Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Olympische Winterspelen 2022 in China

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #26
    Ah dat scheelt weer!

    Comment


    • #27
      De schaatsers voor Nederland hebben nieuwe innovatieve pakken voor de spelen: https://www.nu.nl/schaatsen/6178207/...currentie.html

      Comment


      • #28
        https://nos.nl/peking2022/artikel/24...e-winterspelen

        Dit zijn de sporters die voor Nederland meedoen aan de Winterspelen

        Op 4 februari gaat in Peking de 24ste editie van de Olympische Winterspelen van start. Bij de vorige Spelen haalde Nederland twintig medailles. Wie moeten er dit keer voor het Oranje-succes gaan zorgen?

        Er werden gisteren op het nippertje nog twee deelnemers toegevoegd aan de selectie. Snowboardster Michelle Dekker en de viermansbob onder aanvoering van Ivo de Bruin voldeden niet aan de eisen van NOC*NSF, maar de bond maakt vanwege bijzondere omstandigheden een uitzondering. Eerder kreeg Alpineskiër Maarten Meiners om dezelfde reden groen licht voor de Spelen.

        De Nederlandse afvaardiging naar de Chinese hoofdstad is met 44 namen verdeeld over zeven sporten: alpineskiën, bobsleeën, kunstrijden, schaatsen, shorttrack, skeleton en snowboarden.



        Comment


        • #29
          Ik zag gisteren op het journaal dat ze nog druk bezig waren in China om heuvels en bergen te voorzien van nepsneeuw... Bijzondere tijden leven we in, waar een Olympische Winterspelen kan worden gehouden op een plek waar nauwelijks genoeg echte sneeuw valt om vanaf te skieen.

          Comment


          • #30
            ja en dat ze net als de Japanners bij de zomerspelen eigenlijk helemaal niet zitten te wachten op die spelen. Nu is het gelukkig minder groot, nadeel wel binnen grotendeels, dus met die besmettingen etc. wel een ding

            Comment


            • #31
              https://www.telegraaf.nl/sport/59400...en-mist-spelen

              Comment


              • #32
                Eerste atleten aangekomen in China en ook aantal positief getest. Het is 1 grote gevangenis. China is als de dood voor omnicron variant die ze daar nog amper hebben.

                Comment


                • #33
                  Bom ontploft in Nederlandse schaatsploeg n.a.v. een docu

                  Comment


                  • #34
                    Nu al veel respect voor de sporters daar en hun gevolg. Het schijnt een gel te wezen met testen en gevangenis achtig beleid olympisch dorp uit angst vd Chinezen voor omicron variant. En toch zijn er al vele besmettingen dus ook angst en onzekerheid vd sporters of ze hun wedstrijd negatief gaan redden.

                    Comment


                    • #35
                      https://www.telegraaf.nl/sport/14804...baan-in-peking

                      Sven Kramer & co rijden eerste rondjes op imposante National Speed Skating Oval
                      Foto: Jan Coopmans en Jillert Anema treffen elkaar na knetterende rel op schaatsbaan in Peking



                      Jan Coopmans en Jillert Anema lijken elkaar in ieder geval weer te gedogen nadat laatstgenoemde van Sportkoepel NOC*NSF flink op zijn dak had gekregen. De schaatsbondscoach en trainer van Team Zaanlander verschenen vrijdag gezamenlijk op de baan in de National Speed Skating Oval in Peking en spraken op het middenterrein enige tijd met elkaar. De Nederlandse schaatsers werkten in de middag hun eerste training af op de olympische baan.

                      Comment


                      • #36
                        Ja dat is wel kut due spanning en ook amper ervan kunnen genieten.

                        Comment


                        • #37
                          https://www.telegraaf.nl/sport/10292...w-ik-kap-ermee

                          Schaatsster niet blij met draaiende tv-camera, harde noten gekraakt tijdens gesprek met Ireen Wüst
                          Irene Schouten zit niet ontspannen in vel na rel en loopt weg bij interview: ’Ik kap ermee’


                          PEKING - Het grote bagatelliseren is begonnen. Na de eerste training in de schitterend vormgegeven National Speed Skating Oval in Peking doen de Nederlandse schaatsers en hun begeleiders alsof de crisis van de vorige dag niet veel meer was dan een misverstandje. Toch kan de onderhuidse spanning niet meteen weg zijn en de grote vraag is in hoeverre de interne ruzie de prestaties gaat beïnvloeden.

                          Irene Schouten, die een voorname rol vertolkte in de veelbesproken video over haar Team Zaanlander, zit zichtbaar niet helemaal ontspannen in haar vel. Ze kan in deze imposante hal meerdere gouden medailles winnen, maar raakte ook in opspraak omdat in de video weinig vleiend over Ireen Wüst, de meest succesvolle Nederlandse olympiër aller tijden, werd gesproken.



                          „Dit wordt groter gemaakt dan het is”, zegt ze in de catacomben van het ijsstadion. Schouten heeft het onmiskenbaar gehad met video-opnames en is er niet van gediend dat een cameraman van de NOS het gesprekje met schrijvende journalisten op afstand opneemt. „Kijk, ik word weer gefilmd. Ik kap ermee.”

                          Ireen Wüst


                          Wüst, die binnenkort bij haar vijfde Olympische Spelen goud kan winnen, is even later ook weinig spraakzaam. Maar geeft wel antwoord op de vraag wat ze van de video vond. „Ik was verbaasd”, zegt ze heel diplomatiek. „Maar ik ben altijd met 100 procent commitment voor de ploegenachtervolging gegaan en wil goud winnen. Die instelling heb ik nog steeds.”



                          Daar wil deze 35-jarige schaatsgrootheid het bij laten, maar ze antwoordt nog wel even bevestigend op de vraag of ook naar haar persoonlijk excuses zijn gemaakt. Duidelijk is in elk geval dat Wüst achter de schermen flink kwaad is geworden en dat ze heeft gesproken met Schouten. Daarbij zijn - zacht uitgedrukt - keiharde noten gekraakt.

                          Maurits Hendriks


                          Team Zaanlander-coach Jillert Anema is aangevraagd, maar hij schittert op de ontmoetingsplek voor de media door aanwezigheid. Maurits Hendriks, de technisch directeur van NOC*NSF, heeft wel even tijd voor een praatje. Hij vervult tijdelijk ook de rol van Chef de Mission en moest donderdag meteen een crisis bezweren. Daarbij werd zelfs overwogen om Anema, als verantwoordelijke man van Team Zaanlander, naar huis te sturen. Maar zo ver is het dus niet gekomen. Hendriks ontbood hem en de andere hoofdrolspelers in de rel op zijn kantoor en daarbij werd stevig gesproken.

                          „Ik was gisteren onder de indruk van de oprechtheid en de eerlijkheid”, zegt Hendriks. „Iedereen heeft elkaar recht in de ogen gekeken en er zijn dingen gezegd zoals je dat moet zeggen. Dat vind ik cruciaal in een topsportteam. We zijn het met elkaar eens dat er dingen zijn gebeurd die niet passen in de normen en waarden van dit team en eigenlijk elk topsportteam. Daarbij zijn we door de onderkant gezakt en dat is vastgesteld door iedereen. We hebben alle betrokken mensen aan tafel gehad en ik ben blij dat we na een halve dag vol gesprekken met één verklaring naar buiten konden komen. De boodschap is helder: we willen dit allemaal zo snel mogelijk achter ons hebben.”

                          Negatieve invloed?


                          Die wens is duidelijk, maar gaat dat ook lukken of heeft deze commotie straks een negatieve invloed op de prestaties van betrokken schaatsers? „Daar ben ik niet bang voor”, zegt Hendriks. „Natuurlijk zijn ingrijpende dingen niet weg als je even met elkaar een gesprekje hebt gevoerd. Dat moeten we maar even accepteren met elkaar. Sommige dingen kosten wat meer tijd. Maar gaat dat een reden zijn waardoor bepaalde sporters niet goed kunnen presteren? Nee, dat denk ik niet. Dit zijn allemaal professionals van hoog niveau die op mij een buitengewoon stevige en stabiele indruk maken.”


                          En dan doet Hendriks maar weer even zijn best om de crisis te bagatelliseren: „In weken voor de Spelen is er altijd wel iets van onrust. Laten we eerlijk zijn. Het is niet helemaal nieuw dat er in de schaatswereld af en toe een bommetje barst.”

                          zie ook: https://www.telegraaf.nl/sport/12920...iet-wat-ik-zag

                          Comment


                          • #38
                            https://www.telegraaf.nl/sport/20666...elopen-tot-139

                            oei als dat maar goed gaat, dan heb je als atleet jaren getraind en zou je niet mogen presteren omdat je positief getest bent of iemand in je omgeving...

                            Comment


                            • #39
                              Afgelopen zondagavond laat ned 1 indrukwekkende docu over shorttrack Sjinkie Knegt van zijn heftruckongeluk en brand ongeluk bij aansteken van zijn kachel en de revalidatie daarna. Wat is die man een karakterbeest. Hoop dat ie goud wint

                              Comment


                              • #40
                                100% mee eens. Wat een pech heeft hij gehad en bewonderenswaardig doorzettingsvermogen.

                                Comment


                                • #41
                                  Ik ga terug kijken, die Suzanne Schulting is ook zo'n beest! in de goede zin van het woord

                                  Comment


                                  • #42
                                    https://www.ad.nl/olympische-spelen/...p-tv~aef5f5db/

                                    Denk ook omdat het voor Nederland bijna alleen om schaatsen gaat, en deze spelen in het algemeen minder sporten hebben, en het is corona tijd, dus die beleving is anders hebben we ook gezien met die andere Spelen

                                    Comment


                                    • #43
                                      https://www.telegraaf.nl/watuzegt/77...he-spelen-ooit

                                      De verschrikkelijkste Olympische Spelen ooit




                                      Door ROB HOOGLAND

                                      Dat zullen Sven, Ireen, Kjeld, Irene, Thomas, Kai, Suzanne, Sjinkie en al die andere Nederlandse schaatsers een paar jaar terug vast niet gedacht hebben: dat de grootste spanning na hun plaatsing voor de Olympische Winterspelen in Peking elke dag weer zou worden opgebouwd tussen het moment dat er met wattenstaafjes in hun keel en neus wordt gepoerd en het moment dat zij te horen krijgen of ze al dan niet door het coronavirus te pakken zijn genomen.

                                      Ben je positief?

                                      Dag Spelen!

                                      En daar heb je je dan vier jaar lang het hompeschomp voor getraind.

                                      Hoe onmenselijk dat is laat het filmpje zien dat de Belgische skeletonster Kim Meylemans op Instagram postte. Zij leverde bij aankomst in Peking een positieve test af. Virusrestanten ten gevolge van een eerdere besmetting speelden daarbij vrijwel zeker een beslissende rol. Toch werd Kim onmiddellijk geïsoleerd en krijgt zij nu de behandeling van een kistkalf. Zij mag niemand zien, krijgt twee keer per dag een pcr-test, scoorde daarbij uiteindelijk driemaal achtereen negatief, maar zelfs dat deed de organisatoren niet besluiten om haar weer tot het olympisch dorp toe te laten. Kim Meylemans barstte in haar filmpje dan ook in tranen uit.

                                      Dit moeten ook voor de deelnemers by far de verschrikkelijkste Spelen ooit zijn.

                                      Ik herinner mij de ontelbare verhalen over andere Olympische Spelen. Ik mocht het zelf als verslaggever bij de Zomerspelen van 1984 in Los Angeles ervaren: ze waren altijd één groot feest. De steden waar zij werden georganiseerd bruisten volop en in de olympische dorpen werden ontelbare vriendschappen opgebouwd, zoals bijvoorbeeld bleek tijdens de Zomerspelen van 2016 in Rio de Janeiro. De organisatoren van dat evenement stelden de 10.500 atleten in totaal 450.000 condooms ter beschikking, liefst 300.000 meer dan vier jaar eerder in Londen. De 2.925 deelnemers aan de laatste Winterspelen in Pyeongchang kregen 110.000 condooms.

                                      Hoeveel zullen er in Peking worden versleten?

                                      Net zoveel als in Tokio, waar ze níet werden uitgedeeld: nul.

                                      Ze kunnen veel, topsporters. Ongetwijfeld zijn ze in verreweg de meeste gevallen ook buitengewoon bronstig en bereidwillig. Maar als je verplicht wordt onder alle omstandigheden anderhalve meter afstand te houden hebben zelfs zij, hoe lenig zij ook zijn, een onoverkomelijk probleem.

                                      Arme atleten: ik las dat velen van hen al vier weken voordat zij naar Peking vertrokken vrijwillig in quarantaine gingen - over onmenselijkheid gesproken. Arme verslaggevers ook: ik zag hoe zij in de restaurants van de perscentra de maaltijd dienen te genieten, bediend door een computer en van elkaar gescheiden door plastic wanden. Arm publiek tenslotte: niemand zal wederom tot de tribunes worden toegelaten.

                                      Hier volgt, met verwijzing naar de laatste ontwikkelingen van de omicronvariant, een statement.

                                      Ook de Olympische Winterspelen van 2022 in Peking hadden een jaar moeten worden uitgesteld.

                                      Comment


                                      • #44
                                        ja dat wordt nog wat met die besmettingen en dan uitsluiting,

                                        https://www.ad.nl/olympische-spelen/...lgen~ad542d72/

                                        Comment


                                        • #45
                                          de spelen zijn begonnen, morgen gelijk voor gaan zitten!

                                          Comment


                                          • #46
                                            Tot nog toe weinig resultaat .m.u.v. Irene Schouten..

                                            Comment


                                            • #47
                                              logisch toch want er waren maar 2 dingen vandaag waar we aan meededen en eventueel kansen waren

                                              en nadeel van ijs is altijd dat je kan vallen of een ander waardoor je kan vallen en we kunnen ook nog verliezen van het virus

                                              1 Goud is prima na 1 dag waar we 2x verschenen zijn

                                              Comment


                                              • #48
                                                uhhhh, 3 keer (mixed relay, slope-style en 3 km).. maar evenzeer erg leuk voor die meid!

                                                Comment


                                                • #49
                                                  Nederland was geen kanshebber bij snowboarden hoor

                                                  Comment


                                                  • #50
                                                    Dat bleek wel..HHHH

                                                    Comment

                                                    Working...
                                                    X