Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Is darten een sport?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #51
    https://www.telegraaf.nl/sport/14079...titel-van-2022

    Comment


    • #52
      Ted Hankey oud wereldkampioen wordt verdacht van aanranding

      Comment


      • #53
        https://www.ad.nl/darts/oud-wereldka...ding~a589605f/

        Oud-wereldkampioen darts Ted Hankey veroordeeld tot twee jaar cel wegens aanranding


        Tweevoudig wereldkampioen darts Ted Hankey is veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf wegens aanranding. De 54-jarige Engelsman had lang zijn onschuld volgehouden, onwetend van het feit dat zijn vergrijp door camera’s was vastgelegd.

        Toen dat bewijs werd geleverd bekende hij de aanranding. Het slachtoffer was een jonge vrouw die hij in de Britse regio Cheshire had benaderd.

        Het incident vond plaats in september vorig jaar. Nog op dezelfde dag werd de voormalig topdarter gearresteerd, maar in afwachting van zijn proces weer op borgtocht vrijgelaten.

        Hankey, bijgenaamd The Count, werd in 2000 en 2009 wereldkampioen van de dartbond BDO. De laatste jaren deed hij als darter weinig van zich spreken. Hij slaagde er afgelopen winter ook niet in zich te kwalificeren voor het WK.



        Hankey brak in tranen uit toen hij het vonnis hoorde uitspreken in Chester Crown Court. Volgens de rechter kwamen die emoties vooral voort uit zelfmedelijden en niet zozeer uit wroeging.

        ,,Je geloofde oprecht dat niemand haar zou geloven, totdat je het vernietigende bewijs werd getoond”, zo sprak de rechter harde woorden. ,,Je behandelde haar als een object voor je eigen walgelijke en afwijkende seksuele verlangens. Hier toon je vooral zelfmedelijden over het verlies van status en het vermogen om geld te verdienen. Ik weet zeker dat je nooit meer darts zult spelen op televisie.”

        Sinds zijn arrestatie ligt ook het privéleven van Hankey in puin. Zijn vrouw gaat van hem scheiden en zijn drie kinderen hebben laten weten geen contact meer te willen met hun vader.

        Comment


        • #54
          https://www.telegraaf.nl/sport/18168...-van-de-wereld

          ’Ik krijg zakgeld van mijn vrouw Jo’
          Opmerkelijke ontboezeming Peter Wright: ’Ik ben de armste nummer één van de wereld’

          Comment


          • #55
            https://www.ad.nl/darts/michael-van-...play~ab92295d/

            Michael van Gerwen knokt zich in zinderende finale terug en wint voor derde keer World Matchplay


            MET VIDEOMichael van Gerwen heeft voor de derde keer in zijn carrière World Matchplay gewonnen. In de finale stond de Nederlander bijna de hele wedstrijd achter tegen Gerwyn Price, maar knokte hij zich knap terug en pakte met 18-14 de winst.

            Al in de eerste legs werd door Price de toon gezet. De darter uit Wales, die zaterdagavond afrekende met Danny Noppert in de halve finales, was direct scherp op de dubbels en liep binnen een mum van tijd uit naar een 4-0 voorsprong. Terwijl het bij Van Gerwen nog voor geen meter liep, gooide de onlangs aan zijn werphand geopereerde Nederlander plots wel acht perfecte pijlen richting het bord. Pas op dubbel twaalf ging het mis en volgde er daags na de negendarter van Price niet opnieuw een perfecte leg in Blackpool.

            Na de eerste pauze leek de wedstrijd even te kantelen. Van Gerwen knokte zich terug tot 4-3, maar juist op dat moment lieten de dubbels Van Gerwen weer in de steek. Met zes missers op rij zette Van Gerwen de deur wagenwijd open voor Price, die daar handig gebruik van maakte. Waar Van Gerwen het op de dubbels liet liggen, kon Price de kleinste vakjes van het bord bijna niet missen.



            Price wist het hoge niveau lange tijd vast te houden, maar na twintig gespeelde legs begon ook Price meer missers te produceren. Meerdere malen kreeg Van Gerwen de kans om op gelijke hoogte te komen, maar telkens liet hij dat na. Bij een 12-12 stand gebeurde het dan eindelijk toch en was de spanning weer helemaal terug.

            Daarna zakte het niveau en sloeg de spanning op de armen. Het resulteerde in veel missers aan beide kanten. Waar het geluk eerst aan de zijde hing van Price, kwam het momentum steeds meer bij Van Gerwen te liggen. Toen hij bij 15-14 voor het eerst in de wedstrijd een voorsprong had te pakken, leek de veer bij Price gebroken en liep de man uit Vlijmen in nagenoeg recordtempo uit naar een 17-14 voorsprong. Met een 121-finish via bullseye maakte Van Gerwen in stijl een einde aan de zinderende wedstrijd.

            Voor Price is er één schrale troost: hij is vanaf morgen weer de nieuwe nummer 1 van de wereld. Hij neemt die positie over van Peter Wright. Voor Van Gerwen is het na de Premier League zijn tweede majorzege van het jaar. Hij won het toernooi eerder al in 2015 en 2016.

            Comment


            • #56
              https://www.telegraaf.nl/sport/14689...ben-geen-loser

              Van Gerwen na winnen titel in Australië: ’Ik ben geen loser’

              Michael van Gerwen heeft in Australië de Queensland Darts Masters gewonnen, een toernooi uit de World Series. De drievoudig wereldkampioen versloeg Gerwyn Price uit Wales, de nummer 1 van de wereld, na een knappe inhaalrace. Van Gerwen kwam in de finale met 4-1 achter te staan, maar trok de partij alsnog met 8-5 naar zich toe.

              ,,Ik ben een winnaar, geen loser”, aldus Van Gerwen. ,,Natuurlijk, ben ik er ziek van als ik verlies, maar ik ben een winnaar en houd van het winnen van prijzen. Ik ben blij dat ik weer op het juiste spoor zit.”



              De 33-jarige Brabander had in de halve finale de Engelsman Joe Cullen met 7-5 geklopt. Van Gerwen gooide toen al zijn dubbels raak. In de finale tegen Price, de wereldkampioen van 2021 die in de halve finale de Australiër Gordon Mathers met 7-1 overklaste, had de Nederlander aanvankelijk heel wat meer moeite om de dubbels te raken. Bij een achterstand van 4-2 gooide 'Mighty Mike' een score van 140 uit. Het bleek de ommekeer in de partij.

              Enkele weken geleden bereikte Van Gerwen de finale van de US Masters in New York, ook onderdeel van de World Series of Darts. Hij moest het toen in Madison Square Garden echter afleggen tegen de Engelsman Michael Smith (4-8). Eind vorige maand won Van Gerwen voor de derde keer het World Matchplay. Ook toen versloeg hij Price in de finale, met 18-14.

              Comment


              • #57
                Bericht van een week geleden?
                inmiddels is dit weekend de New South Darts Masters geweest, waar Van Gerwen in de eerste ronde verloor van Whitlock.
                Last edited by Paulus2; 21-08-2022, 19:56.

                Comment


                • #58
                  Artikelen staan vaak nog op homepage terwijl ze ouder zijn, ik lees ook wel eens berichten die voor mij nieuw zijn en dan zie ik later dat de datum al wat ouder is

                  Comment


                  • #59
                    https://www.ad.nl/darts/peter-wright...raar~ab70c57c/

                    Peter Wright en Dimitri Van den Bergh gunnen elkaar geen blik waardig: ‘Ik vind het allemaal een beetje raar’


                    Niet zo lang geleden waren ze nog dikke vrienden, maar nu gunnen ze elkaar geen blik waardig. Het zit niet goed tussen Dimitri Van den Bergh en Peter Wright. Dat bevestigde Dancing Dimi, die het gedrag van de Schotse wereldkampioen betreurt. ,,Ik verwacht geen gebaar van hem, maar ik wil dat hij gewoon normaal doet.”

                    Comment


                    • #60

                      Ik heb met pool en snooker dingen meegemaakt tijdens amateurtoernooien en ook binnen de clubs waar ik speelde waar ik niet vrolijk van werd. Het schijnt ook voor volwassen mensen heel lastig te zijn om zich een beetje sportief te gedragen.

                      Zo had je een opgeschoten agressieve jongen die kwaad werd wanneer je met snooker een snooker legde. Maar wanneer zijn tegenstander gesnookerd lag vond hij het prima en ook als de tegenstander op geweldige wijze uit de snooker kwam reageerde hij zchtbaar teleurgesteld. Diezelfde jongen heeft ook bijna iemand aangevallen tijdens een clubavond toen iemand iets zei wat hem niet beviel

                      Comment


                      • #61
                        overal waar mensen zijn zijn rotte appelen, zeker als er prestaties zijn of geld en prestige is te winnen

                        Comment


                        • #62
                          https://www.ad.nl/darts/michael-van-...pert~a01c6aee/

                          Michael van Gerwen jaagt voor Nederlands publiek op vijfde eindzege, loodzwaar schema Danny Noppert


                          WORLD SERIES OF DARTS FINALS's Wereld beste darters strijken deze week neer in Nederland. Van vrijdag tot en met zondag wordt in het AFAS Live in Amsterdam bepaald wie de winnaar wordt van de Jack's World Series of Darts Finals. Een toernooi dat Michael van Gerwen al vier keer won.



                          Het is voor de derde keer dat de World Series of Darts Finals in Nederland gehouden worden. De eerste keer in 2019 werd direct een memorabele in Nederlands opzicht. Het lukte Danny Noppert destijds om door te stoten naar de finale, waarin hij het in een volledig Nederlandse eindstrijd opnam tegen Michael van Gerwen. Mighty Mike bleek uiteindelijk met 11-2 een maatje te groot voor de Fries. Het was de vierde keer dat Van Gerwen het toernooi op zijn naam schreef. De eerste drie edities in 2015, 2016 en 2017 won hij ook.

                          Comment


                          • #63
                            https://www.telegraaf.nl/sport/12171...n-halve-finale

                            World Series of Darts:
                            Van Duijvenbode overleeft matchdart en staat in halve finale

                            Comment


                            • #64
                              https://www.ad.nl/darts/niels-zonnev...huis~ac342d0d/

                              Niels Zonneveld zorgt voor megastunt en stuurt tweevoudig wereldkampioen Peter Wright naar huis


                              BELGIAN OPEN DARTSNiels Zonneveld heeft in de tweede ronde van de Belgian Darts Open voor een gigantische stunt gezorgd. De Nederlandse nummer 76 van de wereld was in een spannende wedstrijd tweevoudig wereldkampioen Peter Wright de baas.



                              Niels Zonneveld nam het als ongeplaatste speler op tegen grootheid Peter Wright en dus zullen weinig mensen rekening hebben gehouden met een overwinning. Zonneveld speelde echter goed en kwam zelfs een 4-2 achterstand te boven.

                              Vooral in het tweede gedeelte van de wedstrijd haalde de Nederlander een erg hoog niveau. Hij wist Wright terug te breken en zo kwam een 5-5 stand op het scorebord te staan. Zonneveld mocht de beslissende leg beginnen en wilde Wright traditioneel een boks geven voor de laatste leg. Wright weigerde dit echter, waardoor het nog even onvriendelijk werd.

                              Zonneveld liet zich hier echter niet door van de wijs brengen. Hij kwam snel op een finish en bij de tweede matchdart was het raak. De blijdschap was vanzelfsprekend groot bij Zonneveld, die één van de grootste overwinning uit zijn carrière tot nu toe boekt.
                              Klaasen naar huis


                              Jelle Klaasen verloor eerder op de dag met duidelijke cijfers van Dave Chisnall. Toch lagen de verschillen niet ver uiteen, hoewel de uitslag dat doet vermoeden. Chisnall gooide drie keer de maximale score, Klaasen tweemaal. Maar ook het gemiddelde lag dicht bij elkaar: 98.39 voor Chisnall en 95.76 voor de Nederlander. Maar op het moment dat het moest, sloeg de Engelsman toe.

                              Chisnall brak Klaasen direct toen hij voor het eerst aan de leg mocht beginnen en deed dat vervolgens ook op 5-1 met een 170-finish. Klaasen toonde veerkracht en brak Chisnall terug. Maar meer zat er niet in voor hem.



                              Van Duijvebode wel door


                              Dirk van Duijvebode zorgde voor het eerste Nederlandse succes in België. Hij versloeg Mervyn King na een zenuwslopende partij. Gemakkelijk ging het niet voor Aubergenius, die de gehele partij op voorsprong stond tegen de Engelsman.

                              Van Duijvenbode brak King op 4-2, maar verloor daarna direct zijn eigen leg. King verzilverde de break en kwam langszij: 4-4. Het spel ging vervolgens met de darts mee. Al spraken de statistieken in het voordeel van King: meer 180's, 140's en 100+ gegooid. Het gemiddelde (99.53 om 95.71) en finishpercentage (54.55 procent om 27,78 procent) vielen in het voordeel van Van Duijvenbode uit. Daarop maakte de Nederlander uiteindelijk het verschil. In de volgende ronde treft hij Jonny Clayton.

                              Comment


                              • #65
                                https://www.telegraaf.nl/sport/10261...r-darts-trophy

                                Aspinall met 6-4 verslagen
                                Van Gerwen op stoom richting halve finale Gibraltar Darts Trophy

                                AMSTERDAM - Michael van Gerwen heeft de halve finale van de Gibraltar Darts Trophy bereikt. Hij versloeg Nathan Aspinall, die een ronde eerder nog met Dirk van Duijvenbode had afgerekend, met 6-4.

                                Van Gerwen brak Aspinall in de openingsleg direct en had aan die break genoeg voor de zege. Aspinall gooide een beter gemiddelde dan Van Gerwen - 103.7 tegenover 99.5 - maar met finishes van onder meer 84 en 104 gaf de Nederlander zijn tegenstander het nakijken.



                                Van Gerwen nam het eerder op de avond op tegen de Portugees Jose de Sousa, die hij eveneens met 6-4 versloeg.
                                Nederlanders


                                Voor Dirk van Duijvenbode en Wesley Plaisier eindigde het toernooi in de achtste finale. Van Duijvenbode ging er met 6-5 af tegen Aspinall, en ook Plaisier kon niet doordringen tot de kwartfinale. Na zaterdag nog te hebben gestunt tegen Dave Chisnall moest hij op zondag zijn meerdere erkennen in Luke Humphries (6-3).

                                De Gibraltar Darts Trophy, één van de dertien toernooien op de PDC-tour, komt zondagavond ten einde. Van Gerwen speelt dus mogelijk ook de finale.

                                Comment


                                • #66
                                  https://www.nu.nl/darts/6236624/van-...-of-darts.html

                                  Raymond van Barneveld heeft woensdagavond op fraaie wijze de kwartfinales van de Grand Slam of Darts bereikt. De Nederlander knokte zich in Wolverhampton tegen Simon Whitlock terug van een ruime achterstand en won de spannende partij met 10-8.



                                  De 53-jarige Whitlock begon goed aan de wedstrijd. De Australiër won direct de leg van Van Barneveld en liep, mede dankzij een hoog gemiddelde van boven de honderd, uit naar een 5-2-voorsprong. 'The Wizard' kon er 6-2 van maken, maar miste twee pijlen voor dubbel 20 en zag de leg naar Van Barneveld gaan.

                                  Het betekende de ommekeer in de wedstrijd. Van Barneveld pakte in totaal vier legs op rij en miste zelfs kansen om op een 7-5-voorsprong te komen. Op 8-8 kroop Van Barneveld in zijn eigen leg door het oog van de naald. 'Barney' stelde vervolgens de zege veilig met een pijl in de bull's eye, gevolgd door een aantal vreugdesprongetjes.

                                  In de groepsfase had Van Barneveld al een goede indruk gemaakt. De vijfvoudig wereldkampioen won van titelverdediger Gerwyn Price, Dave Chisnall en Ted Evetts. "Ik kan na zoveel jaar eindelijk weer eens genieten", zei hij na zijn laatste groepswedstrijd.

                                  De 55-jarige Van Barneveld, die de Grand Slam of Darts in 2012 won, staat voor het eerst sinds 2016 in de kwartfinales van het PDC-toernooi. Hij neemt het daarin op tegen de winnaar van de partij tussen Danny Noppert en Price. Die spelen later op woensdagavond.

                                  Dirk van Duijvenbode neemt het tegen Joe Cullen op voor een plek bij de laatste acht. Donderdag hopen Jermaine Wattimena (tegen Nathan Aspinall) en Michael van Gerwen (tegen Josh Rock) zich voor de kwartfinales te plaatsen.

                                  Comment


                                  • #67
                                    Barny is on fire de laatste dagen

                                    Comment


                                    • #68
                                      V Gerwen heeft helaas de finale om de wk titel verloren van Smith

                                      Comment


                                      • #69
                                        En nu heeft ie ook nog verloren van die vrouwelijke dartster😂

                                        Comment


                                        • #70
                                          https://nos.nl/artikel/2497851-van-g...ase-grand-slam

                                          Van Gerwen en Noppert door naar knock-outfase Grand Slam


                                          Michael van Gerwen heeft zich op de Grand Slam of Darts gekroond tot ongeslagen groepswinnaar. In de laatste groepswedstrijd versloeg hij dinsdagavond in een Nederlands onderonsje Martijn Kleermaker met 5-4. Eerder zegevierde de Brabantse nummer drie van de wereld tegen Rob Cross (5-4) en Fallon Sherrock (5-1).



                                          Van Gerwen begon in Wolverhampton slordig tegen de huidige nummer 46 van de wereld. Hij mocht aan de wedstrijd beginnen, maar miste in de eerste leg op de dubbels en gaf Kleermaker zodoende de gelegenheid om de eerste break van de wedstrijd te plaatsen. Via dubbel tien verdubbelde Kleermaker de voorsprong naar 2-0.

                                          Pas in de vijfde leg gooide Van Gerwen, die dit jaar de Premier League won, zijn eerste maximale score van de wedstrijd. Toch haalde Kleermaker deze leg binnen, waardoor Van Gerwen tegen een 4-2 achterstand aankeek.
                                          Cruciale break


                                          Van Gerwen knokte zich terug en plaatste in de voorlaatste leg een cruciale break door 92 uit te gooien. Hij mocht beginnen aan de laatste leg, maar was andermaal slordig. De 34-jarige Vlijmenaar was pas met zijn vijfde matchpijl succesvol en maakte de wedstrijd af via dubbel twee.

                                          Kleermaker had in Wolverhampton ook zijn eerste twee groepsduels verloren en kon de knock-outfase al niet meer bereiken. De 32-jarige Harderwijker last binnenkort een pauze van onbekende duur in, omdat hij meer behoefte aan rust heeft. Hij scheidde eind vorig jaar van zijn vrouw en wil meer tijd doorbrengen met zijn twee zoons.
                                          Pro ShotsDarter Martijn Kleermaker
                                          Ook Dirk van Duijvenbode, Gian van Veen en Berry van Peer zijn op het toernooi niet verder gekomen dan de groepsfase.

                                          Van Gerwen heeft de Grand Slam, dat traditioneel van start gaat op de tweede zaterdag van november, tussen 2015 en 2017 drie keer op rij gewonnen. De enige andere Nederlander die het toernooi ooit op zijn naam schreef, was Raymond van Barneveld in 2012. In die finale versloeg hij Van Gerwen.

                                          Noppert wint ook


                                          Danny Noppert, nummer zeven op de wereldranglijst, kwam later op de avond in actie tegen Brendan Dolan uit Noord-Ierland. In deze groep hadden de vier spelers voor het begin van de laatste ronde nog de kans om door te gaan naar de knock-outfase.

                                          Zo ook Noppert, die aan het duel begon als leider in de groep. De 32-jarige darter uit Joure werd in de eerste leg meteen gebroken door de nummer 28 van de wereld, maar hij herpakte zich en kwam uiteindelijk met 4-2 voor te staan.

                                          Noppert wist op dat moment dat hij definitief door was naar de achtste finales, ongeacht het verdere verloop van het duel. Dolan kwam daarna nog terug tot 4-4, maar Noppert maakte de wedstrijd uiteindelijk af door op sublieme wijze 124 uit te gooien. Hij eindigde met de bullseye.

                                          De Grand Slam of Darts


                                          De Grand Slam of Darts is een van de vijf grootste PDC-toernooien. Alle finalisten van tv-toernooien in het afgelopen jaar plaatsen zich, aangevuld met winnaars van andere reeksen en kwalificatietoernooien.

                                          Het is het enige toernooi dat een poulefase kent. De beste twee van alle acht poules gaan door naar de achtste finales. Het toernooi is zaterdag begonnen en eindigt op zondag 19 november. De winnaar gaat met ruim 170.000 euro naar huis.

                                          Comment


                                          • #71
                                            https://www.ad.nl/darts/historische-...iast~aa7102d5/


                                            Michael van Gerwen (rechts de groene triple 20) © PDC

                                            Historische wijziging op WK darts: triple 20 niet rood maar groen: ‘Hopelijk zijn de spelers enthousiast’


                                            Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld en alle andere WK-deelnemers krijgen deze winter in het Alexandra Palace te maken met een wel héél opvallende wijziging. Om 180 te gooien dienen de darters niet langer drie keer in een rood vakje te gooien, maar in een groen vakje: de triple 20 ondergaat een kleursverandering.

                                            Nee, de groene triple 20 is geen eerbetoon aan drievoudig wereldkampioen Michael van Gerwen. De wijziging van kleur heeft alles te maken met de nieuwe hoofdsponsor van het WK: het Ierse gokbedrijf Paddy Power, dat een volledig groene huisstijl heeft. ,,Toch heeft dit niet alleen maar te maken met het feit dat de Ieren naar Londen komen", laat de sponsor zelf weten.

                                            Tekst gaat verder onder de foto...

                                            De groene triple 20. © PDC
                                            Volgens het gokbedrijf blijkt uit onderzoek dat de kleur groen zich in het midden van ons visuele spectrum bevindt, terwijl rood en blauw zich aan de uiteinden daarvan bevinden, waardoor ze moeilijker te zien zijn. ,,Dat betekent dat groen niet alleen de kleur is die we nauwkeuriger waarnemen, maar dat het ook bijdraagt ​​aan een betere precisie en minder oogvermoeidheid.”


                                            PDC-baas Matthew Porter is blij met de ontwikkeling: ,,We hebben altijd gezegd dat we als organisatie mee willen met de tijd. We kunnen het na dertig jaar met een ‘normaal’ dartbord alleen maar een go geven als het betekent dat het een verbetering is door de kwaliteit van de sport en bijdraagt aan het welzijn van de spelers. Vorig jaar hebben we 901 180'ers gezien en misschien zorgt dit er wel voor dat we over de 1000 gaan. Hopelijk zijn de spelers net zo enthousiast als wij.”

                                            ,,Ons doel is om van dit eerste Paddy Power World Darts Championship een standaard neer te zetten die nooit eerder is neergezet. We hebben gezien hoe het WK vorig jaar al alle headlines haalde en hopelijk kunnen wij het WK van dit jaar één procent beter maken. En ja, dit zorgt voor een volledig unieke uitstraling", zo laat de nieuwe hoofdsponsor weten.

                                            Het WK vindt plaats van 15 december tot en met 3 januari. Maandagmiddag wordt de loting verricht.

                                            PDC-baas Matthew Porter met het dartbord met de groene triple 20. © PDC

                                            Comment


                                            • #72
                                              https://www.ad.nl/darts/dartsicoon-p...blut~a9738a21/

                                              Mooi altijd die rauwe verhalen

                                              Comment


                                              • #73
                                                https://www.ad.nl/darts/live-wk-dart...ting~aee44088/

                                                Hij dendert lekker door

                                                Comment


                                                • #74
                                                  dat jochie van 16 heeft ff Barney weggevaagd, de nieuwe Max Verstappen van het darten?

                                                  Comment


                                                  • #75
                                                    Dan heeft hij in ieder geval nog een lange weg te gaan.

                                                    Comment

                                                    Working...
                                                    X