Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Nederlands voetbal topic

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Feyenoord wil via competitie de CL in, en niet via beker in een Europees bekertoernooi, als ze de beker winnen en 2e worden gaat de andere finalist Europa in voor de beker, en gaat Feyenoord de CL in

  Comment


  • Nee, dat is al een tijdje niet meer dat de verliezer Europa in.gaat, vandaar mijn bericht.

   https://coefficienten.nl/access-list-2024-2025/
   Last edited by Paulus2; 3 weeks ago.

   Comment


   • Maar als Feyenoord 2e wordt gaan ze gewoon de Champ League in toch?

    Comment


    • Ja, natuurlijk.

     Comment


     • dus maakt het niet uit of Feyenoord de beker wint

      Comment


      • Jawel, want als Feyenoord de beker niet wint gaat Cambuur, Nec of Groningen Europa in.
       Als Feyenoord de beker wint en bij de eerste 3 zit, gaat het ticket naar nr 4, dat lijkt me toch beter.
       Last edited by Paulus2; 2 weeks ago.

       Comment


       • Loting Feyenoord - Groningen en NEC- Cambuur vd knvb beker

        Comment


        • FC Utrecht wint met 4-0 thuis van Fortuna, en Heerenveen wint thuis met 3-2 van Ajax , Utrecht stoomt nu op naar 10e plek en als Sparte vanavond verliest van Feyenoord staat Utrecht weer in het linkerrijtje op de 9e plek. Jans heeft het aan de gang gekregen, nog veel pech met veel gelijke spelen, maar nu wordt er 2x gewonnen.

         Comment


         • Feyenoord won dus zojuist waardoor FC Utrecht nu Sparta voorbij is en 9e staat. Volgende week Twente uit, normaal is dat een verliespartij voor Utreggg

          Comment


          • Ik heb nog weinig vertrouwen in mijn club Ajax met name in de defensie, wat een ramp blijft dat.

           Comment


           • Vitesse en Volendam moeten gaan vrezen voor degradatie

            Comment


            • https://www.voetbalzone.nl/nieuws/re...van-var/430667

             Als we na de VAR ook arbitragezaken gaan aanspannen om wedstrijden over te spelen na scheidsrechterlijke dwalingen dan wordt het er niet leuker of gemakkelijker op.

             Comment


             • ADO weer gewonnen nu stevige 2e plek en voor de strijd om periodetitel 1e

              Comment


              • https://www.ad.nl/nederlands-voetbal...zoen~a692c3ab/


               Robert Eenhoorn. © Pim Ras Fotografie

               Verrassing bij AZ: algemeen directeur Robert Eenhoorn vertrekt na dit seizoen


               Algemeen directeur Robert Eenhoorn (56) en AZ gaan aan het einde van dit seizoen uit elkaar. Dat heeft de Alkmaarse club bekendgemaakt via de officiële kanalen. Hij zal per 1 juli terugtreden, waarmee er een einde komt aan een zeer succesvolle periode van bijna tien jaar.

               „Ik merkte bij mezelf echter een bepaalde metaalmoeheid z’n intrede doen en dan moet je conclusies trekken”, aldus Eenhoorn via de clubkanalen. „Een club als AZ verdient de volle inzet en ik merkte dat die energie voor mijzelf steeds lastiger te vinden bleek. Daarop heb ik de beslissing gebaseerd die nu genomen is. Er is nog geen zicht op wat ik hierna ga doen en om alle speculatie voor te zijn is er dus nog geen volgende stap in zicht.”

               Eenhoorn gaf aan trots te zijn op de financiële situatie die gecreëerd is in Alkmaar. Daarnaast heeft AZ op sportief vlak stappen gezet. „AZ draait al jaren mee in de top van de eredivisie en heeft ook in Europees verband een uitstekende indruk achtergelaten. Bijzonder trots ben ik op de manier waarop onze jeugd zich presenteert, niet in de laatste plaats omdat dit een stabiele toekomst voor de club in de komende jaren betekent.”

               Zoektocht naar opvolger


               Eenhoorn zal het seizoen nog wel afmaken bij AZ. Hij gaat de club in de komende maanden helpen bij de zoektocht naar een geschikte opvolger. Volgens René Neelissen, de voorzitter van de raad van commissarissen, wordt dat nog een lastige klus. „Want met visie en structuur heeft Robert AZ tien jaar geleid. Maar bovenal met enorme toewijding, passie en grote betrokkenheid heeft hij bijgedragen aan alles waar AZ nu staat.”

               „Toen Robert ons aangaf niet meer de energie te voelen die nodig is in deze functie overheerste uiteraard eerst teleurstelling”, vervolgde Neelissen. „Maar al snel ook begrip voor zijn keuze. Zijn besluit past in de topsportgedachte die Robert kenmerkt. Als je niet meer de volle honderd procent energie kunt geven, doe je AZ tekort. Wij hebben nu tijd om een opvolger te vinden.”

               Eenhoorn begon op 1 oktober 2014 officieel als algemeen directeur bij de Alkmaarse club. De Rotterdammer, die daarvoor werkzaam was als technisch directeur van de Nederlandse honkbalbond, volgde destijds Toon Gerbrands op. In zijn jongere jaren was Eenhoorn professioneel honkballer. Hij speelde 37 wedstrijden in de Major League Baseball namens New York Yankees, Anaheim Angels en New York Mets.

               Comment


               • Originally posted by RedlightLover View Post
                https://www.voetbalzone.nl/nieuws/re...van-var/430667

                Als we na de VAR ook arbitragezaken gaan aanspannen om wedstrijden over te spelen na scheidsrechterlijke dwalingen dan wordt het er niet leuker of gemakkelijker op.
                NEC wordt niet over gespeeld

                Comment


                • https://www.ad.nl/nederlands-voetbal...echt~a420107e/

                 Zo die Ron Jans drukt wel zijn stempel, nu al een speler voor volgend jaar vast gelegd

                 Comment


                 • Feyenoord ondanks missen van vele geblesseerde spelers toch knap 1-1 gespeeld tegen AS Roma

                  Comment


                  • Rijke Arnhemmers proberen Vitesse te redden.

                   Comment


                   • Dat unlucky Ajax van dit seizoen was weer ff lucky Ajax met 2 goals in blessuretijd tegen die Noren en zo nipt een punt eruit gesleept. Mooie goal van Berghuis, eerlijk is eerlijk

                    Comment


                    • AZ wint 1e wedstrijd sinds ontslag van Pascal Jansen

                     Comment


                     • Ajax geeft weer een overwinning weg en zullen blij zijn dat Utrecht knap won van Twente

                      Comment


                      • Ja dat was een pijnlijk verlies voor mijn club Twente, maar we staan er nog prima voor.

                       Comment


                       • Willem van Hanegem de Kromme is vandaag 80 geworden!

                        https://www.ad.nl/nederlands-voetbal...n-af~aa571903/                        PREMIUMWillem van Hanegem en Guus Hiddink. © Pim Ras Fotografie

                        Willem van Hanegem en Guus Hiddink samen voor 80ste verjaardag ‘De Kromme’: ‘Nep of gluiperig? Haak ik meteen af’


                        INTERVIEWOoit werd de jonge Guus Hiddink ‘De Kromme van Doetinchem’ genoemd. Te veel eer, vond en vindt Hiddink. ,,Hij was een ander niveau.’’ Willem van Hanegem maakt een wegwerpgebaar naar zijn voetbalvriend. Voor zijn 80ste verjaardag kwamen de twee bij elkaar en AD Sportwereld luisterde mee.

                        Guus Hiddink is net de trap van Brasserie De Houtrak opgeklauterd als Willem van Hanegem vertelt dat hij recent de omgekeerde weg al vallend heeft afgelegd. De eerste keer rolde De Kromme volgens eigen zeggen op zijn schouder de trap af om zijn val te kunnen breken, de andere keer vloog hij voorover en landde op zijn knieën.

                        Als hij met twee handen vooruit de pose van een soort vliegende Superman heeft aangenomen om zijn verhaal voor Hiddink te visualiseren, vraagt fotograaf Pim Ras of de voetbalvrienden de trap weer af kunnen komen voor een fotosessie.

                        ,,Wanneer ga jij eindelijk eens met pensioen, Pim?’’, vraagt Hiddink grijnzend. Het antwoord ‘ik moet nog tien jaar’ kopt Van Hanegem, met een vleugje voetbalhumor, direct in. ,,Werk je wat langer door dan, Pim?’’

                        De toon is gezet. Op verzoek van deze krant schuiven Hiddink en Van Hanegem aan in Halfweg, omdat de laatste eerdaags zijn tachtigste verjaardag hoopt te vieren. Het gaat deze winderige middag van Michel Valke naar Frank Lampard, van Jude Bellingham naar Mathieu van der Poel, van Johan Cruijff naar Francisco Buyo, van Aad de Mos naar Mats Wieffer, van Brian Brobbey naar Femke Bol, van Jannik Sinner naar John van Loen en van John McEnroe naar Didier Drogba. Van Ernst Happel naar Stanley Brard.

                        Guus Hiddink en Willem van Hanegem. © Pim Ras Fotografie
                        Wie aanschuift bij Hiddink en Van Hanegem kan beter luisteren dan vragen stellen. Er valt zelden een stilte. ,,Toen we allebei nog speelden, kwam Feyenoord vaak in de voorbereiding naar De Graafschap’’, zegt Hiddink. ,,Volgens mij vooral om dat heerlijke buffet wat we die jongens daar voorschotelden. Maar toen liep ik toch opeens tegen een scheef tandje aan. Weet jij vast niet meer zeker, Willem?’’

                        De Kromme grinnikt. Dat hij abusievelijk twee uur voor het afgesproken tijdstip al was gearriveerd in Halfweg, is hij alweer vergeten. Als de anekdote voorbijkomt dat voormalig bondscoach Ernst Happel ooit vroeg of international Rob Rensenbrink vanuit België met hem mee wilde rijden naar Zeist om vervolgens het hele traject geen stom woord tegen de aanvaller te zeggen, schatert Van Hanegem. ,,Dat was misschien toch wel een beetje gek van Happel’’, zegt hij. Hiddink knikt.

                        De man die als trainer feilloos aanvoelde wanneer hij spelers naar zich toe moest trekken of juist van zich afduwen, had een andere aanpak. ,,Maar Happel’’, zegt Hiddink. ,,Kwam bij ADO en die club ging omhoog. Feyenoord hetzelfde verhaal. Club Brugge en Hamburger SV ook. Alleen Betis Sevilla niet. Ik denk te weten waarom. Ik heb daar ook een half seizoen gewerkt. Het was te warm voor hem.’’

                        Van Hanegem denkt dat Hiddink gelijk heeft. ,,Hij vertelde dat hij daar heel vaak in de badkuip lag’’, zegt Van Hanegem. ,,Voor een beetje verkoeling.’’

                        Guus Hiddink en Willem van Hanegem. © Pim Ras Fotografie
                        Het gaat over Real Madrid en Chelsea, waar Hiddink de crème de la crème aan topvoetballers onder zijn hoede had. Een reservebank vol gerenommeerde namen. ,,Speelden we tegen Barcelona’’, zegt Hiddink. ,,Zei ik tegen mijn assistent Ray Wilkins dat ik Frank Lampard zou gaan wisselen. Zei Ray: die wordt eigenlijk nooit gewisseld, Guus.

                        ,,Ik deed het toch en na afloop dacht ik het even uit te moeten leggen. Zei Lampard: ‘Nergens voor nodig, daar ben je toch manager voor?’ Die topspelers waren zo professioneel. Didier Drogba ook. Die vroeg nog of ik er iets voor voelde om Ivoorkust te coachen op het WK van 2010. Had ik net bij Turkije getekend en die voorzitter van de bond gaf geen toestemming. Jammer, een WK’tje had ik wel willen doen.’’

                        Ander voorbeeld


                        Van Hanegem schudt het hoofd bij het verhaal over Lampard en zijn geaccepteerde wissel. Hij heeft een voorbeeld van het tegenovergestelde. ,,In 1993 haalde Jorien van den Herik (oud-directeur van Feyenoord, red.) spits John van Loen naar Feyenoord. Ik hoefde hem niet en dat had niets te maken met het feit dat hij van Ajax kwam.

                        Hij presteerde slecht, maar ik liet hem staan omdat ik wist dat als ik hem meteen zou slachtofferen, we nooit meer iets aan hem zouden hebben. De supporters werden steeds bozer. Na een aantal moeizame wedstrijden zette ik hem op de bank, was meneer boos.

                        ,,Net als Dean Gorré, die ik er een keer uit haalde om een wedstrijd op een opportunistische manier nog te winnen. Dat legde ik na afloop uit en hij zei het te begrijpen. Las ik een dag later in de krant dat hij niets van die wissel snapte. Van Loen en Gorré hè, geen Frank Lampards toch?’’

                        Guus, bij welk moment zat jij op het puntje van de stoel tijdens de loopbaan van Willem? 1970 tegen Celtic? Het WK van 1974. De landstitel als trainer in 1993?
                        Hiddink: ,,Met een knipoog hoor, maar ik denk nu meteen aan het EK van 1976. De rode kaart tegen de Tsjechoslowaken. Dat was echt Willem.’’

                        Van Hanegem: ,,Hou maar op. Scheidsrechter Clive Thomas. Wat een vreselijke man. Twee jaar eerder had hij een beslissend doelpunt van Feyenoord afgekeurd in de kwartfinale van de Europacup I tegen Benfica. Dat was zo onterecht. Vier jaar later in Zagreb tijdens het EK hadden we weer met die man te maken. Hij stuurde Johan Neeskens het veld uit en liet een zware overtreding op Johan Cruijff onbestraft. Ik moest van Thomas aftrappen na een doelpunt, maar ik weigerde. Toen kon ik vertrekken.’’

                        Je had vaak moeite met gezag?
                        Van Hanegem: ,,Helemaal niet, maar wel met de manier waarop dingen werden gezegd. Kurt Linder sprong als trainer van Xerxes een keer op de massagetafel om iedereen uit te schelden. Daar kon ik gewoon slecht tegen. Toen maakte ik een ongepaste opmerking over de jaren 40 tot en met 45 en geschreeuw door Duitsers.’’

                        Hiddink: ,,Ik zeg 1976, omdat ik Willem altijd heb gezien als een dwarse denker. Iemand met een eigen mening. Dat heb ik altijd zo in hem gewaardeerd. Niet meedeinen met de massa, een eigen kijk.’’

                        Willem van Hanegem. © Pim Ras Fotografie
                        Willem, bij welk moment zat jij op het puntje van de stoel tijdens de loopbaan van Guus?
                        Van Hanegem: ,,Hij zit nu naast mij en dan is het soms ongemakkelijk. Maar ik heb laatst nog een lijstje gezien van waar hij heeft gewerkt. En wat hij heeft gewonnen? Dan is hij voor mij de beste trainer die wij hebben gehad. Met PSV de Europacup I winnen. Dat is wat, hè. Of met Zuid-Korea op de drempel van een WK-finale. Dat is bijna een wonder. En op de bank bij Chelsea en Real Madrid. Bij Rusland, Australië. En in 1998 dat sterke Oranje. Een van de best voetballende Nederlandse elftallen uit de historie.’’

                        Hiddink: ,,Dat was toch echt 1974. Ik stond achter het doel in Dortmund bij Oranje tegen Brazilië. Wat een wedstrijd was dat. Die doelpunten van Neeskens en Cruijff. En de rust die Willem had als hij het vijandelijke doel naderde. Bij veel spelers slaat de paniek dan toe, Willem werd juist nog zelfverzekerder. De finale tegen West-Duitsland zag ik thuis.’’

                        Comment


                        • Hoelang heeft dat verlies letterlijk pijn gedaan, Willem?
                         ,,Natuurlijk hadden we moeten winnen. Maar ik heb al vaker gezegd: met Feyenoord verliezen van UT Arad deed meer pijn. Dat meen ik echt. Uitschakeling in de eerste ronde van de Europacup I in het seizoen nadat wij de beker hadden gewonnen tegen een onbekende Roemeense club. Terwijl we juist hadden moeten voortborduren op dat succes uit 1970. Ik zag laatst nog beelden.

                         Dat Cruijff in de rust geel kreeg van die scheidsrechter Jack Taylor. Later trok Cruijff mij nog weg. Gerd Müller ging op mijn tenen staan en ik duwde hem meteen weg. Ja, we verloren. En nu het EK in Duitsland voor de deur staat, krijg ik hier en daar de vraag of ik wil terugblikken. Nou, laat mij maar met rust. Geen zin meer in. Ook niet wat betreft UT Arad trouwens.’’

                         Maar een WK-finale, dat is toch een unieke kans? Guus, jij stond met Oranje in 1998 en met Zuid-Korea in 2002 in de halve finale. Met de Koreanen klopten jullie Spanje, Italië en Portugal.
                         Hiddink: ,,En toen kwamen de Duitsers. Niemand verwachtte dat wij zover zouden kunnen komen. Behalve Luis Figo. Die kende ik natuurlijk uit mijn Spaanse periode. Wij trainden de avond voor de derde groepswedstrijd in het stadion in Incheon. Toen wij klaar waren, stapte de Portugese ploeg het veld op. Figo zei dat hij zich zorgen maakte om die fitte Koreanen. Hij zei: misschien ga ik wel links lopen. Ik zei: misschien verhuist Young-pyo Lee dan wel met je mee, haha.’’

                         Willem van Hanegem en Guus Hiddink. © Pim Ras FotografieUniek goed


                         Van Hanegem roemt de bescheidenheid van Hiddink. Een uniek goed in de voetballerij. Net als het overdrijven van verhalen. ,,Dan zie ik spelers zeggen dat Cruijff nooit ook maar een seconde wenste af te wijken van het systeem met twee buitenspelers. Maar in 1983 bij Feyenoord stond Stanley Brard aan de linkerkant als diepste speler. Dat was een verdediger. Mensen overdrijven altijd zo.

                         ,,Dat zwembadincident in 1974 in het spelershotel in Hiltrup. Ook zo’n opgeklopt verhaal. Bild Zeitung schreef erover, maar het was niets. Ja, onrust bij het thuisfront. Kaarten met Johan Cruijff was lastig in de dagen daarna, want hij moest telkens bellen. In die tijd had je natuurlijk geen telefoon in je broekzak.

                         ,,Het is wel zo dat Cruijff en Michels zich in de rust van de finale samen terugtrokken. Wij dachten dat Piet Keizer erin kwam voor de geblesseerde Rensenbrink. Piet zelf ook. Het werd René van den Kerkhof, wat ik trouwens een geweldige jongen vind en vond. Dat is dus wel gebeurd. Maar we zaten ook niet allemaal rokend op het toilet in die tijd. Allemaal onzin.’’

                         Hiddink: ,,Bij PSV telde ik weleens de koppen in de rust voor ik iets wilde vertellen. Ontbrak vaak Ivan Nielsen. Dan zag je de rookwolken boven de toiletdeur uit komen. Die stak er weleens eentje op. Geweldige verdediger trouwens, Nielsen.’’

                         Lees verder onder de foto:
                         ​​
                         Ivan Nielsen. © ANP
                         Van Hanegem: ,,Die heb ik meegemaakt bij Feyenoord. Die kon wel wat, hoor. Is na zijn loopbaan loodgieter geworden. Soms denk je aan dat soort spelers. Jongens die echt heel goed waren, maar misschien niet zo werden gezien. Michel Valke bijvoorbeeld. Die huurden we bij Feyenoord van PSV. Die kon zo goed voetballen. Die hadden ze moeten kopen. Maar ja, Feyenoord miste nog weleens de boot als het om aankopen ging.

                         ,,Hoewel, Ruud Gullit haalden ze weg bij Haarlem. Werd ik nog ingeschakeld. Of ik hem wilde bellen. Ik kende heel die jongen niet. Maar hij kwam naar de boerderij waar ik woonde en daar zaten bestuursleden van Feyenoord die hem vastlegden. De vader van Paul de Leeuw betaalde zijn transfersom. Ja, Gullit was een topspeler natuurlijk. Maar die kreeg ook waardering. Gerald Vanenburg minder. Of Simon Tahamata. Maar zo werkt het vaak in de voetballerij. Eerst maken ze je groot en dan komt het tegengas.
                         ​​
                         Willem van Hanegem en Guus Hiddink. © ANP / ANP
                         ,,Mats Wieffer maakte het mee. Een prima speler. Maar hij was nog niet doorgebroken of ze probeerden hem alweer Oranje uit te praten. Bij Brian Brobbey is het andersom. Ik vind dat een goede speler, maar mensen moeten niet overdrijven als hij een aardige wedstrijd speelt.

                         ,,Dan speelt Joshua Zirkzee tegen veel betere verdedigers en daar neemt niemand het openlijk voor op. Bij Brobbey is opeens alles goed en is hij volgens velen een supertalent. Weet je wat een supertalent is? Jude Bellingham. En Mathieu van der Poel en Femke Bol. En Jannik Sinner. Daar kan ik van genieten.’’

                         Hiddink: ,,Van der Poel, wat een klasse. Kan ik ook enorm van genieten. Dat je prestaties levert waar iedereen het nog jaren over heeft. Maar dat kan ook op een andere manier, hè. Toen ik naar Real Madrid ging, kwam keeperstrainer Buyo naar mij toe. Hij was de keeper toen wij met PSV in 1988 zijn ploeg uitschakelden in de halve finale van de Europacup I.

                         ,,Hij zei: doe die Linskens de groeten, met zijn schot in de bovenhoek van toen. Dat rollertje van Linskens, dat was ook goud waard, hè. En dan die strafschoppen tegen Benfica in de finale. Dat Søren Lerby het zat was dat die Portugezen nog niet hadden gemist. Hij schreeuwde dat Van Breukelen er toch echt stond om er eentje tegen te houden. En dat lukte. Lerby ook een dwarse denker als Willem? Meer iemand die alles wilde winnen. John McEnroe is een beter voorbeeld.’’

                         Comment


                         • Van Hanegem: ,,Een geweldige tennisser. Daar keek ik zo graag naar. Ook naar Jimmy Connors, hoor. Of Ivan Lendl. Maar McEnroe, die deed het op zijn manier. Weet je wat bij mij de doorslag geeft? Als het maar echt is. Is het nep dan haak ik meteen af. Of gluiperig. Nadal had ik heel hoog zitten, tot hij opeens begon te piepen over Djokovic in coronatijd. Was ik er meteen klaar mee. Daarom kan ik ook zo slecht naar talkshows of analytici kijken. Die hebben allemaal een belang. Ze willen allemaal net iets te graag. En je moet vinden wat zij vinden. Bij Guus heb ik dat gevoel nooit gehad en hij heeft de erelijst om met de borst vooruit te lopen.’’

                          Guus Hiddink. © Pim Ras Fotografie
                          De 80ste verjaardag staat voor de deur. Voel je jezelf al 80?
                          Van Hanegem: ,,Nou, soms wel hoor.’’

                          Hiddink: ,,Wanneer dan?’’

                          Van Hanegem: ,,Soms heb ik een paar keer gegolfd in een week. En gefietst. Voel ik toch opeens dat het te veel is geweest. Maar ik ga altijd om een uur of 11 naar bed en sta heel vroeg op. Een uur of 5. Elke dag.’’

                          Hiddink: ,,Zo vroeg? Dat haal ik niet hoor, Willem. Ik tennis nog en dan van die rondootjes met iemand als Sjaak Swart. Een prachtige man, die op zijn leeftijd nog steeds niet kan relativeren. Toen De Graafschap ervoor had gezorgd dat Ajax geen kampioen was geworden, ben ik hem een gesigneerd van De Graafschap gaan brengen. Met een knipoog. Maar of hij het net zo leuk vond als ik...’’

                          80 jaar, dan ben je over de helft, kun je toch zeggen? 160 wordt niemand.
                          Van Hanegem: ,,Er zijn eilanden in Japan en Griekenland, daar worden ze geloof ik allemaal minimaal 100. Maar ja, je kunt niet 80 worden en dan snel daar gaan wonen, toch?’’

                          Bovendien, hou je niet van reizen?
                          Van Hanegem: ,,Nee, als ik vroeger op vakantie ging, deed ik het voor de kinderen. Maar ik was opgelucht als ik weer naar huis kon. Jij niet toch, Guus?’’

                          Hiddink: ,,Ik reis graag. Binnenkort naar Zuid Afrika. Een Cruyff Court openen. Ja, daar hou ik wel van.’’

                          Van Hanegem: ,,Ik hou ook niet van het vieren van mijn verjaardag. Vroeger hoopte ik altijd dat we een wedstrijd hadden of dat ik weg was. Maar ik ontkom er dit jaar niet aan. Maar het is niet zo dat ik straks wakker word en denk: hè, lekker, straks een groot feest ter ere van mij.’’

                          Hiddink: ,,Toch is het mooi. Ook voor de mensen om je heen, Willem.’’

                          Tien jaar geleden werd jouw 70-jarige verjaardagsfeest gevierd in de Kuip, Willem. Guus kwam, hoewel hij niet kon lopen vanwege een knieoperatie, in een rolstoel. Piet Keizer stond stil achteraan in een hoekje en drong zich bepaald niet op de voorgrond die middag.
                          Van Hanegem: ,,Piet Keizer, dat was een geweldige gozer en een geweldige speler.’’

                          Hiddink: ,,Als je het over dwarse denkers hebt, Willem. Dat heeft de wereld nodig. Piet was er eentje, jij bent er eentje. Daarom, ga die 80ste verjaardag lekker vieren, Willem.’’

                          Van Hanegem: ,,Ik ga mijn best doen, Guus.’’

                          Hiddink: ,,Pas op bij de trap af straks, Willem.’’

                          Comment

                          Working...
                          X