Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Nederlands voetbal topic

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Ajax en PSV ook naar de laatste 4 vd beker

    Comment


    • Originally posted by frankkinky View Post
      ja prachtig, die beker was niet haalbaar voor ze met de top 3 er nog in, dus overbelasting , dus beter afgaan nu en dan deze wedstrijd gebruiken om goed te maken in de competitie en daar de play offs halen of met veel geluk plek 5 voor plaatsen Europees

      fout is gemaakt door in de winterstop geen nr 6 te halen die ze missen en waardoor onbalans in het team is en ze hele seizoen al matig spelen maar nog wel op koers met een 7e begroting op nu gedeeld 6e plek, en dan hadden ze nog een linksback moeten halen omdat alle linksbacks van Utrecht geblesseerd zijn, maar nee hoor ze haalden een spits en nog een middenvelder van Ajax die gelijk schuldig was aan de 1e tegengoal...
      Als Utrecht zich gespaard heeft voor de competitie, dan heeft dat vandaag in ieder geval weinig resultaat gehad, 1-2 verlies tegen Fortuna Sittard.

      Comment


      • teveel blessures, en op 2 posities hebben ze geen bezetting en hun 2 sterspelers geblesseerd, maar goed ze staan nog waar ze horen te staan met een 7e begroting, AZ weer nipt gewonnen,

        Comment


        • https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuw...cruijff-arena/

          Feyenoord doet Ajax pijn in recordbrekende Klassieker in Johan Cruijff Arena

          Ajax en Feyenoord hebben zaterdagmiddag een bijzondere wedstrijd gespeeld. De twee clubs troffen elkaar in de Eredivisie Vrouwen in de Johan Cruijff Arena. Daar waren ruim dertig duizend (!) fans (33.742 tickets) aanwezig en dat betekende een record: nooit eerder waren er zoveel fans bij een wedstrijd van Nederlandse clubs in de Eredivisie vrouwen.



          En de meer dan dertigduizend supporters kregen tijdens de pikante ontmoeting, waarbij anders dan bij de mannen wel 'gewoon' thuis- en uitsupporters welkom zijn, twee doelpunten te zien. Feyenoord opende de score vlak na de pauze en deed Ajax daarmee veel pijn. De Amsterdammers zijn nog verwikkeld in de titelstrijd met FC Twente, maar kunnen gezien de achterstand niet echt meer punten verspelen.

          Eerder dit seizoen rekende Ajax nog wel af met Feyenoord, dat dit kalenderjaar nog niet won en met Jessica Torny door de slechte prestaties een nieuwe trainster kreeg. Lang kon zij niet van de voorsprong genieten in de goed gevulde Arena, want Ashleigh Weerden zorgde twee minuten later alweer voor de gelijkmaker: 1-1. Ondanks een veldoverwicht, konden de Amsterdammers de zege niet meer binnenhalen.

          Voor Feyenoord betekende een gelijkspel in het hol van de leeuw een serieuze opsteker in een moeizame periode, terwijl Ajax ondanks het record flink zal balen: het kampioenschap wordt nu ongelofelijk moeilijk. Het oude bezoekersrecord stond overigens op een kleine vijftienduizend kaarten, die vorig jaar in mei over de toonbank gingen voor hetzelfde affiche in Rotterdam. Het wereldrecord is in handen van FC Barcelona, dat in Camp Nou tegen Real Madrid voor 91.553 toeschouwers speelde.

          Comment


          • https://www.ad.nl/nederlands-voetbal...-bal~a08a8b7c/

            Periodetitel ver weg voor ADO, Dick Advocaat over kritiek op B-keuze tegen PSV: ā€˜Interesseert me geen balā€™


            De derde periodetitel leek voor ADO Den Haag recent nog zo dichtbij, maar na de kansloze nederlaag tegen Heracles Almelo (0-3) is die plots mijlenver weg. De ploeg van Dick Advocaat moet hopen op een wonder om het Bronzen Schild alsnog in handen te krijgen.

            Comment


            • AZ wint met 2-1 in de uitwedstrijd tegen Lazio.

              Comment


              • Knap en was ook verdiend, goed vd UEFA punten

                Comment


                • Ado gaat niet zo goed meer, zo blijft het 1e divisie

                  Comment


                  • Grote belangstelling voor Taylor Booth

                    Het heeft er alle schijn van dat Taylor Booth deze zomer FC Utrecht zal gaan verlaten. De Amerikaan staat bij verschillende clubs op het verlanglijstje en de eerste clubs hebben zich ook al bij FC Utrecht gemeld, weet Voetbal International.

                    Ook tijdens de winterse transferperiode was er al belangstelling voor de Amerikaan, maar de interesse is sindsdien alleen maar toegenomen. Onder de geĆÆnteresseerde clubs, bevindt zich ook een club die op dit moment nog in de Champions League speelt. De club, die niet bekend is gemaakt, heeft zich inmiddels officieel gemeld en is bereid hĆ©Ć©l ver te gaan.

                    De verwachting is dat de transfer van Taylor Booth een recordbedrag voor FC Utrecht zal gaan opleveren. Dit betekent dat er meer zal moeten worden betaald dan dan de 8,4 miljoen die de club van Feyenoord ontving voor de overgang van Quinten Timber. FC Utrecht haalde Taylor Booth afgelopen zomer transfervrij op bij Bayern MĆ¼nchen. In Utrecht heeft de middenvelder nog een contract dat loopt tot medio 2025. (bron: utrechtfans)

                    Comment


                    • https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws...cialiteit.html

                      Media zien 'heersend' Feyenoord: 'Onnodig, maar de Rotterdamse specialiteit...'

                      Comment


                      • ADO! Gaat te moeizaam

                        Comment


                        • NEC FC Utrecht 2-2, Dost weer eindelijk terug en scoort als invaller.

                          Comment


                          • Feyenoord wint met moeite van Volendam. Volgende week Ajax tegen Feyenoord dan kan Ajax weer langszij komen, lijken net op tijd hun vorm terug te vinden terwijl Feyenoord met een krappere selectie en blessures meer moeite krijgt. Ook vermoeidheid daardoor bij de overige spelers zichtbaar

                            Comment


                            • denk dat Promes nooit meer in Nederland zijn gezicht gaat laten zien, ook definitief klaar met Oranje gezien heropening rechtzaak mishandelingszaak en dan moet de drugszaak nog voorkomen

                              Comment


                              • Zo dan, Feyenoord slacht momenteel S. Donetsk af, staat al 7-0!

                                Comment


                                • En hoppa AZ knikkert Lazio Roma eruit, weer 2-1 gewonnenšŸ˜ƒ

                                  Comment


                                  • 2 prachtige wedstrijden met goed voetbal waren het. Top 6 op UEFA ranglijst kunnen we niet meer missen.

                                    Comment


                                    • https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws...tanten-op.html

                                      Koeman maakt eerste Oranje-selectie bekend en roept drie debutanten op

                                      De selectie van het Nederlands elftal voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Frankrijk en Gibraltar is bekend. Bondscoach Ronald Koeman heeft 25 namen geselecteerd, waaronder Lutsharel Geertruida en Mats Wieffer.





                                      Begin maart werden 37 spelers opgenomen in de voorlopige selectie van Koeman, die Louis van Gaal heeft opgevolgd als bondscoach van Oranje. Lutsharel Geertruida, Quilindschy Hartman, Mats Wieffer (allen Feyenoord) en Bart Verbruggen (Anderlecht) maakten hun debuut. Geertruida, Wieffer en Verbruggen hebben de schifting overleefd en debuteren in de definitieve selectie.

                                      Een andere opvallende naam in de lijst was die van 86-voudig international Georginio Wijnaldum. De middenvelder van AS Roma liep vorig jaar augustus een beenbreuk op tijdens een training van zijn club en maakte onlangs zijn rentree. Ook hij zit bij de definitieve selectie van het Nederlands elftal, net als Brian Brobbey en Sven Botman, die behoorden tot de afvallers voor het WK.

                                      Onder de lat is Andries Noppert de grote afwezige. De sc Heerenveen-goalie was in Qatar de eerste doelman, maar ontbreekt voor de twee EK-kwalificatiewedstrijden. Ook Hartman, die een ijzersterke ontwikkeling doormaakt bij Feyenoord, heeft de definitieve selectie niet gehaald. Naast het tweetal zijn ook Joey Veerman, Stefan de Vrij, Noa Lang, Kjell Scherpen, Jeremie Frimpong, Kenny Tete, Ryan Gravenberch en Jordy Clasie afgevallen.

                                      Het Nederlands elftal start de kwalificatiereeks voor het EK van 2024 met een uitwedstrijd tegen Frankrijk op vrijdag 24 maart. Drie dagen later (maandag 27 maart) is Gibraltar de tegenstander van Oranje in De Kuip.

                                      De definitieve selectie van Oranje:
                                      Keepers: Mark Flekken (SC Freiburg), Jasper Cillessen (NEC), Bart Verbruggen (Anderlecht).
                                      Verdedigers: Virgil van Dijk (Liverpool) JurriĆ«n Timber (Ajax), Tyrell Malacia (Manchester United), Matthijs de Ligt (Bayern MĆ¼nchen), Nathan AkĆ© (Manchester City), Denzel Dumfries (Internazionale) Daley Blind (Bayern MĆ¼nchen), Sven Botman (Newcastle United), Lutsharel Geertruida (Feyenoord).
                                      Middenvelders: Steven Berghuis (Ajax), Frenkie de Jong (Barcelona), Davy Klaassen (Ajax), Marten de Roon (Atalanta), Kenneth Taylor (Ajax), Mats Wieffer (Feyenoord), Georginio Wijnaldum (AS Roma).
                                      Aanvallers: Memphis Depay (AtlƩtico Madrid), Cody Gakpo (Liverpool), Wout Weghorst (Manchester United), Steven Bergwijn (Ajax), Brian Brobbey (Ajax), Xavi Simons (PSV).

                                      Comment


                                      • https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws...n-sevilla.html


                                        Europa League-loting: Feyenoord kan revanche nemen, Ten Hag tegen Sevilla

                                        Feyenoord weet waar het aan toe is in de kwartfinales van de Europa League. De Rotterdammers moeten met AS Roma uitvechten wie er naar de laatste vier gaat. Het wordt een herhaling van de Conference League-finale van vorig seizoen.

                                        De loting werd vrijdagmiddag verricht in Nyon. Feyenoord rekende in de achtste finales af met Shakhtar Donetsk, door na een 1-1 gelijkspel in Warschau in de eigen Kuip imponerend te zegevieren (7-1). Op 13 en 20 april wordt bepaald wie er naar de halve finales van de Europa League gaan. Deze worden gespeeld op 11 en 18 mei, terwijl de finale op 31 mei in Boedapest is.

                                        Voor het zover is, moet Feyenoord eerst zien af te rekenen met AS Roma, de nummer vijf van de Serie A. Het Manchester United van Erik ten Hag treft bij de laatste acht Sevilla, dat in de tussenronde PSV uitschakelde.

                                        De volledige Europa League-loting voor de kwartfinales:
                                        Manchester United - Sevilla
                                        Juventus - Sporting CP
                                        Bayer Leverkusen - Union Sint-Gillis
                                        Feyenoord - AS Roma

                                        Comment


                                        • En AZ loot Anderlecht

                                          beide Nederlandse clubs dus interessante maar niet gemakkelijke tegenstanders

                                          Comment


                                          • Je moet geen enkele tegenstander onderschatten, maar ik denk dat Anderlecht niet de sterkste tegenstander is die AZ had kunnen treffen.

                                            Comment


                                            • ADO wil verder met 75 jarige Advocaat!

                                              Comment


                                              • Originally posted by Paulus2 View Post
                                                Je moet geen enkele tegenstander onderschatten, maar ik denk dat Anderlecht niet de sterkste tegenstander is die AZ had kunnen treffen.
                                                In deze fase zijn er geen zwakke ploegen meer natuurlijkšŸ™ˆ

                                                Comment


                                                • Volendam heeft vanavond goede zaken gedaan in de strijd tegen degradatue, 2-1 gewonnen van Foruna met die gekke trainer.

                                                  Ado thuis met 1-3 verloren van Willem II, promotie wordt lastig zo.

                                                  Comment


                                                  • FC Utrecht verliest voor 3e x op rij thuis terecht van een kleine club, de crisis is compleet. Eigenaar Frans van Seumeren kwam na de verloren wedstrijd tegen de Eagles briesend de kleedkamer in van de spelers om ze de waarheid te vertellen.

                                                    Comment

                                                    Working...
                                                    X