Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Nederlands voetbal topic

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Dick Lukkien maakt een pikante overstap als trainer van Emmen naar FC Groningen volgend seizoen, terwijl nu beide clubs nog vechten voor degradatie

    Comment


    • https://www.telegraaf.nl/sport/16262...rade-trakteert

      De maat is vol voor Frans van Seumeren, die Utrecht-spelers op tirade trakteert

      UTRECHT - Met een enorme klap smeet Frans van Seumeren de deur dicht en beende woedend weg. De eigenaar van FC Utrecht was even daarvoor de kleedkamer binnengestormd en had het team van FC Utrecht onder uit de zak gegeven na de pijnlijke uitglijder tegen Go Ahead Eagles, de derde thuisnederlaag op rij. In de vierde minuut van de blessuretijd bracht invaller Willum Willumsson de ploeg uit Deventer in extase door de winnende goal tegen het net te schuiven: 1-2.

      „Wat hij heeft gezegd? No idea, it was in Dutch”, reageerde de Amerikaanse FC Utrecht-speler Taylor Booth op het bijzondere bezoekje van de grote baas. Daarmee ging de tirade van Van Seumeren aan een groot deel van het FC Utrecht-team voorbij, al waren de lichaamstaal en de mimiek van de grootaandeelhouder, die voor even was getransformeerd in een teleurgestelde supporter, ook voor de niet-Nederlandse spelers duidelijk genoeg om de boodschap over te laten komen.



      Niet verbaasd
      Ramon Hendriks komt uit Hendrik-Ido-Ambacht en kon ook het verbale gedeelte tot zich nemen. Van Seumeren trok onder andere met een in supporterskringen bekende frase het arbeidsethos van de ploeg in twijfel, maar Hendriks wilde tegenover de media niet inhoudelijk ingaan op de teksten van de clubeigenaar. „Ik was niet verbaasd dat hij in de kleedkamer kwam. We zijn allemaal teleurgesteld en hij was ook teleurgesteld. Wat er gezegd is, moet tussen de Utrecht-muren blijven.” Iets wat niet goed lukte, want het gebulder van Van Seumeren was tot op de gang hoorbaar.

      Voor Silberbauer moet het een bijzondere ervaring zijn geweest dat hij in zijn domein, de kleedkamer, werd geconfronteerd met een boze eigenaar. Al was het volgens de Deen geen primeur. „Ik heb het wel eens eerder meegemaakt. Waar dat was? Dat doet er niet toe”, reageerde Silberbauer, die na zijn goede start in Utrecht door sommigen al werd vergeleken met Erik ten Hag, maar zich inmiddels met zijn ploeg in een flinke crisis bevindt. FC Utrecht heeft slechts één van de laatste zeven duels gewonnen (het uitduel met Sparta Rotterdam), speelde gelijk tegen PSV en NEC en verloor van Vitesse, SV Spakenburg, Fortuna Sittard en Go Ahead Eagles. Dat die twee laatste nederlagen tot stand kwamen door goals in de absolute slotfase, doet extra pijn in Utrecht.

      Silberbauer deed luchtig over het woedende bezoekje van zijn grote baas. „Dit heeft allemaal te maken met emoties. Hij is teleurgesteld en dat zijn we allemaal. Hij wilde winnen, en dat wilden we allemaal. We zijn geen van allen tevreden en moeten nu een manier zien te vinden om dit om te draaien. Het is een negatieve spiraal en daar moeten we uit zien te komen.”

      FC Utrecht beleeft weer een ongekend roerig seizoen. Die onrust is eind vorig seizoen al ingezet, toen René Hake, die met Go Ahead Eagles zaterdagavond een zoete wraak beleefde, het veld moest ruimen, maar er met Rick Kruys als interim-trainer en Silberbauer als assistent en Dick Advocaat als klankbord geen substantiële vooruitgang werd geboekt.



      Geen gemakkelijke groep
      Voor dit seizoen werd Henk Fraser als nieuwe trainer gepresenteerd, een coach die al jarenlang op het verlanglijstje stond bij Van Seumeren. Na een matige start kreeg Fraser het prestatief behoorlijk op de rit richting de winterstop, maar medio december vergaloppeerde Fraser zich door bij een aanvaring op het veld selectiespeler Amin Younes bij de keel te grijpen, waarna hij het veld moest ruimen. In de persoon van Silberbauer kwam er een verrassende nieuwe hoofdtrainer uit de hoge hoed. De Deen heeft vrijwel geen ervaring als hoofdverantwoordelijke en FC Utrecht heeft geen gemakkelijke groep om te managen. Na een goede beginfase zit Silberbauer nu in een flinke dip en de vraag is hoe lang Van Seumeren de huidige constellatie met de onervaren hoofdtrainer en Frasers achtergebleven assistenten Aleksandar Rankovic en Twan Scheepers intact zal willen laten.

      Silberbauer maakte na de derde opeenvolgende pijnlijke thuisnederlaag een aangeslagen indruk. „Het is momenteel moeilijk. Het is niet vandaag begonnen. We zaten al in een negatieve spiraal. Nu moeten we het bloeden zien te stoppen en een manier zien te vinden om hier uit te komen. We moeten als team dichter bij elkaar komen. We moeten het weer positief zien te krijgen.”

      Comment


      • En Feyenoord wint in een zinderende klassieker in de Arena van Ajax met 2-3, een voorsprong op de titel? Knap hoor met nog een Europese wedstrijd in de benen afgelopen week. Slot heeft met beperkte middelen en spelers een echt goed voetballend team van Feyenoord gemaakt, terwijl Ajax met veruit de beste spelers van de Eredvisie en ook PSV met een veel hogere begroting nu achter Feyenoord op de ranglijst staan....

        Comment


        • PSV speelt gelijk 1-1 in Arnhem tegen Vitesse , kampioenschap weg en 2de plaats wordt lastig.

          Comment


          • PSV was al afgehaakt voor het kampioenschap

            Comment


            • Originally posted by Ballebak1 View Post
              PSV speelt gelijk 1-1 in Arnhem tegen Vitesse , kampioenschap weg en 2de plaats wordt lastig.
              De 2e plaats betekent plaatsing voor kwalificatie Champions League.

              Comment


              • Volgens kan dat dit seizoen directe plaatsing zijn en een 3e plek kwalificaties CL ivm de opmars van Nederland op de UEFA ranglijst door de presraties van AZ en Feyenoord internationaal.

                Comment


                • Nee, dat dacht ik eerst ook, maar is pas ïn 2024, als we Portugal voorblijven.

                  Comment


                  • eerst nog ff op zeker wel die 6e plek zien te bereiken want Benfica doet het heel goed met die oud trainer van PSV

                    Comment


                    • https://www.telegraaf.nl/video/16857...it-is-heitinga

                      Comment


                      • FC Twente mijn club versloeg knap AZ, en we hopen nog op een stunt om die 4e plek te pakken!

                        Comment


                        • Frenkie de Jong geblesseerd bij Oranje, dat is niet fijn

                          Comment


                          • Dickie stopt ermee na dit seizoen bij ADO

                            Comment


                            • Stopt ie helemaal of alleen bij ADO?

                              Comment


                              • Virus bij Oranje, 5 spelers ziek naar huis

                                Comment


                                • Originally posted by Zonnie View Post
                                  Stopt ie helemaal of alleen bij ADO?
                                  Hij staat open voor allerlei aanbiedingen.

                                  Comment


                                  • Oranje kansloos tenonder met 4-0 bij de Fransen

                                    Comment


                                    • Taylor en de Roon horen natuurlijk niet in Oranje thuis en we hebben gewoon een mindere lichting

                                      Comment






                                      • Verdrietig nieuws: Thijs Slegers op 46-jarige leeftijd overleden


                                        Thijs Slegers is op 46-jarige leeftijd overleden. Onlangs maakte de perschef van de Eindhovenaren bekend dat hij niet meer geholpen kon worden met zijn ziekte. Voor zijn dood was zijn doel om mensen te bewegen om stamcellen te doneren.





                                        PSV maakte zelf via de officiële kanalen het droevige nieuws bekend. 'Met droefenis heeft PSV maandagochtend kennisgenomen van het overlijden van collega Thijs Slegers. Hij overleed na een oneerlijke strijd tegen zijn slopende ziekte. Hij werd 46 jaar.'

                                        Slegers kreeg begin 2023 te horen dat hij niet meer te helpen is in de strijd tegen zijn ziekte. De perschef van de Eindhovenaren kreeg op verschillende plekken een prachtig eerbetoon zoals bij Feyenoord in de wedstrijd tegen PSV, maar ook in eigen stadion tijdens de wedstrijd tegen FC Groningen.

                                        In 2015 begon Slegers bij PSV als de nieuwe perschef. Daarvoor werkte hij bij verschillende voetbalmedia als PSV-watcher, waarvan het langst bij Voetbal International. In 2020 kreeg hij te horen dat hij leed aan acute leukemie, maar na een hersteltraject bleef hij strijdbaar en pakte hij zijn werk in Eindhoven weer op. Totdat hij drie jaar later hoorde dat dokters niets meer voor hem konden doen.

                                        Nadat Slegers te horen kreeg dat hij niet meer geholpen kon worden in de strijd tegen zijn ziekte, begon hij met het werven van nieuwe stamceldonoren. Hiermee kunnen andere mensen die lijden aan een vorm van bloedkanker worden geholpen. Door de oproep van Slegers hebben meer dan tienduizend mensen zich aangemeld voor het doneren van stamcellen. Het totaal aantal donoren in Nederland kwam daardoor op 400.000 te staan.

                                        Comment


                                        • https://www.ad.nl/nederlands-voetbal...ntie~a20344cb/

                                          Vitesse staat op omvallen: KNVB dreigt met intrekken proflicentie
                                          Voetbalclub Vitesse staat op omvallen. De KNVB dreigt op korte termijn de proflicentie in te trekken. Uit nood stapt de eredivisionist weer naar de rechter. Via een zogeheten turbospoedbehandeling moet het speelrecht voor volgend seizoen gegarandeerd worden.

                                          Het conflict met stadion GelreDome loopt voor Vitesse volledig uit de hand. De voetbalclub, opgericht in 1892, heeft in 2018 zelf de huur opgezegd. Een nieuw huurcontract ligt er niet. De eredivisionist kan met stadioneigenaar Nedstede, gerund door zakenman Michael van de Kuit, geen overeenstemming bereiken.

                                          Koortsachtig overleg
                                          De voorbije weken zijn over de kwestie diverse rechtszaken gevoerd. Daarbij is ook koortsachtig onderhandeld. Namens Vitesse stapte de Amerikaan Coley Parry zelfs in, de beoogde nieuwe eigenaar van de club. Commissaris Henk Parren en Vitesse-directeur Pascal van Wijk ruimden het veld.

                                          Een deal leek al die tijd meermaals dichtbij. Er zou een overeenkomst komen tot 2030, waarbij Vitesse meer betaalt dan de huidige 2,15 miljoen euro per jaar. Voorts zou de club de juridische kosten van Nedstede op zich nemen. En ten slotte zou het eeuwig speelrecht van tafel gaan.



                                          Aan alle voorwaarden leek zo voldaan, maar uiteindelijk ketste telkens alles toch weer af. Dit tot frustratie van Vitesse, vooral. Naar de letter van de wet heeft de club nu vanaf 1 oktober 2023 geen stadion meer.

                                          Proflicentie kwijt
                                          Zonder stadion vervalt ook de proflicentie van Vitesse. De KNVB hanteert daar strikte regels voor. De voetbalbond heeft dat de eredivisionist inmiddels ook in niet mis te verstane woorden duidelijk gemaakt.

                                          ‘Zeist’ eist duidelijkheid voor 11 april. Kan de club dan geen stadion aanwijzen voor het nieuwe seizoen, dan wordt de proflicentie ingetrokken. ‘Daarmee zou Vitesse, één van de oudste Nederlandse voetbalclubs, met een zeer rijke historie en waarbij vele supporters, sponsoren, spelers, werknemers en vrijwilligers zijn betrokken, ophouden te bestaan’, zo melden de advocaten van Vitesse per brief.

                                          Nood
                                          Vitesse grijpt daarom naar het noodmiddel van de turbospoedbehandeling. Dat als hoger beroep na het verlies in het kort geding over het gebruik van Gelredome. Er moet weliswaar ook nog een rechterlijke uitspraak komen in een bodemprocedure over het eeuwige speelrecht in het stadion, maar die volgt pas rond 26 april.

                                          Zo lang kan Vitesse niet wachten. De tijd tikt weg. De KNVB stelt per brief namelijk onverbiddelijk te zijn. Vitesse moet ‘de beschikking hebben over een stadion om de continuïteit van de competities betaald voetbal in het seizoen 2023/2024 niet in gevaar te brengen’, zo verklaart de bond. Dit ook in verband met de planning van de competitiewedstrijden.

                                          Spoed
                                          Het spoedappel komt voor bij het gerechtshof in Arnhem en wordt behandeld op 7 april. De uitspraak moet dan voor 11 april worden gedaan.

                                          Comment


                                          • Napoli heeft interesse in Brobbey v Ajax

                                            Comment


                                            • FC Twente in gesprek met Peter Bosz als opvolger van Jans!

                                              Comment


                                              • Waar betaalt FC Fraude dat van?

                                                Comment


                                                • https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuw...ns-een-reactie

                                                  Gullit onthult: 'Seedorf solliciteerde bij Ajax maar kreeg niet eens een reactie'

                                                  Clarence Seedorf heeft volgens Ruud Gullit bij Ajax gesolliciteerd naar de functie van technisch directeur. De oud-middenvelder kreeg echter niet eens een antwoord op zijn sollicitatiebrief en heeft inmiddels bij de KNVB een andere baan gevonden.

                                                  Gullit deed zijn opvallende bewering in het Ziggo Sport Voetbal Café. "Ik weet uit zeer betrouwbare bron dat Seedorf gescolliciteerd heeft, maar geen antwoord heeft gekregen op zijn brief." De eveneens aanwezige Jan van Halst reageert vol ongeloof over de gang van zaken. Ajax negeerde de eigen oud-speler dus en lijkt op korte termijn de Duitser Sven Mislintat te gaan presenteren.

                                                  Ajax heeft volgens Gullit alle recht om voor een andere kandidaat te kiezen, maar laakt eveneens de handelswijze van de Amsterdammers. "Ik denk dat Seedorf al behoorlijk wat drollen heeft moeten inslikken in Nederland", haalt Gullit onder meer de moeizame verstandhouding tussen Seedorf en het Nederlands elftal aan. Ondanks een enorm succesvolle loopbaan die langs onder meer Real Madrid en AC Milan leidde, zat Seedorf in Oranje regelmatig op de bank.

                                                  Imiddels heeft de KNVB Seedorf gepresenteerd als nieuw lid van de Raad van Commissarissen. Daarin ziet Gullit een erkenning voor zijn staat van dienst en kwaliteiten. "Geweldig dat hij een baan aangeboden krijgt, niet omdat hij donker is maar ook vanwege zijn knowhow en na zijn interview dat hij had met de Raad. Daarom ben ik hartstikke blij voor hem", besluit Gullit.

                                                  Comment


                                                  • Ajax wint niet van GA Eagles, en Feyenoord wint wel van Sparta, Feyenoord op koers voor de titel?

                                                    Gisteren 2 wereldgoals van gekkie Tannane van NEC tegen PSV

                                                    vandaag 3 goals via de VAR afgekeurd van FC Utrecht, die zijn zwaar genaaid

                                                    Comment

                                                    Working...
                                                    X