Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Nederlands voetbal topic

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • FC Utrecht wint in blessuretijd door goal van invaller Bozdogan,2-1 tegen concurrent GA Eagles , Utrecht staat nu 7e evenveel punten als Ajax wat nog thuis moet spelen tegen Twente.

    Comment


    • Maar Ajax won zojuist, welliswaar met grote moeite.

      Comment


      • Louis van Gaal in beeld als hoofdtrainer van Ajax

        Comment


        • En v Praag waarschijnlijk eruit bij Ajax, prima besluit.

          Comment


          • Jorien vd Herik ex voorzitter Feyenoord stelt zich ook kandidaat vd KNVB. Maar Paauw zal het wel worden.

            Comment


            • 3 leden vd RvC van Ajax opgestapt.

              Comment


              • https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws...g-akkoord.html

                Nou dat is leuk voor die palingboeren, maar degradatie lijkt onafwendbaar....

                Comment


                • Vitesse gedegradeerd na straf met puntenmindering

                  Comment


                  • ben ik niet rouwig om

                    Comment


                    • Ajax zou Graham Potter of Xavi willen als trainer.

                      Comment


                      • Fakkels smokkelen

                        Comment


                        • Liverpool brengt bod uit op Arne Slot van Feyenoord. Feyenoord zou 10 miljoen euro willen ontvangen voor hun trainer.

                          Comment


                          • Originally posted by fetishsex View Post
                            Ajax zou Graham Potter of Xavi willen als trainer.
                            Ze zijn met Potter in gesprek, en Xavi heeft zojuist plots bekend gemaakt bij Barcelona toch te gaan verlengen.....

                            Comment


                            • Potter heeft 1e salarisbod van Ajax van tafel geveegd. Kroes weer terug als TD. V Praag door het stof, zal wel vertrekken. Chivu oud speler in beeld als assistent trainer

                              Comment


                              • https://www.telegraaf.nl/sport/70445...shortlist-ajax

                                INTERVIEW Pokerende Beuker en De Lang spraken ook uitgebreid met Xavi
                                Nice-coach Farioli naast Erik ten Hag en Graham Potter op trainershortlist Ajax

                                Directeur voetbal Marijn Beuker (39) en hoofd scouting Kelvin de Lang (43) houden de kaarten tegen de borst. Om hun winstkansen te vergroten, willen zij niet op namen ingaan. Het is onderdeel van het pokerspel dat er nu om de trainersstoel van Ajax gaande is.

                                © FOTO’S JEAN-PIERRE JANS & GETTY IMAGES

                                Marijn Beuker (l.) en Kelvin de Lang proberen bij Ajax het hoofd koel te houden tussen alle dossiers die er op hun bord liggen. „Het is momenteel geen droom om in te zitten.”




                                Op sportpark De Toekomst maakt de technische leiding van Ajax duidelijk dat de invulling van de coachvacature prioriteit heeft. „Het allerbelangrijkste is de hoofdtrainer, want daar kunnen we geen misser in maken”, zegt Beuker. „Hoelang we bereid zijn op Erik ten Hag te wachten?”, herhaalt de directeur de daaropvolgende vraag die hij met een pokerface omzeilt. „De eerste training staat half juni gepland, dus willen we uiterlijk eind mei duidelijkheid hebben en het liefst nog eerder. We willen niet te snel, omdat je dan keuzes blokkeert. Maar er komt een moment dat je door wilt.”

                                Beuker: „Anders gaat de trainerscarrousel draaien en loop je het risico goede opties mis te lopen. Ook omdat je niet weet of iemand ook naar ons toe wil. We hebben nu een belangrijke taak. De transferwindow komt eraan en we kunnen niet meer te lang wachten met de staf.”

                                Perfecte nieuwe Ajax-coach




                                Beuker en De Lang zeggen tijdens het interview meerdere keren door te gaan op de weg die de geschorste algemeen directeur Kroes insloeg. „In de korte periode dat Alex er was, hebben we vaak met hem gezeten over onze visie en sportieve strategie. Op die lijn gaan we door. Het is goed dat hij nu terug komt als technisch directeur”, aldus De Lang.
                                "Ajax heeft shortlist met Ten Hag op één, Farioli en Potter daarachter en sprak uitgebreid met Xavi"



                                Het is binnen Ajax een publiek geheim dat Kroes in Ten Hag de perfecte nieuwe Ajax-coach ziet en wil wachten. Alleen heeft de voormalige succescoach van Ajax – wellicht tegen beter weten in – nog altijd het idee ook volgend seizoen bij Manchester United aan het roer te staan. Zegt Ten Hag definitief ’nee’ of schakelt Ajax daarvoor al door, dan komen OGC Nice-trainer Francesco Farioli uit Italië en de Engelsman Graham Potter in beeld.

                                Graham Potter
                                Ajax sprak uitgebreid met Xavi



                                Laatstgenoemde heeft als voordeel dat hij na zijn ontslag bij Chelsea clubloos is en in tegenstelling tot de voormalig rechterhand van Roberto De Zerbi bij Sassuolo niet hoeft te worden afgekocht. Overigens sprak Ajax ook uitgebreid met FC Barcelona-coach Xavi, die enthousiast werd door het verhaal van Beuker en De Lang, maar aangaf een sabbatical te willen en de Amsterdammers zodoende verraste met de aankondiging zijn contract tot de zomer van 2025 in Catalonië uit te dienen. „We werken met een shortlist”, is het enige dat Beuker erover kwijt wil. „We kunnen – zeker in de fase waarin we nu zitten – geen risico’s meer nemen. We nemen een staf die grondig is geanalyseerd en ons gaat helpen. Als je een beetje logisch nadenkt over voetbal, dan liggen er veel simpele antwoorden. Alleen moet je daarnaar handelen.”
                                "Van Gaal daagt ons ook uit na te denken over bepaalde situaties"



                                Daarmee geeft hij aan dat niet alleen het trainerspoppetje de aandacht van het tweetal heeft. „Onze belangrijkste transfer wordt de complete technische staf, die er alles aan gaat doen de speelwijze in trainingen duidelijk te maken. Je kunt je afvragen of dat de afgelopen seizoenen genoeg is gebeurd. We streven het hoogste Europese podium na”, verduidelijkt de directeur voetbalzaken die samen met De Lang over twee van de best denkbare klankborden beschikt.

                                Xavi

                                ’Louis van Gaal daagt ons uit’




                                „We hebben veelvuldig contact met commissaris Danny Blind en rvc-adviseur Louis van Gaal. Met name Danny nemen we in een vroeg stadium mee in onze gedachten over de selectie, de spelers en de trainers die we op het oog hebben, omdat hij direct betrokken is. Om de zoveel tijd zitten we eventjes rond de tafel en nemen we de mogelijke aanwinsten door. Hij beslist niet mee, maar we hechten veel waarde aan zijn mening. Met Louis zitten is ook altijd mooi. Hij drukt zijn zin niet door, maar hoort ons aan, stelt de juiste vragen en geeft gevraagd en ongevraagd zijn ideeën en meningen. Hij daagt ons ook uit na te denken over bepaalde situaties.”



                                Het leidde tot een gedetailleerde profielschets van de stafleden. „In de technische staf hebben we heel duidelijk de rollen uitgeschreven. We willen geen eenheidsworsten, maar trainers die complementair aan elkaar zijn. Idealiter heb je een tactisch oog, iemand die op Champions League-niveau weet wat winnen inhoudt en mensen die bezig zijn met de ontwikkeling van het individu en de speelwijze. Dat moeten we organiseren in onze staf. Het helpt ook niet als je drie tactische meesters hebt. De afgelopen maanden hebben we allerlei opties onderzocht en er is inmiddels een lijst kandidaten. Op een gegeven moment moeten we die puzzel leggen.”

                                Ajax is de eisende partij




                                De Lang vult hem aan: „Voor de continuïteit en het bewaken van onze cultuur willen we ook geen hoofdtrainer die een hele groep mensen meeneemt. Er komen ook mensen in de staf die wij willen.”

                                Francesco Farioli



                                Beuker: „Ajax is de eisende partij, want we gooien niet onze eigen visie overboord. We zetten zeker zelf twee mensen neer in de staf. Een hoofdtrainer mag iemand meenemen, mits die past.”

                                Invulling van jeugd




                                De huidige Jong Ajax-trainer lijkt een belangrijk puzzelstukje te kunnen worden in de nieuwe trainersstaf van het eerste elftal. „Dave Vos is wat ons betreft buitengewoon goed in het toepasbaar maken van de manier waarop we spelen. Hij zet dat om in trainingsstof en is in onze ogen een heel goede trainer. Hij zou de assistent ’tactiek’ of ’ontwikkeling speelwijze en individu’ kunnen zijn. We hebben met Dave een talent in de trainersorganisatie en daar zijn we zuinig op. Het is geen geheim dat Ajax trainers ontwikkelt. Hoe mooi zou het zijn als we hem uiteindelijk tot hoofdtrainer kunnen opleiden, want hij snapt ook het Ajax-DNA”, aldus De Lang.



                                Ook over de invulling bij de jeugd is volgens Beuker al uitgebreid nagedacht. „Ik ben een voorstander van didactische trainers die de Ajax-lijn bewaken, maar wél in combinatie met oud-profs. Daar zijn we – net als op een grote groep specialistentrainers – nu volop op aan het insteken door de hele organisatie. Innovatie wordt zwaar overdreven. Ik heb ook het stempel innovatief te zijn, maar ik ben echt ouderwets en wil vanuit het gedachtengoed van Johan Cruijff, Louis van Gaal en Piet Keizer werken. Dat is in het hedendaagse voetbal verdwenen.”

                                Erik ten Hag
                                Vol in actiestand



                                Op zijn bureau en dat van De Lang lagen tot gisteren ook de dossiers ’technisch directeur’, ’hoofd opleidingen’ en ’transfers’. Door de terugkeer van Kroes als TD is de eerste vacature door de clubleiding ingevuld. De aanstelling van een hoofd opleidingen wordt zo goed als zeker over de transferzomer heen getild. Hoewel Ajax al maanden in lichterlaaie staat, houdt het tweetal zijn hoofd koel. „Ik knijp me niet in mijn arm omdat we nu de ’technische bazen’ van Ajax zijn. Maar dat komt ook doordat het op dit moment geen droom is om in te zitten. Bovendien hebben we ook niet veel tijd om daarover na te denken. We hadden de toekomstplannen al redelijk helder staan, maar vervolgens ontstond de ophef rond Alex en moesten Kelvin en ik met zijn tweeën vol in de actiestand”, verduidelijkt Beuker.

                                De Lang: „We zitten in een tunnel, waarin we de focus zoveel mogelijk op het sportieve gedeelte willen houden. Er gebeurt dit seizoen zó veel, waardoor het lijkt alsof we drie jaar in één beleven. Maar we hebben wel alle vertrouwen dat we een goede invulling aan de organisatie zullen geven. Ajax staat erom bekend mensen die talentvol zijn een kans te geven, ongeacht de leeftijd. Dat geldt niet alleen voor spelers, maar ook voor trainers en kennelijk ook voor ons in onze functies.”



                                De taakverdeling is helder. „Wat ik heel prettig vind, is dat er bij ons een heel duidelijk verschil is in expertise. Marijn zit heel erg op de methodologie: hoe leiden we op, hoe scouten we en hoe gaan we vanuit de jongste jeugd tot en met het eerste elftal met onze spelers om? Mijn kracht ligt vooral in het contact met de spelers en hun agenten. De verdeling is niet alleen werk-technisch, maar onze huidige rollen sluiten ook goed aan bij onze ervaringen en kwaliteiten. We nemen samen beslissingen, maar het is duidelijk wie wat doet. Het startpunt is het elftal van nu en daar hebben we waar we naartoe willen op losgelaten.”

                                Comment


                                • in de Mickey Mouse competitie ben je met wat geld en een goede trainer als topclub zo weer bij de top 3

                                  Comment


                                  • Oosting heeft verlengd als trainer van FC Twente, dus Feyenoord kan hem als kandidaat opvolger van Slot die bijna rond is met Liverpool, doorstrepen.

                                    Comment


                                    • En Twente wil Wout Weghorst halen als spits.

                                      Comment


                                      • Van Persie voor 2 jaar getekend als hoofdcoach van SC Heerenveen

                                        Comment


                                        • Dick Schreuder naar Feyenoord begreep ik na Vandaag Inside vandaag?

                                          Comment


                                          • Nu is het weer Pusic

                                            Comment


                                            • PSV verdiend kampioen , Ajax, NEC en misschien FC Utrecht strijden om plek 5.

                                              Comment


                                              • Het is inderdaad nog mogelijk, maar Utrecht kan alleen 5e worden als Ajax in beide wedstrijden punten laat liggen.
                                                En Utrecht speelt nog uit tegen AZ.

                                                Comment


                                                • daarom schreef ie ook misschien, hoewel als Ajax 1x verliest kan Utrecht toch via doelsaldo ze voor bij als ze 2x winnen? maar dat is allemaal zeer onwaarschijnlijk.

                                                  AZ pakt laatste kans om met Twente het gevecht aan te gaan voor plek 3, maar AZ kan de laatste speeldag ook uitgespeeld zijn en zal het niet erg vinden om Ajax een loer te draaien door te verliezen van Utrecht als die daarmee voorbiij Ajax kunnen

                                                  Utrecht heeft het vorige week laten liggen met een gelijkspel tegen RKC

                                                  Dat Ajax nog met NEC moet knokken voor een 5e plek is wel slecht, die zouden toch automatisch in de top 3 or 4 moeten eindigen met die begroting in deze Mickey Mouse competitie

                                                  Comment


                                                  • In Den Haag vinden wij het niet erg dat het zo slecht gaat met 020

                                                    Comment

                                                    Working...
                                                    X