Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Algemeen, Raambuurten, Amsterdam

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Een duur slecht restaurant bezoek ik ook niet

    Comment


    • Een centrum verbetert wel de bereikbaarheid en centraliteit vd dames en de parkeerkosten.

      Comment


      • Het verschil in parkeerkosten, tussen Centrum en Zuid, is verwaarloosbaar. Eerder vroeg dan later, zullen ze exorbitant gaan stijgen.

        Comment


        • Maar in ieder geval is zuid niet duurder dan centrum en minder ver te lopen, dus op zeker geen achteruitgang bij verplaatsing naar Zuid

          Comment


          • Ja als klant heb je weinig te halen op de huidige Wallen, slechter worden kan het nooit. Dus ik zie een verhuizing ook als een verbetering of kans op verbetering.

            Comment


            • https://www.telegraaf.nl/nieuws/1661...s-in-jaar-tijd

              7 boetes per jaar, zo zo wat een resultaat😂

              Comment


              • de ramen in Amsterdam is ook al tijdje treurig om te zien, gisteren en vandaar daar gelopen, bijna lachwekkend wat er qua bezetting nog zit. Beter opdoeken.

                Comment


                • Dat is al jaren zo

                  Comment


                  • grappige is dat vrijwel iedereen het er over eens is dat de Wallen qua service niet ok is en te duur is maar de meesten willen het ook niet weg hebben, waarom is dat?

                    Comment


                    • Voornamelijk degenen die er geld aan verdienen die het niet weg willen hebben.

                      Comment


                      • ja wat op zich logisch is, horeca, sexshops, dames zelf, hun pooiers, drugdealers, souvenirwinkels, wafelshops etc.

                        Comment


                        • Maar die schrijven hier niet lijkt mij?

                          Comment


                          • https://www.sexdome.nl/prostitutie/r...geen-noodknop/

                            Raamsekswerk heeft langste tijd gehad, wat is het veilige alternatief? ‘Thuis heb je geen noodknop’

                            Raamprostitutie heeft z’n langste tijd gehad in Den Haag. Daarom wil de stad kijken naar ‘andere vormen van contactlegging’, zonder ramen dus. Dat geeft zorgen over de veiligheid: ,,Raamsekswerk is nog steeds de meest veilige manier van sekswerk.”



                            Den Haag telt zo’n 37 geregistreerde raamseksbedrijven. Ze hebben bij elkaar opgeteld ongeveer driehonderd ramen, verdeeld over twee zones: eentje in de Doubletstraat en een in de Geleenstraat/Hunsestraat. Beide liggen in het centrum.

                            Over verplaatsing of zelfs sluiting van de straten waar sekswerkers hun diensten via de ramen aanbieden, wordt al járen gepraat in het Haagse. Van beide is het nooit gekomen. Zo ook nu weer niet. Het stadsbestuur heeft een nieuw plan, werd onlangs bekend: het wil werken aan alternatieven voor het raamsekswerk. Meerdere grote gemeenten worstelen op dit moment met de toekomst van de ramen en rosse buurten, daar waar ook veel gemeenten het raamsekswerk of tippelzones al verboden hebben.

                            Welke kant dat in de hofstad op gaat, is nog volstrekt onduidelijk. Den Haag wil gaan experimenten met andere vormen van sekswerk dan nu in de stad worden aangeboden. ,,Zo kan worden bekeken of de betreffende vorm daadwerkelijk een goed alternatief voor het raamsekswerk biedt”, aldus de stad. Het doel ervan is kijken of sekswerk in de genoemde straten deels kan worden omgevormd.

                            Apps of internet


                            Eén van de opties is het kijken naar andere methoden van contactlegging, dus geen ramen. Waaraan Den Haag dan denkt is niet duidelijk. ,,Je zou kunnen denken aan contact leggen via apps of internet”, zegt Maria Scali, directeur van SHOP, het Haagse kennis- en expertisecentrum over sekswerk, prostitutie en mensenhandel.

                            Dat gebeurt nu al veel, maar dan vooral in het onvergunde, en dus illegale segment van de seksbranche. Den Haag ziet dat het aanbod van onvergund sekswerk enorm is toegenomen in de stad. Die verschuiving is onwenselijk, omdat toezicht en handhaving daardoor niet of nauwelijks mogelijk zijn.

                            Daarom wil een deel van de branche dat de gemeente thuiswerk meer gaat faciliteren, als mogelijk alternatief voor de ramen. ,,Dat zou fantastisch zijn”, zegt Kim Vrolijk, zelf sekswerker en actief namens de Haagse Stadspartij. ,,Maar het meer faciliteren van thuiswerk en escort zou gepaard moeten gaan met extra maatregelen om meer veiligheid te creëren voor sekswerkers”, zegt Vrolijk. Volgens de HSP-fractievertegenwoordiger is raamsekswerk nog steeds de meest veilige manier van sekswerk, vanwege hulp en toezicht in de buurt en noodknoppen in de kamers.

                            Pappen en nathouden


                            Scali zegt dat sommige sekswerkers juist wel, en sommige juist niet achter ramen willen staan. ,,Het is duidelijk dat er onderzoek moet komen naar hoe de sector kan moderniseren.” Er is nu een klankbordgroep in het leven geroepen, waarin Haagse sekswerkers in gesprek gaan over wat voor hen het beste is.

                            Intussen baalt de omgeving van de Doubletstraat dat er wéér niet over sluiting van de ramen wordt gepraat. ,,Het mag geen verrassing heten dat we de straat het liefst gister gesloten hadden zien worden. Wat er in deze brief staat, is pappen en nathouden”, zegt Maarten de Zwart van bewonersvereniging Het Oude Centrum.

                            ,,Geen keuze maken, weer geld naar een onderzoek doen, geen perspectief voor de buurt en geen oog voor de overlast van de randverschijnselen van de Doubletstraat die de wijk moet dragen. En tot overmaat van ramp blijven de dames achter de ramen nog langer in slechte omstandigheden zitten.”

                            Volgende maand is er een raadsdebat over sekswerk in de stad.

                            Bron: ad.nl

                            Comment


                            • https://www.sexdome.nl/nieuws/amster...mer-jan-otten/

                              Amsterdam neemt afscheid van Wallen-ondernemer Jan Otten

                              In Amsterdam wordt woensdag en donderdag afscheid genomen van Wallen-ondernemer Jan Otten, die afgelopen donderdag op 82-jarige leeftijd overleed. Een deel van het afscheid is openbaar. Otten was eigenaar van het Amsterdamse sekstheater Casa Rosso en ook van de Bananenbar, de Hospitalbar, Sexy Loo, het Erotisch Museum en de Sex Palace Peepshow in de hoofdstad.



                              Op woensdag wordt van 11.00 uur tot 17.00 uur afscheid genomen in de Waalse Kerk. Dit is „groots” en openbaar, vertelde uitvaartondernemer Roel van der Wielen aan AT5, „met namen als Glennis Grace, Gerard Joling en Samantha Steenwijk.” Bezoekers wordt gevraagd zwarte kleding met een donkerroze accent te dragen. Daarna wordt Otten overgebracht naar Casa Rosso. Op donderdag wordt een erehaag gevormd en wordt Otten vanaf Casa Rosso naar zijn rustplaats gebracht. Bezoekers krijgen de vraag eventuele bloemen te voorzien van een donkerroze lint.

                              „De Wallen lagen hem na aan het hart; hij zette zich met zijn bedrijven actief in voor elk initiatief om de buurt en het imago van de buurt te verbeteren”, aldus de website van Casa Rosso na zijn overlijden. „Jan was erg geliefd, behalve een iconische ondernemer was hij een vriend en vader voor de mensen in zijn omgeving en hij zal ontzettend gemist worden.”

                              Bron: Telegraaf.nl

                              Comment

                              Working...
                              X