De oude Nederlandse voetbaliconen beginnen langzaam uit te dunnen. Langzaamaan een einde van een tijdperk van grote successen.
Announcement
Collapse
No announcement yet.
In memoriam
Collapse
X
-
https://www.telegraaf.nl/entertainme.../75288519.html
Nico Zwinkels (l.) en Rob Verlinden. © ANP/HH
Tuinman Rob Verlinden geschokt door overlijden Eigen huis en tuin-collega Nico Zwinkels: ’Ik kan niet naar de begrafenis’
Rob Verlinden (74) koestert warme herinneringen aan zijn oud-collega en vriend Nico Zwinkels, die op 80-jarige leeftijd is overleden. Het duo werkte jarenlang samen in het RTL-programma Eigen huis en tuin, waar Rob de tuinman was en Nico de klusser. „We werden altijd door elkaar gehaald.”
Comment
-
https://nos.nl/artikel/2573730-nip-t...n-56-overleden
AFP
NOS Nieuws•vandaag, 09:35•Aangepast vandaag, 10:02Nip/Tuck-acteur Julian McMahon (56) overleden
Deel dit artikel
De Australische acteur Julian McMahon (56) is overleden. Dat hebben zijn vrouw en management bevestigd tegenover Amerikaanse media. Hij stierf woensdag in de Amerikaanse staat Florida aan de gevolgen van kanker.
McMahon was onder meer bekend van zijn rol in Nip/Tuck, een serie over twee plastisch chirurgen die begin deze eeuw zes seizoenen liep. De rol leverde hem een nominatie voor een Golden Globe op. Eerder zat hij tientallen afleveringen als Cole Turner in de serie Charmed.
McMahon werd in 1968 geboren in Sydney als zoon van de Australische politicus en oud-premier William McMahon. Hij begon zijn loopbaan in Australische soaps.
In 1993 speelde hij in een Amerikaanse soap, waarna hij in de VS grotere rollen kreeg, zoals in de tv-series Profiler enFBI: Most Wanted. Ook speelde hij superschurk Doctor Doom in de Marvel-films Fantastic Four en Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer.
Tijdens zijn eerste huwelijk (1994-1996) was McMahon de zwager van de Australische popster Kylie Minogue. Dat leverde een merkwaardig moment op toen hij zijn voormalige schoonzus tijdens de opnames van de Australische komedie Swinging Safari (2018) op de mond moest zoenen. "Ik dacht: sodeju, ik ga mijn ex-schoonzus tongzoenen. Ze reageerde fantastisch, alsof ze door een beest werd aangevallen. Heel grappig."
Comment
-
https://www.telegraaf.nl/entertainme.../76093998.html
Rob Houwer. © ANP / HH
Filmproducent Rob Houwer (Turks Fruit en Soldaat van Oranje) overleden op 87-jarige leeftijd
Een ijdele man met branie, maar als producent van films als Turks Fruit en Soldaat van Oranje drukte Rob Houwer een stevig stempel op de Nederlandse filmgeschiedenis. Vrijdag overleed hij, op 87-jarige leeftijd. Zo bevestigt een goede vriendin van de producent.
Met regisseur Paul Verhoeven maakte Houwer in de jaren zeventig de ene na de andere klassieker in de Nederlandse filmgeschiedenis: Wat zien ik!? (1971), Turks fruit (1973), Keetje Tippel (1975) en Soldaat van Oranje (1977).
Die laatste film betekende de doorbraak van Verhoeven in Hollywood. Ook hoofdrolspelers Rutger Hauer en Jeroen Krabbé maakten internationaal naam. Bijna 3,6 miljoen Nederlanders zagen de film in de bioscoop, een record dat hoogstwaarschijnlijk nooit meer zal worden verbroken
Bijna een halve eeuw na Soldaat van Oranje leeft dat verhaal nog altijd, constateerde Houwer in 2022 in gesprek met De Telegraaf. „Kijk naar de dodenherdenking en hoe druk die wordt bezocht, ook door jónge mensen. Dat gebeurt bijna in geen enkel ander land, hoor.”
„De film is natuurlijk erg lang, tweeënhalf uur. Turks fruit kon je twee keer per avond laten draaien, bij Soldaat van Oranje kon dat niet. De zalen zaten vol, maar na een tijdje wordt de publiciteit minder en zijn er weer andere films die het publiek wil zien. Maar ik heb hem een tijdje geleden nog eens zitten bekijken, en tevreden constateerde ik dat hij aan glorie nog niets heeft ingeboet. Het blijft een legendarische film.”
Later produceerde Houwer nog films als De gulle minnaar, met in de hoofdrol Peter Faber en De kleine blonde dood, met Antonie Kamerling.
De producent werkte al decennia aan een deel twee en drie van Soldaat van Oranje. „Films maken is en blijft mijn grote passie”, zei hij daarover 2,5 jaar geleden. „Al heel jong zei ik in het harnas te willen sterven, tíjdens het maken van een film.”
Al was hij naar eigen zeggen niet bezig met het einde. „Over doodgaan en dat soort dingen praat ik nooit, daar ben ik helemaal niet mee bezig. Mijn oma is 96 geworden en dat wil ik ook.”
Comment
-
https://www.gva.be/media-en-cultuur/.../76970512.html
© Corbis via Getty ImagesFranse komiek Bun Hay Mean, die meespeelde in Asterixfilm, overleden op 43-jarige leeftijd
De Franse komiek Bun Hay Mean, die meespeelde in de film “Asterix & Obelix in het Middenrijk” uit 2023, is donderdag op 43-jarige leeftijd overleden. Hij werd dood aangetroffen in Parijs. Dat hebben verschillende Franse media, waaronder Le Parisien gemeld.
De komiek zou volgens Le Parisien van de achtste verdieping van een gebouw in het zeventiende arrondissement van Parijs zijn gevallen. Er zijn momenteel geen verdere details over de omstandigheden van zijn dood.
De komiek, die in het begin van zijn carrière ook de “grappige Chinees” werd genoemd, zou in september een nieuwe tournee starten. Vrijdag zou hij ook een nieuwe versie van zijn show 'Kill Bun' spelen in het Canadese Montreal.
Bron: Belga
Comment
-
https://nos.nl/artikel/2574891-regis...irza-overleden
Regisseur Rudolf van den Berg (76) van Tirza overleden
Deel dit artikel
Regisseur Rudolf van den Berg is op 76-jarige leeftijd overleden aan een hartstilstand. Dat heeft zijn familie bekendgemaakt. Hij was nog bezig met een nieuwe film, Spinoza, die onlangs is opgenomen.
Van den Berg regisseerde films als de oorlogsfilm Süskind, Tirza, naar het boek van Arnon Grunberg, De Avonden van GerardReve en Zoeken naar Eileen naar het boek van Leon de Winter.
Hij was een van de succesvolste Nederlandse regisseurs. Voor zijn debuutfilm Bastille uit 1984, gebaseerd op het gelijknamige boek van Leon de Winter, kreeg hij meteen een Gouden Kalf. Tirza uit 2010, waarvoor hij ook een Gouden Kalf kreeg, werd verkozen tot Nederlandse Oscarinzending.
In totaal won hij drie Gouden Kalveren voor beste film, waarmee hij recordhouder is. Ook kreeg hij er een voor beste lange documentaire, voor Sal Santen Rebel uit 1982.
Van den Berg studeerde in 1975 af als politicoloog en maakte daarna een aantal documentaires voor televisie. Vanaf 1984 maakte hij speelfilms.
Italiaanse stage
Hij was een bewonderaar van de Italiaanse regisseur Marco Ferreri, die onder meer La Grande Bouffe en La Dernière Femme regisseerde. Hij vroeg hem of hij eens met hem mocht praten en vervolgens mocht hij meelopen op de set om ervaring op te doen.
"Van Ferreri heb ik veel geleerd. Het zit in mijn systeem om de letterlijkheid te willen vermijden. Dat heb ik bij hem gezien. Voor de letterlijkheid hoef je niet naar de bioscoop. Cinema moet dingen zichtbaar maken die niet zichtbaar zijn in de gewone werkelijkheid. Dat is mijn opvatting", zei hij daarover in een interview in 2016.
Comment
Comment