Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Nieuwe politieke structuur nodig in Nederland?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • https://www.telegraaf.nl/nieuws/3163...derden-cda-ers

    Hahhaa, wat een clown die Hoekstra en dan ook Omzigt weer terug willen, totaal ongeloofwaardig en onbetrouwbaar en dom.

    Comment


    • Originally posted by Johan Geluk View Post
      in dat geval als dat moet, weet niet van wie, dan kan je zeggen dat het altijd klopt, hoewel ik me afvraag hoeveel mensen weten waarom of waarop ze stemmen nog los van tactische stemmen en het feit dat je vaak op iets stemt waar je het ook niet op alle punten mee eens bent, ik ken geen partij waar ik op alle punten mee eens ben hoor
      'Als dat moet' .... Tsja niks moet, een democratie is een keuze en is in elk land ook weer net wat anders. Maar de basis is dat het volk beslist, zo is het begonnen in de Griekse oudheid. En omdat je niet voor elk wissewasje 17 miljoen mensen de mening kan vragen, kiezen alle democratische landen voor volksvertegenwoordiging.

      En als mensen niet weten waarom of waarop ze stemmen, zijn ze wel erg onverschillig en onzorgvuldig. Dat er dan mensen in de kamer komen die niets toevoegen of chaos veroorzaken is dan ook het gevolg van het handelen van het volk (dus in die zin ook een afspiegeling).

      Comment


      • Originally posted by Ed Raket View Post
        https://www.telegraaf.nl/nieuws/3163...derden-cda-ers

        Hahhaa, wat een clown die Hoekstra en dan ook Omzigt weer terug willen, totaal ongeloofwaardig en onbetrouwbaar en dom.
        Ik krijg wel een heel klein beetje het beeld dat Omtzigt ook wel een hele lastige man is om mee te werken, dat praat natuurlijk niks goed over de handelswijze van het CDA. Maar dat je dan in een whatsapp achter iemands rug wat scheldwoorden gebruikt, ja dat kan natuurlijk.

        Comment


        • labiel, emotioneel, perfectionistisch, dat zijn lastige eigenschappen in de valse vieze politieke wereld waar men altijd voor eigen belang gaat of partijbelang en dan is het lastig opereren als je goudeerlijk bent, intelligent en consequent.

          Comment


          • Denk ook wel dat het niet de meest makkelijke man is hoor, wat gedeeltelijk komt voort komt uit allemaal goede eigenschappen zoals Maher ze noemt. Maar krijg ook wel een beetje het gevoel dat het ook wel het idee dat zijn lastige houding niet alleen maart voortkwam uit die goede eigenschappen. Hij heeft ondertussen een soort Messias status en hij heeft enorm veel credit natuurlijk door de Toeslagenaffaire, maar mijn gevoel zegt dat er nog wel meer achter zit wat we nu niet weten.

            Comment


            • de perfect mens bestaat niet, maar het is wel duidelijk hoe Omzigt zelf ook is dat er vies spel is en wordt gespeeld tegen hem terwijl hij met Arzakan en die juffrouw vd de SP de burgers ging helpen zoals het ook hoort door kamerleden waar de regering deze burgers in de steek liet en zelfs bewust door ging met ze kapot te maken. Ik ben daardoor veel vertrouwen kwijt geraakt in onze rechtstaat.

              Comment


              • https://www.ad.nl/politiek/formatie-...jven~a04c7f5b/ nou weer een andere tactiek omdat ze er maar niet uitkomen, dat wordt natuurlijk niets zo

                Comment


                • https://www.ad.nl/politiek/van-agt-v...jnen~a7139173/

                  Ik was er van overtuigd dat v Agt dat jaren geleden al gedaan had zijn lidmaatschap opzeggen vanwege zijn Palestijnen standpunt? was toen ook groot in het nieuws.

                  Comment


                  • Originally posted by Scuderia View Post

                    Tweede Kamer gaat het over, niet het kabinet. Dat kan inderdaad niet.
                    Tweede kamer kan dat ook niet zijn mijn inziens

                    Want mensen kiezen meestal niet een persoon die op hun zelf lijkt, je gaat niet bijvoorbeeld blank persoon kiezen omdat je zelf blank bent, of je gaat niet perse een vrouw kiezen omdat je zelf vrouw bent, of op sexuele geaardheid, of achtergrond of nationaliteit of leeftijd

                    Daarnaast ben je ook nog afhankelijk van de verkiesbare personen en die lijst is al geen afspiegeling van de maatschappij. Dan zouden er veel mensen zonder bepaald opleidingsniveau op die lijst moeten staan en nog aardig wat ook.

                    Mensen stemmen toch vooral op politieke voorkeur, wat ze belangrijke standpunten vinden, of op een partij die bij hun standpunten ligt of omdat mensen dat met de paplepel thuis hebben ingegoten etc. etc.

                    En dan nog zijn de meeste mensen het niet eens met alle standpunten van de politicus of partij waarop ze stemmen

                    Ik ken geen enkele partij of politicus waarop ik het met alle of laat staan 75% van hun standpunten mee eens ben. Dus dat gelul dat iets een afspiegeling van de maatschappij moet zijn is gewoon gelul in de ruimte die niet alleen bij politiek wordt gebruikt maar ook bij andere zaken zoals directies van bedrijven of sportbonden of in de voetballerij dat je vaak hoort er moeten zoveel gekleurde trainers zijn etc.

                    1. men bepaalt een keuze op kwaliteit, en 2. er zijn niet zoveel gekleurde trainers met diploma s beschikbaar. En ook dat geluk met vrouwen in bepaalde functies, terwijl heel veel vrouwen nooit de ambitie hebben gehad om voor carriere te gaan bv door keuze voor kinderen of parttime werkt, dus logisch dat er minder vrouwen beschikbaar zijn voor bepaalde functies. Tuurlijk is het prima dat men er meer wil, maar men moet ophouden om dan te gaan roepen dat het een afspiegeling van de maatschappij moet zijn..

                    Wat is het meest voorkomende beroep in Nederland? Kantoorbediende of winkelmedewerkster? Moeten die dan opeens ook in de politiek vertegenwoordigd zijn zonder dat ze daar kennis van hebben of het uberhaupt zelf willen? Kolder.

                    Comment


                    • helemaal eens met frankkinky, er worden steeds een soort van etiketten of maatstaven geplakt op zaken die totaal niet realistisch zijn, onbegrijpelijk dat men daar dan altijd heel serieus mee in door gaan

                      Comment


                      • https://www.telegraaf.nl/nieuws/2447...ngerentak-rood

                        bij al die partijen is wat aan de hand hoor, die SP hoor je ook steeds dingen die niet in de haak zijn, en dan bij de VVD, Groenlinks, FvD, CDA, PvdA, 50+, Denk, D66 wat dat betreft doen ze niet veel aan elkaar onder.

                        Comment


                        • https://www.telegraaf.nl/watuzegt/19...-voor-formatie

                          Geef Kaag en Rutte een deadline voor formatie

                          Die formatie gaat nog wel even duren, ben ik bang. Mariëtte Hamer praatte zich anderhalve maand de blaren op de tong en dronk iedere dag koffie met zo’n beetje alle directeuren van uitvoeringsinstanties, belangenclubs, goededoelenorganisaties, culturele instellingen, burgemeesters en lobbyisten. Geen columnisten, dat dan weer niet.

                          Daarnaast had Hamer iedere dag gesprekken met dezelfde politieke leiders in steeds wisselende samenstellingen en steeds weer de vraag of ze misschien met elkaar zouden kunnen samenwerken en steeds hetzelfde antwoord dat ze er nog niet klaar voor zijn en dat er nog tal van twijfels en verschillen zijn. Om gek van te worden, lijkt me.



                          Daarnaast had Hamer iedere dag gesprekken met dezelfde politieke leiders in steeds wisselende samenstellingen en steeds weer de vraag of ze misschien met elkaar zouden kunnen samenwerken en steeds hetzelfde antwoord dat ze er nog niet klaar voor zijn en dat er nog tal van twijfels en verschillen zijn. Om gek van te worden, lijkt me.

                          ’Koudwatervrees’ noemt Hamer het zelf, maar dat is het natuurlijk niet: onze politici voelen gewoon geen enkele urgentie om tot een regeerakkoord te komen.

                          Rutte en Kaag worden nu verzocht om een ’aanzet’ tot een regeerakkoord te schrijven, maar al met al zijn we nog geen steek opgeschoten en over een week begint het zomerreces. Volgens Kamervoorzitter Bergkamp zijn de volksvertegenwoordigers dit keer ook écht toe aan rust en mogen ze tot begin september niet gestoord worden.

                          Dus als er voor het einde van deze week niets gebeurt, dan ben ik bang dat we op Prinsjesdag nog steeds met een demissionair kabinet zitten. Best beschamend.
                          "Wij halen massaal onze schouders op"

                          Vóór de verkiezingen doen onze politici net of ze ons stemgedrag gaan honoreren en na de verkiezingen begint het oeverloze gedraai en gesoebat en zijn de verkiezingsuitslagen iets uit vervlogen tijden.

                          Het begrip ’continuïteit’ wordt door onze politici al jarenlang verward met ’continu de tijd’, maar wij hebben niet continu de tijd; we moeten door. Het is crisis en de tijd, energie en aandacht zouden gericht moeten zijn op een nieuw regeerakkoord en niets anders.

                          Ik maak me zorgen omdat het woord ’democratie’ zo langzamerhand het synoniem van ’onverschilligheid’ is geworden. Wij halen massaal onze schouders op als er vier maanden ná de verkiezingen nog steeds geen regeerakkoord ligt: ’Ach ja, niets aan te doen, zo gaat het nu eenmaal’. Maar het zou ons niet onverschillig moeten laten; politiek is te belangrijk.

                          We zouden kunnen overwegen om de politici bij de volgende verkiezingen hun werk vooráfgaand aan de verkiezingen te laten doen en niet meer achteraf. Wij zouden dan op het stembiljet naast onze keuze voor een Tweede Kamerlid, ook kunnen kiezen uit een vijf- of zestal, kort en bondig geformuleerde regeerakkoorden, die de partijen vooraf opgesteld hebben.

                          Het regeerakkoord waar met grote meerderheid voor gestemd wordt, wordt uitgewerkt en uitgevoerd.

                          ’Russische methode’


                          Ik begrijp dat oeverloze gedraai niet. Zelf ben ik geneigd om overal meteen een klap op te geven. Ook niet goed, ik weet het, maar alles beter dan dit. Ik vind het knap dat Hamer zo rustig bleef, want ik had allang voor de ’Russische methode’ gekozen.

                          Ik leg het even uit: toen ik in de negentiger jaren in Rusland woonde, overkwamen me ook af en toe zaken die niet meteen opgelost konden worden, maar wél heel dringend waren en daar had ik in die jaren een methode voor ontwikkeld.

                          Ik geef een voorbeeld: in de eerste jaren na de oprichting van de uitgeverij, huurden we een vleugel met veertien hotelkamers in een hotel naast het Kievsky-station. We betaalden er niets voor want de kosten had ik geruild tegen gratis advertentieruimte in onze krant The Moscow Times.

                          Het ging goed tot op een middag zowel de telefoon als de mail niet meer werkte en de reparatie ervan een tijd zou duren omdat de kabels onder een dikke laag cement bleken te liggen. Er waren nauwelijks hotelgasten en de hoteldirecteur voelde geen enkele druk om de reparatie snel te laten uitvoeren. Ik was in paniek want hoe kon je een krant maken zonder telefoon of internet?

                          Ik lokte de directeur en het hoofd van de technische dienst naar mijn kantoor en sloot beide heren vervolgens op met de mededeling dat zij daar zouden blijven tót het opgelost was en dat ik morgenvroeg wel voor een ontbijtje zou zorgen. Binnen twee uur was het geregeld en werkten de telefoon en het internet weer.

                          Nieuwe verkiezingen


                          Als ik deze methode letterlijk zou vertalen, dan zouden we Kaag en Rutte met elkaar opsluiten, de sleutel omdraaien en hun een ontbijtje beloven. Benieuwd hoe snel het regeerakkoord er dan is.

                          We doen het niet omdat we dat te ver vinden gaan, maar als we niets doen gebeurt er ook niets en blijven de politici met hun onbuigzame ego’s in een moeras van onwil badderen.

                          Je kunt Rutte en Kaag niet dwingen, maar het zou wel mooi zijn als dat wel kan. Als we de ’Russische methode’ vertalen naar de huidige situatie dan zouden we Rutte en Kaag een deadline geven zoals, ’als er voor 5 juli geen regeerakkoord ligt, dan schrijven we nieuwe verkiezingen uit’. Zou ook wel werken denk ik.

                          Comment


                          • Nederlandse politiek is gered! https://www.telegraaf.nl/entertainme...er-gijp-binnen

                            Comment


                            • nou Sigrid, van de zogenaamde nieuwe politiek, je bent geen haar beter dan Rutte, al vanaf formatie liegen en spelletjes spelen, bah

                              https://www.telegraaf.nl/nieuws/9180...rantwoordelijk

                              Comment


                              • https://www.telegraaf.nl/nieuws/5056...n-partij-bv-nl Die Haga zit die er nu voor zichzelf?


                                kan geen hoogte van die man krijgen, begint mij op mijn zenuwen te werken die man

                                Comment


                                • krijgen we nog een nieuw kabinet? er is veel te doen en ook straks met die 4e golf corona...

                                  Comment


                                  • Toch een bizarre situatie, zijn nu 3 nieuwe mensen in het kabinet aangenomen. In een demissionair kabinet, dat eigenlijk al na de toeslagen affaire nog twee keer had moeten opstappen én ondertussen nog geen nieuw kabinet heeft gevormd.

                                    Nul respect voor democratische proces.

                                    Comment


                                    • Mensen die na hun ontslag gewoon doorgaan worden toch recidivisten genoemd.

                                      Comment


                                      • mensen worden van alles genoemd, dat zegt allemaal niets, zoveel mensen zoveel meningen. Of wilde je een land zonder regering?

                                        Comment


                                        • En de uitslag vd verkiezingen is ook weer niet handig. Links en rechts verdeeld waarbij 2 rechtse partijen niet snel zullen regeren. Dan moeten nu zeer tegenovergestelde partijen met elkaar eruit zien te komen.

                                          Comment


                                          • Het lijkt toch vrij simpel VVD is in ieder geval veroordeeld tot D66, haal het CDA er bij en je hebt nog maar twee zeteltjes nodig , die moeten toch ergens te vinden zijn zonder in de echt extreem linkse dan wel rechtse hoek terecht te komen?
                                            Er zal toch niet veel verschil komen met wat we al hadden zowel links als rechts is zo versnipperd dat ze weinig eisen kunnen stellen lijkt me

                                            Ach de echte regering die de grote beslissingen neemt zit al jaren niet meer in den Haag maar in Brussel , en als daar verkiezingen voor zijn is het opkomstpercentage 40% of zo

                                            Comment


                                            • heb je gemist dat CDA intern in puin ligt en niet duidelijk was wie daar de baas is en dat Omzigt opgestapt is?

                                              en die 2 zetels waren de CU maar dat wil D66 niet die nu meer macht hebben omdat ze groter zijn en Rutte door zijn liegerij een jasje heeft uitgedaan, en een CDA ook kleiner, en CU ook niet goed voor prostitutie, en JA 21 wilde Rutte erbij halen maar dat wil D66 niet, meer heb je niet op rechts, ja de radicale SGP, maar dat is geen optie mbt D66 plannen euthanasie etc.

                                              en Baudet en Wilders zijn geen optie dus je blijft aan links overgeleverd, dus uitslag is gewoon kut

                                              Comment


                                              • Originally posted by Johan Geluk View Post
                                                heb je gemist dat CDA intern in puin ligt en niet duidelijk was wie daar de baas is en dat Omzigt opgestapt is?

                                                en die 2 zetels waren de CU maar dat wil D66 niet die nu meer macht hebben omdat ze groter zijn en Rutte door zijn liegerij een jasje heeft uitgedaan, en een CDA ook kleiner, en CU ook niet goed voor prostitutie, en JA 21 wilde Rutte erbij halen maar dat wil D66 niet, meer heb je niet op rechts, ja de radicale SGP, maar dat is geen optie mbt D66 plannen euthanasie etc.

                                                en Baudet en Wilders zijn geen optie dus je blijft aan links overgeleverd, dus uitslag is gewoon kut
                                                Nee dat heb ik niet gemist maar je zal wat moeten , D66 kan wel proberen de grote jongen uit te hangen maar ze hebben 10 zetels minder dan de VVD , dus wie is er nu de baas ? ze kunnen zo veel willen
                                                Als CDA wegvalt zal je het verder naar links moeten zoeken , bovendien heb je dan nog meer partijen nodig , ik denk niet dat de VVD in een coalitie wil zitten met D66 ,PvdA en groen links , dan hebben ze als grote winnaar van de verkiezingen nog zelf geen zak in te brengen
                                                Die gaan daar nooit mee akkoord en als D66 hier op wil aansturen hebben we volgend jaar nog geen kabinet

                                                Christen Unie is misschien niet goed voor prostitutie, maar zijn de linkse partijen dat wel dan ? de één wil het verbieden uit morele overwegingen de ander uit progressieve , feministische overwegingen het resultaat blijft hetzelfde
                                                Baudet en Wilders zullen misschien de beste optie zijn om alles aangaande het prostitutiebeleid te laten zoals het is maar ik wens je veel wandelplezier als ze alle buitenlandse dames de grens over geschopt hebben met die anderhalve Nederlandse dame die er nog zit

                                                Comment


                                                • gewoon niet volgen dan erger je er ook minder aan, ik leef mijn leven zoals ik dat wil, en heb 0,0 invloed op wat ze in Den Haag of Brussel doen,

                                                  Comment


                                                  • Originally posted by Ramenloper View Post
                                                    gewoon niet volgen dan erger je er ook minder aan, ik leef mijn leven zoals ik dat wil, en heb 0,0 invloed op wat ze in Den Haag of Brussel doen,
                                                    Nou ik heb anders uit betrouwbare bron dat Rutte ook op Citygirl actief is en deze discussie belangstellend volgt hoor ,

                                                    Comment

                                                    Working...
                                                    X