Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Corona gekkies

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Maar we zijn nu bijna al onze privacy kwijt en dat vind ik wel een kwalijke zaak hoor.

    Comment


    • https://www.ad.nl/politiek/alleen-na...eken~a83de182/

      Comment


      • Originally posted by Subbie View Post
        Maar we zijn nu bijna al onze privacy kwijt en dat vind ik wel een kwalijke zaak hoor.
        Voortaan meer mensen de Piratenpartij stemmen en dus geen VVD, D66, CU of CDA

        Comment


        • Het blijft moeilijk, gaat om gezondheid van mensen tegen vrijheid van mensen tegen privacy van mensen, tegen financiele gevolgen voor mensen. En afhankelijk in welke groep je zit als mens waar jij het meest last van hebt heb je andere belangen.

          Comment


          • Originally posted by Subbie View Post
            Maar we zijn nu bijna al onze privacy kwijt en dat vind ik wel een kwalijke zaak hoor.
            Ik denk dat dat wat overdreven is. En ook beetje hypocriet, 13,5 miljoen Nederlanders gebruikt wel social media, blijft WhatsApp gebruiken ondanks twijfels over privacy (en de bewezen slechte reputatie daarin van Whatsapp-eigenaar Facebook). 1 op de 5 mensen heeft een google-account, etc. etc. Maar deze app die aan alle beveilingscriteria voldoet en je moet gebruiken om naar iets leuks te gaan (restaurant of festival) is dan een probleem....

            Comment


            • Het is al met al wel een hellend vlak vind ik, dat de QR code op zoveel locaties nodig zal zijn. Hoewel ik van mening ben dat iedereen zich moet vaccineren en ik weinig begrip kan hebben voor degenen die dat niet doen, wordt nu wel zo'n 20% van de bevolking buitenspel gezet.

              Comment


              • Subbie ; Welke privacy is er weg dan? Het is toch ook geen probleem dat bij jonge mensen een paspoort gevraagd word om sigaretten of een biertje te kopen in de supermarkt. Met zo'n coronapaspoort is heus mijn privacy niet geschonden.. dat mag gerust iedereen weten.. Dus bij deze iedereen: ik ben 2 keer met Pfizer geprikt! Zo moeilijk/privé is dat toch niet?

                Comment


                • Was ook bij op1 , deskundigen zien daar een duidelijke verschuiving in wetten en info over burgers die niet meer beschermd zijn.

                  Comment


                  • Tsja aan de andere kant; Dat je moet laten zien dat je gevaccineerd bent voor iets is niet ongebruikelijk. Het is al tientallen jaren gemeengoed dat er sommige landen zijn waar je verplicht bent een vaccinatie te hebben van het ene of andere, anders kom je er niet in. Ook bij kinderdagverblijven is dit nu al een tijdje de regel, dat je kind bepaalde vaccinaties gehad moet hebben.

                    Het verschil is nu alleen dat het een enorme schaal is en dat we in Nederland hier niet aan gewend zijn.

                    Comment


                    • 80% is gevaccineerd, ic is stabiel 200, mensen worden niet zo ziek meer. Weg met die extra maatregelen. 95% vd bevolking heeft anti stoffen. Prostitutie vrij... geen check... open de economie en vrijheid v mensen. Iemand die geen vaccinatie wil prima eigen risico

                      Comment


                      • Als je nu alles vrij zou laten zouden waarschijnlijk teveel mensen tegelijk in de ziekenhuizen terechtkomen.

                        Comment


                        • Ja omdat ze geen vaccin nemen eigen schuld dus

                          Comment


                          • Dat kan zijn,, maar dat gaat ook ten koste van de reguliere zorg.
                            En sommige mensen kunnen om medische redenen niet gevaccineerd worden.

                            Comment


                            • keuzes maken, mensen die bewust geen vaccin nemen dan niet laten voorgaan op andere patienten.

                              Comment


                              • Dat wringt wel wat met de eed die artsen afleggen maar ik begrijp je punt.

                                Comment


                                • Originally posted by vuurwants View Post
                                  Dat wringt wel wat met de eed die artsen afleggen maar ik begrijp je punt.
                                  Precies, dat soort standpunten klinken simpel, maar dan ga je ook aan bepaalde beginselen tornen. En je kan je ook afvragen, of iemand die willens en wetens volgooit met alcohol, rookt en continu vet eet dan wel meer recht heeft op een IC bed dan iemand die geen corona-vaccin neemt. Want daarvan weten we ondertussen al 40 jaar van hoe slecht het voor je is, terwijl het corona-vaccin een jaar geleden nog niet eens bestond.

                                  Comment


                                  • en dat is ook al een discussie punt in de politieke en medische wereld, we moeten en gaan die kant op omdat het niet meer te betalen is

                                    Comment


                                    • Ik ben blij dat ik nooit in e.o.a. ethische commissie kom te zitten die in dat soort zaken beslissingen moet gaan nemen. Voor God spelen ligt me niet zo, ik drink liever een Trappist.

                                      Comment


                                      • ja maar dat is ook het punt, we wllen allemaal gezond ouder worden en leven en daar zit een grens aan

                                        Comment


                                        • Is ook een lastig dilemma ja, het 'eeuwige leven' brengt eigenlijk best veel problemen met zich mee

                                          Comment


                                          • De cijfers dalen en we moeten dan eens ook gaan denken aan de ondernemers, gezonde mensen, studenten dat ie weer vrij kunnen leven en geld mogen gaan verdienen.

                                            Want nu moeten vele bloeden voor mensen die bewust geen vaccin nemen. En dat is niet uit te leggen.

                                            https://coronadashboard.rijksoverheid.nl/

                                            Comment


                                            • https://www.telegraaf.nl/nieuws/4243...praken-keijzer

                                              Rumoer in Kamer over coronapas-uitspraken Keijzer

                                              DEN HAAG - De uitspraken van demissionair staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken) in De Telegraaf over het coronatoegangsbewijs zorgen voor verbazing in de Tweede Kamer. Zowel voor- als tegenstanders willen opheldering van de bewindsvrouw over de vraagtekens die zij zet bij de invoering van de coronapas. Ook veiligheidsberaad-voorzitter Hubert Bruls baalt van Keijzer: „Met zulke vrienden heb je geen vijanden nodig.”



                                              „Dit is heel erg raar”, zegt D66-Kamerlid Jan Paternotte. „Vandaag zet de regering - met steun Tweede Kamer en op advies OMT - de CoronaCheck breed in. Reden: de zorg beschermen. En dan zeggen: ’Vind het maar niks’.” Paternotte eist een uitleg van Keijzer in de Kamer.

                                              Keijzer zegt zaterdagochtend in De Telegraaf dat zij de invoering van de coronapas ’eigenlijk niet uit te leggen’ vindt. Ze doet die uitspraken op de dag dat het coronatoegangsbewijs verplicht wordt om toegang te krijgen tot horeca, evenementen en andere activiteiten.

                                              PvdA-Kamerlid Attje Kuiken vindt de vraagtekens van de staatssecretaris een ’trap na voor alle ondernemers die vandaag de CoronaCheck moeten invoeren’: „Hoe kunnen zij vertrouwen hebben, als kabinet eigen beleid bekritiseert in de krant?”

                                              De PvdA, die de invoering van de coronapas aan een meerderheid hielp in de Tweede Kamer, wil van premier Mark Rutte of het hele kabinet nog wel achter de corona-aanpak staat. Keijzer zelf benadrukt in het interview zich wel naar het kabinetsbesluit te voegen: „Ik wil best vertellen dat ik deze kant van de discussie heb ingebracht. Maar op zeker moment komt er een kabinetsbesluit en dan is dat het besluit.”

                                              Ze heeft alleen moeite met de verschillen tussen winkels (geen bewijs nodig) en horeca (wel nodig). „Ik kan het niet meer logisch uitleggen.” Ze pleit voor een andere aanpak van het coronabeleid: „Het is de hoogste tijd dat we ons afvragen of wij op deze weg voortgaan.
                                              Bruls: ’Niet chique’


                                              Hubert Bruls, die als voorzitter van het Veiligheidsberaad al zorgen had over de handhaving van de coronapas, is niet te spreken over de uitspraken van Keijzer. „Ik vind het niet chique, to put it nicely. Met zulke vrienden heb je geen vijanden nodig, zeg ik denkend aan Ferd Grapperhaus, Hugo de Jonge en Mark Rutte die zich de benen uit hun lijf hebben gelopen voor de corona-aanpak.”

                                              Vooral de timing van Keijzers uitspraken zit de burgemeester van Nijmegen dwars. „Het kabinet hoort met één mond te spreken. En vooral op de dag dat alle ondernemers en handhavers hiermee aan de slag moeten. Dit is niet de motivatie die je, ook naar onze handhavers, moet uitspreken.”

                                              Bruls had juist het gevoel dat het draagvlak voor het coronabewijs aan het groeien was, ook onder ondernemers die zich er luidruchtig tegen hadden verzet. „Tegen die achtergrond is nu weer de twijfel voeden weer een stapje terug. Dat moet je zeker als lid van het kabinet niet doen.”



                                              Tegenstanders tevreden


                                              Partijen die juist kritisch waren op de coronapas willen ook opheldering, maar tonen zich ook verheugd over Keijzers uitspraken. „Mooi! Meteen weer afschaffen dus”, zegt PVV-leider Geert Wilders na het lezen van de krant over het coronabewijs. Hij gaat een spoeddebat aanvragen.

                                              „Gelukkig is er ook iemand in het kabinet met gezond verstand die in opstand komt tegen de discriminatoire en onlogische coronapas”, is ook Kamerlid Wybren van Haga (Groep Van Haga) tevreden.

                                              „De tegenstellingen over toegangsbewijzen lopen hoog op”, ziet SP-Kamerlid Maarten Hijink. „Dat helpt het natuurlijk niet dat het kabinet er zelf ook zo’n dubbele boodschap over geeft.” Hijink, die de kosten voor alle testen die nodig zijn voor het coronabewijs toch al ’weggegooid geld’ vindt, pleit voor ’meer overtuigingskracht’ om de vaccinatiegraad te verhogen.

                                              Minister De Jonge van Volksgezondheid (een partijgenoot van Keijzer), verantwoordelijk voor de invoering van het coronatoegangsbewijs, zal niet reageren op de uitspraken van de staatssecretaris, laat zijn woordvoerder weten. Hetzelfde geldt voor minister Grapperhaus, zegt zijn woordvoerder.


                                              Comment


                                              • En zoals verwacht wordt haar ontslag verleend wegens doorbreking homogeniteit. Weer een weg.

                                                Comment


                                                • Tja, als je geen ja en amen spreekt moet je weg van Rutte et. al.

                                                  Comment


                                                  • Heel goed dat ze ontslagen is!

                                                    Als zij twijfels had, moest ze die in het Kabinet bespreken en niet naar de domme krant gaan en nog grotere verwarring onder de mensen creëren.

                                                    Stel je voor dat er nu meer van zulke domme politici zullen zijn die iets regelen en vervolgens het zelf op sociale media bekritiseren...

                                                    Dan zou pas echte chaos ontstaan.

                                                    Comment

                                                    Working...
                                                    X