Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Komt er een nieuwe grote Europese crisis?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Originally posted by HenkdeKorte View Post

    dat is ook zo maar een PVV etc zitten niet in de regering en die moet je kwalijk nemen dat we dan niet zo coulant zijn zoals we nu wel tegen Oekrainers zijn.
    Eens, daarom had ik het ook over de 'rechtse hoek'. VVD spreekt het misschien anders uit, maar ook hier speelt het duidelijk. Met daarnaast ook de PVV waar je wel rekening mee moet houden, want je weet dat als je 'deugd' je geslacht wordt door Geert Wilders wat weer niet goed is voor je herverkiezing etc.

    Comment


    • Originally posted by Scuderia View Post

      Eens, daarom had ik het ook over de 'rechtse hoek'. VVD spreekt het misschien anders uit, maar ook hier speelt het duidelijk. Met daarnaast ook de PVV waar je wel rekening mee moet houden, want je weet dat als je 'deugd' je geslacht wordt door Geert Wilders wat weer niet goed is voor je herverkiezing etc.
      Als er een linkse partij is is het de pvv wel uitgezonderd van hun moslim standpunt!
      theo1

      Comment


      • Ja dat ben ik met je eens.

        Comment


        • Ik denk dat we op dit moment met name begaan moeten zijn met landen als Polen, Tsjechië, Hongarije, Roemenië en Moldavië..die vangen per land nu al meer Oekraïense vluchtelingen op dan dat Nederland als doel heeft gesteld..en dat voor de armste Landen van Europa. Die landen kunnen met recht spreken van een crisis. En in NL maken we ons zorgen over de stijgende benzineprijs en een duur potje pindakaas of luxe producten ...man oh man, in veel landen in O-Europa hebben ze totaal geen luxe..da's pas crisis..wij zijn gewoon veel en veel te verwend geweest.
          O, jee: we kunnen niet meer twee keer per jaar met vakantie en dan hebben we al 'crisis'. Walgelijke gedachte en oh zo solidair met mensen die nooit op vakantie kunnen, laat staan naar de hoeren kunnen. Dus als Nederland een stap terug moet, het zij zo. Een ramp voor de sociale minima, ik weet het.

          Comment


          • Hou toch op man, wereldvreemd jij. En de ene crisis hoef je toch niet 1 op 1 met ander te vergelijken? Dan is niks een crisis omdat mensen doodgaan in afrika

            Comment


            • Voordat ik me ga beklagen over vanalles en nog wat, probeer ik wel zoveel mogelijk te vergelijken met anderen inderdaad, en zeker met mensen elders in Europa. Ik vind dat medelevend, jij noemt het wereldvreemd. Tja, kan ook een visie zijn; wereldvreemd zijn als je je zorgen om andere landen maak en niet over mijn kilometerprijs.

              Comment


              • Omdat jij alleen maar vanuit je zelf redeneert..

                Comment


                • Funny, om dat ik me meer zorgen maar om mensen in Polen, Moldavië, Roemenië e.d. en minder om mensen in Nederland..komt dus doordat ik alleen aan mezelf denk. Erg funny. Ik snap alleen de logica niet zo, maar achter humor (sacasme, zo je wilt) hoeft ook geen logica te zitten.

                  Comment


                  • Originally posted by Domstad View Post
                    Omdat jij alleen maar vanuit je zelf redeneert..
                    Mensen beredeneren altijd vanuit zichzelf. Dat zit in de mens, zal altijd zo zijn. Het is wat het is.

                    Comment


                    • Originally posted by vuurwants View Post
                      Funny, om dat ik me meer zorgen maar om mensen in Polen, Moldavië, Roemenië e.d. en minder om mensen in Nederland..komt dus doordat ik alleen aan mezelf denk. Erg funny. Ik snap alleen de logica niet zo, maar achter humor (sacasme, zo je wilt) hoeft ook geen logica te zitten.
                      Moldavië heeft het echt zwaar inderdaad. Wonen iets van 2.8 miljoen mensen, hebben al geen florerende economie en hebben nu iets van 150.000 vluchtelingen die ze opvangen. En wat ik hoor, doen ze dat ook nog met open armen.

                      Zij hebben daarnaast nog de angst dat Rusland hetzelfde truucje gaat uithalen in hun land. Ook ex-sovjet, klein stukje van het land zitten ook opstandelingen die hun eigen staat uitroepen waar Russische troepen al zijn gestationeerd. Ze grenzen zo ongeveer aan de Krim. En hebben 6.000 manschappen in het leger.

                      Dus én grote vluchtelingenstroom, en oorlog bij de buren, en kans dat je zelf ook opeens je regering kwijt bent en Poetin aan de macht komt. Dat telt wel als een crisis-situatie lijkt me

                      Comment


                      • Juist, en daarom vind ik het zo jammer dat 'we' zo klagen over benzineprijzen en huizencrisis en als wandelaars..ik heb zeker te doen met de sociale minima die ook nog eens schoolgaande kinderen hebben, maar absoluut niet met Jan met een gemiddeld inkomen, die het lef heeft over een crisis te praten als ze ook nog geld hebben om naar de DVP's kunnen gaan. Dan heb je geen crisis in mijn ogen..

                        Comment


                        • gemiddelde inkomens komen niet veel bij de dames van plezier, modaal inkomen is 1700 netto per maand, als je daar je huur/hypotheek van moet betalen en je auto, benzine en energielasten en eten dan is dat zo op

                          energierekeningen van je huis gaan ruim dubbele worden en met tanken vliegt het ook omhoog. Veel mensen kunnen geen extra kosten van honderden euro s erbij hebben en dan hebben we het nog niet eens over de stijgende prijzen van voedsel, en andere zaken

                          Comment


                          • https://www.ad.nl/politiek/zo-wil-ka...tand~a6055eec/

                            Zo wil kabinet koopkrachtdreun verzachten: lagere accijns benzine, btw op energie omlaag, extra bijstand


                            Het kabinet trekt de portemonnee om de dalende koopkracht van Nederlanders te verzachten. Zo is het plan de accijns op brandstof omlaag te brengen. Daarnaast gaat de btw op energie flink naar beneden. Ook komt er direct extra geld beschikbaar voor mensen met het laagste inkomen.

                            Verder wordt nog gekeken of slecht geïsoleerde woningen kunnen worden aangepakt. Daarvoor zijn al regelingen, maar daar gaat mogelijk de turbo op. Bewoners krijgen dan bijvoorbeeld een klusbedrijf over de vloer, of een voucher om zelf isolerende maatregelen te bekostigen, zo is het idee.

                            Met het pakket aan maatregelen hoopt het kabinet ook de middeninkomens iets tegemoet te komen, al ligt de prioriteit bij de laagste inkomensgroep.

                            Voor hen is al een wet in de maak die regelt dat zo’n 800.000 huishoudens met een inkomen op of net boven het sociaal minimum circa 200 euro ontvangen om hen te helpen bij het betalen van de energierekening. Dat bedrag wordt opgehoogd naar minimaal 400 euro.

                            De verlaging van de accijnzen en de btw-ingreep zouden per 1 juli in kunnen gaan. Dat is de eerste haalbare datum om in een lopend begrotingsjaar nog aan fiscale knoppen te kunnen draaien.



                            Btw op energie omlaag


                            De btw op de energierekening willen coalitiepartijen verlagen van 21 procent nu, naar het lage tarief van 9 procent. Helemaal naar 0 procent zou ook nog kunnen, maar wordt minder waarschijnlijk geacht, omdat dit erg duur is.

                            De verlaging van de accijns is ook al een kostbare exercitie. Nu staat die voor benzine nog op bijna 0,83 euro per liter en bij diesel op bijna 0,53 euro. De verlaging van iedere cent op benzine kost 42 miljoen euro op jaarbasis, bij diesel is dat per cent verlaging 57 miljoen euro. Hoeveel minder accijns er precies geheven zou moeten worden, is nog niet duidelijk. Al wijst een betrokkene erop dat het eerder om 0,20 dan 0,40 euro gaat.

                            Met de hele operatie gaat volgens een ingewijde vermoedelijk zo’n 2 tot 4 miljard euro gepaard. ,,Het gaat om grote bedragen”, zegt een ander.

                            Een deel van de maatregelen kan volgens regeringspartijen worden betaald uit de hogere inkomsten die de staat heeft door de hoge gasprijs uit Groningse en kleinere gasvelden. Voor het overige zou het kabinet de staatsschuld iets kunnen laten oplopen, mocht dat nodig zijn.

                            Het kabinet kondigde woensdag al aan dit jaar in ieder geval nog iets te doen aan de koopkracht van de laagste inkomens. Die lijden ook het meest onder de hoge energieprijzen, omdat zij relatief meer van hun inkomen aan de energienota kwijt zijn. Ook zijn hun woningen dikwijls slechter geïsoleerd.

                            Met lagere accijnzen en een lagere btw op energie, zit er ook iets in voor de middeninkomens, zo is het idee.

                            Het kabinet had aan de dalende koopkracht al een kopzorg door de hoge inflatie en torenhoge energieprijzen, maar de inval in Rusland heeft de koopkrachtdreun nog harder gemaakt. Het Centraal Planbureau becijferde deze week dat in het slechtste scenario de koopkracht met 3,4 procent gaat dalen voor Nederlanders. De doorsnee koopkracht daalt waarschijnlijk met 2,7 procent, is de voorspelling. Dat zou de grootste koopkrachtdaling zijn in 40 jaar.

                            Comment


                            • Ik denk en hoop nog steeds dat inzet Poetin is een bufferzone bij de grens en deel waar de Russen in Oekraine wonen, min of meer die 2 provincies die hij al als onafhankelijke staten ziet. En een garantie dat Oekraine geen Navolid wordt. Hij kan het niet veroorloven heel Oekraine na eventuele bezetting bezet te houden met kans op jarenlange burgeroorlog, strijd en van buitenaf sancties. Hij zet nu groot in om straks tot een compromis te komen waar wij dan opgelucht bij zijn en Oekraine min of meer dwingen akkoord te gaan. Mede om verdere crisissen in onze landen niet verder te laten escaleren.

                              Comment


                              • Hij stuurt ook steeds hogere jongens naar de besprekingen.

                                Comment


                                • Brood wordt voor vele mensen ook al onbetaalbaar, dat is ook onderdeel van onze crisis:

                                  https://www.ad.nl/koken-en-eten/graa...deeg~a53667a8/

                                  Comment


                                  • Originally posted by frankkinky View Post
                                    Ik denk en hoop nog steeds dat inzet Poetin is een bufferzone bij de grens en deel waar de Russen in Oekraine wonen, min of meer die 2 provincies die hij al als onafhankelijke staten ziet. En een garantie dat Oekraine geen Navolid wordt. Hij kan het niet veroorloven heel Oekraine na eventuele bezetting bezet te houden met kans op jarenlange burgeroorlog, strijd en van buitenaf sancties. Hij zet nu groot in om straks tot een compromis te komen waar wij dan opgelucht bij zijn en Oekraine min of meer dwingen akkoord te gaan. Mede om verdere crisissen in onze landen niet verder te laten escaleren.
                                    Hoe ontzettende hekel we met z'n allen hebben aan Poetin, terecht natuurlijk, hij moet hier op één of andere manier ook uit gaan komen zonder gezichtsverlies. Want hem volledig verslaan met economische sancties alleen gaat niet lukken.

                                    Maar ja, als je door deze tactiek (inclusief het bombarderen van ziekenhuizen en kinderopvang) toch iets voor elkaar weet te krijgen aan de onderhandelingstafel, wat voor precedent zet je dan? Wat houd Rusland nog tegen om dit bij 3-4 andere landen ook te doen? Of voor andere landen om weer op oorlogspad te gaan?

                                    Comment


                                    • er is geen keuze, de feiten liggen er en het is afwachten of Poetin inderdaad dit doel heeft en dan klaar is

                                      hij heeft geen macht om meerdere landen aan te vallen en in toom te houden en wat moet ie in andere landen waar geen grondstoffen zijn en grote groepen Russen, ? Roemenie, Bulgarije waren in tijd van de USSR ook gewoon onafhankelijk, ja hooguit politiek deels geleid, maar dat speelt nu niet op deze schaal. Indien wel dan heeft Poeting geen leger, geld (door doorlopende sancties dan) om landen eronder te houden, dan is het snel met hem gedaan.

                                      Comment


                                      • Moldavie ligt op steenworp afstand van de reeds ingenomen stad Odessa in Oekraine en heeft maar 6.000 man in het leger en net als in Oekraine een handjevol Russen die zich wilden afscheiden. Georgië maakt zich ook zorgen, waar al jaren lang stukje bij beetje de grens wordt opgeschoven. Belarus is de invloed van Poetin al vol aanwezig, misschien dat dit nog verder uitbreid?

                                        Dan hebben we opeens geen 'buffer' zone meer. Dan zit Rusland volle bak aan de EU grenzen.

                                        We hebben de laatste weken er allemaal massaal naast gezeten met inschattingen richting Poetin.

                                        Een maand geleden zeiden 'we' nog dat hij niet echt oorlog wil, maar een statement wilde maken
                                        Drie weken geleden veranderde dat in 'misschien alleen de Donjetsk regio' dat hij zou invallen

                                        En nu beschiet hij Oekraine van alle kanten.

                                        Comment


                                        • Hij past overduidelijk wel in het rijtje van onvoorspelbare, gevaarlijke mafketels van de laatste 100 jaar..

                                          Comment


                                          • tot nu toe is ie vrij voorspelbaar, dreigt met inval Oekraine en doet dat ook, we zullen zien waar het eindigt

                                            Comment


                                            • Dan hoop ik niet dat hij chemische- of kernwapens gaat gebruiken.. Maar in het rijtje van Hitler, Osama, Amin, Kim, Saddam, Pot en Stalin past hij wel...

                                              Comment


                                              • Niet qua aantal slachtoffers die ze gemaakt hebben. Overigens is het ook niet relevant watvoor rijtjes. Want Amerikaanse presidenten hebben ook vele doden op hun geweten.

                                                Comment


                                                • Originally posted by vuurwants View Post
                                                  Dan hoop ik niet dat hij chemische- of kernwapens gaat gebruiken.. Maar in het rijtje van Hitler, Osama, Amin, Kim, Saddam, Pot en Stalin past hij wel...
                                                  Als Poetin zo voorspelbaar is als hier gezegd wordt, en hij schiet daadwerkelijk kernwapens af, dan komt hij snel in dat rijtje te staan...

                                                  Comment


                                                  • Nederland is vandaag begonnen aan haar oliereserves

                                                    Comment

                                                    Working...
                                                    X