Graag on-topic blijven heren, politieke zaken hoeven niet bij elk gesprek erbij betrokken worden. Daar hebben we specifieke topics voor. Bedankt voor de medewerking.
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Welke auto zou je het liefst willen rijden als je het geld er voor had?
Collapse
X
-
https://www.ad.nl/auto/top-10-van-mi...llen~a79d48e6/
Top 10 van minst betrouwbare tweedehands auto's staat vol met dure ‘premium’ modellen
De peperdure Range Rover is uitgeroepen tot de meest onbetrouwbare gebruikte auto tot tien jaar. Ook de rest van de top 10 van minst betrouwbare modellen wordt gedomineerd door dure merken.
Het Britse Warrantywise heeft haar jaarlijkse betrouwbaarheidsindex voor gebruikte voertuigen bekendgemaakt. De Range Rover - het topmodel van het Britse merk Land Rover - is uitgeroepen tot het meest onbetrouwbare model in Groot-Brittannië. In het onderzoek zijn alleen gebruikte auto’s meegenomen die buiten de fabrieksgarantie vallen, maar ook minder dan tien jaar oud zijn.
Duurste reparatie was 27.614 euro
Volgens onderzoek van een van de toonaangevende verkopers van gebruikte auto’s met garantie in Groot-Brittannië, scoorde de Range Rover slechts 20,2 van de 100 punten. De hoogste reparatiekosten die vorig jaar werden geregistreerd, bedroegen 23.890 pond, wat omgerekend neerkomt op 27.614 euro.
Ook BMW's en Porsches in top 10
In de top tien staan behalve Land Rovers ook verscheidene BMW’s en Porsches. Deze dure merken nemen zeven van de tien plaatsen in als het gaat om de minst betrouwbare modellen. Dat bewijst dat grote uitgaven aan auto’s geen garantie zijn voor probleemloos autorijden.
Gegevens van minstens 100 auto's
Alleen auto’s buiten de fabrieksgarantieperiode (meestal 3 jaar) en minder dan 10 jaar oud zijn inbegrepen in het onderzoek. Het gaat om gemiddelde reparatiekosten die zijn verzameld tussen 2021 en 2022. Om in de index te worden opgenomen, moesten er gegevens van ten minste 100 auto’s beschikbaar zijn, die zijn ‘gebaseerd op nauwkeurige en kwantificeerbare gegevens’.
Dit zijn de tien meest onbetrouwbare modellen in Groot-Brittannië
1.Land Rover Range Rover
Betrouwbaarheidsscore: 20,2.
Het Britse automerk doet het slecht in de betrouwbaarheidsstatistieken. Eerder werd al bekend dat het merk zeven plekken bezet in de top 10 van minst betrouwbare SUV's.
2. BMW M3
Betrouwbaarheidsscore: 21,4.
De BMW M3 stond op de tweede plaats in de lijst van meest onbetrouwbare gebruikte auto’s. Zowel deze auto van de vorige generatie als het model ervoor kregen een lage score van 21,4 op 100.
3. Land Rover Range Rover Sport
Betrouwbaarheidsscore: 23.1
De Range Rover Sport deed het niet veel beter dan zijn grotere broer. De sportievere 4X4 - die sinds 2013 te koop is - behaalde de derde plaats met een score van 23,1 uit 100.
4. Porsche Panamera
Betrouwbaarheidsscore: 23,4
De Porsche Panamera is geen goedkope auto, en ook sommige reparatiekosten vallen buiten de fabrieksgarantie. Eén reparatie kostte bijna 11.000 pond (€ 12.175).
5.BMW X6
Betrouwbaarheidsscore: 23,6
6. Porsche Cayenne
Betrouwbaarheidsscore: 24,9
7. Audi Q7
Betrouwbaarheidsscore: 25,7
8. Bentley Continental GT
Betrouwbaarheidsscore: 29,1
9. Mazda CX-5
Betrouwbaarheidsscore: 29,6
10. BMW M5
Betrouwbaarheidsscore: 30,8
Bron: Warrantywise Betrouwbaarheidsindex
Comment
-
Tsja dat zijn ook wel bijna allemaal auto's die gebouwd worden om echt snelle auto's te zijn. Zeker de M-series. Degene die dat soort auto's kopen, trappen ze ook wel echt af. Die gaan niet relaxt een bochtje om of met 100kmh over de snelweg.
De Mazda is eigenlijk de meest verrassende dan in dit lijstje, een relatief betaalbare auto, weinig sportief. En verrassend ook omdat tegenwoordig Japanse auto's juist als zeer betrouwbaar worden gezien.
Comment
-
https://www.ad.nl/auto/elektrische-r...euro~a90f8e9f/
Elektrische ‘Rolls-Royce’ nu te koop vanaf 83.950 euro
AUTOTESTMet zijn overdreven grote grille en grote hoeveelheid chrome doet de volledig elektrische Hongqi E-HS9 erg denken aan een Rolls-Royce. Dat is geen verrassing, want de auto is getekend door ontwerper Giles Taylor, die in het verleden bij het Britse merk werkte.
Het voelt wat onwennig om met een ruim twee ton zware SUV over het circuit van Zandvoort te racen, maar echt slecht doet de mastodont het niet. Vooral zijn snelheid imponeert. De puur elektrische auto schiet ervandoor zodra het ‘stroompedaal’ wordt gevloerd en ook de remmen zijn zeer goed op hun taak voorbereid. Prettige bijkomstigheid: onze ruggen worden heerlijk gemasseerd terwijl we met snelheden van meer dan 100 kilometer per uur door de bocht schieten.
Rolls-Royce Cullinan
De 5,20 meter lange E-HS9 is het uiterst luxueuze vlaggenschip van de Chinese fabrikant Hongqi. De reusachtige auto lijkt in eerste instantie op een karikatuur van een Rolls-Royce Cullinan met zijn overdreven grote grille en grote hoeveelheid chrome, maar het uiterlijk went eigenlijk best snel. Bovendien: wie bij Rolls-Royce gaat winkelen, is al snel 450.000 euro kwijt voor een ‘echte’ SUV van het Britse merk en in vergelijking daarmee is deze Chinees zeer gunstig geprijsd.
Van een karikatuur is dus geen sprake, ook al omdat Giles Taylor van Rolls-Royce overstapte naar het Chinese merk. Hongqi is voor Europeanen compleet onbekend, maar dit dochterbedrijf van de Chinese FAW Groep bestaat al sinds 1958 en produceerde aanvankelijk Chinese uitvoeringen van Russische limousines. Daarmee is het de oudste Chinese fabrikant van personenauto’s. In China wordt Hongqi ook echt gezien als de Chinese Rolls-Royce. Het merk is favoriet onder hoogwaardigheidsbekleders.
Zoemende geluiden
Dat is te zien aan boord. De auto ruikt heerlijk en is voorzien van luxe materialen. Je zit hoog en hebt echt het gevoel dat je majestueus boven de rest van het verkeer uitsteekt. Echt muisstil is het niet aan boord. De banden maken minder lawaai dan gedacht en ook het windgeruis blijft binnen de perken, maar de elektrische aandrijflijn maakt wel zoemende geluiden. Niet op een hinderlijke wijze, maar toch.
Wanneer we het stroompedaal loslaten, merken we dat de auto nauwelijks energie regenereert. Dat kan ook niet handmatig worden beïnvloed. Je moet dus echt remmen als je wilt remmen. In de bochten valt op dat de besturing wat licht aanvoelt en weinig feedback geeft, maar dat is niet erg voor een auto van dit kaliber, want na ons zullen weinigen zich ermee op het circuit wagen. Het overhellen is wel bovenmatig voor een auto van dit kaliber. Wat je ervoor terugkrijgt is een heerlijk comfortabel onderstel dat oneffenheden opslorpt alsof ze er nooit zijn geweest.
Hongqi E-HS9: 465 kilometer actieradius
In Europa is Nederland na Noorwegen het tweede land waar Hongqi’s worden geïmporteerd. Hier neemt autobedrijf Stern de import op zich. De basisuitvoering van de Hongqi E-HS9 gaat 83.950 euro kosten. Er is keuze uit twee verschillende accupakketten van 84 Kwh of 99 Kwh: de ene versie heeft een actieradius van 396 kilometer en is 436 pk sterk. De andere versie heeft een actieradius van 465 kilometer en beschikt over 551 pk. Deze laatste sprint dankzij zijn grote vermogen in slechts 4,9 seconden van nul naar honderd kilometer per uur.
De E-HS9 heeft een hoge voorkant en een imposante grille met verticale koelopeningen. De achterkant doet dan weer denken aan Amerikaanse luxe auto's van Lincoln en Cadillac. Binnen zien we bij de President-uitvoering drie aaneengeschakelde schermen die achter een doorlopende glasplaat liggen. Het meest linker scherm toont de meest relevante informatie voor de bestuurder, het middelste scherm is voor de navigatie en het media-infotainmentsysteem en op het meest rechterscherm kunnen films en foto’s afgespeeld worden.
Stopcontact
Zaken als klimaatregeling, stoelverwarming, -verkoeling en de massagefunctie worden bediend via een enorm touchscreen in het middenconsole. De E-HS9 is leverbaar met zes of zeven zitplaatsen. Iedere zitrij beschikt over meer dan voldoende ruimte, een eigen climate control-paneel, USB-poorten en/of een stopcontact. De voorstoelen zijn gemaakt van zacht nappaleder of leer en alcantara en kunnen worden verwarmd en gekoeld. Ze hebben een zacht hoofdkussentje en zijn elektrisch verstelbaar.
Ruime standaarduitrusting
De Hongqi E-HS9 wordt tevens standaard geleverd met een groot panoramadak dat bijdraagt aan de luxe uitstraling van de auto. Er zijn ook veel veiligheids- en rijhulpsystemen aan boord. Zo heeft de auto twaalf parkeersensoren, vier camera’s rondom, dodehoekbewaking, adaptive cruisecontrol en een automatische noodrem-assistent. De verwachting is dat eind 2023 en begin 2024 twee nieuwe elektrische modellen van het merk Hongqi zullen worden geïntroduceerd op de Nederlandse markt.
Comment
-
Trevor Horny ; is ook eigenlijk mijn idee; als ik geld in overvloed had deed ik mijn autootje weg en nam ik gewoon voor iedere rit een Tesla-taxi. Hoewel die Cubaanse bakken wel fenomenaal zijn om te zien...HHHH
Comment
-
Mijn nieuwe droom auto is de nieuwe BMW XM
Wat een bak zeg!
https://www.bmw.nl/nl/modellen/m-ser...MaAkkPEALw_wcB
Echter totaal onbetaalbaar voor een éénvoudige kok.
De E46 die ik nu heb doet het echter ook prima en brengt mij altijd probleemloos naar de dames van plezier.
Comment
-
Ja, die nieuwere types moet je wel aan wennen.
Het is allemaal erg georiënteerd op de Chinese markt waar blingbling een grote rol speelt.
De mooiste BMW's ooit vind ik mijn eigen E46, de E39 en de E38 7 serie. De 90er jaren waren de beste jaren voor wat BMW betreft. Daarna werd het design en ook de kwaliteit van de auto's zelf fors minder.
Comment
-
https://www.ad.nl/auto/dit-zijn-volg...o-s~adff22358/
Dit zijn volgens Duits onderzoek de meest en minst betrouwbare auto's
De Duitse keuringsinstantie Tüv heeft de jaarlijkse resultaten bekendgemaakt van een betrouwbaarheidsonderzoek onder bijna 9,6 miljoen auto’s. De keuringen van de Tüv zijn in grote lijnen vergelijkbaar met de APK in Nederland.
De Mercedes B-klasse is de overall winnaar in het Tüv-rapport 2023. Zelfs na negen jaar staat de compacte Benz nog steeds op de vierde plaats met een foutenpercentage van slechts 11 procent. Dan heeft hij gemiddeld 90.000 kilometer op de teller. Ter vergelijking: de Ford Galaxy scoort al na drie jaar zoveel storingen.
B-Klasse en VW Golf Plus
Het gemiddelde aantal storingen van de B-Klasse bedraagt slechts 2,0 procent. Met deze lage waarde verwijst hij zijn grote broer en de winnaar van vorig jaar, de Mercedes-Benz GLC, naar de tweede plaats (2,3 procent). De VW Golf Plus bevindt zich ook op dit niveau; eveneens 2,3 procent. De Audi Q3 werd vierde met een quotum van 2,4 procent. Vorig jaar was er nog de VW T-Roc, die momenteel de vijfde plaats inneemt.
Dacia Logan en Dokker en VW Sharan staan onderaan Tüv-rapport
Aan de andere kant van het scorebord draagt de Dacia Logan opnieuw de rode lantaarn met een stabiele 11,6 procent. Daarvoor komt de Dacia Dokker met 10,8 procent. De VW Sharan staat momenteel op de derde plaats van onderen met een percentage van 9,4 voor significante defecten. Ook de Ford Galaxy - waarmee de Sharan zijn technische basis deelt - eindigt met 8,1 procent vrij ver onderaan.
Mercedes B-Klasse en Golf Plus zijn top
Wanneer wordt gekeken naar de verschillende voertuigklassen, scoren eerdergenoemde B-Klasse en Golf Plus zeer goed in het zogeheten C-segment. De Mazda 3 doet het ook uitstekend en is relatief goedkoop. Opvallende afwezigen in het zakensegment tot elf jaar oud zijn de modellen van Mercedes, BMW en Audi. Iets wat volgens de Tüv te wijten is aan hun gebruik als bedrijfsauto met navenant hoge kilometerstanden. De E-Klasse heeft dan al gemiddeld 176.000 kilometer op de teller.
Mercedes GLC opnieuw winnaar bij de SUV's
In de klasse van de stadsauto's wint de Kia Picanto (3,6 procent). Bij de kleine auto's neemt de Honda Jazz met 2,7 procent de beker over van de winnaar van vorig jaar, de Audi A1. In de compacte klasse blijft de Mercedes A-Klasse aan kop (2,8 procent) en in de middenklasse staat opnieuw de C-klasse bovenaan met 3,2 procent. De Mercedes GLC is met 2,3 procent mankementen voor de vierde keer de winnaar bij de SUV's.
Verlichting, olielekkages en assen
Over het geheel genomen neemt het aantal storingen toe van 17,9 procent vorig jaar tot 20,2 procent nu. Naast gemiddeld oudere voertuigen zien de experts van Tüv krappe budgetten ook als reden voor minder onderhoud en daardoor meer problemen. De meest voorkomende storingen betreffen problemen met de verlichting, olielekkages en problemen met de assen.
Het Tüv-rapport bevat de belangrijkste inspectieresultaten van alle Tüv-bedrijven in Duitsland. Het ging daarbij in 2022 om meer dan 9,5 miljoen inspecties tussen juli 2021 en juni 2022.
Comment
-
https://www.ad.nl/auto/topmanager-bm...bmws~aee695fb/
Topmanager BMW: ‘Koop geen nieuwe BMW’s’
BMW verdient zijn geld vooral met de verkoop van nieuwe auto’s. Manager Duurzaamheid Monika Dernai van het Duitse automerk zet vraagtekens bij dit businessmodel - en doet suggesties hoe het anders zou kunnen.
Comment
Comment