Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Nederlands voetbal topic

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • En Twente is nog niet afgehaakt voor de 2e plaats.

  Comment


  • Jammer dat PSV het niet redde tegen Dortmund.

   Comment


   • En Ajax weggetikt door Aston Villa en Ten Hag sluit terugkeer als trainer uit

    Comment


    • het was medelijwekkend, die Henderson zal ook wel spijt hebben van zijn keuze

     Comment


     • qua salaris niet

      Comment


      • Ajax heeft al de Red Bull variant overwogen qua club....

       want straks zullen bepaalde sterkhouders ook eieren voor hun geld kiezen en elders gaan spelen zoals een Brobbey, Berghuis, Bergwijn etc.

       Comment


       • Wijnaldum terug bij Oranje, en Quinten Timber maakt zijn debuut

        Comment


        • En Bizot als doelman zit er ook weer bij, we hebben wel wat problemen hoor qua kwaliteit voor het Nederlands Elftal ben ik bang.

         Comment


         • Ado gaat helemaal fout... kuuut

          Comment


          • beter dat Ado niet in de eredivisie, en die Wijnaldum is al 33 en is niet meer het gewenste topniveau

           Comment


           • Degradatiekraker Excelsior - RKC in 1-1 geeindigd, Almere staat 0-1 voor in Arnhem bij Vitesse....

            Comment


            • PSV - FC Twente vandaag een mooie topper

             Comment


             • Ajax verliest 2 punten bij Sparta, Utrecht wint van concurrent NEC, wordt spannend in de strijd voor de play offs!😃

              Comment


              • PSV heeft de titel voor het grijpen, 97e minuur 1-0 pepi winnende goal. Glaszuiver doelpunt van Twente afgekeurd. Ajax was weer beneden alle niveau.

               Comment


               • 3 speeldata Oranje EK in Duitsland in juni zijn bekend gemaakt, Oranje speelt in Hamburg, Leipzig en Berlijn

                Comment


                • Ze wonnen de oefenpot met 4-0 van Schotland

                 Comment


                 • Frans van Seumeren mede eigenaar van FC Utrecht heeft bekend gemaakt dat de club sinds jaren zwarte cijfers schrijft en weer winst maakt.

                  Comment


                  • https://www.ad.nl/nederlands-voetbal...ikt~a06b22065/


                   Links: Hans Nijland met Eric Botteghin na de bekerwinst van FC Groningen in 2015. Rechts: Frank Paauw, nu nog hoofdcommissaris van de Amsterdamse politie. © Pim Ras Fotografie / ANP / ANP

                   Hans Nijland werpt zich op als tegenkandidaat van Frank Paauw bij KNVB: ‘Ik acht mezelf bijzonder geschikt’


                   MET POLLHans Nijland (63) gaat zich op verzoek van het Supporterscollectief Nederland kandidaat stellen voor het bondsvoorzitterschap bij de KNVB. Daarmee wordt de voormalig algemeen directeur van FC Groningen tegenkandidaat voor de veelbesproken Frank Paauw. De buitengewone bondsvergadering van de KNVB werd onlangs verschoven van donderdag 28 maart naar maandag 27 mei.

                   ,,Het is nu Paauw of niets, met onbekende gevolgen. Daarom vragen we de clubs om bij de KNVB te hameren op een tegenkandidaat. Daarbij kwamen wij uit bij Hans Nijland”, schrijft het Supporterscollectief Nederland in een statement richting de KNVB. De clubs komen deze week bijeen met de KNVB en en de voorgedragen Paauw, maar wat Nijland en het Supporterscollectief Nederland betreft is zijn voorzitterschap dus nog lang geen uitgemaakte zaak.

                   Nijland wil zelf ook de strijd aangaan met de twee jaar oudere Paauw om het voorzitterschap bij de KNVB. De Amsterdamse hoofdcommissaris van politie werd eind februari door het bondsbestuur van de KNVB voorgedragen om Just Spee, die na vijf jaar vanwege gezondheidsredenen stopt, op te volgen.

                   Daarop ontstond een golf van kritiek en waren er veel protesten op de tribunes in de Nederlandse voetbalstadions. Ook diverse clubs trokken aan de bel. Niet om expliciet aan te geven dat de benoeming van Paauw een no go was, wel met het nadrukkelijke verzoek om zijn eventuele aanstelling nog eens tegen het licht te houden.

                   Veel supporters vrezen voor een strenger beleid in en rond stadions, een beeld waar Paauw zich niet in kan vinden. ,,Ik verzet me tegen het beeld dat ik een soort houwdegen ben die alleen maar zaken wil verbieden. Ik heb altijd gezegd: bij voetbal hoort óók uitpubliek. De uitgangspunten zoals die er al jaren zijn om voetbal toegankelijker en gastvrijer te krijgen, heb ik altijd gesteund.”

                   Comment


                   • https://www.telegraaf.nl/video/15410...en-keer-zeggen

                    Genee clasht met Seedorf: ‘Ik ga het je nog een keer zeggen!’

                    12:32Binnenland                    Wilfred Genee is tijdens de uitzending van Veronica Offside gebotst met Clarence Seedorf over vragen over zijn verleden. Genee was benieuwd naar de tijd dat Seedorf bij de toenmalige bondscoach Marco van Basten uit de gratie raakte waardoor het WK in 2006 en het EK in 2008 miste.

                    Comment


                    • https://www.ad.nl/nederlands-voetbal...enet~a63e25d3/                     PREMIUMJoshua Brenet. © Getty Images

                     Losse handjes, onbetaalde boetes, rijden zonder rijbewijs: de andere kant van profvoetballer Joshua Brenet


                     Hij raakte zijn rijbewijs kwijt, stapte toch in de auto en werd gepakt. Niet een keer, maar twee keer, in twee weken tijd. Dinsdag moet FC Twente-speler Joshua Brenet (30) zich bij de rechter verantwoorden voor dit misdrijf. Verhaal over een speler die vaker de fout in ging en een club die hem de hand boven het hoofd hield. Tot nu.

                     Het is 8 september 2023 en in het Enschedese café Paddy’s barst het van de bekende FC Twente-gezichten. Sommigen van nu, anderen van toen. Eerder die avond hebben ze - met een onderling wedstrijdje in een afgeladen Grolsch Veste - op prachtige wijze afscheid genomen van clubicoon Wout Brama. Dit is de afsluiter van een soort reünie.

                     Joshua Brenet is er ook. De vleugelverdediger en tweevoudig international kwam niet in actie op het feestje van Brama, maar hier, in de kroeg, pakt hij wel een hoofdrol. Een negatieve.

                     Er zit al wat drank in de man, als Brenet een opstootje veroorzaakt. Omstanders zien het gebeuren, net als de beveiliging. Die haalt de profvoetballer weg en zet hem uit de zaak. Hij hoeft er ook niet weer terug te komen, wordt hem te verstaan gegeven.

                     Het is niet de eerste keer dat de in Kerkrade geboren voetballer handtastelijk is. Hij is er ook al eens voor veroordeeld. In november 2021, door de politierechter in Rotterdam.

                     Bij keel gegrepen


                     Brenet - die zelf niet bij die zitting aanwezig is - krijgt dan een voorwaardelijke taakstraf van 20 uur met een proeftijd van twee jaar opgelegd, omdat hij in juli 2020 zijn vriendin bij de keel heeft gegrepen. Hij gaat niet in hoger beroep. Twee maanden na de uitspraak ontbindt zijn club TSG Hoffenheim zijn contract, en tekent hij voor een half jaar bij FC Twente.

                     Onduidelijk is of de club uit Enschede kennis had van die veroordeling. FC Twente wil op specifieke vragen daarover niet ingaan. Brenets zaakwaarnemer Ugur Zevfi, die hem naar FC Twente begeleidde, laat weten dat hij er destijds niet van op de hoogte was en dat het in de contractonderhandelingen ook niet besproken is. „En als ik het had geweten, had ik het niet verteld. Het is een privékwestie.”


                     FC Twente-speler Joshua Brenet. © Pro Shots / Ron Jonker
                     Zaakwaarnemers zijn niet verplicht om een club over een mogelijk strafblad in te lichten, clubs hoeven er niet naar te vragen, zegt Stijn Boeykens, jurist bij spelersvakbond VVCS. „Sommige clubs willen wel een verklaring omtrent het gedrag (vog) zien, maar het is niet standaard. Dat gebeurt vooral bij jeugdcoaches.”

                     Een veroordeling in de privésfeer heeft geen betrekking op de arbeidsrelatie. Zo kan het althans worden uitgelegd, zegt Boeykens. „Clubs zijn opportunistisch. Hoe belangrijk is een speler voor het team? Is er sprake van kapitaalvernietiging? Dat speelt in de afweging allemaal mee.”

                     En die afweging kan per geval verschillen.

                     Weg na huiselijk geweld


                     Waar Brenet in januari 2022 transfervrij De Grolsch Veste binnenwandelt, krijgt de geblesseerde Jody Lukoki een maand later zijn ontslag. Hoewel uniek en lastig te vergelijken, gaan beide zaken over veroordelingen na huiselijk geweld.

                     Lukoki kreeg op 28 januari een taakstraf van 80 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf voor het slaan en schoppen van zijn vriendin. FC Twente noemde zijn gedrag onacceptabel, zijn contract werd ontbonden. Hij speelde geen seconde in het shirt van FC Twente. Enkele maanden later overleed Jody Lukoki op 29-jarige leeftijd.

                     Diezelfde zomer zetten Brenet en FC Twente hun handtekening onder een tweejarige verbintenis. De vleugelverdediger is in het seizoen 2022/2023 een waardevolle kracht in het elftal van Ron Jans. Hij speelt bijna alle wedstrijden, scoort en geeft assists. Buiten het veld is het soms een ander verhaal. Er zijn vraagtekens over zijn drankgebruik, zijn professionalisme en zijn moreel kompas.

                     Brenet raakt namelijk zijn rijbewijs kwijt, maar stapt toch achter het stuur. Op 10 januari 2023 wordt hij door de politie in Enschede aangehouden, dertien dagen later gebeurt dat op de A1 bij Bathmen nog eens. Rijden zonder geldig rijbewijs is een misdrijf, zo krijgt hij te horen. In juli 2023 ontvangt hij een dagvaarding: hij moet zich voor de rechter verantwoorden. De club ziet het als een privékwestie en wil dan niet reageren.

                     Duitse autoriteiten pikken Brenet eruit


                     Wanneer de zomer van 2023 aanbreekt, gaat iedereen bij FC Twente, inclusief de vleugelverdediger zelf, er vanuit dat Brenet vertrekt. Feyenoord en Fulham lonken. Maar tot een deal komt het niet. En dus gaat de speler eind augustus mee naar Istanboel, voor de Europese kraker tegen Fenerbahçe. Door de krappe bezetting is Brenet hard nodig. Hij moet mee. En gaat mee. Althans, dat is de bedoeling.

                     Op het vliegveld van Münster-Osnabrück denkt de Duitse politie daar anders over. De selectie staat klaar voor vertrek, als Brenet er door de autoriteiten uitgepikt wordt. Hij heeft nog verschillende boetes openstaan, zo wordt hem gemeld, en moet betalen. Diverse sponsors, die ook met de club meereizen, bieden aan om voor te schieten, net als enkele medespelers, maar daar wil de politie niet aan.

                     Het vliegtuig vertrekt, zonder hem.

                     Dit verhaal komt dan niet naar buiten. Als de sportverslaggever van deze site vraagt naar de plotse afwezigheid van Brenet zegt technisch directeur Arnold Bruggink: „Er spelen op dit moment wat privédingen rond Joshua, die actueel zijn.”

                     Reactie FC Twente


                     Donderdag heeft deze krant veertien vragen voorgelegd aan FC Twente, onder meer over wat de club wist van zijn verleden, het verschil in handelswijze met de kwestie-Lukoki en de incidenten bij Paddy’s en op het Duitse vliegveld. Die werden niet beantwoord. Wel kwam de club vrijdag met deze reactie:

                     ‘Met enkele zaken die door jullie worden genoemd is FC Twente bekend. Deze zaken zijn uiteraard met de betreffende speler en zijn management besproken. Daar waar wij het nodig achtten zijn ook de technische staf en de spelersgroep geïnformeerd. De inhoud hiervan beschouwen wij als een interne aangelegenheid. Dat geldt ook voor de maatregelen die wij hebben genomen.

                     FC Twente doet geen mededelingen over omstandigheden die de privacy van zijn werknemer raakt en mag deze bovendien niet bekendmaken. FC Twente hecht er als werkgever aan de privacy van zijn werknemers in beginsel zoveel mogelijk te waarborgen. Ook over de rechtszaak die dinsdag dient, doen wij geen mededelingen.’

                     Zaterdag maakte FC Twente bekend dat het aflopende contract van Joshua Brenet niet verlengd wordt. ‘Joshua Brenet wil een stap maken naar een andere club’, zo meldde de club op haar website. ‘FC Twente biedt hem die mogelijkheid en legt hem geen nieuw contract voor.’

                     Verantwoording


                     Voor dit verhaal sprak deze krant met verschillende bronnen die getuige waren van de beschreven situaties. Ook is er - in de afgelopen maanden - contact geweest met Joshua Brenet, zijn moeder, zijn zaakwaarnemer en zijn advocaat. De voetballer wil tot aan de rechtszaak, die twee keer werd uitgesteld, niet officieel reageren.


                     Comment


                     • Jammer dat we mede door een lucky goal van Duitsland we nipt van die Moffen verloren gisteren

                      Comment


                      • Was maar een oefenwedstrijdje

                       Comment


                       • Maar goed ook want ze werden zoekgespeeld door de Duitsers

                        Comment


                        • https://www.ad.nl/nederlands-voetbal...ren~ae1e9a531/

                         John van ’t Schip stopt als hoofdtrainer bij Ajax: ‘We praten wel over een andere rol voor meerdere jaren’


                         MET VIDEOJohn van ‘t Schip is volgend seizoen geen hoofdtrainer van Ajax meer. Dat liet hij weten op een persconferentie voor het uitduel van zondag met PEC Zwolle. In dat duel moet hij tal van spelers missen.

                         ,,Alex Kroes is begonnen”, doelde Van ‘t Schip op de nieuwe algemeen directeur van Ajax. ,,Hij is met veel mensen aan het praten. We hebben ook over mijn toekomst gesproken. Ik stop als hoofdtrainer. Dat is duidelijk. Maar we praten wel over een andere rol voor meerdere jaren. Daarover is niets duidelijk nog. Ik wil daar nu ook niet over praten. Ik wil me volledig focussen op de laatste acht duels met Ajax. Dat is voor mij geen probleem.”

                         De 60-jarige Van ‘t Schip is sinds eind oktober hoofdtrainer van Ajax, na het vertrek van Maurice Steijn. Hij zou eigenlijk een rol in het technisch management krijgen en staat nog tot de zomer van 2025 bij de club uit Amsterdam onder contract.

                         Van ‘t Schip wilde niet zeggen of hij graag hoofdtrainer van Ajax had willen blijven. ,,Dan beginnen we over ‘als dit’ en ‘als dat’, dat heeft geen zin”, zei hij. ,,Ik communiceer het nu, maar voor mij was dit al wel duidelijk. Toen ik bij Ajax tekende, zou ik eigenlijk Klaas-Jan Huntelaar en Kelvin de Lang ondersteunen en een verlengstuk zijn naar de jeugdopleiding op De Toekomst. Maar dingen kunnen snel veranderen in het voetbal. Na dit seizoen zal ik nog eens uitgebreid met Kroes spreken. Volgens mij is het de bedoeling dat mijn nieuwe contract tegelijkertijd met zijn verbintenis afloopt.”

                         Kroes heeft een driejarig contract bij Ajax ondertekend. ,,Hij maakt een gedreven en energieke indruk op me”, zei Van ‘t Schip. ,,Maar hij staat voor een gigantische klus. Het zal best wel even duren voordat zichtbaar is waar hij mee bezig is.”

                         Kroes is niet alleen op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Hij wil ook een directeur transferzaken en hoofd jeugdopleiding aanstellen.

                         Comment


                         • https://www.ad.nl/nederlands-voetbal...eker~a31963d8/


                          Jordan Henderson. © Pro Shots / Toon Dompeling

                          Jordan Henderson voorlopig uit de roulatie bij Ajax: Engels international mist ook Klassieker


                          Jordan Henderson mist de komende drie wedstrijden van Ajax tegen PEC Zwolle, Go Ahead Eagles en Feyenoord. ,,Hij heeft een terugslag gekregen bij het Engelse nationale elftal”, vertelde trainer John van ‘t Schip op een persconferentie. ,,Hij revalideert nu in Engeland en mist onze komende drie duels.”


                          Voor de geblesseerde Brian Brobbey, Steven Berghuis en Josip Sutalo komt het uitduel van zondag met PEC Zwolle te vroeg. Ahmetcan Kaplan is geschorst. Hij kreeg in de laatste competitiewedstrijd tegen Sparta Rotterdam een rode kaart. Steven Bergwijn is wel inzetbaar, maar kan nog geen volledige wedstrijd in Zwolle spelen.

                          Ajax is de nummer 5 van de Eredivisie, met 8 punten minder dan AZ en 2 punten meer dan NEC. ,,De vierde positie is het hoogst haalbare”, denkt Van ‘t Schip, die ook aankondigde na dit seizoen geen coach van Ajax meer te zijn. ,,Maar we moeten minimaal als vijfde eindigen. We willen de play-offs voor Europees voetbal natuurlijk graag ontlopen.”

                          Berghuis stond de afgelopen weken aan de kant met rug- en knieklachten. ,,Het gaat wel beter met hem, maar het duel met PEC Zwolle komt te vroeg”, zei Van ‘t Schip die Brobbey nog niet helemaal heeft afgeschreven voor het uitduel van volgende week zondag met Feyenoord.

                          Comment

                          Working...
                          X