Kadomaand

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Moet Ongehoord NL van de buis?

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • #51
  ja jij begon zelf over die negerzoenen

  Comment


  • #52
   Omdat ze zo lekker zijn, die nikker-knikkers...

   Comment


   • #53
    o jee ben je aan de drank of drugs? je linkse sociale pro woke gezicht valt af....

    Comment


    • #54
     Ik ben helemaal niet pro-woke, maar ook niet anti-woke..heb het al vaker gezegd, mij maakt het allemaal niet zoveel uit..alle extremen vind ik wat debiel.

     Comment


     • #55
      https://www.ad.nl/binnenland/de-poli...n-is~aa5d90e8/

      De politiek moet zich kapot schamen dat ze een plek gaven aan een club die net de Ku Klux Klan is

      Ze wilden niet in de vergetelheid raken. Daarom besloten de dames van Ongehoord Nederland, beter bekend als de omroep voor extreemrechtse complotdenkers, zich deze keer te bezondigen aan openlijk racisme.

      Wat ze deden? Heel simpel. Ze plakten lukraak wat filmpjes achter elkaar van zwarte mensen die met witte mensen vochten en strooiden toen met suggesties en woorden die zelfs op de meest rechtse flank van de PVV niet (meer) voorkomen.

      In het afgelopen jaar, als daar een aanleiding voor was, wilde ik het op de televisie of op de radio weleens over de weerzinwekkende praktijken van Ongehoord Nederland hebben, maar altijd was het antwoord: ‘Daar moeten we niet te veel aandacht aan geven.’

      Dat had altijd twee redenen. De redacteuren wilden geen partij zijn, omdat ze zelf ook in de media werken, en het is toch lastig om vakbroeders te bekritiseren.

      Het andere argument vind ik erger. Veel prominenten dúrven simpelweg geen stelling te nemen tegen Ongehoord Nederland. Ze zijn bang voor de fascistische achterban die sociale media misbruikt om critici te terroriseren.

      Ik spreek uit ervaring. Dit is in vier jaar tijd mijn vijfde column over de radicale omroep en elke keer moest ik mijn hoon bekopen met (doods-)bedreigingen, discriminatie en allerlei andere vormen van scheldkanonnades.

      Maar dat interesseert me niet. In dit land zijn sommige journalisten kennelijk liever laf dan dat ze ageren tegen iets wat overduidelijk verrot is.

      Arie Slob (CU), destijds de minister die over mediabeleid ging, heeft een catastrofale fout gemaakt door de omroep toe te laten en zijn rotzooi mag de publieke omroep zelf rechtzetten.      In Hilversum kunnen ze niet zomaar met de botte bijl de boel snoeien. De bestuursvoorzitter verklaarde deze week: ‘De NPO heeft de redactionele vrijheid hoog in het vaandel staan, maar daar zijn wel grenzen aan wat racistische of discriminerende uitlatingen betreft.’

      Nu worden er allerlei stroperige processen in gang gezet. Ik voorspel dat Ongehoord Nederland vroeg of laat van de buis zal worden gehaald. Racisme en fake news zijn namelijk hun unieke competenties.

      De politiek moest zich kapot schamen: onder het mom van een pluriform mediabestel hebben ze zendtijd gegeven aan een club die verdacht veel op de Ku Klux Klan lijkt.

      Je zou hopen dat iemand hier excuses voor maakt. Maar daar is moed voor nodig. En daar zie je weinig van terug in deze kwestie. Vooral als fascisten de opponenten zijn.

      Comment


      • #56
       Ze zenden gelukkig op een raar tijdstip uit en hebben amper kijkers, dus ik zie ze niet als een gevaar. Denk dat internet tegenwoordig krachtiger is dan televisie.

       Comment


       • #57
        https://www.ad.nl/show/npo-wil-ongeh...ggen~a44ae765/

        NPO wil Ongehoord Nederland tweede sanctie opleggen


        MET VIDEODe NPO denkt eraan Ongehoord Nederland een tweede sanctie op te leggen. Op grond van de Mediawet kan het budget van de omroep met maximaal 15 procent worden verlaagd. Volgens de NPO heeft ON! ‘onvoldoende uitvoering gegeven aan de bereidheid tot samenwerking ten behoeve van de landelijke publieke mediadienst.

        In een verklaring schrijft de NPO onder meer: ‘Hoewel ON! meerdere malen heeft beloofd zich aan de binnen het omroepbestel geldende regels en de publieke waarden te houden, is dat door ON! in de praktijk steeds niet waargemaakt. ON! doet bovendien voorkomen alsof ON! zelf slachtoffer is van de ontstane situatie en toont helaas geen zelfreflectie. De omroep valt bovendien publiekelijk de NPO, de andere omroepen en het door de omroepen zelf ingestelde instituut van de Ombudsman af.’        Volgens de Mediawet is staatssecretaris Gunay Uslu (Media) bij een tweede sanctie gemachtigd om in te grijpen.Zij kan daarna de licentie van ON overwegen. Tot nu toe hield ze zich afzijdig en stelde ze dat de beslissing over eventuele stappen aan de NPO is.

        Aanleiding voor de tweede sanctie is een uitzending van half september van het ON-programma Ongehoord Nieuws. De omroep kwam toen onder vuur te liggen vanwege een item waarin zonder context filmpjes werden getoond van zwarte mensen die witte mensen in elkaar slaan.

        Na de bewuste uitzending stelde KRO-NCRV-directeur Peter Kuipers dat ON uit het omroepbestel moet worden gezet en wilden diverse omroepen niet meer meedoen aan het overleg binnen de publieke omroep als Ongehoord Nederland (ON) daarbij zit.

        In juli besloot De Raad van Bestuur van de NPO ook al een financiële sanctie op te leggen aan Ongehoord Nederland nadat de ombudsman had geconcludeerd dat de omroep onder meer bijdraagt aan de verspreiding van aantoonbaar onjuiste informatie. De straf houdt in dat de omroep voor het budget van 2023 bijna een ton minder kan besteden, 93.442,43 euro om precies te zijn.

        Comment


        • #58
         Gisteren zat ie bij Op1 te raaskallen, moet een oorlogstrauma zijn wat ie als uitstekende journalist schijnbaar heeft opgelopen

         Comment


         • #59
          https://www.ad.nl/show/mediawaakhond...eren~a1e42bf2/

          Mediawaakhond na eis Ongehoord Nederland: NPO moet samenwerking omroepen bevorderen


          De NPO moet op grond van de Mediawet de samenwerking tussen publieke omroepen ‘sturen en bevorderen’. Dat laat het Commissariaat voor de Media weten naar aanleiding van de eis die omroepbaas Arnold Karskens van Ongehoord Nederland (ON!) bij de NPO heeft neergelegd. De mediawaakhond houdt toezicht op het naleven van de Mediawet.          Karskens wil dat de NPO optreedt tegen de omroepen die niet meer journalistiek willen samenwerken met ON!. Alle ledenomroepen meldden eerder niet meer te willen samenwerken met ON! omdat de omroep volgens hen ‘geen journalistiek bedrijft’. Zij zeiden dit onder meer na het incident in Ongehoord Nieuws waarin zonder enige context een reeks internetfilmpjes werd getoond van zwarte mensen die witte mensen aanvielen.

          De NPO moet ‘de samenwerking op basis van kwantitatieve en kwalitatieve doelstellingen voor het media-aanbod en het publieksbereik van de landelijke publieke omroepen sturen en bevorderen’, aldus het commissariaat nu.

          ‘De NPO en de omroepen zijn op grond van artikel 2.1 van de Mediawet gezamenlijk verantwoordelijk voor de uitvoering van de publieke mediaopdracht’, voegt het Commissariaat voor de Media nog aan de korte verklaring toe. De NPO wil ON! voor de tweede keer in korte tijd een financiële sanctie opleggen omdat de omroep onder meer niet voldoende bereid is om samen te werken binnen het bestel.

          De eerste sanctie werd in juli opgelegd na een rapport van de ombudsman van de NPO. Hierin stelde de ombudsman klagers in het gelijk die vonden dat de omroep in haar programma’s aantoonbaar onjuiste informatie verspreidt. Bij een definitieve tweede sanctie kan de NPO staatssecretaris Gunay Uslu (Media) vragen de vergunning van ON! in te trekken.

          Comment


          • #60
           Originally posted by Buckie View Post
           Gisteren zat ie bij Op1 te raaskallen, moet een oorlogstrauma zijn wat ie als uitstekende journalist schijnbaar heeft opgelopen
           Dat zou het wel verklaren, er is echt iets niet goed met die man.

           Comment


           • #61
            die heeft te veel meegemaakt in het buitenland en is als de dood dat dat soort dingen stap voor stap onze kant op komen met name moslimterreur, hij kan zich niet los krijgen van de excessen die hij daar onder continue druk heeft gezien

            Comment


            • #62
             https://www.telegraaf.nl/nieuws/1978...lla-op-de-rots

             ON-baas herkent zich niet in kritiek van medewerkers
             ’Arnold Karskens waant zich gorilla op de rots’

             AMSTERDAM - Begin dit jaar kreeg omroep Ongehoord Nederland de kans om het geluid van mensen die zich niet vertegenwoordigd voelen te laten horen op de Nederlandse televisie. De aspirant-omroep kreeg ongeveer 3,5 miljoen euro aan budget uit de belastingpot en is sindsdien twee keer per week te zien op NPO 1 met het programma Ongehoord nieuws. Maar omroepbaas Arnold Karskens lijkt binnen enkele maanden bij zowel collega-omroepen als bij een deel van zijn eigen mensen zijn krediet te hebben verspeeld.

             Een belangrijke deadline voor de nieuwe omroep deze week: ze moesten hun zienswijze indienen om zich te verdedigen tegen de tweede sanctie die de omroep boven het hoofd hangt. De NPO wil die sanctie opleggen omdat ON sinds het begin niet tot samenwerking bereid is binnen het bestel. Daarbij is een recordaantal van 1700 klachten bij de NPO-ombudsman binnengekomen na een uitzending van Ongehoord nieuws waarin Twittervideo’s werden getoond waarin „zwarte mensen blanken in elkaar slaan” en het woord „neger” werd gebruikt. De video’s bleken na onderzoek van onderzoeksplatform Pointer niet te linken aan racistische incidenten en afkomstig te zijn van extreemrechtse Twitteraccounts. Andere omroepen weigeren sindsdien journalistieke samenwerking met de club van Karskens.             Al eerder dit jaar kreeg de omroep een sanctie van 93.000 euro opgelegd. Omdat er „aantoonbaar onjuiste informatie verspreid” wordt door ON, wat in strijd is met de journalistieke code van de publieke omroepen, concludeerde de ombudsman. ON tekende bezwaar aan tegen de sanctie, die volgens Karskens „een directe aanval op de persvrijheid” is. Vrijdag vindt de hoorzitting daarover plaats.
             ’Bang voor hem’


             NPO-voorzitter Frederieke Leeflang voerde meerdere gesprekken met de omroep over het naleven van de journalistieke code, maar ook dat mocht niet baten. Volgens migratiedeskundige Jan van de Beek, die meermaals aanschoof bij Ongehoord nieuws, is Karskens „niet ontvankelijk voor kritiek.”

             „Karskens waant zich de gorilla op de rots”, zegt een medewerker van ON, die anoniem wil blijven. „Hij bepaalt álles. Medewerkers zijn bang voor hem en durven hem niet tegen te spreken, want ze vrezen voor hun baan. Want waar kom je nog aan de bak nadat je bij Ongehoord hebt gezeten?”

             Toen Van de Beek als deskundige migratieproblematiek kwam bespreken bij Ongehoord nieuws, zette hij voorafgaand aan de uitzending tegen Karskens uiteen dat niet álle migratie slecht is. Er zijn volgens Van de Beek ook groepen die beter presteren dan de autochtone bevolking. „Dat moet je niet noemen”, zei Karskens tegen hem, vertelt een bron bij de omroep.

             Van de Beek benoemde het uiteindelijk wél in de uitzending, en bevestigt het meningsverschil met Karskens, maar wil niet ingaan op de details ervan. „Voor mij is het slechts een symptoom dat er te weinig kritische distantie is”, zegt hij. Van de Beek besloot een tijdje later niet meer aan te schuiven bij ON na de uitzending waarin het woord ’neger’ viel.
             Desinformatie


             Zowel Ongehoord Nederland als mede-nieuwkomer Omroep Zwart moesten bij toetreding tot het omroepbestel beloven zich aan de Mediawet te houden. Daarin is vastgelegd dat omroepen verantwoordelijk zijn voor betrouwbare nieuwsvoorziening. Toenmalig minister Arie Slob (Media) ging destijds in zijn beslissing tot toetreding niet ’over een nacht ijs’, benadrukte hij, aangezien op online kanalen van ON eerder desinformatie was verspreid over bijvoorbeeld het coronavaccin dat een ’microchip zou bevatten om het dna in je lichaam te veranderen’.

             Toch kregen de nieuwkomers de status van aspirant-omroep voor de licentieperiode van 2022 tot en met 2026. Maar wie herhaaldelijk de regels aan zijn laars lapt, kan tussentijds die licentie verliezen.

             Freelancer Shashi Roopram haakte af bij de omroep, nadat hij met de sturende hand van Karskens te maken kreeg. „Arnold zei: ik wil dat je een item maakt over zwarte mensen die blanken in elkaar slaan”, zegt Roopram. „Ik was het daar niet mee eens en stelde voor een breder item te maken over dat racisme ook onderling speelt bij de migratiebevolking.”

             Karskens stemde in met zijn suggestie. Roopram ging met een cameraman van ON op pad in de Haagse Transvaalbuurt. „Mensen vertelden daar dat ze vooral met racisme van Oost-Europeanen te maken hadden. Maar er was ook frustratie van niet-westerse migranten die vonden dat mensen uit Syrië werden voorgetrokken.”

             Toen hij die donderdag de televisie aanzette, bleek zijn voxpop-item vervangen door de veelbesproken Twitterfilmpjes. „De redacteur van dienst waarmee ik het item in elkaar zette zei tijdens het zien van mijn beelden al: dít is niet wat we hier willen horen. Mijn item was in de prullenbak beland en geworden wat Arnold aanvankelijk wilde: blanke mensen die in elkaar worden geslagen door zwarte mensen.”
             Uit bestel zetten


             De tweede sanctie die de omroep nu boven het hoofd hangt, kan grote gevolgen hebben. Daarmee kan staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur en Media) op verzoek van de NPO ON uit het bestel zetten. Dat zou voor het eerst zijn in de geschiedenis van het publieke bestel.

             WNL-omroepbaas Bert Huisjes zal er niet om treuren. „Een clown met een cirkelzaag, die pretendeert dat hij ook aan journalistiek doet”, zo beschreef Huisjes Karskens na hem een aantal maanden te hebben meegemaakt in NPO-overleggen. Volgens Huisjes valt er niet te praten met Karskens. „Ik had het ze best gegund, wij zijn immers ook ooit als nieuwe omroep binnengekomen. Maar op het moment dat je zo ontspoort en zulke bagger de wereld instuurt, kun je niet zeggen: prima dat dit er is. Het is helemaal niet prima wat ze doen.”

             Van de Beek vindt het jammer dat de omroep deze richting in is geslagen. „Verschillende mensen hebben tegen Karskens gezegd dat hij er journalistieker in moet zitten. Dan kun je in principe alles zonder taboes bespreken. Op deze manier hou je uiteindelijk een klein clubje navelstaarders over.”
             Reactie Arnold Karskens:


             „Ik herken me niet in het geschetste beeld en neem afstand van de opmerkingen van gefrustreerde oud-medewerkers. Iedereen die me kent, is op de hoogte van mijn lange staat van dienst als unembedded journalist en weet dat ik altijd open sta voor kritiek.”

             Comment


             • #63
              Net als dat de Kro en ncrv samen moesten werken, moeten ze ON en Omroep Zwart verplicht samen laten werken 😜

              Comment


              • #64
               HHHH, oerfunny..
               Dat terzijde....ze moeten niet van de buis. Zo heeft het grote gevaar van van ultra-rechts tenminste een duidelijk gezicht..en da's wel handig voor als er een tribunaal komt om die gasten te.......(vul maar in, HHH) Laat dat gaies maar roepen op een zender/kanaal.

               Comment


               • #65
                Zit weinig gevaar aan deze muppets

                Comment


                • #66
                 Ook amper kijkers, gevaar komt juist van links qua geweld en akties

                 Comment


                 • #67
                  Je luistert teveel naar die Karskens..die zegt min of meer hetzelfde.

                  Comment


                  • #68
                   nou de feiten liegen er niet om, in de praktijk is het meeste geweld en overlast van links in onze maatschappij hoor

                   Comment


                   • #69
                    Originally posted by vuurwants View Post
                    Je luistert teveel naar die Karskens..die zegt min of meer hetzelfde.
                    Lol ben jij 1 van die weinige kijkers die hem volgt??

                    Comment


                    • #70
                     Hoeveel kijkrs hebben ze eigenlijk? En hoeveel omroep Zwart?

                     Comment


                     • #71
                      https://www.ad.nl/show/ombudsman-npo...atie~a239b7e7/

                      Ombudsman NPO: omroep ON! vertoont patroon delen onjuiste informatie


                      UPDATEOmroep Ongehoord Nederland schendt nog steeds op diverse punten de Journalistieke Code van de NPO. Dat blijkt uit het tweede rapport dat Ombudsman van de NPO Margo Smit heeft geschreven over de omroep van Arnold Karskens. Het gaat dan onder meer om schending van de code op het punt van betrouwbaarheid door het verspreiden van aantoonbaar onjuiste informatie.

                      De Ombudsman kreeg ook opvallend veel klachten die stellen dat een item van ON! racistische en discriminerende inhoud bevatte. Maar hiervoor geeft de Journalistieke Code van de NPO geen kader, constateert de Ombudsman. Zij stelt dat het een vraag kan zijn of de publieke omroep als waarderingsgemeenschap en op grond van de volgens de Mediawet uit te dragen gezamenlijk waarden dergelijke inhoud wenst te faciliteren. Maar dit is niet iets waar de Ombudsman op toeziet.

                      ,,Niet alles dat juridisch mag, hoeft altijd gedaan te worden”, stelt Smit in haar rapport. ,,De oudste bestaande journalistieke code stelt als regel ‘do no harm’ als dat voor het grote goed niet strikt noodzakelijk is. Wie probeert dat te framen als politieke correctheid zit er stevig naast. Het is simpelweg een kwestie van professionele ethiek.”

                      Wel stelt de Journalistieke Code onder meer dat gedeelde informatie betrouwbaar moet zijn en gecheckt moet worden. De code is door alle omroepen onderschreven, ook door Ongehoord Nederland. Alle journalistieke producties vallen eronder. Deze regels gelden volgens Smit dus ook voor een opinieprogramma, zoals Ongehoord Nieuws zichzelf sinds de zomervakantie noemt. ,,Een journalistiek presentator moet beweringen van een gast op betrouwbaarheid checken en de gast daarop bevragen. Die journalistieke rol wordt door ON-presentatoren nog steeds te weinig ingevuld”, aldus de Ombudsman.

                      Eenzijdig


                      Ongehoord Nederland noemt het tweede rapport van de NPO Ombudsman ‘in veel gevallen eenzijdig, niet aantoonbaar en subjectief’. Volgens Ongehoord Nederland heeft het opinieprogramma Ongehoord Nieuws ‘de laatste maanden een grote kwaliteitsslag gemaakt’ stelt de omroep op haar website. ,,Maar bij ons opinieprogramma is volgens ons geen sprake van, zoals zij stelt, ‘een patroon van onjuiste informatie’ of het schenden van journalistieke code.”

                      De omroep van Arnold Karskens maakt zich ‘ernstige zorgen’ over de ‘eenzijdigheid’ van de Smit. ,,De NPO Ombudsman gaat er in haar rapport aan voorbij dat er over deze thema’s bij grote groepen Nederlanders anders wordt gedacht dan gebruikelijk door andere omroepen. Ze bekijkt de zaken volgens ons - na een eerste globale lezing van het rapport - vanuit de heersende meerderheidsvisie en interpreteert de feiten alsmede de geldende normen en publieke waarden te veel dienovereenkomstig”, aldus ON!. ,,Zo dreigt het geluid van de minderheid binnen de publieke omroep (weer) te worden uitgesloten. De houding van de ombudsman druist naar ons inzicht in tegen de waarden van de Mediawet die een pluriform omroepbestel voorstaat.”

                      ON! vraagt het bestuur van de NPO om ‘een inhoudelijk en opbouwend gesprek’. ,,Omroep ON! vertegenwoordigt immers een substantieel deel van de bevolking dat zich tot voor onze komst ‘ongehoord’ voelde.”

                      De NPO doet nog geen uitspraken of het tweede rapport van de Ombudsman over omroep Ongehoord Nederland kan leiden tot een derde sanctie. ,,We gaan het onderzoek nu bestuderen en komen er op een later moment op terug”, laat een woordvoerder weten.

                      Comment


                      • #72
                       Originally posted by Ed Raket View Post
                       Hoeveel kijkrs hebben ze eigenlijk? En hoeveel omroep Zwart?
                       Ongehoord Nederland grofweg 200.000 totaal met meegerekend terug kijken etc, en Omroep Zwart va. 30.000 kijkers

                       Comment


                       • #73
                        Niet bijzonder dus, met name omroep Zwart. Geen doelgroep? Net zoals Bij1 weinig zetels heeft, 1 meen ik uit mijn hoofd.

                        Comment


                        • #74
                         Ze staan onder toezicht.

                         Comment


                         • #75
                          ze hebben voor de 2e keer een boete gekregen

                          Comment

                          Working...
                          X