Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Hoe gaat het in de Nederlandse politiek?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • dus moeten we maar ophouden met de BV Nederland?

    Comment


    • https://www.telegraaf.nl/nieuws/8047...ach-aangesteld

      HJ Schoo-lezing houdt gemoederen in Den Haag flink bezig
      Verbijstering over Kaags aanval op Rutte: ’Is er al een mental coach aangesteld?’


      DEN HAAG - De HJ Schoo-lezing van D66-leider Sigrid Kaag en haar aanval op VVD-leider Mark Rutte houdt de gemoederen in Den Haag bezig. De oppositie vraagt zich af hoe het nog goed moet komen met de formatie, maar D66 geeft aan zich van geen kwaad bewust te zijn.

      Kaag zelf wil dinsdagochtend niets weten van een aanval op Rutte: „Het is een veel breder verhaal hoor”, zegt de D66-leider over haar speech waarin vooral de impliciete aanvallen op de leidersstijl van Rutte opvielen. „De speech was 24 kantjes. Heb je het zelf wel gelezen?”

      Uithalen naar VVD-leider


      In de lezing van Kaag zaten een paar stevige uithalen naar de VVD-leider. Ze beticht hem van ’regelen en ritselen zonder visie’ en laakt ’politieke managers’, een sticker die vaak op Rutte wordt geplakt: „Als je de politieke managers te lang hun gang laat gaan, als politiek niet langer als middel wordt gezien maar als doel op zich, als beheren en accommoderen zijn uitgegroeid tot hoogste ideaal, betaalt de samenleving daarvoor uiteindelijk de hoogste prijs”, zegt Kaag maandagavond.

      Haar secondant bij de formatie Rob Jetten houdt zich bij de opening van het politieke jaar van Stichting Machiavelli van de domme en zegt er geen uithaal naar Rutte in te zien. „Kaag heeft niets nieuws verteld”, houdt de D66’er vol, die eraan toevoegt dat de speech al eerder geschreven was. De kersverse demissionaire minister Tom de Bruijn (Buitenlandse Handel) reageert ontwijkend: „Ik heb de speech niet gehoord, dus ik kan er geen oordeel over vellen.”



      Kamerdebat over formatie


      De Tweede Kamer debatteert later dinsdag over de formatie en de stand van zaken. VVD’er Johan Remkes is voorgedragen om het stokje over te nemen van Hamer. Zij stelde dat er op dit moment geen meerderheidskabinet valt te vormen. Dat lukt volgens haar niet om politieke overwegingen, terwijl ze wel openingen zag op inhoudelijk terrein tussen VVD, D66, CDA, PvdA, GroenLinks en ChristenUnie.

      De afgelopen maanden stelden VVD en D66 een document op hoofdlijnen, dat een aanzet had moeten zijn voor een mogelijk regeerakkoord. Maar VVD en CDA willen niet in een kabinet waarin ook PvdA én GroenLinks zitten. D66 wil niet verder met de ChristenUnie.

      ’Mental coach aangesteld?’


      „Ik ga vragen of er al een mental coach is aangesteld”, schertst JA21-leider Joost Eerdmans voorafgaand aan het debat. „Dit gaat niet goed zo.”

      Denk-Kamerlid Tunahan Kuzu vindt de lezing van Kaag ’meer een cabaretvoorstelling’: „Ik snap die hele houding van D66 niet. Sneren uitdelen naar Rutte, maar ze heeft wel vier jaar met hem in een kabinet gezeten.”

      ’Alsof ze toeschouwer is’


      SP-leider Lilian Marijnissen verbaast zich daar ook over: „Alsof ze een toeschouwer in de formatie is.” Tom Scheepstra, voorzitter van de CDA Jongeren, zegt bij BNR dat wat hem betreft D66 nu buiten de formatie wordt gehouden: „Als nieuw leiderschap betekent dat je eerst een hele zomer lang praat met iemand over de inhoud en dan ineens met modder gaat gooien als je je zin niet krijgt, dan vind ik dat niet nieuw leiderschap.”

      Lilianne Ploumen (PvdA) en Jesse Klaver (GL), die voor het eerst met hun fracties gezamenlijk vergaderden over de formatie, houden zich afzijdig. „We zullen vanmiddag gaan zien of dit helpt”, wil Ploumen alleen maar kwijt over de lezing. Klaver zag ’interessante elementen’, maar wil verder niet reageren: „Als je in dit vak bij elke uitspraak van collega’s denkt ’het wordt nog moeilijker’, dan heb je een rotleven.”

      Comment


      • die Kaag wordt na de winst met D66 nu een blok aan het been van D66. Want ze is qua sympathiek veel verloren

        Comment


        • Pieter Omzigt heeft vandaag bekend gemaakt niet terug te willen keren naar het CDA. Hij gaat alleen verder. Die zou bij een verkiezing nog wel een een leuk aantal zetels kunnen winnen. Aan de andere kant weer een verdere versplintering in ons politiek landschap waardoor het steeds moeilijker wordt een regering te vormen met zoveel partijen die dan nodig zijn om aan een meerderheid van 76 zetels of meer te komen.

          Comment


          • Originally posted by Ed Raket View Post
            dus moeten we maar ophouden met de BV Nederland?
            Nee, maar proberen een meerheidskabinet te vormen lukt gewoonweg niet, daar wordt te krampachtig naar toe gewerkt naar mijn mening.

            Comment


            • dus verkiezingen want een minderheidskabinet met Kaag, Rutte en een CDA in puin gaat hem ook niet worden natuurlijk. Ze gedragen zich nu al als kleuters en liegen de heleboel bij elkaar, en praten niet over de inhoud.

              Comment


              • Wat gaat nieuwe verkiezingen opleveren? De laatste peiling van eind augustus laat zien dat VVD iets zou groeien, D66 iets krimpt en verder bij andere partijen is het één zetel meer of minder of gelijk.

                Kom je in vrijwel dezelfde impasse terecht. Ik denk dat ze het met een minderheidskabinet gewoon moeten gaan proberen. Dat is binnen een maand te regelen en dan kunnen er belangrijke knopen doorgehakt gaan worden.

                Als we nieuwe verkiezingen doen, dan is dat op z'n vroegst denk ik over 3 maanden? En dan weer een formatie, dan zit je zo in maart 2022 voordat er op z'n vroegst een nieuw kabinet is...

                Comment


                • Nieuwe lijsttrekkers, we weten nu dat een Kaag niet met Rutte kan. Bij nieuwe verkiezingen nu andere situatie en ook campagne mogelijk. Een FvD wat verder weg zal zakken. Partijen zullen toch ook leren van vorige verkiezingen en kijken waarom ze niet hun standpunten hebben duidelijk kunnen maken zoals Groenlinks met de klimaatmaatregelen. Corona speelt minder een rol nu. Omzigt CDA toestand zal grote invloed hebben. Een JA 21 kan wel eens groeien en zetels aan de rechterkant van VVD en FvD pakken.

                  Wilders? een groep die steeds meer merkt dat dat een verloren stem is omdat ie nooit zal regeren, net als FvD nu definitief. Een VOLT wat verder kan groeien.

                  Een PvdA die weer wat kan groeien ten koste van D66 en PVV en nog wat links?

                  Het blijft moelijk met zoveel partijen maar de nuance kan net ff anders komen te liggen.

                  En wie weet zijn ze er dan met meerderheid al uit met een VVD (eventueel zonder Rutte) - CDA - Omzigt - JA21 + een CU of een PvdA of een D66 zonder Kaag

                  Linksom blijft het lastig omdat PvdA, SP, GL van elkaar de zetels snoepen en D66 erbij dan nog steeds te weinig is, en op rechts of een CDA gaat nooit met alleen linkse partijen zitten. Zelfs nu gaat een VVD en CDA niet met D66 en 2 linkse partijen als GL en PvdA zitten

                  Maar denk dat vooral de persoonlijke verhoudingen verziekt zijn met name in de personen Kaag, Rutte, en Hoekstra

                  nu naar 6 maanden zijn ze totaal niet bij elkaar gekomen, sterker nog er is meer wrevel, irritatie en wantrouwen ontstaan dus er is geen basis om dit nog weer proberen vlot te trekken. Zeker niet na uitspraken van Kaag en Hoekstra de laatste dagen.

                  Comment


                  • Hmm waar krijgen we nieuwe lijsttrekkers dan? Dezelfde poppetjes gaan het weer doen toch? Dus dan hou je diezelfde persoonlijke verziekte verhouding.

                    En D66 zonder Kaag, zie jij dat gebeuren? Er is toch geen enkel signaal dat de partij van haar af wil?

                    Comment


                    • Omzigt gisteren in interview met Nieuwsuur terwijl hij eerder had gezegd voorlopig geen grote interviews tegen mede omdat ie volgens zichzelf nog op ca.70% hersteld zit, werd emotioneel tijdens het interview en verweet het aan vermoeidheid.

                      Zie het somber voor hem in als ie zelf een nieuwe partij moet optuigen en of alleen als kamerlid door moet gaan. Dat trekt die beste man nooit.

                      Comment


                      • Als hij nu al spreekt over vermoeidheid, dan is hij echt te snel weer begonnen met werken.

                        Comment


                        • Ben bang dat we Omzigt voor een nieuwe rol in de politiek op termijn kunnen afschrijven

                          Comment


                          • Ik zou bijna gaan pleiten voor een zakenkabinet, aangezien die mafketels er niet uit kunnen komen.

                            Comment


                            • er valt ook niet uit te komen als je 76 zetels of meer moet hebben met zulke verschillende partijen met zulke verschillende programma's en wetende dat het CDA intern in puin ligt en met een Wilders en Baudet niet te formeren is.

                              Comment


                              • Originally posted by Ed Raket View Post
                                Ben bang dat we Omzigt voor een nieuwe rol in de politiek op termijn kunnen afschrijven

                                Daar ben ik ook bang voor..

                                Ik hoop dat hij blijft want behalve die gekke wolven in het kabinet zijn er toch politiek sensitieve mensen nodig!.

                                Ik heb ook het interview met hem op Nieuwsuur gezien.

                                Maar naar mijn mening zit hij nog steeds niet goed in zijn vel, want hij is niet alleen emotioneel maar ook erg onzeker..

                                Pieter Omtzigt werd gewoon weggepest.. En het is jammer want ik begin hem aardig te vinden.

                                In ieder geval hij lijkt niet mentaal sterk te zijn.

                                Toen ik naar hem keek, moest ik ook denken aan de voormalige minister van Volksgezondheid Bruno Bruins.. hij was ook zo zachtaardig en gevoelig.

                                Ik heb toevallig live naar het debat gekeken toen hij zakt in elkaar

                                Zoals ik al eerder schreef.. politici moeten vaak politieke psychopaten zijn.

                                Zonder gevoelens of medelijden voor anderen, zoals onze Rutte of Baudet.. Deze twee zouden niet snel op de grond vallen.

                                Die nieuwe, afschuwelijke *kunstmuur.. van klei en brokken in de Tweede Kamer zal sneller instorten dan zij!

                                Maar Pieter moet gewoon een assistent/e vinden! ..zo'n kruising tussen *ironman Rutte en *narcist Baudet.. en dan komt alles weer goed!

                                Last edited by curious lady; 19-09-2021, 02:34.

                                Comment


                                • CO2 probleem en Brexit zorgt al voor lege schappen in de Engelse supermarkten, dat kan nog leuk worden, nog een nieuw probleem voor ons nieuwe kabinet als dat er nog een x komt

                                  Comment


                                  • na de nieuwe verkiezingen, Remkes laat al blijken dat hij geen progressie ziet en VVD houdt terecht de deur dicht voor combi PvdA en Groenlinks samen erbij

                                    Comment


                                    • Men heeft nog een kleine 2 weken om eventuele nieuwe verkiezingen te plannen, i.v.m de kieswet, want dan moeten ze op voldoende afstand van de Gemeenteraadsverkiezingen gehouden worden.

                                      Comment


                                      • Pest is dat VVD/Rutte hoog in de peilingen blijft staan mede omdat er op rechts geen alternstief is, en CDA ligt intern in puin dus dat is ook geen alternatief voor die stemmer. Rutte is gewoon de feeling kwijt met de realiteit.

                                        Comment


                                        • Algemene beschouwingen 2e kamer weer live op tv, altijd leuk als achtergrond tijdens werk. Wilders weer krachtig met verstaanbare taal en leuke grappen, maar goed die zal toch nooit meer regeren. Azarkan van DENK die ik steeds beter vindt worden in argumenten en manier van debatteren al is het mijn partij zeker niet. VVD woordvoerdster, pittige tante, komt wel iets te arrogant en dominant over. Omtzigt komt nog ziekjes over maar wel weer feiten op orde en door vragen als hij geen of juiste antwoorden krijgt.

                                          De poppenkast is weer begonnen!

                                          Comment


                                          • https://www.telegraaf.nl/nieuws/4231...a-is-geliefder

                                            prachtig nieuws, weg met die kut Kaag

                                            Comment


                                            • Het is maar net welke krant je leest... https://www.trouw.nl/binnenland/kaag...eeen~b30aa2ba/

                                              Comment


                                              • Er zijn maar weinig mensen die me beter niet in een donkere steeg moeten tegenkomen maar Kaag is er zeker een van.. M.R. trouwens ook. Voor veel andere klojo's in Den Haag kan ik nog wel enige sympathie hebben..

                                                Comment


                                                • Zoals wie?

                                                  Comment


                                                  • Originally posted by frankkinky View Post
                                                    Men heeft nog een kleine 2 weken om eventuele nieuwe verkiezingen te plannen, i.v.m de kieswet, want dan moeten ze op voldoende afstand van de Gemeenteraadsverkiezingen gehouden worden.
                                                    Dat kan ik niet in de Kieswet terugvinden. Mogelijk zit je te denken aan artikel C 3, maar die bepaling heeft alleen betrekking op reguliere verkiezingen. Verkiezingen na tussentijdse Kamerontbinding kunnen, rekening houdend met de wettelijke termijnen voor de kandidaatstelling e.d. en art. 64 GW, onbeperkt georganiseerd worden. In 2003 stonden de verkiezingen voor de leden van de provinciale staten in maart er bijvoorbeeld ook niet aan in de weg dat in januari ontbindingsverkiezingen gehouden werden.

                                                    Comment

                                                    Working...
                                                    X