Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Biden of Trump?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #51
    Hoe is het met de gezondheid van Biden? valt tot 3x toe op een vliegtuigtrap...

    Comment


    • #52
      Geen idee, wel dat ie lekker fel te keer gaat tegen China en Rusland, en dat ie de Amerikaanse kinderbijslag heeft ingevoerd.

      Comment


      • #53
        Biden is toch een man van aktie en geen sleepy Joe, hij heeft nu ook al meer bereikt dan Obama zijn president, maar die had natuurlijk ook de senaat tegen zich.

        Comment


        • #54
          en de bouw van de muur bij Mexico is stil gelegd, wel zijn de problemen bij de grens daar juist weer groter geworden, beaamd ook Biden en worden kinderen ook nog opgesloten, daar wordt aan gewerkt zegt Biden maar kan maanden gaan duren, schijnbaar dus wel een groot probleem qua instroom vanuit Mexico daar bij de zuid grens?

          Comment


          • #55
            Ja Trump had dat probleem zeker goed gezien, maar ja, om dan een muur te bouwen die miljarden moet kosten, dat is weer een ander uiterste

            Comment


            • #56
              Trump, we zijn nog niet van hem af, hij schijnt echt terug te willen komen: https://www.ad.nl/buitenland/trump-o...back~a71154c3/

              Comment


              • #57
                Originally posted by JanDeWandelMan View Post
                en de bouw van de muur bij Mexico is stil gelegd, wel zijn de problemen bij de grens daar juist weer groter geworden, beaamd ook Biden en worden kinderen ook nog opgesloten, daar wordt aan gewerkt zegt Biden maar kan maanden gaan duren, schijnbaar dus wel een groot probleem qua instroom vanuit Mexico daar bij de zuid grens?
                Ja vlak voor de inauguratie van Biden besloten veel Zuid-Amerikanen weer op pad te gaan richting de grens, ze dachten blijkbaar zonder Trump dat gelijk meer mogelijk zou zijn. Maar je lost zoiets ook niet zomaar op natuurlijk.

                Comment


                • #58
                  Facebook geeft Trump zijn account nog niet terug: https://www.nu.nl/tech/6131646/donal...iet-terug.html

                  Ik vraag me dan af hoe dat gaat, toen Trump z'n account werd gesloten was hij nog president. Hij moet het vast voor elkaar hebben gekregen om Mark Zuckerberg zelf te bellen, hoe zou zo een gesprek gegaan zijn haha.

                  Comment


                  • #59
                    Column: en daar gaat de dollar

                    De Amerikaanse president Joe Biden sprak onlangs voor het eerst het Congres toe. Hij focuste onder meer op infrastructuur en het bestrijden van ongelijkheid, waarin hij flink wil investeren. Die enorme uitgaven krijgen wel steeds meer impact op de dollar.



                    Biden kon in het Congres vieren dat het honderd dagen geleden was sinds hij zijn intrek nam in het Witte Huis. Meestal geeft deze periode een goed beeld van wat een president wil bereiken tijdens zijn bewind.

                    Dat geldt echter niet voor Biden, omdat zijn beginperiode volledig in het teken staat van het aanpakken van de coronapandemie. Zijn belofte om in zijn eerste honderd dagen minstens tweehonderd miljoen vaccinatieprikken te zetten, is in ieder geval ruimschoots gehaald.

                    Dankzij die doortastende aanpak, kan de focus de komende maanden verschuiven naar zijn andere plannen. De rode draad daarin is dat Biden vooral geld wil gaan uitgeven. Heel veel geld.
                    2.000.000.000.000 dollar


                    In maart ontvouwde Biden al een groot plan om de infrastructuur flink op te knappen. Hij wil $2 biljoen vrijspelen om het achterstallig onderhoud aan 30.000 kilometer aan wegen en aan 10.000 bruggen weg te werken. Ook moet de digitale infrastructuur verder worden uitgebouwd en er wordt ook fors geïnvesteerd in de omslag naar een groene economie, met stroom uit duurzame bronnen.

                    Als Biden erin slaagt om zijn plan door het Congres te loodsen – waar zijn Democratische partij een minieme meerderheid heeft – wordt de $2 biljoen de komende acht jaar uitgegeven. Aanvankelijk leidde het ontvouwen van het infrastructuurinitiatief tot een wat hogere dollar. De grote uitgaven kunnen namelijk zowel de economische groei als de inflatie aanwakkeren.

                    De afgelopen weken staat de Amerikaanse munt echter steeds meer onder druk.

                    Obligatiemarkt loopt voor


                    Een belangrijke reden voor de dollarzwakte is dat de rentestijging op de Amerikaanse obligatiemarkt is stilgevallen. Met een stijging van 0,9% eind vorig jaar tot ruim 1,6%, hebben beleggers dit jaar al een flinke versnelling van de economische groei ingeprijsd. Dat verklaart waarom de positieve werkloosheids- en groeicijfers nauwelijks een reactie uitlokken op de obligatiemarkt.


                    Een andere factor die de dollar onder druk zet, is het groeiende begrotingstekort. Biden rekende weliswaar voor dat de infrastructuur-investeringen binnen vijftien jaar terugverdiend kunnen worden met hogere belastinginkomsten. Maar die inkomsten zijn behoorlijk onzeker, terwijl de uitgaven juist grotendeels vast staan als het plan eenmaal is goedgekeurd. Bovendien lijkt het erop dat Biden nog veel meer geld gaat uitgeven.

                    Weer een nieuw investeringsplan


                    Deze week maakte de president bekend dat hij flink gaat investeren in kinderopvang, onderwijs en langduriger betaald verlof voor ouders. Voor dit zogeheten American Families Plan wil hij $1 biljoen uitgeven, met daar bovenop $800 miljard in belastingkortingen.

                    Ook in dit geval is het de bedoeling dat de investering in vijftien jaar wordt terugverdiend. Maar valutamarkten kijken meer en meer naar de kosten van de ambitieuze plannen van Biden. De ervaring leert namelijk dat de munt van een land met een ’dubbel tekort’ op zowel de begroting als de lopende handelsrekening, het vroeg of laat behoorlijk moeilijk krijgt.

                    https://www.telegraaf.nl/financieel/...gaat-de-dollar

                    Comment


                    • #60
                      https://www.ad.nl/dossier-deze-verha...uden~a5773d27/

                      Macron haalt uit naar Biden om coronavaccins: ‘De Amerikanen hebben alles voor zichzelf gehouden’


                      President Macron heeft vanmiddag in Porto flink uitgehaald naar het coronabeleid van VS-president Joe Biden. Die moet veel meer ruimte maken voor de export van zowel vaccins als bestanddelen voor vaccins.

                      ,,Wij hebben de helft van onze productie – 200 van de 400 miljoen vaccins – afgestaan aan het buitenland, Amerika enkel 5 procent aan Canada en Mexico. De Amerikanen hebben alles voor zichzelf gehouden”, aldus Macron, die Biden opriep het Europese voorbeeld te volgen.

                      De Franse president noemde de Europese vaccinexport als reden dat onze vaccinatieprogramma’s achterliggen, soms sterk, op dat van Amerika. ,,Je kunt ons dus traagheid verwijten of egoïsme, maar zeker niet de twee tegelijk.” Macron wees erop dat Europa ook nog steeds de grootste financier is van Covax, het mondiale samenwerkingsverband dat moet garanderen dat ook arme landen toegang krijgen tot het vaccin en dat inmiddels 50 miljoen doses vaccin heeft verdeeld. Hij zei sterk voor die internationale samenwerking te zijn ‘omdat de solidariteit die eruit spreekt moreel juist is en het de enige manier is om Covid te begraven’.

                      Het patent opheffen op anti-Covid-vaccins is voor de Franse president geen prioriteit. De eerste is productievergroting, de tweede export van vaccins en bestanddelen daarvoor, de eventuele derde patentopheffing. Ook de Belgische premier Alexander De Croo sprak zich in Porto uit voor de productie van meer vaccins. Hij noemde de bouw van een fabriek in Senegal als goed voorbeeld.

                      Rutte afwezig


                      De Europese leiders waren in Porto bijeen voor overleg met Europese werkgevers en werknemers (gisteren) en overleg met India later vandaag, maar veel aandacht ging ook uit naar corona. Twee leiders – Merkel en Rutte – schitterden in Portugal door afwezigheid, maar op een vraag van een journalist nam Macron zijn beide collega’s in bescherming: ,,Ik begreep dat ze zijn weggebleven vanwege de pandemie en binnenlandse bezigheden, maar beiden waren zowel gisteren als vandaag de hele tijd per videoverbinding aanwezig.”

                      Comment


                      • #61
                        Tot nu toe ben ik wel happy met Biden. Minder negatieve prikkels dan dat dagelijkse negatieve Trump nieuws in de media. Wel even afwachten nog war Biden s beleid voor ons gaat betekenen.

                        Comment


                        • #62
                          Biden heeft de traditie weer terug gepakt om de financiën van de president te delen, wat Trump niet wilde.

                          Comment


                          • #63
                            hoe delen ? met wie?

                            Comment


                            • #64
                              Met iedereen, is openbaar gemaakt op zijn eigen website: https://joebiden.com/financial-disclosure/

                              Comment


                              • #65
                                O je bedoelt de transparantie, niet het geld zelf, maar salaris van de Amerikaanse president is toch algemeen bekend?

                                Comment


                                • #66
                                  Ja zijn huidige salaris is wel bekend, maar dit gaat over de afgelopen jaren wat hij aan inkomsten heeft gehad en hoeveel belasting hij heeft betaald (als prive-persoon dus, voordat hij president werd)

                                  Comment


                                  • #67
                                    waarom moeten we dat weten?

                                    Comment


                                    • #68
                                      Het is transparantie en een teken van betrouwbaarheid, om te zien of er geen belangenverstrengelingen zijn en er netjes belasting betaald wordt. Het is begonnen bij Nixon, toen bleek dat hij allerlei aftrekposten had die twijfelachtig waren. Hij bleek uiteindelijk minder dan 1% belasting te hebben betaald.

                                      Het is geen verplichting, maar het is in Amerika sindsdien gebruikelijk (uitgezonderd Trump).

                                      Comment


                                      • #69
                                        Ach die gekke narcistische Trump heeft wat ie teweinig aan belasting heeft betaald in een griote veelvoud vd VS al weer terug verdiend door oversl troepen terug te halen en nergens in een vorm van oorlog of militair conflict verzeild te raken. Ook een slechterik doet niet alleen slechte dingen. Het is overigens wel een verademing dat ie weg is. En Biden gaat voortvarend van start met economisch herstel, corona bestrijding, aanpakken achterstanden infrastructuur etc. Ben wel benieuwd of die megs investeringen voldoende terugkomen

                                        Comment


                                        • #70
                                          ze zoeken het maar uit, als je het nieuws niet zou horen zou je er ook geen enkele last van hebben

                                          Comment


                                          • #71
                                            Haha ja dat is met alles zo natuurlijk, als je het niet hoort dan weet je het niet.

                                            Comment


                                            • #72
                                              Dat Trump niet in een oorlog is geraakt heeft erook mee te maken dat dat niet meer te betalen is. Oorlogen worden verloren door geldgebrek. Zie de 80 jarige oorlog hier. Kostte Spanje teveel geld.
                                              Trump heeft wel een Iraanse generaal geliquideerd die waarschijnlijk door zijn eigen mensen verraden was. Hoe wisten ze anders waar hij was? Die werd te populair daar. Als de VS ook stopt met het steunen van Saudi Arabie is het gauw afgelopen met ze. Iran loopt daar zo overheen. Die Saudi's hebben geld en wapens maar vechten kunnen ze niet. Dus de VS zal daar blijven. Die oorlogen in het midden oosten hebben die Republikeinen zelf gestart. Net als die bankencrisis. De Democraten moeten dat dan weer oplossen..

                                              Comment


                                              • #73
                                                In Afghanistan gaat het weer helemaal fout, Taliban rukt op en heeft meer dan de helft van het land weer in handen, de Russen wonnen er niet en de Amerikanen met andere landen ook niet. Biden weigert in te grijpen tot nu toe. Ben bang dat het land met hun bevolking een nieuwe hel ingaan.

                                                Comment


                                                • #74
                                                  Slecht werk van Trump én Biden. Trump, die de troepen kosten wat het kost uit Afghanistan wilde halen in zijn laatste jaar als president. Terwijl er toen al geroepen werd dat al die jaren werk daar voor niets zouden zijn geweest, ze beter nog even konden volhouden om de Taliban echt te verdrijven. Slechts een relatief kleine groep militairen bleef achter.

                                                  En nu heeft Biden dat beleid voortgezet, door dat laatste clubje militairen ook terug te gaan trekken vanaf 31 augustus.

                                                  Comment


                                                  • #75
                                                    En schandalig handelen van de Nederlandse overheid trouwens, die nog steeds voor meerdere tolken geen oplossing bied. Die zitten daar nu in een land dat in rap tempo in handen van de Taliban komen en gewoon afgeslacht gaan worden als 'verrader'. Terwijl Nederland ze belooft heeft te helpen als ze vertaalwerk zouden doen daar voor het leger. Schande.

                                                    Comment

                                                    Working...
                                                    X