Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Corona gevolgen

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Originally posted by Johan Geluk View Post
    los van of je het er wel of niet mee eens bent, kan je dingen toch wel begrijpen dat we in een andere wereld leven waar veel mensen vrijheden, spaargeld, inkomen, bedrijven zijn kwijtgeraakt door de coronamaatregelen, en dat die dat zat zijn?.
    Ik betwijfel ten sterkste of de mensen die daar staan te demonstreren echt iets verloren hebben aan spaargeld of inkomen. Of daadwerkelijk heftige gevolgen hebben van lockdowns. Er zullen er een aantal zijn, maar het gros zijn mensen die anti-alles zijn. Die dus ook totaal ongeorganiseerd een demonstratie willen houden, die wordt verboden omdat ze niks nuttigs kunnen zeggen over de vorm van demonstratie waardoor de demonstratie dus ook werd verboden. En nu verrast gaan doen dat ze niet mogen demonstreren...

    De mensen die ik ken met een eigen bedrijf zijn helder denkende mensen, die zichzelf helemaal niet herkennen in deze types. Die snappen dat het virus bestaat, die snappen dat er ook maatregelen moeten zijn om het tegen te gaan, maar ze vinden ook dat zij daar hard voor gestraft worden.

    Comment


    • De basisscholen en middelbare scholen ga na de kerstvakantie weer open.

      Comment


      • Lijkt me een verstandig beluit om dat alvast open te gooien. Áls er al iets open kan, zou dat ook mijn keuze zijn.

        Comment


        • Virus gaat juist rond bij jeugd, dichthouden dus!

          Comment


          • Heel lastig dilemma. Onderwijs is echt belangrijk, het heeft een enorm effect op die kids en op de ouders. Maar om verspreiding te voorkomen klinkt dit inderdaad niet als een logische stap.

            Comment


            • Het is ook maar een deel van het onderwijs dat open gaat, met allerlei extra maatregelen in de scholen.

              Comment


              • De verspreiding vindt met name plaats onder jongeren van 18-24 jaar was zojuist op het nieuws dus laat die kleintjes maar gaan..

                Comment


                • https://www.telegraaf.nl/watuzegt/56...-onderzoek-uit

                  Waar komt die oversterfte toch vandaan, en waarom blijft onderzoek uit?

                  Bij de Watersnoodramp van 1953 kwamen 1836 mensen om het leven. Het betrof één nacht van onvoorstelbare horror. In verwoeste huizen en boerderijen, ondergelopen polders, in de gezichten van al die families die geliefden hadden verloren, werd de vernietigende kracht van het water zichtbaar. Momenteel voltrekt zich in Nederland een ramp die tot nu toe onzichtbaar blijft.



                  Ik heb het niet alleen over de slow-motion ramp die al twee jaar Nederlandse ondernemers treft. De steunprogramma’s zijn voor veel kleine en middelgrote bedrijven ontoereikend; zij vormen de slachtoffers van roekeloos overheidsbeleid, dat op basis van abstracte rekenmodellen de samenleving ontregelende en onrechtvaardige maatregelen opdrong met winnaars en verliezers. Wanneer over enkele jaren de puinhopen van die vloedgolven definitief zichtbaar worden, zullen we vaststellen hoe fataal de ingrepen van Rutte III, opgewekt door het RIVM, zijn geweest, en niet alleen in de economische of emotionele verwoesting van ondernemers; denk aan ouderen, scholieren, studenten.

                  Momenteel is er dit gaande: sinds begin augustus zijn er minstens tienduizend meer mensen gestorven dan officiële instanties zoals het CBS hadden berekend. Dat zijn vijf Watersnoodrampen. De oorzaak van de meeste sterfgevallen is onbekend. Het gaat om mensen door alle leeftijdsgroepen heen. Pieter Omtzigt heeft dit in de Tweede Kamer aan de orde gesteld, maar de regering heeft tot nu toe geen stap gezet om deze kolossale ramp te onderzoeken.

                  Voor een deel zullen de doden veroorzaakt zijn door indirecte gevolgen van Covid-19, maar daarmee blijven vele duizenden gevallen onverklaard. Op zijn site schrijft Omtzigt dat beleidsmakers de plicht hebben „om grondig te onderzoeken waar mensen aan overleden en waardoor gezondheidsschade is opgetreden. Dat helpt om te evalueren of je redelijke keuzes gemaakt hebt en of je moet bijsturen in het beleid.” Omtzigt wil een academisch onderzoek naar de oversterfte, zijn motie werd in de Kamer met algemene stemmen aangenomen, maar de regering verzette geen stap.

                  Met de dergelijke oversterftecijfers zou je verwachten dat alle Haagse alarmbellen al maanden geleden zijn geëxplodeerd – maar het demissionaire kabinet onttrok zich aan de verplichting om te onderzoeken wat de oversterftecijfers sinds begin augustus betekenen, en nog steeds is er niets gebeurd.

                  In andere landen met een hoge vaccinatiegraad zijn de oversterftecijfers veel lager, dus moet er iets fout zijn gegaan in Nederland: welke omstandigheden kunnen van invloed zijn geweest op de dramatische stijging van de sterftecijfers? Het is lastig een andere omstandigheid te vinden dan, ik moet het ronduit zeggen, vaccinatie. Iets anders kan het niet zijn geweest, tenzij er een nog niet ontdekte ziekte door de bevolking waart die minstens zo fataal is als Covid-19.

                  Ik ben geen tegenstander van vaccins, integendeel, ook ik heb me laten prikken tegen Covid-19. Maar de schrikbarende oversterfte, die veel families verdriet en ellende berokkent, lijkt in een of andere relatie tot vaccinatie te staan, en de regering wekt de indruk die niet graag te laten onderzoeken. De zeshonderd sterfgevallen die bijwerkingencentrum Lareb heeft geregistreerd (de site van Lareb stelt voor de zekerheid: „Overlijden ná vaccinatie betekent niet dat een bijwerking van het vaccin de oorzaak is van het overlijden”) worden evenmin grondig onderzocht. Bij elke andere introductie van een vaccin dat honderden verdachte sterfgevallen teweegbrengt, zou de vaccinatiecampagne direct worden stilgelegd tot er meer duidelijkheid was. Maar niet nu.

                  Zeker, mijn suggestie dat oversterfte en vaccinatie met elkaar samenhangen is erg voorbarig, maar ik geef die suggestie graag op voor een andere. Vergiftigd drinkwater? Een zelfmoordgolf uniek in de geschiedenis? Verontreinigd voedsel? Waarom verdomt Rutte c.s. het de sterfte van duizenden Nederlanders met de grootste urgentie te onderzoeken? Is het gek dat de gedachte opkomt dat een misstand rondom vaccinatie hiervoor verantwoordelijk is? Is het - cynisch geworden door ervaring met Haagse gebruiken - gek om te denken dat onze overheden dit graag stil willen houden, zoals ze eerder misstanden wilden stilhouden?

                  Jonge kinderen zijn nu aan de beurt voor vaccinatie. De argumentatie luidt dat vaccinatie van kinderen bijdraagt aan de veiligheid van ouders en grootouders. Maar dat kan alleen verantwoordelijk verlopen als volstrekt duidelijk is dat vaccinatie van kinderen onschuldig is. We weten dat kinderen niet of nauwelijks vatbaar zijn voor Covid-19, dus legt de vaccinatie van kinderen onze leiders (ja, elke individuele leider) een zware verplichting op: het vaccineren van kinderen moet geheel en al zonder bijwerkingen blijven. Als de veiligheid niet gegarandeerd is, is het inzetten van kinderen voor de veiligheid van ouderen volkomen immoreel. Eén chronisch ziek kind – of, God verhoede, één dood kind – is onaanvaardbaar.

                  Ben ik nu vaccinatietwijfel aan het oproepen? Integendeel, ik ben ervoor dat eenieder die in een risicogroep valt om vaccinaties vraagt. Maar ouders en grootouders moeten niet blind de overheid volgen – een overheid die, zo weten we, niet terugdeinst voor misleiding en manipulatie - zolang niet honderd procent zeker is dat Covid-19-vaccins geen schade toebrengen aan kinderen.

                  Waar komt die oversterfte vandaan? Welke ministers, OMT-leden en lobbyisten frustreren het onderzoek daarnaar?

                  Comment


                  • Originally posted by Johan Geluk View Post
                    https://www.telegraaf.nl/watuzegt/56...-onderzoek-uit

                    Waar komt die oversterfte toch vandaan, en waarom blijft onderzoek uit?

                    In andere landen met een hoge vaccinatiegraad zijn de oversterftecijfers veel lager, dus moet er iets fout zijn gegaan in Nederland: welke omstandigheden kunnen van invloed zijn geweest op de dramatische stijging van de sterftecijfers? Het is lastig een andere omstandigheid te vinden dan, ik moet het ronduit zeggen, vaccinatie. Iets anders kan het niet zijn geweest, tenzij er een nog niet ontdekte ziekte door de bevolking waart die minstens zo fataal is als Covid-19.
                    Ik begrijp niet wat hij hier nu bedoelt, maar de alinea komt wel erg dicht bij interne tegenspraak.

                    Overigens ben ik het met de strekking van de column wel eens, of eigenlijk twee strekkingen: voorzichtig zijn met 'maar raak vaccineren' en vooral beperken tot de kwetsbaren / ouderen en de tweede strekking dat het onfris is dat er geen onderzoek wordt gedaan naar de oversterfte van de afgelopen maanden. Maar ik zie niet zo gauw een duidelijke verbinding tussen die twee. Ik denk dan eerder aan sterfgevallen vanwege uitgestelde zorg, maar ook dat zou je toch ook bij andere landen dan zien? Of is Nederland echt zo ver uit de pas gaan lopen met het uitkleden van de zorg dat dit in een situatie als dit aan de oversterfte te zien is?

                    Comment


                    • Goed om vragen te stellen over de oversterfte natuurlijk en dat te onderzoeken. Dingen die ik op npo radio 1 voorbij hoorde komen is dat uitgestelde zorg een belangrijke factor kan zijn, stress in de samenleving, een te trage vaccinatie-strategie. Maar dat is gissen, net als gissen dat het door de vaccins komt, want het onderzoek moet juist nog gedaan worden.

                      Verder typisch Leon de Winter stuk. Die zegt geen vaccinatietwijfel te willen creëren, maar in het hele stuk overduidelijk wijst naar de stelling 'laat je niet zomaar vaccineren en heb wantrouwen'.

                      Comment


                      • Ach ja..het is maar een schrijver..dussuhhhh...(hoewel me het ook vreemd lijkt dat die oversterfte niet onderzocht word, als dat al zo is want volgens mij word bij bijna iedere dode een oorzaak beschreven.. dat die niet in grafiekjes staan, is een ander ding)

                        De besmettingscijfers van vandaag lijken me weer zorgwekkend.

                        Comment


                        • https://www.telegraaf.nl/nieuws/2554...-werkelijkheid

                          Kritiek virologen op vasthouden aan harde lockdown
                          Hoelang nog lockdown? ‘Mooie beloftes toch geen werkelijkheid’

                          AMSTERDAM - Experts reageren net als ondernemers fel op de uitspraak van het Outbreak Management Team dat er pas eind januari verdere ruimte is om maatregelen te versoepelen. Dat zou betekenen dat ons land tot die tijd in een harde lockdown blijft zitten, waarbij enkel de scholen opengaan. „Deze opmerkingen zijn gewoon niet passend.”



                          Het OMT kwam tot de conclusie dat er waarschijnlijk eind januari pas meer mogelijk is vanwege de onzekerheid over ’belangrijke eigenschappen’ van de omicronvariant, zoals de precieze besmettelijkheid, de kans om in het ziekenhuis te belanden en de vaccin- en boostereffectiviteit ertegen. Bovendien is dan pas de boostercampagne naar verwachting volledig afgerond.

                          Mokerslag


                          Zo’n uitspraak komt echter als een mokerslag aan bij Nederlanders, stelt antropoloog Ginny Mooy. „Er is eerder in deze crisis door het kabinet en de adviseurs steeds gezocht naar gelegenheden om positief nieuws te melden, zoals dat we ons eruit kunnen prikken. En toen in september de anderhalve meter afstand eraf kon, was de boodschap dat corona wel zo’n beetje voorbij was. Als je dan even later weer nieuwe maatregelen moet aankondigen, is dat communicatief niet zo handig. Dat zag je nu met de boosters ook.”

                          Ze vervolgt: „Samen met het feit dat de omicronvariant milder lijkt, zou ons dat een gigantische oppepper geven. En dan volgt nu weer het bericht dat we tot eind januari nog in de harde lockdown zitten. Daardoor krijg je als Nederlander steeds het idee dat we hier niet vanaf komen omdat de mooie beloftes toch geen werkelijkheid worden.”



                          Mooy wijst op het feit dat Nederlanders er klaar mee zijn. „Mensen zijn gewoon heel erg toe aan sociale contacten. Ze willen inhalen wat ze gemist hebben tijdens de pandemie. Daarom kwamen ze nu flink bijeen met kerst en oud en nieuw. Zolang je als kabinet en adviseur steeds maar de illusie wekt dat we er bijna zijn en dat niet uitkomt, weten mensen op een bepaald moment nauwelijks meer waarvoor ze het doen.”

                          Ook virologen hebben kritiek. „Ik vind die opmerkingen van het OMT niet passend, met nog vier weken te gaan”, reageert Louis Kroes van het Leidse LUMC. „Het is een adviesorgaan, maar na bijna twee jaar, in identieke samenstelling, gedraagt het zich als een autoriteit die het beleid vaststelt, zelfs op langere termijn. De cijfers van de zorg dienen uitgangspunt te blijven, ’better safe than sorry’ is te simpel. De omicrongolf lijkt beheersbaar. Daarom is het goed mogelijk om de sportgelegenheden en de scholen te openen. En dat geldt eveneens voor alle winkels en diensten als kappers.”

                          ’Te vroeg’


                          Vaccinoloog Ben van der Zeijst reageert eveneens verbaasd. „Het is veel te vroeg voor het OMT om daar nu al iets verstandigs over te zeggen. We zien in landen waar minder maatregelen zijn dat de besmettingen toenemen, maar het niet uit de hand loopt. Dan kun je aan verantwoorde versoepelingen denken, zoals de heropening van restaurants en alle winkels tot 17.00 uur. Als je per week een stapje zet, is dat voor mensen beter vol te houden.”

                          Viroloog Bert Niesters vindt de OMT-conclusie eveneens opmerkelijk. Het is volgens hem daarom belangrijk dat er helderheid komt over het ’streefaantal’ besmettingen. Niesters verwacht dat het aantal extra ic-opnames als gevolg van de omicronvariant wel mee zal vallen, maar dat de ziekenhuisopnames op de korte duur zullen toenemen. „We zien nu ook meer uitval van personeel, wat voor extra druk zorgt. Het is nog even afwachten wat dat precies betekent.”


                          ’Uitzonderingspositie’


                          Ook viroloog Ab Osterhaus ziet een opvallende verandering in de Nederlandse aanpak. „We zijn plots veranderd van het slechtste jongetje van de klas in het braafste jongetje. Tegelijkertijd zitten we inderdaad in een onzekere situatie en nemen we ten opzichte van andere Europese landen eigenlijk een uitzonderingspositie in vanwege onze geringe ziekenhuiscapaciteit. Ook is de kans op uitval van ziekenhuispersoneel groter als de besmettingen erg toenemen. Dat je nog even wacht met versoepelen, kan ik begrijpen.”

                          Comment


                          • Originally posted by vuurwants View Post
                            Ach ja..het is maar een schrijver..dussuhhhh...(hoewel me het ook vreemd lijkt dat die oversterfte niet onderzocht word, als dat al zo is want volgens mij word bij bijna iedere dode een oorzaak beschreven.. dat die niet in grafiekjes staan, is een ander ding)

                            De besmettingscijfers van vandaag lijken me weer zorgwekkend.
                            Las een reactie van Maarten Keulemans, wetenschapsredacteur van de Volkskrant, die het stuk van Leon de Winter volledig afkraakte. Onzin verkopen door zogenaamd 'onschuldige vragen' te stellen.

                            Dat oversterfte in Nederland door vaccinatie zou komen is totaal onlogisch, want in de tientallen andere landen waar veel gevaccineerd is zie je het niet terug.

                            Comment


                            • Maar geef op die vragen dan als politiek gewoon de antwoorden. Het gebeurt nu iedere keer weer als er om cijfers wordt gevraagd dat het kabinet dit afdoet als niet nodig en dat die vraag al lang beantwoord zou zijn of wat ook. Maar uit de toeslagenaffaire is wel gebleken dat doorvragen, soms naar wat de 'bekende weg' lijkt te zijn, gewoon keihard nodig is. Onderzoek gewoon die oversterfte, toon daarmee dan aan dat het niet door de vaccinatie komt en weerleg met deze feiten de suggestie dat het wel door de vaccins zou komen.

                              Comment


                              • Precies de reden waarom ik dat suggestieve maar niks vind.. Nu ontstaat er een 'feit' dat wetenschappelijk nergens op gebaseerd is. En stel, stel, dat de ministers geen antwoord hebben op die vraag..., dan nog wil dat niet zeggen dat het wel door vaccinaties komt.. Afijn; Telegraaf-journalistiek op en top.. (Of zou ik typen; Privé- of Panorama-journalistiek?)

                                Comment


                                • ASUNCION - Zeker vier zwemmers zijn de afgelopen dagen om het leven gekomen bij een reeks aanvallen door piranha’s in Paraguay.
                                  Zeker twintig anderen raakten gewond. Het is niet duidelijk waarom de vissen zo agressief zijn.
                                  Dat zijn pas echte.. corona gevolgen!

                                  Ongelofelijk.. zelfs piranha's hebben een ongekende huidhonger ..


                                  https://www.telegraaf.nl/nieuws/9005...den-20-anderen


                                  Comment


                                  • Ik snap 'm niet?

                                    Comment


                                    • Originally posted by Zonneschorpioen View Post
                                      Maar geef op die vragen dan als politiek gewoon de antwoorden. Het gebeurt nu iedere keer weer als er om cijfers wordt gevraagd dat het kabinet dit afdoet als niet nodig en dat die vraag al lang beantwoord zou zijn of wat ook. Maar uit de toeslagenaffaire is wel gebleken dat doorvragen, soms naar wat de 'bekende weg' lijkt te zijn, gewoon keihard nodig is. Onderzoek gewoon die oversterfte, toon daarmee dan aan dat het niet door de vaccinatie komt en weerleg met deze feiten de suggestie dat het wel door de vaccins zou komen.
                                      Ja maar die suggestie is dus nergens op gebaseerd. En er moet nog veel onderzocht worden.

                                      En hoe onwaarschijnlijk het dus ook is dat vaccinatie er niks mee te maken heeft, als overheid nu zeggen dat er 100% zeker geen verband is kan ook niet. Want onderzoek wordt nog gedaan.

                                      Maar als je als overheid zegt 'we moeten het onderzoek afwachten' dan wordt je weer verweten dat je er omheen draait en je verschuilt blabla.

                                      Het is een 'lose-lose' situatie als je gaat proberen om populistische schrijvers hun zogenaamd onschuldige vragen te beantwoorden.

                                      Comment


                                      • Originally posted by vuurwants View Post
                                        Precies de reden waarom ik dat suggestieve maar niks vind.. Nu ontstaat er een 'feit' dat wetenschappelijk nergens op gebaseerd is. En stel, stel, dat de ministers geen antwoord hebben op die vraag..., dan nog wil dat niet zeggen dat het wel door vaccinaties komt.. Afijn; Telegraaf-journalistiek op en top.. (Of zou ik typen; Privé- of Panorama-journalistiek?)
                                        De grootste krant van Nederland omdat iedereen smult van de roddel en achterklap, daardoor steeds terugkomt bij Telegraaf. En vervolgens wordt de onzin ook serieus genomen door het gros van de bevolking.

                                        Comment


                                        • Originally posted by Scuderia View Post
                                          Ik snap 'm niet?

                                          Huidhonger in tijden van corona

                                          Door het gebrek of beperkt liefdevol fysieke contact, zoals een omhelzing van vrienden, een zoen van je (klein)kinderen, … voel je je minder goed in je vel.

                                          Dit komt door het fenomeen dat we huidhonger noemen. De huid verlangt naar aanrakingen, tintelingen, seksuele opwinding, … Dit is een normale basis behoefte van mensen.

                                          Dus het is geen verslaving of zo 😊.

                                          https://www.toscanzahoeve.be/huidhon...en-van-corona/

                                          Comment


                                          • Originally posted by Scuderia View Post

                                            Ja maar die suggestie is dus nergens op gebaseerd. En er moet nog veel onderzocht worden.

                                            En hoe onwaarschijnlijk het dus ook is dat vaccinatie er niks mee te maken heeft, als overheid nu zeggen dat er 100% zeker geen verband is kan ook niet. Want onderzoek wordt nog gedaan.

                                            Maar als je als overheid zegt 'we moeten het onderzoek afwachten' dan wordt je weer verweten dat je er omheen draait en je verschuilt blabla.

                                            Het is een 'lose-lose' situatie als je gaat proberen om populistische schrijvers hun zogenaamd onschuldige vragen te beantwoorden.
                                            Ik vind dat er nog wel eens te snel wordt gesteld dat het beantwoorden van die vragen toch niets uit maakt, 'want de echte complotters overtuig je toch niet'. Dat laatste zal zeker waar zijn, maar er is ook een grote groep die twijfelt en heel weinig vertrouwen heeft in transparantie van de overheid. Dan moet je echt aan de slag met informatie geven en vragen beantwoorden, ook al denk je als overheid dat je het al vaak genoeg en duidelijk hebt uitgelegd.

                                            Comment


                                            • Ik zou er persoonlijk ook voor passen om in te gaan op een suggestieve vraag van een of andere journalist. Als politicus heb je wel andere, serieuzere, dingen te doen neem ik aan (mag ik hopen althans).

                                              Comment


                                              • Nee precies, vragen van een vooringenomen opruiende columnist gaan beantwoorden lijkt me ook onverstandig. Je verliest het namelijk altijd en de columnist vind alle aandacht, zowel negatief als positief, prima.

                                                Comment


                                                • Wel heeft het kabinet, zowel het demissionaire als het 'nieuwe' kabinet, het aan zichzelf te danken dat er twijfelaars blijven bestaan en dat ze een makkelijke schietschijf zijn. Met Mark Rutte aan het hoofd is er zoveel gekonkeld, gelogen, machtspel gespeeld enz. enz. waardoor het vertrouwen in de politiek naar een nieuw dieptepunt is gedaald.

                                                  Comment


                                                  • We gaan het 'nieuwe elan' wel merken de komende tijd.. HHH Hopelijk brengt Kuipers iets verfrissends t.a.v. corona beleid.

                                                    Comment

                                                    Working...
                                                    X