Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Cryptomunten, wie zit daar in en wat zijn jullie ervaringen en met welke platforms?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #51
    https://www.ad.nl/geld/bitcoin-verli...musk~a8570d13/ ja die Musk zal er zelf wel weer verdiend aan hebben

    Koers Bitcoin in Euro's nu: https://btcdirect.eu/nl-nl/bitcoin-koers

    Comment


    • #52
      Bij dalingen hoor je altijd opeens niemand er meer over, zo grappig altijd

      Comment


      • #53
        https://www.telegraaf.nl/financieel/...coins-door-fbi

        Cryptomunt halveert van jaarpiek
        Drama op cryptomarkt na ontdekking bitcoins door FBI

        AMSTERDAM - De cryptomuntenmarkt krijgt volop klappen. Het verlies van de bitcoin loopt dinsdag op tot 12%, na vijf verliesdagen op rij. De munt staat inmiddels op $31.550, nog maar de helft van de hoogste stand van het jaar.

        Een van de redenen die marktvorsers aanvoeren voor die daling is de vondst door Amerikaanse autoriteiten van 67 bitcoins ($2,5 miljoen), die zijn herleid tot de afpersing van Amerika’s grootste pijplijnbedrijf, Colonial Pipeline. Cybercriminelen eisten – en krégen – dat enorme bedrag na het dreigement om met gijzelsoftware de grote oliepijplijn helemaal stil te leggen.

        De FBI ’kraakte’ deze week naar eigen zeggen de codes van Russische hackers betrokken bij de afpersing. Deze vondst van reeds door bedrijven aan criminelen uitbetaalde cryptomunten zou een historische primeur zijn.

        Extra ingrepen


        Het zou volgens marktvorsers nu kunnen betekenen dat de FBI en andere opsporingsdiensten zich verder op de cryptomuntenmarkt zullen storten. Dan is ook duidelijk dat criminelen zich met bitcoins niet langer onaantastbaar kunnen wanen.

        Technisch gezien is het kraken van de dubbel versleutelde codes voor alle munten onwaarschijnlijk, stellen experts van platforms. De FBI zegt dat het dit bitcoingeld was gaan volgen „totdat de criminelen het probeerden te verzilveren”.

        Toen heeft de FBI toegeslagen via het teruglopen van transacties in de block explorer op het netwerk, de blockchain, waar alle gemaakte cryptomunten geschakeld online komen. De FBI zou toegang hebben gekregen tot de zogeheten sleutel of private key van de digitale portemonnee van het betrokken platform, DarkSide.

        ’Geen geld’


        De cryptogemeenschap is al langer op zijn hoede voor zwaarder overheidsingrepen naast extra regulering. Volgens Amerika’s minister van Financiën Janet Yellen worden bitcoins volop gebruikt door criminelen voor witwaspraktijken en zullen crypto’s nooit als een volwaardige valuta kunnen fungeren vanwege de extreme prijsbewegingen.

        De prijzen van cryptomunten kregen ook een tik nadat oud-president Trump, die zich opmaakt voor een nieuwe regeerperiode, bitcoin een grote ’oplichterij’ noemde. Bitcoin zou keihard aangepakt moeten worden.

        Vorige week volgde de oproep om Amerikaanse overheidsdiensten te laten samenwerken voor scherper toezicht op de cryptomarkt.

        China


        En dan is de Chinese overheid ook nog begonnen met het blokkeren van bitcoinaccounts op Weibo, de Chinese variant van Twitter. Het zou een signaal zijn dat Peking zijn eerder geuite voornemen in praktijk brengt om cryptomunten aan banden te leggen.

        In de cryptomarkt verliest bitcoin al enige tijd aan populariteit, ten gunste van onder andere de dogecoin. De Britse financiële dienstverlener Revolut meldde dinsdag dat het voor zijn bestaande cryptohandel de dogecoin heeft toegevoegd, reagerend op de sterke vraag van klanten, „waar we gehoor aan geven.”

        De relatief nieuwe crypto, opgetuigd als een ’parodie-munt’ door twee softwareprogrammeurs van IBM, verloor dinsdag evengoed 13% waarde.

        Dogecoin


        Ook Coinbase, het grootste platform, is dogecoin gaan verhandelen naast de grotere munten bitcoin en ethereum, nadat Tesla-topman Elon Musk een warm pleitbezorger van dogecoin werd. Tegelijkertijd suggereerde hij dat zijn voorliefde voor bitcoin, waarmee consumenten bij Tesla een auto kunnen afrekenen, is afgekoeld, onder meer vanwege het relatief hoge gebruik van energie om de digitale munt te maken. Sindsdien daalt bitcoin gestaag.

        Enkele grote beleggers laten zich nog altijd niet afschrikken van de cryptomarkt. Investeerder Michael Saylor geeft voor nog eens $400 miljoen obligaties uit. Hij belooft zijn aandeelhouders om met dat geld cryptomunten te kopen die nu met korting in de markt staan.

        Comment


        • #54
          Zo zie je maar hoe snel het ook kan veranderen

          Comment


          • #55
            https://www.telegraaf.nl/financieel/...ximaal-ophogen

            PREMIUM

            Het beste van De Telegraaf
            ’Banken met bitcoins moeten hun buffers maximaal ophogen’

            AMSTERDAM - Banken en financiële dienstverleners met beleggingen in cryptomunten, zoals bitcoin, moeten aan de zwaarste eisen voor extra bufferkapitaal gaan voldoen. De digitale munten behoren inmiddels tot de meest risicovolle beleggingen, waarschuwt het Basel Comité voor Bankentoezicht.

            De verkoopplaatsen voor de razend populaire munten moeten aan de maximumeisen voldoen voor bankkapitaalregels, aldus het belangrijkste overlegorgaan voor normen van banken in de wereld.

            Volgens het Basel Comité voor Bankentoezicht moeten buffers voor het aanhouden van bitcoin en soortgelijke cryptomunten veel hoger worden dan ze zijn voor conventionele aandelen en obligaties.

            Momenteel willen Citigroup en State Street zulke crypto’s concreet als belegging aanbieden. Goldman Sachs en JPMorgan zouden werken aan handelsdesks met exclusieve dienstverlening aan hun vermogende klanten die willen profiteren van de crypto-rage.

            Veel meer risico


            Banken lopen vanwege de crypto’s die zij op hun balans hebben of aanbieden voor klanten fors meer risico dan bij aandelen of obligaties, stelt het comité donderdag in een rapport.


            De conclusies dienen vaak als basis voor beleidsmakers wereldwijd om regelgeving aan te passen. Overal proberen banken en toezichthouders grip te krijgen op de net twaalf jaar oude markt van cryptomunten, waar bitcoin in een dag tijd met tientallen procenten kan bewegen.

            Ook vanuit de cryptogemeenschap wordt al langer om strengere regels gevraagd, om uitwassen te voorkomen. Bitcoin steeg 8% rond de publicatie van het rapport.

            De Amerikaanse toezichthouders werken al aan een scherpere controle op deze markt van $1500 miljard omvang. Zij stellen dat vanwege de volatiliteit van de munt en de speculatie de gewone beleggers enorme financiële risico’s kunnen lopen. Die zouden banken moeten helpen indammen.

            Chinese actie


            China greep recent in op zijn markt. Peking legde de grote producenten of miners van de munten aan banden. Dat werd gevolgd door een oprolactie deze week van 1100 mensen, betrokken bij de verwerking van cryptomunten.

            Ook Iran blokkeerde de cryptohandel, vooral vanwege de aanslag van het minen op zijn elektriciteitscapaciteit. El Salvador daarentegen omarmde net als Venezuela cryptomunten als wettig betaalmiddel.

            Ondertussen brengen China en andere Aziatische landen in tempo hun eigen digitale munt op de markt, als alternatief voor de valuta. De Europese Centerale Bank (ECB) meldde onlangs dat de digitale euro nog enkele jaren op zich kan laten wachten.


            Het in 1974 opgerichte Bazelse comité, met inmiddels 45 aangesloten centrale banken, erkent in het rapport dat het bij de banken en financiële dienstverleners op het totaal nog om een beperkte invloed van het aantal cryptomunten gaat.

            Groeimarkt


            Maar „de groei van crypto-beleggingen en aanverwante diensten heeft het potentieel om zorgen over de financiële stabiliteit te doen toenemen en de risico’s voor banken te laten vergroten”, formuleert het internationaal overleg voor toezichthouders op banken.

            Onder de risico’s die het comité noemt, vallen bijvoorbeeld forse kredietrisico’s, fraude, hacken van rekeningen, witwassen en betrokkenheid bij financiering van terrorisme.

            Cryptomunten, die juist geen centrale uitgifte kennen zoals een dollar, zouden ook te maken krijgen met bufferregels vanuit centrale banken bij instellingen waar ze worden beheerd of aangeboden. Die regels moeten vooral vooraf de risico’s voor deze nieuwe sector indammen, aldus het Basel Comité.

            Streng


            Voor cryptomunten komt een apart regime in het toezicht vanuit centrale banken, zo stelt het voor. Daarbij hanteert het de allerstrengste bufferregels die al voor sommige beleggingen of risico’s bij banken gelden.

            Zijn banken een risico van €1000 voor bitcoins aangegaan, dan moeten ze datzelfde bedrag aanhouden als buffer voor zware tijden. Bij andere bezittingen zoals aandelen is die dekking aanzienlijk minder.

            Daarnaast moeten banken die zogeheten stablecoins bezitten - cryptomunten die in prijs zijn gekoppeld aan traditionele valuta zoals de dollar en euro en dus minder variëren in prijs - doorlopend gaan aantonen of het bestaande bankentoezicht daarvoor „te allen tijde effectief” is.

            Comment


            • #56
              https://www.telegraaf.nl/financieel/...d-cryptomunten

              CPB-directeur: ’Crash bitcoin dreigt, verbied cryptomunten’

              DEN HAAG (AFN/DFT) - Het kabinet moet de bitcoin en andere cryptomunten verbieden, stelt de directeur van het onafhankelijke Centraal Planbureau (CPB) Pieter Hasekamp. De voorman van de rekenmeesters verwacht dat een crash van de cryptovaluta’s onvermijdelijk is en vindt daarom dat Nederland daarom zo snel mogelijk moet ingrijpen.

              „Voor beleggers én overheden geldt: wie als laatste in beweging komt, is de klos. Nederland moet nu de bitcoin in de ban doen”, schrijft Hasekamp vrijdag in een essay in het Financieele Dagblad.



              Het CPB geldt als een belangrijk adviseur van het kabinet, waarvan Hasekamp sinds maart 2020 directeur is.

              De waarschuwing past in een reeks van alarmsignalen afgelopen dagen. Het Basel Comité riep centrale banken donderdag op hun buffers fors te versterken als zij cryptomunten bezitten of verhandelen.

              Hasekamp rekent erop dat een verbod automatisch leidt tot waardedaling van cryptovaluta. „Het product heeft zelf immers geen intrinsieke waarde en ontleent zijn aantrekkingskracht alleen aan acceptatie door anderen.”

              Omdat cryptomunten niet door een financiële instelling worden uitgegeven, is het nog te bezien of een verbod erop nationaal kon worden ingevoerd. Minister van Financiën Wopke Hoekstra wees daarom in 2018 een verbod op cryptomunten van de hand.

              In China zijn maatregelen genomen tegen het mijnen en handel van cryptomunten, ook om het financieel systeem te beschermen, accounts met cryptomunten op Weibo zijn geblokkeerd.

              In de Verenigde Staten roepen toezichthouders op om gezamenlijk tot een betere controle van de markt van cryptomunten te komen.

              Maar andere landen kiezen een andere route, zij zien niets in een verbod. In El Salvador is de cryptomunt bitcoin afgelopen week goedgekeurd als een wettig betaalmiddel.






              Comment


              • #57
                Originally posted by Crazy Builder View Post
                Bij dalingen hoor je altijd opeens niemand er meer over, zo grappig altijd
                Mensen delen altijd hun successen en niet hun verliezen

                Comment


                • #58
                  precies en dat zie je ook bij mannen die prostituees bezoeken, die zeggen niet stoer ik kom niet of ik kom minder omdat ik minder geld heb

                  Comment


                  • #59
                    https://www.telegraaf.nl/financieel/...en-kan-dat-wel

                    Vijf vragen:
                    Totaalverbod op bitcoin en andere cryptomunten: kan dat wel?

                    AMSTERDAM - Een ’totaalverbod’ voor alle cryptomunten. Alleen op die manier is een financiële ramp voor Nederlanders te voorkomen. Dat vindt althans directeur Pieter Hasekamp van het Centraal Planbureau (CPB). Maar is dat ook uitvoerbaar? Vijf vragen.

                    Wat wil de CPB-directeur bereiken?

                    Hasekamp zoekt met zijn oproep een breed podium, maar richt zich allereerst op het kabinet. Als directeur van een van de belangrijkste regeringsadviseurs, wiens rapporten als gezaghebbend gelden, vindt hij dat Den Haag cryptomunten en de handel daarin zo snel mogelijk moet verbieden.



                    Ruim twee jaar eerder waarschuwde het instituut al, maar een totaalverbod was toen niet nodig. Dat is nu onvermijdelijk geworden, stelt Hasekamp. Cryptomunten vormen in zijn ogen een direct gevaar voor de financiële stabiliteit van ons stelsel.

                    De huidige aanpak van stap voor stap reguleren van de nieuwe markt is te slap, stelt hij. ’Voorzichtige regulering kan ook averechts werken: ze legitimeert cryptovaluta als een bonafide financieel product.’

                    De CPB-voorman constateert daarbij dat een oude waarheid, ’slecht geld verdringt goed geld’ heel snel schade gaat berokkenen. Dat burgers denken dat cryptomunten een betaalmiddel zijn, klopt volgens hem niet. Ze worden helemaal niet breed als betaalmiddel geaccepteerd, hooguit in kleine kring.

                    Snijdt de kritiek hout?

                    Hasekamp stelt met talloze economen dat cryptomunten geen onderliggende waarde hebben, zoals de euro die wel kent dankzij de dekking van de Europese Centrale Bank (ECB). Of zoals een hypotheek waarde heeft met een huis als onderpand. De ruim 3500 meest gebruikte cryptomunten die er de afgelopen twaalf jaar zijn gekomen, missen zulk onderpand. Sommige zijn overigens wel gekoppeld aan de dollar of de euro.

                    Ook het gebruik als waarde-opslag werkt volgens hem niet bij crypto. Die is ’gebaseerd op de hoop dat cryptomunten ooit écht geld zullen vervangen. Maar dat gaat dus niet gebeuren.’

                    Cryptomunten zijn geen geld en ook geen financieel product, maar een ’besmettelijk verhaal’, waarin mensen geloven omdat andere mensen erin geloven, aldus de CBP-directeur.

                    ’Het uiteindelijke klappen van de cryptozeepbel is onvermijdelijk.’


                    Directeur Pieter Hasekamp van het CPB (foto ANP/HH)

                    Wat wil de CPB-directeur bereiken?

                    Hasekamp zoekt met zijn oproep een breed podium, maar richt zich allereerst op het kabinet. Als directeur van een van de belangrijkste regeringsadviseurs, wiens rapporten als gezaghebbend gelden, vindt hij dat Den Haag cryptomunten en de handel daarin zo snel mogelijk moet verbieden.

                    Ruim twee jaar eerder waarschuwde het instituut al, maar een totaalverbod was toen niet nodig. Dat is nu onvermijdelijk geworden, stelt Hasekamp. Cryptomunten vormen in zijn ogen een direct gevaar voor de financiële stabiliteit van ons stelsel.

                    De huidige aanpak van stap voor stap reguleren van de nieuwe markt is te slap, stelt hij. ’Voorzichtige regulering kan ook averechts werken: ze legitimeert cryptovaluta als een bonafide financieel product.’

                    De CPB-voorman constateert daarbij dat een oude waarheid, ’slecht geld verdringt goed geld’ heel snel schade gaat berokkenen. Dat burgers denken dat cryptomunten een betaalmiddel zijn, klopt volgens hem niet. Ze worden helemaal niet breed als betaalmiddel geaccepteerd, hooguit in kleine kring.


                    Hasekamp stelt met talloze economen dat cryptomunten geen onderliggende waarde hebben, zoals de euro die wel kent dankzij de dekking van de Europese Centrale Bank (ECB). Of zoals een hypotheek waarde heeft met een huis als onderpand. De ruim 3500 meest gebruikte cryptomunten die er de afgelopen twaalf jaar zijn gekomen, missen zulk onderpand. Sommige zijn overigens wel gekoppeld aan de dollar of de euro.

                    Ook het gebruik als waarde-opslag werkt volgens hem niet bij crypto. Die is ’gebaseerd op de hoop dat cryptomunten ooit écht geld zullen vervangen. Maar dat gaat dus niet gebeuren.’

                    Cryptomunten zijn geen geld en ook geen financieel product, maar een ’besmettelijk verhaal’, waarin mensen geloven omdat andere mensen erin geloven, aldus de CBP-directeur.



                    De cryptomuntenprijs wordt daarmee louter bepaald door speculatie, stelt Hasekamp. Hij noemt bovendien de groei van deze markt - inmiddels $1500 miljard aan beurswaarde - levensgevaarlijk. Dat cryptomunten nog altijd veelvuldig opduiken in het criminele circuit zegt alles. Bovendien hangen rondom de crypto’s ’schimmige handelspraktijken’, aldus Hasekamp, die zich oprecht zorgen maakt.

                    De timing van Hasekamps alarm is ook opmerkelijk: afgelopen donderdag meldde het Basel Comité voor Bankentoezicht , dat naar systeemrisico’s van ons Westerse financiële stelsel kijkt, en doorlopend bijna vijftig centrale banken adviseert, om direct de buffers bij banken die zulke cryptomunten hebben drastisch te verhogen.

                    Dat is nodig omdat de cryptomunten in prijs enorm bewegen en het bezit daarvan voor megabanken als Citigroup en State Street die ze al aanbieden, een groot financieel risico kunnen vormen. Daarin klinken zorgen door over het omvallen van banken zoals tijdens de kredietcrisis.

                    De Nederlandsche Bank (DNB) en toezichthouder AFM waarschuwen in Nederland in steeds luidere bewoording dat consumenten ’de gehele inleg’ in cryptomunten kunnen verliezen. In Nederland is sinds vorig jaar de regelgeving voor handelsplatforms, die cryptomunten aan particulieren laten aan- en verkopen, drastisch aangescherpt. Met de strenge regels loopt Nederland in Europa voorop.

                    DNB-president Klaas Knot drukte recent ook Nederlanders die met hun spaargeld nul procent rente krijgen op het hart om geen drieste avonturen te beginnen, bijvoorbeeld door dat spaargeld volledig in cryptomunten te steken.

                    De oproep van Hasekamp is ook als keiharde kritiek op een niet werkende Nederlandse aanpak te lezen.

                    Op de achtergrond speelt dat de economie langzaam herstelt, maar dat ook de pijn van de coronapandemie voelbaar gaat worden. Toezichthouders zien de crisis komen. Buffers die particulieren privé hadden opgebouwd zullen komende maanden worden aangesproken als het economisch mogelijk minder gaat.

                    Is zo’n Nederlands cryptoverbod wel uitvoerbaar?

                    Voor de munten zelf is zo’n verbod lastig. Cryptomunten zijn, anders dan de euro of een dollar, niet centraal uitgegeven door een centrale bank. Bitcoin, een softwareprogramma van de anonieme Satoshi Nakamoto, werd in het hart van de kredietcrisis gelanceerd als reactie op de uitwassen bij de banken. Zij hielpen volgens Nakamoto met schimmige beleggingen in waardeloos gebleken hypotheekproducten miljoenen particulieren naar financiële ellende, toen de eerste beleggingen werden gedumpt.

                    De cryptomunt is voor iedereen afzonderlijk, buiten centrale banken, te maken op zijn eigen computer. De munten worden onderling, dus decentraal, verhandeld tussen deelnemers via het netwerk, de blockchain. Daar is recent de mogelijkheid bijgekomen om cryptomunten op handelsplatforms te kopen en verkopen, zónder ze te bezitten - waarmee de handel hierin enorm is toegenomen. Dat baart het CPB ook zorgen.

                    Wereldwijd trekken autoriteiten voortdurend de touwtjes aan. In China is de handel verboden, accounts van beleggers op het populaire netwerk Weibo zijn geblokkeerd. In de Verenigde Staten zoeken toezichthouders naar een gezamenlijke ingreep. „De ultieme stap is een totaalverbod op productie, handel en zelfs bezit van cryptovaluta”, meent Hasekamp.
                    "De ultieme stap is een totaalverbod op productie"

                    Omdat het een decentraal netwerk is, is voor een totaalverbod nodig dat de computers die het netwerk waarop de cryptomunten draaien wereldwijd worden stilgelegd. Dat lijkt een utopie.

                    Enkele landen in Azië, maar ook Zwitserland bijvoorbeeld, stellen zich op als de meest vooruitstrevende vrijhavens voor de miljardenhandel in crypto. Ze leggen aanbieders maar weinig in de weg om zo van de huidige rage te profiteren.



                    Wat zijn de reacties?

                    De cryptogemeenschap kijkt met enig ongeloof naar de brief. De kritiek op de muntenwaarde en de schimmige handel is bekend, bedrijven die erin actief zijn roepen zelf toezichthouders al jaren op meer te reguleren, maar vooral de technische vernieuwing niet verloren te laten gaan.

                    Buiten het Westen worden de cryptomunten soms gezien als een pril alternatief voor de banken. In veel opkomende landen hebben burgers nog nooit een bankrekening gehad, de cryptoportefeuille is hun eerste kans om via een smartphone en app virtueel geld heen en weer te sturen naar andere gebruikers. Je kunt daarom beter uitwassen aanpakken, maar het systeem voor honderden miljoenen gebruikers moet je niet weggooien, is de teneur.

                    Vanuit toezichthouders klinkt al weken vooral steun: ze vinden het tijd dat deze nieuwe maar beperkt gereguleerde markt met dienstverleners eindelijk eens goed moet worden aangepakt. De verleidingen zijn voor consumenten te groot.



                    Comment


                    • #60
                      btc nu rond de 27 a 28k is dus aardig weggezakt

                      Comment


                      • #61
                        ja China heeft ook zijn invloed aangewend

                        Comment


                        • #62
                          https://www.ad.nl/economie/bitcoin-p...enen~a322c74f/

                          Comment


                          • #63
                            Crypto is niet per definitie een belatingsmiddel. Het is technologie waar diverse zaken mee gedaan kunnen worden. Nee niet iedere crypto wordt een succesvolle technolgie.

                            Ja flink ingeleverd vanaf half mei. sommige mensen zeggen: zie je wel, daar zeggen ze niets over.
                            Pak bv Etherium. Half mei ± $4.100, nu $ 2.200,--
                            Wanneer ben je dan ingestapt? precies op 11 mei? of 11 mei vorig jaar (toen stond ETH nog op ± $ 130,--).
                            Wie klaagt er dan nog?
                            Amazon heeft vanaf 2000 een keer of 20 een terugslag gehad van 40% of meer en één keer zelfs 80%. Als je in Amazon in 2000 € 1000,-- had gestopt had je nu € 2.400.000,-- en in 2000 verklaarden ze je al voor gek als je er in investeerde.

                            Comment


                            • #64
                              Ik gok in het Casino soms

                              Comment


                              • #65
                                en wat speel je dan?

                                Comment


                                • #66
                                  https://www.telegraaf.nl/nieuws/1969...iners-met-wals

                                  Crypto Crushdown: politie Maleisië verwoest ’miners’ met wals

                                  MIRI - De Maleisische politie heeft meer dan duizend computers verwoest die cryptomunten opwekken. De digitale apparatuur werd buitgemaakt tijdens meerdere invallen bij een groep die op grootschalige wijze elektriciteit aftapte. Drie huizen kwamen door de illegale stroomtoevoer in brand te staan.

                                  De machines, ook wel ’miners’ genoemd, hadden volgens de politie samen een waarde van ruim 1,25 miljoen dollar. Daarmee zou aan twee miljoen dollar elektriciteit zijn verbruikt. Sarawak Energy ontdekte het lek en lichtte de politie in.



                                  De autoriteiten besloten om de apparatuur te vernietigen door het letterlijk en figuurlijk met de grond gelijk te maken: een wals werd van stal gehaald om de apparatuur onschadelijk te maken. Acht verdachten zijn gearresteerd. Ze moeten mogelijk maandenlang de cel in en een forse boete betalen.



                                  Het illegaal aftappen van stroom is niet zonder gevaar. Drie huizen in de stad Miri op het eiland Borneo zijn afgebrand door de praktijken, meldt de Maleisische politie. Het ’minen’ ofwel creëren van digitale munten neemt erg veel energie in beslag. Het Aziatische land staat volgens onderzoekers in de top tien van landen waar de meeste digitale munten worden opgewekt.



                                  Heeft het nog zin om bitcoin te kopen? Dat bespreken onze DFT-verslaggevers in de podcast ‘Kwestie van Centen’:

                                  Comment


                                  • #67
                                    nog mensen actief met cryptomunten of even pas op de plaats na de laatste grootste dalingen?

                                    Comment


                                    • #68
                                      hij knalt nu van 28k naar bijna 35 k

                                      Comment


                                      • #69
                                        Ik hou de helft vast van wat ik heb. Markt lijkt het negatieve segment te hebben doorbroken en weer omhoog te gaan. Wel grotere kans dat altcoins als cardano het beter gaan doen dan bitcoin, omdat bitcoin zo veel waard is.

                                        Comment


                                        • #70
                                          Ik denk niet dat veel leden in cryptomunten zitten en er wordt door geen 1 hier een platform genoemd waarop ze bezig zijn daarmee

                                          Comment


                                          • #71
                                            mensen praten meer over cryptomunten dan dat ze erzelf daadwerkelijk inzitten, beste stuurlui staan vaak aan wal

                                            Comment


                                            • #72

                                              Ik snap er de ballen van en zal er alleen al daarom nooit aan beginnen

                                              Comment


                                              • #73
                                                https://www.ad.nl/tech/bitcoin-zakt-...and~a2b831942/

                                                Bitcoin zakt naar laagste niveau in ruim een maand


                                                De koers van cryptomunt bitcoin is gezakt naar het laagste niveau sinds begin augustus. De digitale munteenheid lijkt net als aandelenbeurzen over de hele wereld te reageren op het dreigende omvallen van de Chinese vastgoedreus Evergrande.

                                                De bitcoinwaarde is in 24 uur met bijna 9 procent gezakt. Volgens CoinMarketCap stond de bitcoinkoers op maandag begin van de avond (Nederlandse tijd) op ruim 37.000 euro. Die website houdt verschillende platforms in de gaten waarop cryptomunten worden verhandeld. Een bitcoin was twee weken geleden op 7 september nog dik 44.000 euro waard.

                                                De bitcoin reageert niet altijd mee met de aandelenbeurzen, maar daar lijkt het nu wel op. Een cryptohandelaar van het Britse GlobalBlock wijst hier bijvoorbeeld op. Dit komt waarschijnlijk doordat de digitale munt steeds meer geïntegreerd raakt in de financiële markt wereldwijd.



                                                Schuldenberg


                                                Evergrande, het op een na grootste vastgoedconcern van China, kampt met een schuldenberg van ruim 200 miljard euro en beleggers vrezen dat een faillissement voor een domino-effect kan zorgen op de Chinese vastgoedmarkt. Mocht Evergrande zijn schulden niet kunnen afbetalen dan is dat ook een probleem voor honderden financiële instellingen die leningen hebben uitstaan bij het concern, waarmee een nieuwe schuldencrisis dreigt.

                                                Maar er was maandag ook ander nieuws waarop de cryptomarkten mogelijk reageren. Coinbase, het grootste Amerikaanse handelsplatform voor digitale munten, buigt voor de druk van autoriteiten en heeft besloten om een bepaald product, waarmee mensen geld konden verdienen door tokens uit te lenen, toch niet uit te brengen.

                                                Coinbase had het product eerder aangekondigd, maar dat kwam het bedrijf op fikse kritiek te staan van de Amerikaans beurswaakhond SEC. Die dreigde zelfs met een aanklacht te komen tegen Coinbase als de onderneming haar plannen zou doorzetten.

                                                Comment


                                                • #74
                                                  Ik heb voor de fun een tijdje geleden geleden voor 200 Euro aan Vechain gekocht, binnen 3 maanden was het verdrievoudigd, een maand later was het nog maar de helft waard haha.
                                                  Ik moet me er nog steeds in verdiepen want ik ben er van overtuigd dat je er geld mee kunt verdienen maar dan moet je er wel serieus tijd in stoppen en daar ben ik eerlijk gezegd te lui voor.
                                                  Ik heb het trouwens ook voor de lange termijn gedaan. In het begin zal ik dagelijks te kijken wat ik had maar daar ben ik mee gestopt. Af en toe kijk ik nog is maar het gaat mij er meer om wat het over 5 jaar waard is. Het is natuurlijk makkelijk praten achteraf maar had ik er 5 jaar geleden maar ingestapt, dan was ik nu binnen geweest haha.
                                                  Ik koop binnenkort nog is 200 bij en dan laat ik het voor wat het is.
                                                  Ben ik het over een paar jaar kwijt so be it, op de bank krijg ik ook geen cent rente.

                                                  Comment


                                                  • #75

                                                    Ik vind het maar een vaag en schimmig gebeuren. Volgens mij moet je goed op de hoogte zijn van hoe het werkt voordat je eraan begint

                                                    Comment

                                                    Working...
                                                    X