Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Formule 1

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Dat wiel wat ze bij Bottas er niet afkregen schijnt vandaag nog steeds niet die bolide af te zijn...

    Comment


    • Echt? zit wat stress in dat team op eens

      Comment


      • Haha wat een bizar verhaal he, dat die band er dan helemaal niet af gaat.

        Hamilton liet zich ook niet van zijn goede kant zien. Slechte verliezer hoor. Heeft het altijd over samen winnen en samen verliezen als team, en bedankt steeds elk teamlid tot de receptioniste aan toe. Maar nu ging het een keer mis in de kwalificatie en hij wist niet hoe snel hij in de media moest vertellen dat het team het slecht heeft gedaan. Ook tijdens de race was dat hoorbaar.

        Hamilton is wel van de psychologische spelletjes, heeft een paar keer bij persconferenties ook al geprobeerd om in het hoofd van Verstappen te kruipen. Maar dit weekend kreeg ik het idee dat Hamilton nu voor het eerst in jaren weer eens voelt hoe het is om echt onder druk te staan.

        Comment


        • https://www.telegraaf.nl/sport/93638...aining-in-baku Maxie start lekker en Hamilton ook (not dus die zeikerd)

          Comment


          • https://www.telegraaf.nl/sport/85548...n-uit-de-brand

            Nederlander op smaller schoeisel alsnog de snelste in Baku

            Teamgenoot Sergio Pérez helpt Max Verstappen uit de brand

            BAKU - Teamgenoten zijn in de Formule 1 elkaars grootste concurrenten, maar zijn er ook om elkaar soms te helpen. Sergio Pérez hielp Max Verstappen voor de eerste training in Azerbeidzjan uit de brand.



            Verstappen droeg die oefensessie gele race-schoenen, terwijl hij normaal rondloopt op rood schoeisel. Met het opsturen daarvan bleek iets mis te zijn gegaan.

            In plaats van de normale maat 41, kreeg de Limburger maatje 44 opgestuurd. Daarop kon hij een paar gele racing boots van zijn Mexicaanse kompaan lenen. Geluk bij een ongeluk: Pérez heeft ook maat 41, maar wel een smaller formaat.

            Het deerde Verstappen niet. De Nederlandse coureur, sinds de vorige race in Monaco WK-leider, zette tijdens die training de snelste tijd neer.


            Comment


            • https://www.ad.nl/video/verstappen-b...aining~p230995 de sportieve strijd met alle emoties daarbij is begonnen!

              Comment


              • Originally posted by Frans Cats View Post
                https://www.ad.nl/video/verstappen-b...aining~p230995 de sportieve strijd met alle emoties daarbij is begonnen!
                De sportieve strijd tussen wie? Tussen Verstappen en Mazepin?? 😂

                Rijkelui-zoon Mazepin is echt niet goed genoeg voor F1, naast dat hij de vaardigheden niet heeft om de auto snel over de baan te sturen en 'm uit de muur te houden, kan hij het mentaal niet bijbenen. En iedereen weet dat en ziet dat. Maar hij heeft wel de arrogantie om anderen in de weg te rijden of spelletjes te spelen.

                Het is iets van alle tijden dat slechte rijders met een grote portemonnee op de grid terecht komen, maar het is toch wel sneu dat bijvoorbeeld een Nico Hulkenberg, Stoffel van Doorne of zelfs Nyck de Vries geen plaats krijgen terwijl ze beduidend beter zijn.

                Comment


                • en Stroll?

                  Comment


                  • Stroll had een crash. Max start van derde plek achter o.a. Hamilton

                    Comment


                    • 5 rondes voor de finish met Verstappen op kop, klapband op het rechte stuk en weg overwinning, zelfde band als die Stroll die klapte is mee te horen van het Red Bull team...

                      Comment


                      • https://www.telegraaf.nl/sport/14208...amilton-crasht

                        Zege Sergio Perez
                        Drama Max Verstappen in Baku, ook Lewis Hamilton crasht


                        BAKU - Max Verstappen heeft in gewonnen positie de strijd moeten staken in de grand prix van Azerbeidzjan. Een klapband op enkele ronden van het einde gooide roet in het eten. Gelukkig voor hem haalde ook Lewis Hamilton de streep niet. De zege in Baku was voor Sergio Perez.



                        De start verliep zonder grote incidenten en de top drie bleef ongewijzigd. Wel klom Sergio Perez direct twee plaatsen, van zes naar vier. Een ronde later slaagde Lewis Hamilton er wel al in Charles Leclerc voorbij te steken. Max Verstappen had er iets langer voor nodig, maar passeerde uiteindelijk ook de Fransman. Kort daarna slaagde ook Perez daarin.

                        De eerste pitstop van beiden zorgde voor een kentering. Hamilton had een hele trage stop, terwijl Verstappen slechts twee seconden binnen was. Daardoor kwam de Nederlander enkele seconden voor zijn concurrent uit. Ook Perez kwam na zijn pitstop voor de Brit de baan op.

                        Hamilton had moeite om Perez te passeren. Sterker nog hij kwam er lang niet eens aan toe om een serieuze aanval te doen op de positie van de Mexicaan, die langzaam zelfs wegreed van de regerend wereldkampioen. Verstappen bouwde op zijn beurt weer wat marge uit op zijn teamgenoot, waardoor het er al snel goed uitzag voor het duo van Red Bull Racing.
                        Klapper Lance Stroll


                        In ronde 31 kantelde dat perspectief ineens, toen Lance Stroll - die toen nog op de vierde plek lag - een klapper maakte. Doordat de safety car de baan op moest, schoof het hele veld achter Verstappen in elkaar.

                        Verstappen kende echter een goede herstart en ook Perez hield Hamilton achter zich. Hamilton probeerde nog een keer aan te vallen bij Perez, maar slaagde er niet in om hem te passeren. Het leek allemaal crescendo te gaan voor Verstappen, totdat op enkele ronden van het einde op het lange rechte stuk de linker achterband van zijn auto het begaf, waardoor zijn zeker lijkende zege in rook opging. Het was eigenlijk een kopie van wat Stroll eerder in de race was overkomen.

                        Na een lange onderbreking werd de race hervat en konden er na de formatieronde nog twee omlopen worden afgewerkt. Daarin moest Perez zijn eerste plaats verdedigen tegen Hamilton. De Brit kende een topstart, maar reed vervolgens rechtdoor en lag er daardoor direct uit.

                        Perez kwam vervolgens niet meer in de problemen en reed naar de tweede grandprixzege uit zijn loopbaan. Sebastian Vettel werd tweede, Pierre Gasly derde. Verstappen blijft de leider in de WK-stand.

                        Bekijk hier alle uitslagen en standen van dit seizoen van de Formule 1.

                        Comment


                        • gelukkig ging het met Hamilton nog op de valreep fout zodat hij qua punten niet kon profiteren, en Perez dan alsnog mooi de winnaar dan voor Red Bull, Vettel 2e en Gasly 3e

                          Comment


                          • Nou die Pirelli-kalenders moeten we ook maar verscheuren

                            Uiteindelijk wel een bijzondere wedstrijd geworden.

                            Comment


                            • wordt een spannend kampioenschap, leuk! ook dat Perez het nu te pakken krijgt

                              Comment


                              • https://www.ad.nl/formule-1/britse-m...oeld~a49d7676/

                                Comment


                                • https://www.telegraaf.nl/sport/19264...ppen-en-stroll

                                  Bandenleverancier Pirelli komt met nieuw protocol na klappers Verstappen en Stroll

                                  Pirelli, de leverancier van de banden in de Formule 1, heeft met autosportfederatie FIA overeenstemming bereikt over nieuwe protocollen tijdens een raceweekeinde. Dat meldt de Italiaanse fabrikant naar aanleiding van de klappers van Max Verstappen en Lance Stroll in Baku.

                                  Bij beide coureurs knalde op het stratencircuit in Azerbeidzjan de linkerachterband uit elkaar. Verstappen liep daardoor een zekere overwinning mis. Pirelli heeft in samenwerking met de FIA het onderzoek nu voltooid. Daarbij is ook gekeken naar de banden onder andere auto’s.

                                  Volgens Pirelli was er geen sprake van productie- of kwaliteitsgebrek van de band. Bij zowel Stroll (Aston Martin) als Verstappen (Red Bull) werd de klapband veroorzaakt door een breuk in de omtrek van de binnenste zijwand. „Dat kan gerelateerd worden aan de rijomstandigheden van de band, ondanks het naleven van de voorgeschreven paramaters.” Pirelli doelt wat dat laatste betreft onder meer op de minimale bandendruk, waar de teams zich dus ’gewoon’ aan hebben gehouden.

                                  De Italiaanse leverancier heeft het rapport ingediend bij de FIA en de tien Formule 1-teams. Pirelli meldt tevens dat met de FIA overeenstemming is bereikt over een nieuwe reeks protocollen, inclusief een ’verbeterde technische richtlijn die al is verspreid’. Pirelli denkt daarmee de omstandigheden in een weekeinde beter te kunnen monitoren. Andere maatregelen worden nog overwogen.

                                  Red Bull, het team van Verstappen, meldt in een statement eveneens dat het nauw heeft samengewerkt met Pirelli en de FIA gedurende het onderzoek en dat het aan alle eisen van Pirelli heeft voldaan gedurende het weekeinde. Eerdere geruchten vanuit Italië dat de bandenspanning bij onder meer Red Bull te laag zou zijn geweest, worden door alle partijen dus krachtig ontkend.

                                  Comment


                                  • Volgende wedstrijd in Frankrijk op dat oersaaie Paul Ricard, wat een rot circuit is dat. Niet om aan te zien. Ligt waarschijnlijk ook beter voor Mercedes dan voor Red Bull.

                                    Comment


                                    • https://www.telegraaf.nl/sport/14442...g-in-frankrijk

                                      Comment


                                      • Krijgt dat van Pirelli nog een staartje? Of is het zo een grootmacht dat er niks meer tegen gedaan kan worden? De argumentatie is wel erg zwak..

                                        Comment


                                        • https://www.telegraaf.nl/sport/20130...op-paul-ricard gaat lekkerrrr

                                          Comment


                                          • Maxi start straks van poleposition nu maar hopen dat ie bolide heel blijft en ook de banden.

                                            Comment


                                            • Sensationele overwinning van Verstappen met juiste tactiek van het team qua bandenwissel, en dan op het enige juiste moment je concurrent Hamilton naderen en op dat moment ook weet in te halen!

                                              Comment


                                              • Spannend van het begin tot het einde, Mercedes en Verstappen zijn zo aan elkaar gewaagd, mooi om te zien dat er weer echte strijd is.

                                                Comment


                                                • https://www.ad.nl/formule-1/max-vers...cuit~a08ebd45/ Begint weer goed!

                                                  Comment


                                                  • Kan een leuke sportzondag worden voor Nederland met Verstappen en Ned 11 tal EK voetbal!

                                                    Comment

                                                    Working...
                                                    X