Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Mark Rutte een goede premier in crisistijd

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Onze Mark mag weer ff bij de Amerikaanse president op bezoek

    Comment


    • Eerste nieuwe wapenhulp heeft ie al beloofd aan Biden, voor Oekraine

      Comment


      • https://www.telegraaf.nl/watuzegt/12...de-pussy-greep

        Toen Rutte Trump bij de pussy greep




        Door MARCEL PEEREBOOM VOLLER

        Met het bezoek van premier Mark Rutte aan de Amerikaanse president Joe Biden doen wij, Nederland, waar we goed in zijn. Het bedrijven van duurzame diplomatie in een wankele wereldorde, waardoor… Ach, pardon! Ik vergeet Wopke! Die is ook mee! Ik begin even opnieuw.

        Met het bezoek van premier Mark Rutte én de minister van Buitenlandse Zaken Wopke Hoekstra doen wij, Nederland, waar we goed in zijn. Het bedrijven van duurzame diplomatie in een wankele wereldorde. Ook al woedt er een verschrikkelijke oorlog in onze Europese achtertuin en ook al is de wereld koortsig van de oplopende politieke spanningen; de Nederlandse diplomatie overleeft altijd. Als een kakkerlak na een kernramp.

        Dat is niet zo’n chique vergelijking, dat geef ik toe. Maar er is geen land ter wereld dat zo’n uitgebreid netwerk van ambassades en consulaten heeft als Nederland. Er is werkelijk geen vlekje op deze aardkloot gevrijwaard van een strak in het pak gegoten gezant die er in zijn beste steenkolenengels onze belangen behartigt.

        Wij zijn een grote speler op het wereldhandelstoneel. En elke keer als een Nederlandse premier het Witte Huis bezoekt, wordt dat benadrukt in het nieuws. ’Amerika vindt Nederland belangrijker dan wij denken’, is dan steevast de insteek van de reportages in het Journaal of bij RTL Nieuws. Als een kleuter die een schouderklopje wil na het binnen de lijntjes kleuren van een kleurplaat, zo worden de bezoeken aan het Witte Huis weergegeven.

        Zelfs in 2003, toen onze toenmalige minister-president Jan Peter Balkenende voor het eerst de Oval Office betrad en subiet duizelig werd van de ronde kamer met al die deuren, waarna hij zich gedwee als een schoothondje liet aaien door wereldleider George W. Bush, trompetterde het Hollandse journaille welk een eer het was voor de Amerikaanse president dat hij de hand mocht drukken van de Nederlandse premier. In werkelijkheid was het een bijzonder gênant moment.

        Nee, dat deed Mark Rutte al veel beter toen hij in 2018 Donald Trump ontmoette. Rutte had toen een uitstekende strategie om ook maar de schijn van schoothondjesgedrag te vermijden: hij deed net alsof niet hij, maar oom Donald te gast was in het Witte Huis. Alsof Nederland nog steeds de baas was over het eiland Manhattan en een gezant naar Washington had afgevaardigd om orde op zaken te stellen.

        Het was een moment van glorie, weet ik nog. Mark liep op Donald af met uitgestoken hand, en waar de toenmalig Amerikaanse president doorgaans met zijn typerende bovenliggende handdruk zijn superioriteit benadrukte, draaide Rutte de rollen om en pakte Donald stevig bij de elleboog.

        Onze Mark greep die Donald Trump regelrecht bij de pussy!

        Bij Biden zal het bezoek een stuk relaxter zijn verlopen, al was ik helaas niet de vlieg op de muur die er getuige van kon zijn. Het schoothondje van dienst was dit keer Wopke, de man die altijd heel veel woorden gebruikt om helemaal niets te zeggen.

        Dat noemt men ook wel stille diplomatie.

        Comment


        • Zolang hij boos op Kaag wordt is het goed

          Comment


          • De enquetecommissie is er vrij duidelijk over.. naar mijn idee moet die clown eens opkrassen. Dat NL hem keer op keer vergeeft, moet toch eens afgelopen zijn..té gek voor woorden!!

            Comment


            • Inderdaad, maar ja dan komen er nog grotere clowns voor terug...

              Comment


              • Hij moet weg, maar schuift dan Kaag door? Dan kunnen beter emigreren. Of VVD laat Rutte vervangen door Edith Schippers.

                En als Rutte weg is zal de VVD weer groeien en het zetelverlies vanwege Rutte als sneeuw in de zon verdwijnen.

                Comment


                • Het wordt tijd dat Rutte opstapt, dan kan Edith Schippers hem vervangen en de 1e vrouwelijke premier worden

                  Comment


                  • Zolang er geen goed alternatief op rechts is of midden rechts zal VVD altijd in het centrum vd macht blijven. Met of zonder Rutte. En links komt niet meer op voor de gewone man.

                    Comment


                    • Hij lijkt in love met de Italiaanse premier

                      Comment


                      • Nou hij heeft het lef om as maandag aan te schuiven bij Vandaag Inside

                        Comment


                        • Wordt 80% grappen en grollen. En verder glijd hij er zo doorheen

                          Comment


                          • ja gisteren zat Rutte bij shownieuws, bleef ie ook overeind, en Hugo de Jong hield zich ook staande bij VI, maar ja er is geen alternatief voor rechtse stemmers... dus aantal VVD ers zal naar naar JA21 gaan en dat is het dan wel

                            Comment


                            • rutte wordt nu aardig onder vuur genomen bij de heren van Vandaag Inside

                              Comment


                              • https://www.telegraaf.nl/nieuws/1396...ngepakt-bij-vi

                                Rutte hard aangepakt bij VI

                                AMSTERDAM - Tijdens een bezoek van VVD-leider Rutte aan praatprogramma Vandaag Inside herhaalde de premier andermaal dat hij niet denkt aan opstappen naar aanleiding van bijvoorbeeld de gevolgen van gaswinning.

                                Rutte erkende dat er fouten zijn gemaakt in Groningen, maar benadrukte net als bij zijn overige campagne-optredens ’dat er ook veel goed gaat’. Dat waren zijn tafelgenoten Johan Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee niet met hem eens. „Na Groningen kon je niet meer blijven, na zo’n rapport blijft alleen de dictator van een bananenrepubliek zitten”, sneerde Derksen.



                                Comment


                                • Voorlopig zit ie er nog al denk ik dat dit kabinef het nu niet lang meer vol kan houden

                                  Comment


                                  • Zijn tijd zit erop

                                    Comment


                                    • https://www.ad.nl/show/mark-rutte-ke...side~a76fce12/

                                      Mark Rutte keert terug aan tafel bij Vandaag Inside


                                      Minister-president Mark Rutte maakt op woensdag 5 april opnieuw zijn opwachting in Vandaag Inside. Dat onthulde Wilfred Genee dinsdagavond. ,,Het grote afscheidsinterview in Vandaag Inside”, grapte de presentator.

                                      De premier schoof twee weken terug voor de eerste keer aan in het actualiteitenprogramma. Hij werd niet gespaard door de mannen aan tafel. ,,Ik vind dat je gefaald hebt”, zei Johan Derksen bijvoorbeeld. Toch blijkt Rutte niet geschrokken te zijn van de aanpak van de heren, want hij keert op woensdag 5 april dus terug.



                                      ,,Volgende week hebben we Mark Rutte nog een keer”, kondigde Genee in de uitzending van dinsdagavond aan. ,,Het grote afscheidsinterview in Vandaag Inside. We hebben ook Gerard Joling uitgenodigd, en die gaat Het laatste rondje zingen. Het wordt hartstikke leuk.”

                                      Comment


                                      • https://www.bnnvara.nl/joop/artikele...-slot-te-halen

                                        Laat VVD’er Remkes premier Rutte vervangen om Nederland uit het slot te halen

                                        Het vertrouwen van de kiezer in het oplossend vermogen van premier Rutte is nog nooit zo laag geweest. Rutte is als premier een sta in de weg om er op te kunnen vertrouwen dat het kabinet Rutte IV de vele crisissen op de bekende terreinen snel en goed zal kunnen oplossen.

                                        Ook onder VVD-stemmers en in eigen kring is er kritiek op het functioneren van Rutte maar dat verstild snel omdat er naar het oordeel van voornoemde groep kiezers geen goede vakbekwame en beschikbare vervanger als VVD-leider en premier klaar staat. Daarom blijft het voorlopig aanmodderen met Rutte IV en is het ongewis of er vervroegde verkiezingen komen of niet. Terwijl Nederland al die tijd op slot blijft.

                                        De uitslag van de Provinciale Statenverkiezingen geeft glashelder aan dat Nederland Rutte IV meer dan zat is. Anders zouden nooit zoveel tegenstemmers de BBB aan haar megawinst hebben geholpen.

                                        Als Rutte IV door wil blijven regeren met oog voor de signalen die de kiezers via de megawinst van BBB glashelder hebben afgegeven, dan moet de positie van de huidige VVD-leider en premier Rutte ook besproken worden. Rutte heeft inmiddels immers al zijn krediet bij de burgers verspeeld en het aanblijven van hem als premier zal Nederland linksom of rechtsom voorlopig in het slot houden.

                                        Hij is geen verbinder meer met een breed draagvlak, wat nodig is om een crisis goed aan te kunnen pakken en op te lossen. Dat is de VVD’er Johan Remkes wel. In het huidige politieke landschap van Nederland zou deze ervaren VVD-prominent Rutte zeer goed kunnen vervangen als een crisispremier met aanzien en gezag. Ook buiten zijn eigen partij. Waaronder de BBB.



                                        Crisissituaties vragen soms om onorthodoxe diep ingrijpende maatregelen die in een normale situatie niet snel genomen zullen worden. Het is aan de VVD of aan Mark Rutte zelf om de weg vrij te maken voor Remkes als tussenpaus en premier om het karwei van het kabinet Rutte IV af te maken.

                                        De tijd van het spelen van politieke spelletjes van coalitiepartijen om toekomstig zetelverlies te voorkomen is voorbij. Een totale ontwrichting van de samenleving is niet ver weg meer. Het kan toch niet zo zijn dat één poppetje die zich ook nog liberaal noemt en leider is van een liberale partij en die niet zelf de weg vrij maakt voor een competente tussenpaus uit eigen gelederen, met zijn autocratische trekjes de bestaande crisissen eerder vergroot, dan ze oplost.

                                        Comment


                                        • Comment


                                          • Rutte zegt stikstofaanpak juist te gaan versnellen, hoe dan na de politieke aardverschuiving?

                                            Comment


                                            • Ze roepen maar wat

                                              Comment


                                              • Wat mij betreft blijft die Rutte zitten; hoe meer zetels ze verliezen, des te beter! Geldt ook voor die Hoekstra.

                                                Comment


                                                • als je zit regeer je, dan verlies je geen zetels, dat gebeurt pas bij verkiezingen en dan moet je kijken wie er weer verkiesbaar is en hoe de kiezer kijkt naar bepaald beleid

                                                  voorlopig blijft Nederland verdeeld over links recht ca beide de helft zover je nog van links rechts kan spreken omdat er nog amper echte linkse partijen zijn voor de mensen aan de onderkant, hooguit de SP, of PVV,

                                                  En VVD blijft groot tov de rest omdat er geen alternatief op rechts is, en een CDA geen grote partij meer is net als de PvdA omdat die kiezers weg zijn

                                                  En bij nieuwe verkiezingen kunnen er andere lijsttrekkers zijn. Waardoor de partijen weer kunnen groeien

                                                  Comment


                                                  • In de laatste peilingen staat de VVD 7 zetels op verlies en gaat de BBB ze voorbij met 1 zetel, dus dat zijn dan de 2 grootste partijen.
                                                    D66 wordt gehalveerd naar 12 zetels
                                                    Pvd A en Groenlinks winnen ieder 3 zetels en komen dan op 12 en 11 zetels, dus nog steeds kleine partijen
                                                    CDA halveert net als D66 naar 7 zetels
                                                    SP zakt naar 7 zetels
                                                    JA21 gaat van 3 naar 6 zetels
                                                    PVV zakt naar 12 zetels
                                                    PvdD gaat van 6 naar 8 zetels
                                                    de andere kleinere partijen zijn te klein van 1 t/m 4 zetels

                                                    Links zover PvdA, Groenlinks en D66 nog links zijn te noemen (meer in groen dan voor de arbeiders of minder bedeelden) komen samen op 35 zetels, tel daar de SP bij op dan komen ze op 42 zetels. CU is een linkse Christelijke partij staat op 4 zetels, komt het links blok wat deels niet meer links is samen op 46 zetels

                                                    voor een meerderheid is 76 zetels nodig

                                                    VVD komt dan op 27, tel CDA daarbij komen ze samen op 34, BBB is gewoon het grote machtsblok op dit moment

                                                    er zijn nog meer partijen dan voorheen nodig om een coalitie te vormen dan het nu al was, dus nog meer links , midden, rechts en groen door elkaar bij elkaar zijn nodig om aan 76 zetels te komen

                                                    Omdat klimaat een nieuw hoofdonderwerp is geworden door EU regels, uitspraak rechter en de miljarden die het gaat kosten is een belangrijke factor geworden die los van links of rechts gewoon feit is waar alle partijen mee te dealen hebben, en dat maakt het regeren onmogelijk, terwijl er ook gebouwd moet worden, en er een assielzoekersprobleem is, geen opbrengsten meer van aardgas, en de oorlog in Oekraine effect heeft in de wereld mbt inflatie etc, ook moeten er miljarden daardoor in het leger geinvesteerd worden, armoede bestreden worden, belastingstelsel hervormd worden, en zorg en bejaardenzorg verbeterd worden en dan hebben we het nog niet over de drugscriminaliteit, infractructuur, want de bevolking groeit ook door.

                                                    Minder miljarden inkomsten en op vele vlakken juist meer miljarden nodig boven op de normale investeringen en uitgaven daar al, en met een vergrijzende bevolking stijgen de kosten verder en is er ook steeds meer overal een groot tekort een personeel, net als in andere landen om ons heen.

                                                    Een onmogelijke toekomst voor vele Europese landen die effect zal hebben op alle burgers en de onderlingen verhoudingen.

                                                    Comment

                                                    Working...
                                                    X