Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Nederlands voetbal topic

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Dure speler die niks toevoegt

  Comment


  • PSV verliest hun 1e wedstrijd van het seizoen met 3-1 van NEC

   Comment


   • Feyenoord verslaat Utrecht in de Kuip, fysiek sterk en ook qua voetbal Feyenoord sterk, weer titelkansen?

    Comment


    • Kuivert die zich afvraagt waarom ie nog niet benaderd is voor hoofdcoachschap van Ajax, dan heb je echt geen zelfbeeld van je kwaliteiten en resultaten als trainer.

     Comment


     • Ellende bij Ajax duurt voort, nieuwe directeur Alex Kroes geschorst vanwege handelen met voorkennis bij aankopen aandelen Ajax voor 190.000 euro

      Comment


      • hij gaat in beroep, nou dat is een goede basis voor een start van een arbeidsovereenkomst waarin Ajax voor je gevochten heeft om je eerder bij rivaal AZ weg te krijgen... wat een zootje is het daar toch,

       Comment


       • zal wel weer een machtsspelletje zijn van v Praag

        Comment


        • Ja Kroes zou gaan ruimen, en Praag is een ijdeltuit

         Comment


         • Feyenoord wint de slag om buitenspeler Moussa van Ajax en PSV. Moussa speelt op huurbasis voor Vitesse en wordt overgenomen van P. Eisden.

          Comment


          • Zo dan, Heracles droogt AZ af met 5-0

           Comment


           • En FC Utrecht tikt in 2e helft na 3 wissels met 5-1 zwolle tureluurs😂

            Comment


            • Originally posted by frankkinky View Post
             zal wel weer een machtsspelletje zijn van v Praag
             Nou die gaat nu ook onderuit , heeft ook aandelen gekocht toen hij aantrad zonder dit te melden, wie zet hem nu op non actief?

             Comment


             • Hij had het moeten melden, maar het gaat slechts om 100 aandelen.

              Comment


              • o dan maakt het opeens niets uit? het zijn al geen winst aandelen, en hij gaat op grond van die aandelen wel Kroes op non actief zetten met giga grote mond etc en dan geldt dat niet voor hem?

               ze missen nu een hele goede directeur in de persoon van Kroes

               maar goed, Overmars ook buiten proporties gedumpt en dat heeft ze sportief en financieel de kop gekost, en ze gaan maar door, er lijkt wel een interne strijd aan de gang, Ajax is intern chaos en totaal verdeeld, welke speler wil daar nog blijven of tekenen...

               Comment


               • Ze willen alsnog Kroes hebben.

                Comment


                • Allemaal interne partijen die bang zijn voor hun baan of macht willen.

                 Comment


                 • PSV bijna kampioen, walst over AZ heen

                  Comment


                  • Degradatie Vitesse ligt op de loer na verlies in Gelderse derby

                   Comment


                   • Ik kom net thuis uit Antwerpen, zo dat Ajax is afgeslacht zeg, grootste verlies ooit.

                    Comment


                    • En Utrecht wint knap uit bij concurrent Heerenveen, wordt spannend voor plaatsing play offs.

                     Comment


                     • https://www.ad.nl/nederlands-voetbal...hter~aaab6385/                      PREMIUMSven Mislintat. © Pro Shots / Ron Jonker

                      Rapport over Sven Mislintat: technisch directeur van Ajax was geen ‘meesteroplichter’


                      Geen belangenverstrengeling en dus geen aansprakelijkheidsstelling. Na ruim een half jaar onderzoek blijkt Sven Mislintat als directeur bij Ajax-transfers niet als ‘meesteroplichter’ te hebben gehandeld. Toch riep zijn werkwijze wel degelijk vragen op.

                      Eigenlijk wilde Ajax de al veel langer verwachte resultaten van het KPMG-rapport naar de rol van Sven Mislintat (51) bij verschillende transfers vorige week al publiceren. Maar net toen de club op het punt stond het onderzoek naar de in september ontslagen en beschimpte technisch directeur af te ronden, zette Ajax de volgende beleidsbepaler - algemeen directeur Alex Kroes - uit zijn functie.

                      Saillant is dat auteur Menno de Galan in het boek Ajax in crisis juist Kroes citeerde over Mislintat. Die noemde de Duitser, die hij bijvoorbeeld verweet een selectie met vier linksbacks en geen enkele rechtsbuiten te hebben samengesteld, onder meer ‘meesteroplichter’ en ‘charlatan’.

                      Mislintat kan daar nu karma in zien. Temeer omdat Ajax maandag een bijzondere aandeelhoudersvergadering op 21 mei aankondigde. Daarin worden zowel het voorgenomen ontslag van Kroes als de bevindingen van KPMG over de door Mislintat verrichte transfers behandeld. Die pleiten de Duitser voornamelijk vrij.

                      Want de aantijgingen van Kroes worden niet bepaald onderstreept: ‘Geen aanwijzigingen voor belangenverstrengeling’ en ‘geen bewijs voor malversaties’, luiden de belangrijkste conclusies. Daardoor wordt Mislintat, die zich inmiddels opmaakt voor een rentree bij de Duitse topclub Borussia Dortmund, ook niet door Ajax aansprakelijk gesteld.
                      Sosa en Avila


                      Reden voor het onderzoek was de transfer van Borna Sosa. De Kroaat switchte kort voor zijn komst naar Ajax naar een zaakwaarnemer die aandelen heeft in Matchmetrics, het mede door Mislintat opgezette databedrijf. ‘Op basis van de beschikbare informatie zijn bij die transfer geen onregelmatigheden vastgesteld’, valt in Ajax’ toelichting te lezen. Wel wordt gesteld dat van een goed werknemer verwacht had mogen worden dat Mislintat melding had gemaakt van hoe hij gelieerd was aan het nieuwe management van Sosa.

                      Borna Sosa. © Pro Shots / Stanley Gontha
                      Is dat het enige wat Mislintat wordt verweten? Nee, ook worden vraagtekens geplaatst bij zijn handelswijze in de enige transferperiode dat hij Ajax diende. ‘Waaronder het feit dat hij in enkele gevallen de door een tussenpersoon voorgestelde vraagprijs voor een transfer accepteerde, zonder daarover rechtstreeks namens Ajax in onderhandeling te treden met de betreffende club.’

                      Lees ook


                      De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) heeft gereageerd op het KPMG-rapport van het onderzoek naar Sven Mislintat. De beleggersvereniging komt met een vernietigend oordeel en noemt het ‘broddelwerk’. ,,De eerste de beste stagiair zou het er nog beter van af brengen. Dit is Ajax onwaardig. En dat wil wat zeggen, want ze hadden er al een potje van gemaakt. Dieper dan dit kun je niet zinken.” Lees hier meer over het VEB-oordeel.

                      Een voorbeeld was de transfer van Antwerp-verdediger Gastón Ávila. Daarover onthulde Marc Overmars, de voorganger van Mislintat, recent aan de NOS dat een kort appje met ‘dit moet het zijn’ genoeg was om minimaal 12,5 miljoen te toucheren ,,Het was de snelste deal ooit. Maar voor mij was het ook moeilijk, omdat ik dacht: godver, wat haalt Ajax in huis?!”

                      En zo betaalde Mislintat in de ogen van de in de wachtkamer zittende algemeen directeur Kroes voor wel meer nieuwelingen veel te veel geld.

                      Verwijten


                      Daarnaast bevat het onderzoeksrapport volgens advocatenkantoor NautaDutilh aanwijzingen dat Mislintat tijdens de transferperiode in strijd met zijn contract handelde door ‘onvoldoende zorg te dragen voor gedegen vastlegging van overleggen met spelers, agenten en clubs over contracten Ă©n de daarin opgenomen geheimhoudingsverplichting te schenden.’

                      Ook die verwijten vormen echter geen aanleiding voor Ajax om over te gaan tot een boete. Wel wordt voor de club nog duidelijker dat Mislintat door het ontbreken van technische bestuurders om zich heen - door het opstappen van algemeen directeur Edwin van der Sar ook - solistisch te werk kon gaan. ‘Terwijl bij de aanstelling van Mislintat dat risico al wel is gesignaleerd, zijn vooral na het vertrek van de CEO onvoldoende maatregelen getroffen om dat risico in te perken.’

                      De aanbevelingen richten zich dan ook vooral op het ‘waarborgen van checks en balances op voetbaltechnisch gebied’ en de gezamenlijke verantwoordelijkheid van directie en raad van commissarissen (rvc) voor het transferproces, waarvoor bijvoorbeeld de samenstelling van het toezichthoudende orgaan beter kan worden ingericht. Dat concludeert de rvc, waarvan preses Michael van Praag na de schorsing van Kroes al bevestigde te mikken op een tweede voetbalcommissaris naast Danny Blind. Dit ook na verzoeken van de bestuursraad.

                      Vuurwerk op 21 mei?


                      Ajax meldt ook dat inmiddels een protocol belangenverstrengeling en een integriteitscommissie in het leven zijn geroepen. De vraag is of dat voor de bestuursraad genoeg is. De vereniging Ajax, die ruim zeventig procent van de aandelen bezit, verwijt (een deel van) de rvc bijgedragen te hebben aan de faliekant mislukte transferzomer. Ook heeft de bestuursraad zich achter de geschorste Kroes, die is geschorst vanwege sterke signalen van handelen met voorkennis bij de aanschaf van aandelen, geschaard.

                      ,,De rvc heeft Kroes gevraagd om in het belang van Ajax de eer aan zichzelf te houden, maar helaas is hij daartoe niet bereid gebleken. Daarom is de rvc voornemens om te besluiten dat hij wordt ontslagen als directielid”, schrijft Ajax, dat eerst de aandeelhouders moet horen voor het tot ontslag kan overgaan. ,,Na de aandeelhoudersvergadering zal de rvc een besluit nemen.”

                      Comment


                      • https://www.telegraaf.nl/sport/44313...hael-van-praag

                       ’Integriteit van Alex Kroes staat buiten kijf’
                       Ajax-leden eisen excuses Michael van Praag

                       Leden van Ajax willen dat Michael van Praag zijn excuses aanbiedt aan de geschorste algemeen directeur Alex Kroes. Volgens de leden heeft de voorzitter van de raad van commissarissen „karaktermoord met voorbedachten rade” gepleegd.

                       © ANP/HH

                       Michael van Praag.


                       Ernst Boekhorst, de voorzitter van de bestuursraad, bevestigde dinsdagochtend dat de bestuursraad een brief heeft ontvangen van 131 leden.


                       „Alex is niet alleen lid van onze vereniging, maar Alex is bovenal onze vriend en speler bij de Ajax zaterdagamateurs. Wij kennen Alex allemaal geruime tijd - sommigen van ons kennen hem al meer dan veertig jaar - en in onze ogen staat de integriteit van Alex buiten kijf. Daarnaast kennen wij hem als een hardwerkende professional die gerespecteerd wordt om zijn kennis en kunde”, schrijven de leden in de brief die in handen is van onder meer Het Parool.

                       „Hoe kan dat het dan zijn dat onze erevoorzitter toch heeft gemeend Alex met de grond gelijk te maken en allerlei feitelijke onjuistheden te gebruiken om dit te doen? Wat heeft onze erevoorzitter gedreven om een ander lid van onze vereniging onheus te bejegenen? Is dit de manier hoe leden die verenigd zijn in onze club met elkaar omgaan?”

                       Vorige week werd Kroes geschorst omdat hij met voorkennis aandelen zou hebben gekocht. „Het is dom, het is naïef. Maar het is ook zijn karakter. Hij heeft zoiets van: waar maken jullie je druk om?”, liet Van Praag vorige week optekenen.                       Later in de week bleek dat Van Praag zelf had verzuimd zijn aandelen van de club te laten registreren bij de Autoriteit Financiële Markten.

                       Ajax begint met bouw nieuwe trainingscomplex
                       Ajax is in Amsterdam begonnen aan de bouw van het nieuwe trainingscomplex. Dat meldt de Amsterdamse club, die momenteel in een sportieve en bestuurlijke crisis verkeert, op de eigen website. Het is de bedoeling dat de selectie van Ajax er vanaf het seizoen 2025/2026 gaat trainen.

                       © AJAX

                       Het ontwerp van het nieuwe trainingscomplex van Ajax.                       Twee maanden geleden sloot Ajax contracten af met de aannemers die de bouw van De Nieuwe Toekomst op zich nemen. De heipalen zitten inmiddels in de grond.

                       „De focus van het project ligt momenteel op de ontwikkeling van het huidige terrein. Hier ligt de nadruk op het herindelen, structureren en verduurzamen van het sportcomplex”, aldus Ajax.

                       De Toekomst ondergaat een flinke metamorfose, omdat de huidige faciliteiten niet meer voldoen aan de ambities van Ajax. Het jeugdcomplex, op een paar honderd meter van de Johan Cruijff ArenA, werd in 1996 geopend. Later besloot ook het eerste elftal de trainingen op het complex af te gaan werken.

                       Comment


                       • Ajax is naast het sportieve en financiele ook aantal jaren het morele kompas kwijt...

                        Comment


                        • https://www.telegraaf.nl/sport/58356...r-reddingsplan

                         19 miljoen is nog al wat om het lopende seizoen alleen al uit te spelen. Waar moeten ze dat vandaan halen? Kan me ook niet voorstellen dat zo"n oude grote club verdwijnt door een faillesement, degradatie is ook dichtbij ook dat zal financieel een ramp zijn nog los van het sportieve aspect...

                         Comment


                         • FC Utrecht wil de gehuurde Sam Lammers kopen van Glasgow Rangers, ze zijn in gesprek. Ook de gehuurde Fraulo en Flamingo zou FC Utrecht willen kopen , deze via de bedongen koopoptie in hun huurcontracten.

                          Comment

                          Working...
                          X