Kadomaand

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Prostitutie in de media

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • https://www.sexdome.nl/prostitutie/s...er-vergunning/

  Sekswerkers in Lelystad aangetroffen in huurwoning zonder vergunning

  27 oktober 2022
  In Lelystad is, na klachten uit de buurt, de politie langsgegaan bij een huurwoning waar sekswerk zonder vergunning plaats zou vinden. Eenmaal binnen bleken er drie vrouwen aanwezig te zijn die sekswerk bedreven in de woning.
  -------------------------

  ik snap dit niet, in Lelystad was thuisontvangst toch legaal?

  Comment


  • Maar niet als je er zelf niet woont. Er waren drie vrouwen en alle drie waren ze niet de huurder van het pand.

   Als ik de tekst lees, is het tegen de voorwaarden van de woningcorporatie. Dus ja, dan mag het wel van de gemeente als je zelf als huurder sekswerk doet thuis, maar niet van de woning corporatie?

   Comment


   • en dat willen ze misschien gaan legaliseren in utrecht, lekker onveilig in je eigen huis en leuk voor de buurt qua toeloop mannen en dat ze weten wat voor werk je doen, en je cash geld in huis hebt liggen.

    Comment


    • In principe vind ik wel dat een sekswerker zelf die keuze moet kunnen maken. Als een nagelstyliste, masseuse, kapper enzo wel volgens alle richtlijnen thuis mag werken dan moet dat voor een sekswerker ook kunnen. Die toeloop van klanten hebben zij allemaal ook.

     Denk inderdaad dat je vooral qua veiligheid moet nadenken of dit iets is wat je moet willen als dame zelf. Maar goed, dat is aan hun.

     Comment


     • Als ze niet gedwongen worden

      Comment


      • Ja dat spreekt voor zich natuurlijk.

       Comment


       • en weer een privehuis dicht:

        https://www.sexdome.nl/nieuws/sekshu...ijn-torenhoog/

        Sekshuis in Almelo trekt het niet langer en moet dicht: ‘Klanten hebben minder te besteden, maar de kosten zijn torenhoog’

        Comment


        • https://www.sexdome.nl/prostitutie/g...m-is-verdeeld/

         Gaan de Wallen sluiten? Coalitie in Amsterdam is verdeeld

         Comment


         • Originally posted by Lucky Luc View Post
          en weer een privehuis dicht:

          https://www.sexdome.nl/nieuws/sekshu...ijn-torenhoog/

          Sekshuis in Almelo trekt het niet langer en moet dicht: ‘Klanten hebben minder te besteden, maar de kosten zijn torenhoog’
          Triest natuurlijk, maar het artikel geeft mij ook niet de indruk dat de eigenaresse heel goed wist waar ze mee bezig was.

          Comment


          • In Utrecht zijn ze compleet doorgedraaid met hun proeftuintjes prostitutie.

           Comment


           • inderdaad die willen dat gaan legaliseren thuis ontvangst en zelfs huizen met 10-15 kamers zonder exploitant omdat er dan minder kans is op misstanden. Lekker statement naar de 2 nette privehuizen in Utrecht waar zicht is op belastingafdracht, veiligheid, hygiene, minderjarigheid, gedwongenheid etc. En die hebben niet eens 10-15 kamers.

            Dus hoe moeten 10-15 meiden zelfstandig een huis huren met zoveel kamers zonder een beleid, dat wordt chaos en juist kanst op gedwongenheid en foute figuren erom heen!

            Comment


            • is dat dit https://www.sexdome.nl/prostitutie/p...is-essentieel/ verhaal?

             Comment


             • Originally posted by CorneliusGeilaard View Post
              inderdaad die willen dat gaan legaliseren thuis ontvangst en zelfs huizen met 10-15 kamers zonder exploitant omdat er dan minder kans is op misstanden. Lekker statement naar de 2 nette privehuizen in Utrecht waar zicht is op belastingafdracht, veiligheid, hygiene, minderjarigheid, gedwongenheid etc. En die hebben niet eens 10-15 kamers.

              Dus hoe moeten 10-15 meiden zelfstandig een huis huren met zoveel kamers zonder een beleid, dat wordt chaos en juist kanst op gedwongenheid en foute figuren erom heen!
              Hoezo is er dan geen beleid? Er zal toch wel iemand zijn die de kamers gaat beheren, huur innen van de dames, zorgen voor schoonmaak, checken of de dames wel mogen werken qua leeftijd enzovoort? Is toch gewoon een kamerverhuurbedrijf dan dat het gaat doen lijkt me?

              Het kan toch ook allebei bestaan? Privehuizen en raambuurten hebben ook tig jaren bestaan in Utrecht naast elkaar. Dan kan privehuizen en kamerverhuurbedrijven toch ook?

              Comment


              • De voorkeur gaat uit naar één ‘echt kleine’ voorziening met hooguit tien tot vijftien ruimten. Meer kamers maakt het risico op overlast groter. Het wordt dan bovendien lastiger – zeker zolang registratie niet is geregeld – een goed beeld te krijgen van hoeveel sekswerkers actief zijn. Een reden is tenslotte ook, dat potentiële verdiensten voor een exploitant dan groter zijn en daarmee de risico’s op misstanden en ondermijning toenemen.

               dit staat er dus... dus waarom dat ipv huidige vergunde exploitanten? waarom zijn misstanden en ondermijning groter bij huidige exploitanten dan in een nieuwe locatie met maar liefst 15 kamers wat hun klein noemen? Er zijn maar weinig privehuizen met zoveel werkkamers.

               Comment


               • En Utrecht Prive en La Cloche komen niet eens aan aantallen dames die normmal nodig zijn bij hun aantal kamers. Dus hoe wil de Gemeente een pand met maar liefst 10-15 kamers vullen en onder welke andere voorwaarden dan nu in de huidige vergunde privehuizen?

                Comment


                • Originally posted by Buckie View Post
                 De voorkeur gaat uit naar één ‘echt kleine’ voorziening met hooguit tien tot vijftien ruimten. Meer kamers maakt het risico op overlast groter. Het wordt dan bovendien lastiger – zeker zolang registratie niet is geregeld – een goed beeld te krijgen van hoeveel sekswerkers actief zijn. Een reden is tenslotte ook, dat potentiële verdiensten voor een exploitant dan groter zijn en daarmee de risico’s op misstanden en ondermijning toenemen.

                 dit staat er dus... dus waarom dat ipv huidige vergunde exploitanten? waarom zijn misstanden en ondermijning groter bij huidige exploitanten dan in een nieuwe locatie met maar liefst 15 kamers wat hun klein noemen? Er zijn maar weinig privehuizen met zoveel werkkamers.
                 Ja dat is een terechte vraag, waarom misstanden en ondermijning groter zou zijn bij de privehuizen in Utrecht is mij een raadsel. Is daar in de laatste 10 jaar ooit sprake van geweest? Als er sprake van zou zijn geweest zouden die locaties allang gesloten zijn lijkt me. Dat is dan nergens op gebaseerd

                 Comment


                 • En dan doodleuk huizen gaan toestaan met tig kamers en met watvoor controle dan?

                  Comment


                  • Ze willen dus thuisontvangst wat verboden is vanwege grote kans op misstanden en overlast nu opeens legaliseren? Met welk doel? Die overlast en kans op misstanden zijn er dan nog steeds zou je zeggen?

                   Comment


                   • Ja maar thuisontvangst met registratie dan neem ik aan. Dus de gemeente moet dan wel weten dat je thuis als sekswerker ontvangt. En je mag dan alleen als bewoner zelf dat doen.

                    Comment


                    • Nku dat wordt niks, dames willen privacy en veiligheid. Bij de privehuizen werken toch ook niet v niets dames van buiten dezelfde Gemeente ivm herkenning eigen omgeving, familie, vrienden etc.

                     Comment


                     • En wat is dan het verschil met een privehuis wat er nu is en hoe ze dat straks willen doen precies? Snap er geen jota van.

                      Comment


                      • Originally posted by Ed Raket View Post
                       Nku dat wordt niks, dames willen privacy en veiligheid. Bij de privehuizen werken toch ook niet v niets dames van buiten dezelfde Gemeente ivm herkenning eigen omgeving, familie, vrienden etc.
                       Er zijn dames die het willen, misschien niet de meerderheid, maar er zijn sekswerkers die daar openlijk voor uitkomen dat ze dit werk doen en het dus ook geen probleem vinden om vanuit thuis te werken. Want dan hoeven ze geen kamerhuur te betalen.

                       En dat moet ook kunnen, daarin is sekswerk niet anders dan een nagelstyliste of sportmasseur met een praktijk aan huis.

                       Wel moet de gemeente zich natuurlijk beseffen dat het daarmee niet de 'thuiswerk' problematiek nu oplost. Want het overgrote deel dat nu vanuit 'huis' werkt, doet dat denk ik niet vanuit haar eigen huis.

                       Comment


                       • Originally posted by Buckie View Post
                        En wat is dan het verschil met een privehuis wat er nu is en hoe ze dat straks willen doen precies? Snap er geen jota van.
                        Ik dacht dat het verschil is dat die panden met 10-15 kamers dan kamerverhuur zijn? Dus net als raamprostitutie, maar dan zonder raam Maar wie dat dan moet gaan beheren, wat dat gaat kosten enz. enz. dat is nog niet bedacht?

                        Comment


                        • Er staat dat de kans op overlast en misstanden groter is bij meer dan 10-15 kamers, dus niet bij de huidige privehuizen. Personen die geregistreerd staan als sekswerker kunnen in het nieuwe pand een kamer huren en zelfstandig klanten ontvangen. Volgens mij is het een soort kleinere versie van het vorige plan dat niet door ging.

                         Comment


                         • https://www.privehuizenblog.nl/nieuw...-te-ontvangen/

                          Nieuwegein wil sekswerkers meer ruimte geven hun klanten thuis te ontvangen

                          De gemeente Nieuwegein wil sekswerkers meer ruimte bieden om thuis te kunnen werken. Formeel is dat nu niet legaal, maar bij iedereen is genoegzaam bekend dat er een grijs gebied bestaat waarin prostitutie vaker aan huis wordt bedreven.
                          Indra Jager, Maarten Venderbosch 27-11-22, 07:00 Laatste update: 12:14                          Met regels en voorwaarden waaraan dit thuiswerken straks moet voldoen, loopt de gemeente vooruit op landelijke beleidsregels. Het kabinet neigt naar een landelijke vergunningsplicht en verhoging van de minimumleeftijd voor prostituees naar 21 jaar. Invoering van een nieuwe ‘Wet regulering sekswerk’ laat echter nog wel een paar jaar op zich wachten.

                          Nieuwegein is de eerste gemeente binnen het Lekstroomverband die alvast het thuiswerken voor sekswerkers gaat reguleren. Ook IJsselstein, Lopik, Houten en Vijfheerenlanden maken onderdeel uit van deze regio.

                          Uitbuiting en mensenhandel

                          Er werken veel meer sekswerkers thuis dan nu bekend, schrijft de gemeente Nieuwegein in een rapport. Velen blijven liever onder de radar, omdat ze bang zijn te worden gestraft voor hun feitelijk illegale sekswerk. Zij worden daardoor niet gezien, óók niet als zij hulp nodig hebben. Gemeenten, net als politie en justitie, willen juist beter zicht krijgen op deze sekswerkers, omdat zij werken in een branche die gevoelig is voor uitbuiting en mensenhandel.

                          Raamprostitutie komt tegenwoordig minder vaak voor. In Utrecht is ook de tippelzone opgedoekt. Prostituees werken vaker als ZZP‘er of als escort vanuit huis. Door het internet komen partijen makkelijker en anoniem met elkaar in contact. De coronatijd speelt hierbij ook een rol; seksbedrijven moesten meerdere keren dicht en dus voelde het personeel zich genoodzaakt om thuis te werken.

                          Vertrouwensband

                          Met het reguleren van thuiswerken, hopen de Lekstroomgemeenten deze prostituees en sekswerkers weer in het vizier te krijgen. Volgens het rapport weet de gemeente Nieuwegein op dit moment niet wie er actief is als thuiswerker en dus ook niet waar mogelijk sprake is van misstanden. Dat maakt het voor de gemeente lastig om met hulpverleners samen te werken; die beschermen hun cliënten tegen sancties van de gemeente en willen de vertrouwensband niet beschadigen.

                          Een thuiswerker die in Nieuwegein zonder vergunning wil kunnen werken, moet aan een aantal voorwaarden voldoen. De persoon woont en staat ingeschreven op het adres van waaruit de werkzaamheden plaatsvinden en alleen hij of zij verdient aan het werk. De prostituee is huurder of eigenaar van de woning en op hetzelfde adres wonen en werken geen andere sekswerkers.

                          Advertenties, een merkbare aanloop van klanten en overlast voor omwonenden zijn niet de bedoeling. Het pand ziet eruit als een woning; maximaal 35 procent van de bruto vloeroppervlakte van de woning en bijgebouwen, met een maximum van 75 vierkante meter, mag gebruikt worden voor het werk.                          Commissie Sorgdrager

                          De vraag hoe om te gaan met prostitutie aan huis is ook in Utrecht actueel. Daar heeft de commissie Sorgdrager dit jaar een advies gepresenteerd over de toekomst. De oud-minister van justitie vindt ook dat het mogelijk moet worden sekswerkers hun klanten thuis te laten ontvangen. Zij denkt dat het de veiligheid ten goede komt, als dit uit de sfeer van illegaliteit wordt gehaald. Sorgdrager stelt voor proeftuinen in te richten in de stad, waar hiermee ervaring kan worden opgedaan.

                          In reactie daarop, verklaarden onlangs politie en justitie mee te willen werken aan deze proeftuinen. Zij voelen tegelijk veel voor registratie van prostituees, of tenminste voor een vergunningplicht die niet alleen geldt voor thuiswerk, maar ook voor privé-escortservice en het gezamenlijk gebruik van een pand met kamers zonder exploitant. Op die manier kan effectiever en ook op de persoon gericht toezicht worden gehouden.

                          Comment

                          Working...
                          X