Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

In memoriam

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Piet schrijvers, de Beer van de Meer is niet meer . RiP
    Last edited by Swartjes; 08-09-2022, 20:57.

    Comment


    • Queen Elisabeth op 96 jarige leeftijd overleden. Charles is nu koning van de UK

      Comment


      • Originally posted by frankkinky View Post
        Queen Elisabeth op 96 jarige leeftijd overleden. Charles is nu koning van de UK
        Ja die heeft een mooie leeftijd bereikt zeg.

        Comment


        • CNN Kopstuk en anchorman Bernard Shaw is overleden. 82 geworden

          Comment


          • Kunnen ze niet een deel vh kapitaal v Queen Elisabeth aan de armen geven in Engeland? Want daar stijgt de armoede nog veel sneller dan bij ons door de Europese crisis.

            Comment


            • https://www.ad.nl/show/filmregisseur...eden~a75f1108/

              Filmregisseur Just Jaeckin (Emmanuelle) overleden


              De Franse regisseur Just Jaeckin is dinsdag op 82-jarige leeftijd overleden. Dat heeft Cult Epics, het bedrijf dat diverse films van hem op dvd uitbracht, vandaag namens de familie laten weten. De cineast was vooral bekend door de film Emmanuelle uit 1974.



              Jaeckin was al lange tijd ziek. De Franse erotische film Emmanuelle maakte de Nederlandse actrice Sylvia Kristel wereldberoemd. De film trok wereldwijd meer dan 100 miljoen mensen naar de bioscoop en kreeg verschillende vervolgen. In sommige landen, zoals Spanje, werd Emmanuelle zelfs verboden. De film droeg bij aan het salonfähig maken van softporno, een genre dat dankzij Emmanuelle voor het eerst de bioscoop bereikte én vrouwen wist te trekken.

              De regisseur wist het succes van Emmanuelle nooit meer te overtreffen. Jaeckin was ook beroemd als fotograaf. Hij kreeg vrijwel alle grote vrouwelijke sterren van de jaren zestig en zeventig voor de camera, zoals Jane Fonda, Jane Birkin en Brigitte Bardot. Zijn werk verscheen in gezaghebbende bladen als ELLE, Marie Claire en Vogue.

              Comment


              • Anderlecht verliest een clubicoon: Michel Verschueren op 91-jarige leeftijd overleden


                Vaarwel ‘Mister Michel’. Anderlecht is vandaag een clubicoon verloren met het overlijden van Michel Verschueren. De gewezen voorzitter van paars-wit overleed op 91-jarige leeftijd.

                “Mijn vader is in de loop van de nacht overleden in het zorgcentrum Moutershof in Wolvertem waar hij verbleef”, zegt zoon Michael Verschueren. Het Anderlecht-icoon verbleef daar nadat hij onlangs zijn knie had gebroken.

                “Mister Michel, icoon van onze club en het Belgisch voetbal, is op 91-jarige leeftijd overleden”, schrijft paars-wit op sociale media. “Onder zijn beleid verzamelden Les Mauves elf landstitels, wonnen ze driemaal de Beker van België en pakte het de UEFA-beker in 1983. De club wil haar diepste medeleven betuigen aan zijn familie en vrienden.” (lees verder onder de foto’s)



                Een man om niet mee te sollen


                Michel Verschueren zag op 17 maart 1931 het levenslicht in het Vlaams-Brabantse Boortmeerbeek. Verschueren groeide op in een welstellend gezin met vier kinderen en ging, na zijn middelbare studies te hebben afgewerkt, Lichamelijke Opvoeding studeren aan de Katholieke Universiteit in Leuven. Voetballen deed Verschueren ook - bij het plaatselijke Racing Boortmeerbeek - maar al snel kreeg hij in de gaten dat zijn kwaliteiten elders lagen.

                Op 26-jarige leeftijd ging Verschueren bij kersvers tweedeklasser Eendracht Aalst aan de slag als fysiektrainer. Met vernieuwende trainingsmethoden maakte de jonge Verschueren indruk en in 1960 zou Aalst promoveren naar eerste klasse. Daar toonde Mister Michel voor het eerst dat er niet met hem te sollen viel. Tijdens een thuiswedstrijd tegen Standard in november 1961 maakte de (Waalse) scheidsrechter Arthur Blavier het al te bont en zond verschillende Aalst-spelers met rood van het veld. Verschueren (en met hem heel Aalst) pikte dat niet en er ontstond tumult. Verschueren werd in de nasleep daarvan voor een jaar van de Belgische velden verbannen.

                Zijn naam was ondertussen gemaakt en in 1963 trok Verschueren als fysiektrainer naar Anderlecht. Onder leiding van succescoach Pierre Sinibaldi was paars-wit een niet te stoppen machine geworden en Verschueren was daarin een belangrijk onderdeel. De Vlaams-Brabander was echter brandend ambitieus en wilde meer zijn dan enkel physical coach.



                In 1969 trok hij dan ook naar Daring Brussel om daar algemeen manager te worden. Samen met voorzitter en bouwgigant Jean-Baptiste L’Ecluse had Verschueren grote plannen, die - na de fusie met Racing White tot RWDM - ook uitkwamen. In hun tweede seizoen (1975) als RWDM werd al een eerste landstitel behaald en met kleppers als Johan Boskamp en Morten Olsen schitterde Molenbeek eind jaren ‘70 ook in Europa. Verschueren plukte in het kampioenenjaar icoon Paul Van Himst zelfs weg bij de buren uit Anderlecht.
                Topmanager


                ‘Mister Michel’ had zichzelf intussen gebombardeerd tot de topmanager van België en keerde door de grote poort terug naar het Astridpark. Tussen 1980 en 2003 werd Verschueren general manager bij Anderlecht en hielp paars-wit aan onder meer elf landstitels en een UEFA Cup (1983). Toppers als Juan Lozano, Marc Degryse, Luc Nilis en Jan Koller werden door de Mister Michel himself naar Anderlecht geloodst. Op 72-jarige leeftijd kwam er een einde aan zijn periode als algemeen manager. Herman Van Holsbeeck werd zijn opvolger.

                Verschueren was dan wel niet meer actief betrokken bij het voetbal, de Zilveren Vos verloor zijn scherpte niet. Nooit verlegen om een controversiële uitspraak bleef hij steeds zijn soms afwijkende opinie spuien over het voetbal (en de wereld daarbuiten).

                In 2001 kreeg Mister Michel de Homofobieprijs na een aantal erg onvriendelijke holebi-uitspraken. Verschueren bleef echter achter zijn mening staan. Hij bleef ook na zijn afscheid bestuurslid bij paars-wit en werd manager van het clubrestaurant Le Saint-Guidon.

                Comment


                • https://www.telegraaf.nl/entertainme...ngin-elizabeth

                  David Beckham emotioneel bij kist van koningin Elizabeth



                  dat vind ik dan wel weer mooi en ook gewoon net als iedereen in de rij staan (13 uur)

                  Comment


                  • https://www.moviemeter.nl/nieuws/ove...het-leven-6596

                    Overleden regisseur Jean-Luc Godard (91) stapte zelf uit het leven

                    De Frans-Zwitserse regisseur Jean-Luc Godard, die dinsdag op 91-jarige leeftijd overleed, stapte zelf uit het leven. Dat laat een advocaat van de regisseur weten tegenover diverse media. Godard maakte gebruik van een gereguleerde vorm van 'geassisteerd sterven' omdat hij volgens zijn advocaat 'uitgeput was.'



                    De bekende invloedrijke Frans-Zwitserse regisseur Jean-Luc Godard, bekend van titels als Bande à Part en Vivre Sa Vie, heeft gebruikt gemaakt van 'geassisteerd sterven.' Dat laat zijn advocaat Patrick Jeanneret weten tegenover diverse internationale media. "Hij had in Zwitserland een verzoek ingediend voor vrijwillig overlijden omdat hij getroffen was door meervoudige arbeidsongeschiktheidsziekten," zo vertelt Jeanneret. Iets dergelijks werd eerder al gesuggereerd door een anonieme bron van de Franse krant Libération. “Hij was niet ziek, hij was gewoon uitgeput. Dus hij had de beslissing genomen om er een einde aan te maken. Het was zijn beslissing en het was belangrijk voor hem dat het bekend werd."

                    Comment


                    • https://nos.nl/artikel/2445794-actri...ched-overleden

                      Actrice Louise Fletcher (88), bekend als Nurse Ratched, overleden


                      Actrice Louise Fletcher, vooral bekend door haar iconische, Oscarwinnende rol als de wrede en berekenende Nurse Ratched in de film One Flew Over the Cuckoo's Nest uit 1975, is op 88-jarige leeftijd overleden.

                      De rol van de tirannieke verpleegster in een psychiatrisch ziekenhuis betekende een nieuwe standaard voor filmschurken in Hollywood. Fletcher won de Oscar voor haar rol in de film van Milos Forman toen ze 41 jaar oud was.

                      De actrice was nog weinig bekend toen ze werd gekozen voor de rol tegenover acteur Jack Nicholson. Later bleek dat veel bekende actrices uit die periode zoals Anne Bancroft, Ellen Burstyn en Angela Lansbury de rol hadden afgewezen omdat ze die te vreselijk vonden.

                      One Flew Over the Cuckoo's Nest werd de eerste film die sinds 1934 Oscars won voor beste film, beste regisseur, beste acteur, beste actrice en beste scenario. Bij haar dankwoord na de filmprijs in ontvangst te hebben genomen zei Fletcher: "Het lijkt alsof jullie me allemaal haten en ik genoot ervan door jullie gehaat te worden."



                      Meer over Nurse Ratched


                      Mildred Ratched is hoofdverpleegster in het Salem State Hospital, een psychiatrische instelling. Hier heeft ze de absolute macht en bepaalt ze de toegang van de patiënten tot medicijnen en basisbehoeften zoals voedsel en toiletartikelen en andere privileges.

                      Die toegang trekt ze in wanneer een patiënt haar niet bevalt. Omdat ze de orde op de afdeling lijkt te handhaven, knijpen haar leidinggevenden een oogje toe. De orde handhaaft ze echter door middel van de toediening van antipsychotica en anti-epileptica en haar eigen soort psychotherapie, die voornamelijk bestaat uit het vernederen van patiënten.

                      De rol wordt ook gezien als een metafoor voor de corrumperende invloed van institutionele macht en autoriteit.

                      Comment


                      • https://www.ad.nl/show/rapper-coolio...eden~a83f7353/

                        Rapper Coolio op 59-jarige leeftijd overleden


                        De Amerikaanse rapper Coolio is woensdag in de Amerikaanse stad Los Angeles op 59-jarige leeftijd overleden, bevestigt zijn manager aan CNN. In de jaren negentig werd Coolio, wiens echte naam Artis Leon Ivey Jr. is, bekend met nummers als Gangsta’s Paradise en Fantastic Voyage.

                        Waar de rapper aan is overleden, maakt zijn manager niet bekend. Entertainmentwebsite TMZ schrijft dat Coolio het huis van een vriend zou hebben bezocht en daar dood op de grond werd gevonden.





                        De rapper begon zijn carriere begin jaren ‘90 in Los Angeles. In 1995 werd hij wereldberoemd met Gangsta's Paradise. Het nummer verscheen op de soundtrack van de film Dangerous Minds, met in de hoofdrol Michelle Pfeiffer. Een jaar later won Coolio een Grammy Award voor het nummer, dat op YouTube meer dan een miljard keer beluisterd is.

                        In de jaren erop bleef hij met wisselend succes muziek maken en acteerde hij in een flink aantal films en televisieseries, waaronder Sabrina the Teenage Witch (1996), Batman & Robin (1997), The Nanny (1998), Charmed (2002), en Futurama (2001, 2010). Ook verscheen hij in realityprogramma's, waaronder Celebrity Big Brother in de VS. Volgens film-database IMDb zijn er momenteel drie films in productie waaraan Coolio als acteur verbonden was.

                        Coolio werd in het verleden verschillende keren veroordeeld, onder meer vanwege wapenbezit. De laatste keer was zes jaar geleden. Hoewel hij al jaren geen nieuwe albums meer had uitgebracht, trad hij nog steeds op. Vorige week stond hij nog op het podium in de Amerikaanse stad Chicago, voor zaterdag 1 oktober stond een optreden in de Duitse stad Stuttgart gepland.

                        De rapper en acteur was van 1996 tot 2000 getrouwd met Josefa Salinas. Hij laat zes kinderen achter.

                        Comment


                        • Leonie Sazias overledsn, 65 geworden. Rip.😥

                          Comment


                          • https://www.ad.nl/binnenland/karin-h...eden~aed56b5d/

                            Karin Hazelhoff, weduwe van Soldaat van Oranje, overleden


                            Karin Hazelhoff Roelfzema, de weduwe van ‘Soldaat van Oranje’ Erik Hazelhoff Roelfzema, is op 93-jarige leeftijd overleden. Dat heeft haar familie vrijdagavond bekendgemaakt. Zij stierf donderdag in haar slaap op Hawaii, waar zij al een halve eeuw woonde.

                            Hazelhoff was al sinds de jaren zestig getrouwd met Erik. Zij was redacteur en zijn historisch adviseur voor het boek dat hij schreef over zijn verzetsdaden in de Tweede Wereldoorlog.


                            Weduwe Karin Hazelhoff Roelfzema-Steensma bij de viering van de 100ste geboortedag, bij de TheaterHangaar, van verzetsstrijder, oorlogspiloot, radiomedewerker en schrijver Erik Hazelhoff Roelfzema, beter bekend onder zijn bijnaam Soldaat van Oranje. © ANP Kippa

                            Het verhaal werd wereldberoemd toen regisseur Paul Verhoeven het boek in 1977 verfilmde. In 2010 volgde de musical, die inmiddels al twaalf jaar onafgebroken volle zalen trekt.

                            Karin Hazelhoff Roelfzema had zelf een carrière als interieurontwerper. Zij studeerde Fashion Design aan Cooper Union en ontwierp al op 20-jarige leeftijd kleding in New York. Ook zette zij zich in voor talloze goede doelen. Karin was een van de oprichters van Ulu La’au, het Waimea Nature Park op Hawaii.

                            Haar man Erik Hazelhoff Roelfzema overleed al eerder in 2007, op 90-jarige leeftijd.

                            Comment


                            • https://www.telegraaf.nl/sport/11262...s-39-overleden

                              Oud-handbalinternational Wendy Smits (39) overleden

                              pfff 39, wat jong

                              Comment


                              • Angela Lansbury op 96 jarige leeftijd overleden , zij vertolkte Angela Fletcher in tv serie Murder she wrote

                                Comment


                                • Acteur Robbie Coltrane op 72 jarige leeftijd overleden, hij speelde Hagrid in de Harry Potter films

                                  Comment


                                  • https://www.ad.nl/show/hans-galjaard...eden~a7ceaf23/

                                    Hans Galjaard (87), vader van Erland Galjaard, overleden


                                    Hans Galjaard, de vader van voormalig RTL-programmadirecteur Erland Galjaard, is overleden. De emeritus hoogleraar humane genetica is 87 jaar geworden. Dat heeft de Erasmus Universiteit Rotterdam bekendgemaakt.

                                    Comment


                                    • Jerry Lee Lewis is op 87-jarige leeftijd overleden.

                                      Comment


                                      • Hugo Camps RIP

                                        Comment


                                        • Henk de Velde overleden due steeds in zijn eentje de wereld rond zeilde

                                          Comment


                                          • https://www.ad.nl/show/zanger-aaron-...eden~a1471bed/

                                            Zanger Aaron Carter (34) overleden


                                            UPDATEDe Amerikaanse zanger en later rapper Aaron Carter is op 34-jarige leeftijd overleden. Dat bevestigt zijn familie aan persbureau AP. Volgens entertainmentsite TMZ is de jongere broer van Backstreet Boys-bandlid Nick vandaag dood aangetroffen in de badkuip van zijn woning in Lancaster, Californië. Volgens de politie is hij verdronken.

                                            Volgens TMZ ontving de politie vanochtend om 11.00 uur een oproep dat een man was verdronken in zijn bad. Het bleek om Carter te gaan. Zijn familie bevestigt zijn dood, maar geeft geen nadere informatie. De lokale politie bevestigt alleen dat een overleden man is aangetroffen in de woning.



                                            TMZ heeft foto's van agenten die de woning van de jongere broer van Nick Carter hebben afgezet. Er wordt nader onderzoek naar de doodsoorzaak gedaan, van een kwade opzet lijkt echter geen sprake.

                                            Beroemd

                                            Carter werd in navolging van oudere broer Nick beroemd in de jaren negentig. Al heeft hij zijn hele muzikale carrière moeten opboksen tegen zijn broer. Die was lid van de succesvolle Amerikaanse boyband Backstreet Boys. In 1997 mocht hij met zijn band The Jets optreden in het voorprogramma van de toen mateloos populaire groep. Dat leverde hem een platencontract op. Er kwam in hetzelfde jaar een album dat het ook buiten de Verenigde Staten goed deed. Het werd miljoenen keren verkocht. Op de plaat staat zijn eerste single Crush On You. Zijn tweede album ‘Aaron’s Party’ deed het nog beter.


                                            Aaron (links) en Nick Carter in 2001. © ANP / Mary Evans Picture Library Ltd.

                                            Overdosis


                                            Op persoonlijk vlak verging het hem echter minder. De relatie met zijn succesvolle broer Nick was niet altijd even goed en in 2012 overleed zijn zus Leslie aan een overdosis. Ook Aaron kampte met verslavingen.

                                            In de laatste jaren van zijn leven kwam Aaron alleen nog in het nieuws vanwege schandalen. Zijn relaties met Hilary Duff en Lindsay Lohan bleken voer voor de roddelbladen en ook kwam hij regelmatig in aanraking met Justitie.

                                            In 2018 probeerde de zanger zijn muzikale loopbaan nieuw leven in te blazen. Ook ging hij weer op tournee. Vorig jaar leek Aaron een bokscarrière na te streven. Hij ging de ring in met basketballer Lamar Odom. Die sloeg hem knock-out.

                                            Schizofrenie


                                            In september 2019 maakte hij bekend gediagnosticeerd te zijn met schizofrenie, last te hebben van angstaanvallen en manisch-depressief te zijn. Hij had zijn broer Nick en tweelingzus Angel toen al beschuldigd van misbruik. Nick en Angel vroegen beiden een contactverbod aan voor hun broer dat door de rechter werd toegewezen. Aaron Carter had gedreigd de zwangere vrouw van Nick en hun ongeboren zoon te doden. Tegenover Angel had hij gedreigd huurmoordenaars op haar af te sturen.

                                            Vanwege zijn mentale toestand oordeelde een andere rechter dat hij te gevaarlijk was om nog wapens in huis te hebben. Ook probeerde hij meerdere malen in afkickklinieken van zijn wietverslaving af te komen.

                                            Aaron Carter laat een zoontje genaamd Prince na. Hij kreeg het kind in 2021 met Melanie Martin. De voogdij over het jongetje was hij samen met zijn vriendin - nu verloofde - kwijtgeraakt vanwege de vele ruzies die ze hadden. Martin vraagt in een verklaring om privacy, zo meldt AP: ,,We zitten middenin het proces van het accepteren van deze ongelukkige realiteit. We waarderen jullie steunbetuigingen en gebeden ontzettend.’’

                                            Vorige maand werd bekend dat Aaron een celstraf had ontlopen voor rijden onder invloed. Het was de laatste keer dat hij in het nieuws kwam.

                                            Comment


                                            • Vader Abraham overleden, de zanger ook van meerdere carnavalshits. En dat maken ze dan bekend op de dag dat het carnaval begint

                                              Comment


                                              • Kunnen jullie door een waterkraan? Hij was flink loaded al door die Smurfen

                                                Comment


                                                • https://www.telegraaf.nl/entertainme...s-74-overleden

                                                  Oprichter en gitarist Earth and Fire Chris Koerts (74) overleden

                                                  Gitarist Chris Koerts, een van de oprichters van de succesvolle Haagse popband Earth and Fire, is vrijdag op 74-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn echtgenote Marjorie Koerts aan Omroep West laten weten. Zij heeft een vaste rubriek bij de regionale omroep.



                                                  Chris richtte de band op in 1967 samen met zijn eerder overleden tweelingbroer Gerard. Eerder traden zij al samen op als The Singing Twins. De groep kreeg groot succes toen zangeres Jerney Kaagman zich in 1969 bij de mannen voegde.

                                                  De formatie had grote hits met nummers als Seasons, Ruby Is The One, Maybe Tomorrow, Memories en Weekend. Chris verliet de groep in 1979, hij besloot musicologie te gaan studeren. De groep stopte in de loop van de jaren 80 helemaal met optreden.

                                                  Chris Koerts kampte al langere tijd met een longziekte. Zijn broer Gerard overleed in 2019.

                                                  Comment


                                                  • Originally posted by Scuderia View Post
                                                    Vader Abraham overleden, de zanger ook van meerdere carnavalshits. En dat maken ze dan bekend op de dag dat het carnaval begint
                                                    ja je kan het moeilijk bekend maken een week eerder als ie nog niet dood is , lol

                                                    Comment

                                                    Working...
                                                    X