Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

In memoriam

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Ja klopt, de zoon van Evel Knievel.

    Comment


    • Gina Lollobridgida is op 95-jarige leeftijd overleden.

      Comment


      • en triest van die wielrenner vermoedelijk zelfmoord of ten gevolge van drugs, was pas nog een boek over verschenen wat de nekslag voor hem lijkt gegeweest na zijn scheiding

        Comment


        • Volgens zijn biograaf is er voorzover bekend geen sprake van zelfdoding, maar we weten het niet.

          Comment


          • die zal zich wel schuldig moeten voelen

            Comment


            • Muziekant David Crosby overleden.

              Comment


              • yes een grootheid: https://www.telegraaf.nl/entertainme...y-81-overleden

                Comment


                • https://www.telegraaf.nl/entertainme...e-53-overleden

                  Rozengeur & Wodka Lime-actrice Ghislaine Pierie (53) overleden

                  Actrice Ghislaine Pierie, onder meer bekend van de tv-series Rozengeur & Wodka Lime en Westenwind, is vrijdag op 53-jarige leeftijd overleden. Dat laat een woordvoerder zaterdag namens haar familie weten aan het ANP. Pierie overleed aan de gevolgen van kanker.



                  De actrice was tussen 1999 en 2002 te zien in de serie Westenwind. In Rozengeur & Wodka Lime (2001-2006) speelde Pierie zes seizoenen lang de rol van Babette van Woensel. Daarna kwam haar acteercarrière op een laag pitje te staan en werkte ze als kok. De actrice speelde recenter nog wel in onder meer de series Vechtershart en Doodstil. Komend voorjaar zal ze te zien zijn in de serie Droom van de Jeugd.

                  In mei voelde Pierie zich niet goed en werd er kanker geconstateerd. Al snel werd duidelijk dat de situatie uitzichtloos was. De actrice is in het bijzijn van haar twee broers en haar man Patrick Neumann overleden. De uitvaart vindt plaats in besloten kring.

                  Comment


                  • https://www.telegraaf.nl/entertainme...g-64-overleden

                    The Addams Family-actrice Lisa Loring (64) overleden

                    Lisa Loring, het meest bekend van haar rol als Wednesday in de originele The Addams Family-serie, is op 64-jarige leeftijd overleden. Dit bevestigt haar dochter, Vanessa Foumberg, in een verklaring aan Variety. „Ze overleed vredig in het bijzijn van haar dochters.”

                    Een vriendin van Lisa kondigde het overlijden van Loring aan op Facebook. In een bericht schreef ze: „Met groot verdriet kondig ik het overlijden aan van mijn goede vriendin Lisa Loring. Vier dagen geleden kreeg ze een beroerte, veroorzaakt door roken en een hoge bloeddruk. Ze heeft drie dagen aan de beademing gelegen. Gisteren moest haar familie het moeilijke besluit nemen om haar daarvan af te halen, waarna ze overleed.”



                    Lisa was pas zes jaar oud toen zij voor het eerst Wednesday Addams speelde. In totaal heeft ze in twee jaar tijd in 64 aflevering die rol vertolkt. Ze was de eerste van een reeks actrices die de rol op zich hebben genomen, waaronder Christina Ricci en Chloë Grace Moretz.



                    Comment


                    • https://www.ad.nl/show/de-mallemolen...eden~a1b56e1e/

                      Comment


                      • https://www.ad.nl/show/modeontwerper...eden~ae5cd47a/

                        Modeontwerper Paco Rabanne (88) overleden


                        De Spaanse modeontwerper Paco Rabanne is op 88-jarige leeftijd overleden. Dat meldt een woordvoerder van de Spaanse groep Puig, het label dat Paco Rabanne beheert. Rabanne blies zijn laatste adem uit in Portsall, Bretagne.

                        De ontwerper werd in de jaren zestig bekend van zijn metallic creaties en op ruimtevaart geïnspireerde mode. Zijn naam is ook bekend van het mode- en parfumlabel Paco Rabanne, waar hij zo’n twee decennia geleden vertrok.



                        Rabanne zette zijn modehuis in 1966 op. In 1986 werd dat ingelijfd door de Puig-groep, die ook eigenaar is van modehuis Nina Ricci en rechten heeft op de verkoop van Jean Paul Gaultier-producten. Met hetzelfde bedrijf ontwikkelde Rabanne de parfumlijn die zijn naamsbekendheid vergrootte.

                        De als Francisco Rabaneda y Cuervo geboren ontwerper kondigde in 1999 aan te stoppen met het ontwerpen van haute couture. Hij verklaarde toen wel te blijven “waken over het voortbestaan van de kwaliteit van het merk door de ontwerpers te begeleiden”.



                        De Spanjaard trok niet alleen de aandacht met zijn creaties, maar ook met zijn soms opzienbarende uitspraken. Zo voorspelde hij in 1999 dat ruimtestation Mir zou neerstorten op Parijs tijdens een zonsverduistering, iets waar hij later spijt van zei te hebben. Hij verklaarde ook eens de reïncarnatie van de moordenaar van een farao te zijn.

                        Comment


                        • https://www.ad.nl/groningen/journali...eden~a0f5c8a1/

                          Journalist Geert-Jan Laan die Lockheed-affaire rond prins Bernhard onthulde overleden


                          Journalist Geert-Jan Laan, die in 1975 de Lockheed-affaire rond prins Bernhard naar buiten bracht, is zaterdag op 79-jarige leeftijd overleden. Hij was al geruime tijd ziek en stierf in zijn woonplaats Groningen, heeft zijn familie vandaag laten weten aan het ANP.



                          Laan werkte samen met collega-onderzoeksjournalist Rien Robijns, die in 2005 is overleden, voor Het Vrije Volk. Ze deden in Liechtenstein onderzoek naar belastingconstructies. Daar hoorden ze dat prins Bernhard via omwegen geld had gekregen van vliegtuigbouwer Lockheed, dat zo gevechtsvliegtuigen aan Nederland wilde verkopen. Toen een oud-medewerker van Lockheed tegen Laan bevestigde dat de prins geld had gekregen, besloten ze te publiceren. De onthulling werd aanvankelijk niet overgenomen door andere media. Via kranten in het buitenland kreeg de zaak alsnog aandacht.

                          Het kabinet-Den Uyl liet onderzoek doen en de conclusie was dat prins Bernhard ‘zich toegankelijk had getoond voor onoorbare verlangens en aanbiedingen’. De prins mocht geen militaire uniformen meer dragen. De positie van koningin Juliana wankelde ook, maar zij kon aanblijven.

                          Nederlandse Watergate


                          Na de Lockheed-onthulling gingen Laan en Robijns verder met een eigen onderzoekspagina in de krant. Ze kregen in 1981 de Prijs voor Dagbladjournalistiek. ,,Aan Lockheed wilde de jury zich niet wagen denk ik”, zei Laan enkele jaren geleden in een interview met NRC. Hij maakte zich daar echter niet zo druk over. ,,Ik hoef niet zo nodig de man van de Nederlandse Watergate te zijn.”

                          Laan begon zijn journalistieke loopbaan in 1963 bij Het Vrije Volk, waar hij na een paar jaar bij Het Rotterdams Parool in 1971 terugkeerde. Nadat Het Vrije Volk in 1991 fuseerde met het Rotterdams Nieuwsblad ging hij voor zichzelf aan de slag en in 1994 werd hij hoofdredacteur bij Drentse Courant/Groninger Dagblad. Die plek verruilde hij na drie jaar voor een zelfde functie bij Nieuwsblad van het Noorden, dat onder zijn leiding fuseerde en Dagblad van het Noorden werd. In 2008 richtte Laan samen met Jim Postma de (inmiddels digitale) krant ‘Rotterdam, Vandaag en Morgen’ op. Ook was hij voorzitter van het Nederlands Persmuseum.

                          Comment


                          • https://www.ad.nl/show/actrice-marij...tijd~a913375e/

                            Actrice Marijke Merckens overleden op 83-jarige leeftijd


                            Actrice Marijke Merckens is overleden, meldt haar familie woensdag. Merckens werd in de eerste helft van de jaren zestig op slag een bekendheid, als sidekick van Wim Sonneveld, een van de grootste cabaretiers en zangers van de afgelopen eeuw. Ze was zijn vleugeladjudante tijdens de eerste van zijn drie legendarische onemanshows, nadat hij haar had ontdekt toen ze werkte als scriptgirl voor de Vara.



                            Merckens, geboren als Marijke Ouwejan, stierf vorige week donderdag in Harfsen. Ze is 83 geworden. Haar uitvaart was afgelopen dinsdag. Ze had darmkanker en heeft gekozen voor euthanasie.

                            Ze groeide op in toenmalig Nederlands-Indië, maar zat in Arnhem een tijdje op de toneelschool. Na haar werk bij Sonneveld was ze verbonden aan de Haagse Comedie, voorganger van Het Nationale Theater, en andere gesubsidieerde gezelschappen. Maar in de vrije sector was ze ook vaak op het toneel te zien, in verschillende stukken.

                            Comment


                            • https://www.telegraaf.nl/entertainme...h-82-overleden

                              Amerikaanse actrice Raquel Welch (82) overleden

                              De Amerikaanse actrice Raquel Welch is donderdagochtend op 82-jarige leeftijd na een kort ziekbed overleden. Dat bevestigt haar manager aan Amerikaanse media na berichtgeving van TMZ.



                              Welch maakte met name in de jaren 60 en 70 furore. Haar rol in de film One Million Years BC (1966) leverde Welch niet alleen internationale faam op, maar ook de titel van sekssymbool. Dit kwam onder meer vanwege haar verschijning in een bikini gemaakt van hertenvel. In 1995 werd Welch opgenomen in de lijst van 100 meest sexy filmsterren ooit van het tijdschrift Empire.

                              De actrice ontving haar eerste Golden Globe in 1975 voor haar rol in de film The Three Musketeers (1973).

                              Welch was in haar leven vier keer getrouwd en laat twee kinderen achter.

                              Comment


                              • https://www.ad.nl/show/law-en-order-...komt~a0249fa6/

                                Law & Or­der-veteraan Richard Belzer (78) overleden: ‘Wat hebben de engelen geluk dat jij komt’


                                De Amerikaanse acteur Richard Belzer, vooral bekend van zijn rol als John Munch in Law & Order: SVU, is op 78-jarige leeftijd overleden. Dat meldt een vriend zondag aan The Hollywood Reporter en collega’s op sociale media.



                                Belzer speelde het personage John Munch tussen 1999 en 2016 in meer dan 300 afleveringen van de serie, die nog altijd loopt en in Nederland meermaals per week te zien is bij Net 5 en RTL 8. Hij speelde het karakter ook in meerdere andere series, waaronder The X-Files. In 2015 was hij als een soortgelijke man te zien in de Netflix-hit Unbreakable Kimmy Schmidt.

                                De acteur stierf thuis in het Franse Bozouls, zegt zijn goede vriend en schrijver Bill Scheft tegen The Hollywood Reporter. Hij had volgens hem allerlei gezondheidsproblemen. ‘Ik voel me gezegend je te hebben gekend, te hebben bewonderd en om met je te hebben gewerkt’, schrijft Law & Order: SVU-hoofdrolspeler Mariska Hargitay op Instagram. ‘Wat hebben de engelen een geluk dat jij ze komt vergezellen. Ik houd zoveel van je, nu en voor altijd.’

                                Law & Order: SVU is al sinds 1999 in de lucht en de langst lopende Amerikaanse serie aller tijden. Rapper Ice T (65), die er sinds het tweede seizoen bij is, werd afgelopen week nog geëerd met een ster op de Hollywood Walk of Fame. Zijn maatje en collega Hargitay, die vanaf het eerste uur Olivia Benson speelt, gaf de speech.

                                Comment


                                • https://www.telegraaf.nl/entertainme...tijd-overleden

                                  Broer Madonna (die haar bloed wel kon drinken) op 66-jarige leeftijd overleden

                                  Anthony Ciccone, de broer van Madonna, is op 66-jarige leeftijd overleden. Dat heeft muzikant Joe Henry, de man van Madonna’s zus, zondag bekendgemaakt. Een goede relatie had Anthony niet met zijn wereldberoemde zus. „Het interesseert Madonna helemaal niets of ik dood of levend ben. Wij hebben nooit van elkaar gehouden”, zei hij jaren geleden.

                                  Op Instagram deelt Joe Henry: „Mijn zwager, Anthony Gerard Ciccone, heeft gisteravond deze aarde verlaten. Ik ken hem sinds mijn vijftiende, in de lente van ons leven in Michigan zo veel jaren geleden. Zoals broer Dave Henry (die deze foto nam) hier opmerkte, was Anthony een complex persoon. En God weet: we raakten verstrikt in momenten, zoals echte broers dat kunnen.”



                                  De muzikant hoopt dat Anthony nu bij zijn moeder en God is, zo sluit hij zijn verhaal af. „Vandaag kan niemand mij in ieder geval meer van die gedachte afbrengen.”

                                  Anthony leefde een aantal jaren op straat en had in die tijd geen contact met zijn familie. Hij beschuldigde Madonna en zijn familie ervan niet om hem te geven. „Ik ben een nul in hun ogen – een nobody. Ik schaam me. Als ik zou doodvriezen, zou mijn familie het waarschijnlijk zes maanden lang niet weten of er niets om geven”, vertelde hij in 2011 aan Daily Mail.

                                  Madonna heeft nog niet gereageerd op het overlijden van haar broer.

                                  Comment


                                  • Harry de Winter overleden aan asbestkanker

                                    Comment


                                    • https://www.ad.nl/show/tweede-kamer-...-wij~a5916d2e/

                                      Comment


                                      • Adri Duyvestein linkse politicus overleden

                                        Comment


                                        • Henny Cruijf de oudere broer van Johan op 78 jarige leeftijd overleden.

                                          Comment


                                          • Medeoprichter Intel Gordon Moore (94), van ‘de Wet van Moore’ overleden | Tech | AD.nl

                                            Medeoprichter Intel Gordon Moore (94), van ‘de Wet van Moore’ overleden


                                            Gordon Moore, medeoprichter van de techreus Intel, is vrijdag in zijn woning op Hawaï overleden. Moore, die 94 jaar oud werd, is vooral bekend van zijn voorspelling dat de rekenkracht van computerchips elk jaar, later bijgesteld naar elke twee jaar, verdubbelt. Die observatie is Moore’s Law, ofwel de Wet van Moore, gaan heten.

                                            Moore voorspelde in 1965 dat het aantal transistors op een chip elk jaar zou verdubbelen. Tien jaar later paste hij zijn prognose aan tot een verdubbeling per 24 maanden. Moore’s Law motiveerde techbedrijven als Intel die verdubbeling elke twee jaar waar te maken. De voorspelling van Moore is nog altijd een leidraad in de techwereld, maar hoe lang de ‘wet’ nog meegaat, is de laatste jaren een punt van discussie onder experts.

                                            Moore richtte Intel op in juli 1968, samen met de in 1990 overleden Robert Noyce. Het bedrijf ontwerpt en produceert onder meer chips, processoren en software. Onder leiding van het tweetal, aangevuld met ‘zakelijk brein’ Andy Grove (overleden in 2016), die direct na de oprichting als derde werknemer in dienst kwam, groeide Intel uit tot een van de grootste en belangrijkste techbedrijven ter wereld.

                                            De laatste decennia van zijn leven hield Moore zich vooral bezig met filantropie. De techpionier, wiens vermogen dit jaar op 7,2 miljard dollar (bijna 6,7 miljard euro) werd geschat, en zijn vrouw richtten de Gordon and Betty Moore Foundation op. De stichting richt zich op het stimuleren van de wetenschap, het behoud van natuur, patiëntenzorg en de instandhouding van het cultuurhistorisch erfgoed van de Bay Area, het gebied rond San Francisco en Silicon Valley.

                                            Comment


                                            • Wim de Bie is op 83-jarige leeftijd overleden.

                                              Comment


                                              • Vandaag ook Thijs Sleegers op 46 jarige leeftijd, perschef PSV en oud werknemer van tijdschrift VI

                                                Comment


                                                • https://www.ad.nl/show/ook-sting-sta...-bie~ab8c6021/

                                                  Ook Sting staat stil bij overlijden Wim de Bie


                                                  Veel Nederlandse beroemdheden staan stil bij het overlijden van de iconische cabaretier en schrijver Wim de Bie, maar ook bij Britse zanger Sting (71) herdenkt hem. Maandag werd bekend dat De Bie op 83-jarige leeftijd is overleden.

                                                  De zanger deelde op Instagram een stukje van een sketch, waarin te zien is hoe De Bie losgaat op het nummer Regatta De Blanc van The Police. Dat is de band waarvan Sting jarenlang de zanger was. In de video komt een krantenkop voorbij: ‘Klasse van The Police van Stones-niveau’.

                                                  De Bie kreeg grote bekendheid als lid van het duo Van Kooten en De Bie. Samen maakten ze satirisch theater en verzorgden in de jaren 70, 80 en 90 iconische televisieprogramma’s voor de VPRO.

                                                  Sting komt overigens dit jaar nog naar Nederland. Op 30 november en 1 december staat de Britse artiest in AFAS Live in Amsterdam.

                                                  Comment


                                                  • Groot Belgisch acteur Johan Leysen plots op 73 jarige leeftijd overleden.

                                                    Comment

                                                    Working...
                                                    X