Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Biden of Trump?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Biden gaf aan dat de USA verwacht dat Iran elk moment Israel kan aanvallen.

    Comment


    • https://www.telegraaf.nl/nieuws/1675...met-de-gestapo

      Trump vergelijkt regering van Biden met de Gestapo

      PALM BEACH - De Amerikaanse oud-president Donald Trump heeft de huidige Amerikaanse regering vergeleken met de geheime politie in nazi-Duitsland. „Deze lui runnen een Gestapo-regering”, verklaarde hij op zijn landgoed Mar-a-Lago tegenover geldschieters.

      © ANP / HH




      De bijeenkomst vond plaats achter gesloten deuren, maar media als NBC News en The Washington Post bemachtigden een geluidsopname. Daarop is te horen dat Trump hard uithaalt naar de aanklagers die hem in uiteenlopende zaken vervolgen.

      Zo noemt hij federaal aanklager Jack Smith „gestoord”, „boosaardig” en een „echte klootzak.” Aanklager Fani Willis uit Georgia omschrijft hij spottend als „mevrouw Wade”, een verwijzing naar aanklager Nathan Wade waar ze een omstreden relatie mee had.



      Trump deed zijn verhaal voor enkele honderden aanwezigen. Die hadden volgens bronnen van The Washington Post minstens 40.000 dollar (circa 37.000 euro) per persoon betaald.1 miljoen dollar



      De oud-president zei op enig punt tegen zijn publiek dat iedereen „die nu 1 miljoen dollar doneert aan de Republikeinse Partij” naar het podium mocht komen om zelf iets te zeggen. Daarop kwamen twee mensen naar voren.



      Trump sprak tijdens de bijeenkomst ook steun uit voor zijn partijgenoot Mike Johnson, de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden. Die zat zelf in de zaal. De oud-president zei dat andere Republikeinen Johnson „met rust moeten laten.”



      Johnson ligt binnen zijn eigen Republikeinse Partij onder vuur nu een groot steunpakket voor Oekraïne is goedgekeurd door het Huis. Een van zijn partijgenoten, Marjorie Taylor Greene, wil komende week proberen hem af te zetten.

      Comment

      Working...
      X