Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Herinneren jullie de oude raambuurten nog zoals ze vroeger bestonden?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #51
    In Den Bosch had je de Schilderstraat waar de ramen in 2001 allemaal gesloten zijn. Was een zijstraat van de Hinthamerstraat en je kon er met de auto niet in. Ik ken niet de hele geschiedenis maar ben er de laatste jaren voor het ging sluiten wel enkele keren geweest. Ik dacht 8 ramen of zo.

    Comment


    • #52
      Ik herinner mij het spijkerkwartier nog heel goed. Wat een fijn buurtje was dat . En de mannen kwamen uit heel Nederland omdat hier de mooiste dames zaten. Altijd een relaxt sfeertje. Soms loop ik er nog door heen om herinneringen op te halen . Zo sta ik even stil bij een pand waar ik vaak kwam om een bepaalde dame te bezoeken. Overdag zaten er vooral wat Hollandse dames boven de 30 en in de avond de wat jongere meiden. Eeuwig zonde dat die tijd voorbij is

      Comment


      • #53
        https://sekswerkerfgoed.nl/raamprost...intigste-eeuw/

        Raamprostitutie in Den Haag in de tweede helft van de twintigste eeuw

        ond 1960 was er veel prostitutie aan het Oranjeplein.

        1952: In APV werd verkapt verbod op raamprostitutie: verboden om van binnenshuis de aandacht te trekken. .

        1964: De gemeente maakt een afspraak met buurtbewoners: in ruil voor het wegsaneren van raamprostitutie bij Hollands Spoor, wanneer de buurt meewerkt aan het realiseren van nieuwbouw.

        1969: Bedrijven willen schadevergoeding voor verplaatsen prostitutie. De gemeente werd geïntimideerd door de sekswereld.

        1972: de gemeente Den Haag greep één keer in bij een illegale verbouwing. De ME stond klaar, maar hoefde niet op te treden.

        1973: Den Haag gaat overleggen met exploitanten. Een delicate kwestie, want er waren gevallen van intimidatie en bedreigingen door exploitanten bekend.

        1977: Buurtbewoners protesteren tegen de verbouwing van prostitutiepanden op grond van 250 bis. Den Haag had die panden namelijk opgekocht. De rechter stelde de gemeente in het gelijk. De aankoop diende om de prostitutie te beperken.

        1984: De Nota Prostitutie en Stadsvernieuwing verschijnt.

        1985: Den Haag wilde de prostitutie weg uit de Katerstraat hebben. De exploitanten moesten gecompenseerd worden. Tevens rijpte er een plan om de Doubletstraat autovrij te maken. De bewoners waren boos dat de gemeente prostitutiepanden in de Katerstraat had gekocht en spanden een rechtszaak aan. De gemeente werd in het gelijk gesteld.

        Halverwege de jaren 80 is het aantal werkplekken in de raamprostitutie verdubbeld. De kamers waren opgedeeld om migranten te kunnen laten werken.

        1988 (26 januari) De gemeente en raadsleden bespreken de Nota In het Leven met de mr. De Graafstichtin, De Rode Draad, hulpverlening en organisaties voor hulp aan migranten sekswerkers.

        1988: oprichting prostitutieplatform waarin gemeente, SPP en exploitanten participeren.

        1979: De gemeente Den Haag verzoekt de Mr. De Graafstichting onderzoek te doen naar overlast van verkeer in de prostitutiestraten.

        1980: De Doubletstraat wordt afgesloten voor verkeer. Voordien reden klanten er voortdurend rondjes omdat de straat maar vanaf één kant toegankelijk is. Exp[oitanten protesteerden.

        1998: de gemeente wil het aantal ramen beperken.



        1998: Politie wil camera’s in Doubletstraat en Poeldijksestraat om berovingen en drugshandel te bestrijden.



        1999: De gemeente schrijft Plan Aanpak Raamprostitutie Den Haag. Gemeente schrijft ook een nota volksgezondheid.

        1999: Rechter keurt de beperking van de openingstijden van de raambordelen goed. Door de weeks om één uur en in het weekend tot half twee.

        1999: Men wil ook de Doubletstraat op termijn sluiten.

        1999: De gemeente maakt plannen voor onteigen ing van de panden aan de Poeldijksestraat.

        2000: Gemeente wil pasjessysteem om loverboys te bestrijden.

        2000: Haagse Prostitutieverordening wordt goedgekeurd.

        2000: Den Haag trekt 400.000 gulden uit voor cameratoezicht.

        2000: oktober: cameratoezicht zou gereed zijn.

        De Katersraat ontstond in 1620. Het meeste van de oorspronkelijke bebouwing is gesloopt.

        Den Haag voerde door middel van een APV een concentratiebeleid voor prostitutie in. Het werd beperkt tot de Katerstraat, de Hunsestraat, de Geleenstraat, de Doubletstraat en de Poeldijksestraat. Buiten deze straten waren er nog zo’n 40 panden waar prostitutie werd bedreven. Daar paste men een uitsterfbeleid op toe. Er zaten veel kroegjes in de buurt en mensen moeten er vaak met een kater hebben rondgelopen. Maar dat verklaart de naam niet. De straat is vernoemd naar Cornelis Ca ter, belastingpachter van de Grote Markt. Hij ontving de wijn- en bieraccijns van de kroegeigenaren. (In de Buurt, Den Haag, Lizette Bremer, 18-1-2020)

        Comment


        • #54
          Wel geinig stukhe, mist wel de laatste 23 jaar.

          Comment


          • #55
            Nou wie vult het aan?

            Comment


            • #56
              jaren 90 veel in het spijkerkwartier in arnhem geweest een heerlijk buurtje. altijd mooie dames aanwezig van smorgens vroeg tot s,avonds laat. eerst even een verkenningsrondje met de auto en daarna te voet op pad om een mooie dame uit te zoeken. de keuze was altijd moeilijk . erg jammer dat de ramen daar weg zijn hele mooie en lekkere tijd gehad.

              Comment


              • #57
                Geldt ook voor het Zandpad in Utrecht😭

                Comment


                • #58
                  zo vroeger was er heel veel zeg, ook in veel andere plaatsen dat wist ik helemaal niet

                  Comment


                  • #59
                    Ik mis het zandpad, niet vanwege die bootkamers, maar wel destijds op 10 minuten rijden en veel knappe dames met goede service en ook veel Nederlandse en het feit dat je beschut in je auto kon rond rijden.

                    Comment


                    • #60
                      Het Spijkerkwartier in Arnhem, daar heb ik eind jaren negentig mijn eerste SM ervaring gehad met een grote blonde Duitse meesteres. Was een leuke buurt, waar ook vrouwen buiten op hun kruk buiten zaten bij goed weer.

                      Comment


                      • #61
                        Heb ik nooit meegemaakt, toen ik jong was kwam ik alleen op Zandpad, dan had ik nog niet het geld of noodzaak verder te reizen. Later ontdekte ik via Hookers.nl de beroemde Cristal in de Geleenstraat en haar blonde vriendin Angela op Geleenstraat 74, later Cristal nog op Hunsestraat 37 en later Geleenstraat 23, en ja toen kwamen de tijden van Bulgaarse Eva en Cindy Geleenstraat 23 , Stella, Vernice (voorheen Zandpad en nu Amersfoort) en ging mijn ontdekkingsreis door, Griekse Lilly aan overkant nr 23, Sheila Geleenstraat 74 boven, en wat allemaal nog meer, zoveel, Meta op 84-1 overdag en op 84-2 avond superslanke Bulgaarse met asianlooks, ben haar naam kwijt en Bulgaarse Tanja, later nog ff in Privehuis Park 118 in Amsterdam... en velen anderen

                        later SKW in Antwerpen ontdekt

                        verder te laat Alkmaar en Haarlem ontdekt, nu lege boel daar en niets te vinden, Doubletstraat vind ik onveilige allochtonenstraat met geen mooie meiden, maak er alleen uitzondering daar voor Kinkygirl Jasmin voorheen Geleenstraat 23. En Eindhoven te weinig aanbod en service valt tegen op 2 goede meiden na Isabella (ook al ff niet gesignaleerd) en Anna die gestopt is. Doetinchem, Groningen, Deventer nooit geweest

                        Wallen is drama qua service en prijzen

                        Ruysdaelkade weinig aanbod, moet je mazzel hebben met een goede die er dan is. En Nijmegen weinig dames, wel nette locatie. De vroegere raambuurten die dicht zijn in Den Haag, Rotterdam, Heerenveen allemaal niet meegemaakt of gezien.

                        Comment


                        • #62
                          inderdaad, Angela , dat is lang geleden, die had wat speciaals, had klein kamertje beneden met kettingen bij kleine bed aan de muur boven je hoofd, en dan ging ze anaal tekeer bij je! En die Duits Griekse Lily was wat groter, maar zeker aantrekkelijk en heel aardig, had boven aan straatzijde ook best een mooie grote kamer met Andreaskruis en groot bed met grote spiegel. Geen idee wie er nu op die kamer op de 2e etage werkt?

                          Comment


                          • #63
                            Ja, Sheila, de Amerikaanse op no 74 ook een paar keer geweest. Praatte heel veel. En hield wel van een pretsigaret. Ze zat graag bovenop om je klaar te rijden. Ik begrijp dat ze af en toe nog wel eens in Den Haag is. Sommige dames zijn haar nog wel tegengekomen in het centrum.

                            Comment


                            • #64
                              Ik begrijp dat er dus vroeger 2 a 3x zoveel ramen voor prostitutie waren dan wat er nu over is?

                              Comment


                              • #65
                                Denk nog wel veel meer dan 2 a 3x

                                Comment


                                • #66
                                  ja het is een glijdende schaal naar beneden, want nu zijn er van de bestaande ramen ook nog veel leeg

                                  Comment


                                  • #67
                                    Wat mis ik toch het Zandpad

                                    Comment


                                    • #68
                                      de kamers niet, wel het aanbod en kwaliteit en looks van de dames die daar werkten

                                      Comment


                                      • #69
                                        Het is wat het is, minder ramen en van de overblijvende ramen steeds minder bezet door sekswerkers.

                                        Comment


                                        • #70
                                          Iemand herrineringen aan het schipperskwartier in vroegere tijden?

                                          Comment


                                          • #71
                                            Ik ken het sinds een jaar of 5

                                            Comment


                                            • #72
                                              In de goeie ouwe tijd de wallen natuurlijk, en ik kwam ook vaak in Utrecht, Haarlem. Maar vooral de fijne tijd (voor de mannen dan) in Alkmaar. Daar kwam ik vrijwel wekelijks en heb daar enige medestappers leren kennen en natuurlijk ook veel tips uitgewisseld. En soms met zen vieren in een auto een uitstapje naar Leeuwarden gemaakt. Maar door toedoen van klachten van mensen uit de buurt vanwege de drukte besloot de gemeente met de wet Bibob in de hand de helft van de ramen te sluiten. Van de 132 ramen zijn er nog maar ongeveer 65 over. Misschien de helft is maar bezet. Vroeger waren er wekelijks van een dame wel een paar recensies maar nu maar één in de maand. Totaal een dooie straat geworden .

                                              Comment


                                              • #73
                                                Ik leef in het nu😃

                                                Comment


                                                • #74
                                                  De topictitel luidt: Herinneren jullie de oude raambuurten nog zoals ze vroeger bestonden?

                                                  Comment


                                                  • #75
                                                    Dat spijkerkwartier heb ik gemist

                                                    Comment

                                                    Working...
                                                    X