2023 was ze headliner op Lowlands.

                                                    Comment

                                                    Working...
                                                    X