Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Woke, de nieuwe maat van wie?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Goede uitleg wel van het CBS.

    Het gaat dus vooral om jonge Marokkanen, op oudere leeftijd komt het veel minder voor. Heeft denk ik wel wat te maken met opvoeding, dat is wat ik hoor althans. Marokkaanse jongens worden heel vrij gelaten en nauwelijks gecorrigeerd, terwijl meisjes juist heel streng worden gecontroleerd.

    Als je in een vrij land ook nog door je ouders nauwelijks gecontroleerd wordt op puberale leeftijd én je zit door je woonomgeving en inkomen al dichter op criminele activiteiten... Dat is vragen om problemen.

    Comment


    • De overlast zit bij de jongeren, dat hoor je ook van die meiden in de privehuizen, dan zijn de 30+ Marokkanen meestal qua gedrag in orde, daar onder is het een ramp

      Comment


      • Lijkt me dat het in verloop van tijd (generaties) er wel uit slijt, die oude tradities van de verhoudingen in het gezin veranderd ook mee met de tijd. Meer menging met de autochtone Nederlanders is daarbij ook belangrijk. Het werkt dan niet mee als Marokkanen in hun eigen cirkel blijven, omdat ze tegengewerkt worden of als vijand gezien worden. Dat vertraagt dat proces alleen maar.

        Maar het kost sowieso tijd.

        Comment


        • Precies, en daarom wordt de positie van buitenlanders steeds beter, dat zien we ook in functies terug, En vooral de groepen die zich wel makkelijker willen aanpassen functioneren vaak prima in de Nederlandse maatschappij

          Comment


          • In een wereld waar we zoveel info tot ons krijgen en meer dan vroeger en met zoveel meningen en mensen en geklaag, lijkt het vaak dat het 1 grote bak ellende is, maar op alle vlakken verbetert de wereld, alleen op sommige milieupunten niet en nu qua overbevolking met ziektes niet.

            Comment


            • Ben benieuwd hoe die rechtszaak afloopt in de USA, want die Floyd zat onder de drugs en alcohol, had al een vol strafblad, grote vent en werkte niet mee, terwijl zijn 3 vrienden die bij hem waren dat wel deden. En hij werd aangehouden voor een strafbaar iets. En dat in een land waar de spanning bij agenten groot is met die wapens in omloop. Natuurlijk foute fatale afloop, maar het is niet zo dat ze voor niets kwamen en hij voorbeeldig meewerkte. Beetje vergelijken met die nekklem zaak in Den Haag waar die man ook niet goed meewerkte en de nekklem verkeerd uitpakte.

              Comment


              • Dat hij is aangehouden is niet onterecht inderdaad, hoewel het maar om 20 dollar ging, belde de winkel naar de politie en moest politie natuurlijk optreden.

                Dat hij moeilijk deed tijdens de arrestatie, dat is ook duidelijk. Dat er sporen van drugs in zijn lichaam zijn gevonden ook (je zou kunnen zeggen, dat het moeilijk doen een gevolg is van de drugs, maar dat is gissen).

                Ik lees nergens dat er drie vrienden bij hem waren die wel meewerkten bij arrestatie? Op dat moment was George Floyd de enige die gearresteerd werd is wat ik begrijp. Waar heb je dat gezien?

                De nekklem in Den Haag leverde een veroordeling op voor de agent die de nekklem toepaste. Ook in hoger beroep bleef dat staan. Maar ja, Nederlands recht geld niet in Amerika

                Comment


                • nou https://www.telegraaf.nl/watuzegt/21...tisch-incident zeg het maar...
                  ’George Floyd was geen racistisch incident’

                  Ze hebben vorige week in de media opmerkelijk weinig aandacht gekregen: gelekte, nieuwe beelden van de arrestatie van George Floyd. Ze werden geregistreerd met camera’s die agenten in Minneapolis op hun uniform dragen.

                  Ze laten zien dat Floyd buiten zinnen en stuitend high was door het gebruik van levensgevaarlijke drugs. Hij wist wat hem te wachten stond: hij had een lang strafblad en zou opnieuw een serieuze gevangenisstraf moeten ondergaan. Vandaar de paniek, de drugswaan, het irrationele gebrabbel, het verlies van lichaamsbeheersing.

                  Ook laten de opnamen niet één opmerking horen die de arrestatie van Floyd een vieze racistische smaak geeft. De agenten gedragen zich correct en rustig, maar ze zijn verrast door Floyds wilde gedrag.

                  Floyd roept ver voordat hij zich op de grond laat vallen en een dodelijke knie in zijn nek moet ondergaan dat hij geen adem krijgt. Hij ziet er slecht uit, beweert dat hij zo emotioneel is omdat zijn moeder net is gestorven (wat niet waar is) en zegt keer op keer dat hij ’niet zo’n soort man’ is. Dat is een intrigerende opmerking.

                  Zijn strafblad en levensloop verraden dat hij wel ’zo’n soort man’ is: ongehuwd verwekte hij kinderen bij meerdere vrouwen, handelde in drugs, deed mee aan een ernstige roofoverval. Een verloren leven, gegijzeld door druggebruik, en beëindigd door de fatale gevolgen van een escalatie met een brute politieman. Aanwijzingen

                  Toen de eerste agenten bij hem verschenen, zat Floyd op de bestuurdersstoel in een auto, duidelijk niet bij machte weg te rijden. In de auto had hij twee vrienden bij zich, die wel de aanwijzingen van de agenten opvolgden, maar deze keren nergens in de berichten terug. Ook is er nergens een bericht verschenen over het kleine plastic zakje met wit poeder dat Floyd, als hij net uit zijn auto is gehaald, zittend tegen de muur, nog vóór de fatale escalatie bij de politiewagen begon, achter zich laat vallen. Niemand let erop, maar het werd vastgelegd door een beveiligingscamera. Die moet ook hebben vastgelegd wie het zakje heeft mee gegrist: een van de twee vrienden van Floyd?

                  De agenten steken met hem de straat over, en Floyd verzet zich opnieuw, nog heviger. Hij wil niet in de politiewagen stappen. Hij weet dat hij naar het bureau wordt gebracht en daar lange tijd zal verblijven. Hij weet dat hij jaren zal moeten boeten voor een licht vergrijp (betalen met een vals bankbiljet) nadat hij een leven van misdaad achter de rug heeft. Hij roept dat hij claustrofobisch is en niet in de auto wil plaatsnemen. De agenten beloven hem de raampjes omlaag te doen, maar Floyd wringt en draait en laat zich niet bedwingen; aan de andere kant, dus aan de straatzijde, laat hij zich uit de politiewagen vallen. Daar zal hij sterven. Claustrofobisch

                  In zijn eigen auto was Floyd niet claustrofobisch; hij zat daar met gesloten ramen. Maar in de politiewagen zou hij claustrofobisch worden, beweerde hij. Politiemannen horen vaak maffe excuusverhalen van arrestanten. Toch namen ze hem serieus en riepen een ambulance op. Tot hij was gearresteerd, moest deze grote, sterke man onder controle gehouden worden. Dat deed de meest ervaren agent in de groep. Hij had al vaker een knie in de nek van een arrestant gezet – het was onderdeel van de geoorloofde controletechnieken van de politie in Minneapolis. Deze ervaren agent zei weinig, dit was een routineklus voor hem, en hij liet de nieuwelingen in de groep agenten zien dat hij het kon en met een minimum aan handelingen de reus kon bedwingen.

                  Floyd en de agent hebben bij dezelfde club gewerkt, maar tot nu toe is niet duidelijk of de agent Floyd herkende. Geen journalist is achter hun collega-uitsmijters aan gegaan; de eigenares is vlak na de ramp – want dit kleine incident leidde tot een nationale ramp – om commentaar gevraagd, maar ze is al enige tijd uit beeld, net als de twee andere inzittenden met wie Floyd werd aangetroffen. Als ik dit mag zeggen: ze oogden niet als architecten. Dronken

                  Floyd wordt eruit gehaald, niet omdat hij zwart was (ze waren alle drie zwart), maar omdat een medewerker van de winkel waar Floyd met het valse biljet had betaald, de politie had gebeld. Hij was bang dat Floyd dronken was en iemand zou doodrijden – want Floyd kon nauwelijks op zijn benen staan. De medewerker wist niet dat Floyd een levensbedreigende hoeveelheid drugs tot zich had genomen.

                  Er zitten nog steeds grote gaten in dit verhaal. Toch willen de media er niet graag induiken en de basisverhalen blootleggen. Waarom niet? Hierom: dit was geen racistisch incident. De details ondermijnen het grote verhaal van racistisch Trump-land met racistische politiemannen die op onschuldige zwarte mannen jagen. Dus blijven de media op afstand en heeft u niet avond aan avond de beelden van de politiecamera’s gezien. Van een tragisch, genuanceerd verhaal willen de media niks weten. Het verhaal van de racistische politie moet intact blijven want het is een wapen tegen Trump.

                  Comment


                  • Dacht uit martin aston zijn verhaal te lezen dat die vrienden ook gearresteerd werden, maar dat is dus niet het geval. Ze waren er wel bij.

                    Comment


                    • Die deden in ieder geval niet moeilijk, in USA moet je echt luisteren naar de politie anders heb je een probleem

                      Comment


                      • Zelfs als je wel luistert, zijn er voldoende voorbeelden dat je alsnog neer geknalt wordt...

                        Comment


                        • George Floyd is natuurlijk ook niet de enige reden dat Black Lives Matters op kwam. Het was de lont die de hele grote opgestapelde dynamiet tot ontploffing bracht. Het is vooral daardoor gebeurd, omdat heel de wereld kon meekijken hoe hij in 9 minuten tijd dood ging. Was het niet door dit moment, dan zou er wel een ander moment naar voren zijn gekomen waardoor deze demonstraties tot stand kwamen.

                          Comment


                          • Hoe kan iemand 7 a 8 minuten roepen dat ie geen adem krijgt, dan ben je toch al lang dood?

                            Comment


                            • Wat maken jullie je daar in Holland zoveel druk over, zoals BLM Zwarte Piet, in Belgie is dat amper een discussie

                              Comment


                              • Belgen hebben al genoeg haat en nijd tussen de Vlamingen en Walen? Geen tijd voor discussies over andere bevolkingsgroepen? 😂

                                Comment


                                • https://www.ad.nl/buitenland/dood-va...neer~a52e4bcc/

                                  Comment


                                  • Collega van agent: 'Geweld tegen George Floyd had eerder kunnen stoppen'

                                    Volgens de collega, die de bewuste nacht aan het surveilleren was, hadden de agenten met hun actie kunnen stoppen toen Floyd geboeid op de grond lag, omdat hij zich toen al niet meer verzette. Floyd overleefde het niet.

                                    "Politiemensen zijn erop getraind om mensen die tegen de grond zijn gewerkt op hun zij te leggen zodat ze kunnen blijven ademen", zei agent David Pleoger in de rechtbank. Een ambulancemedewerker, die ook als getuige was opgeroepen, zei dat er al geen enkel teken van leven meer te zien was bij Floyd toen hij aankwam.

                                    https://nos.nl/artikel/2375083-colle...n-stoppen.html

                                    Comment


                                    • gelukkig hebben we die vrije wapens hier niet onder de bevolking anders was het hier ook grimmiger geweest, ik zou geen politie agent willen zijn in de USA

                                      Comment


                                      • Die hele situatie in het geweldige US of A is natuurlijk wat het is, maar ik vind het altijd wel grappig dat het soms lijkt dat ik als autochtone Nederlander per definitie niet gediscirmineerd kan worden, maar dat ik datzelf schijnbaar continue doe als ik wat dan ook zegt of doet tegen sommige tamelijk overgevoelige mensen met een andere achtergrond/kleurtje. En hoewel BLM idd niet om het slaverij verleden gaat, duurt het meestal niet lang voordat dit erbij wordt gehaald...en dan bekruipt mij altij het gevoel van weinig realiteitszin / historisch besef...alsof slavernij niet nagenoeg overal op de wereld heeft plaatsgevonden, like mijn germaanse voorouders zijn ook afgevoerd naar Rome...ik zou daar toch ook nog wel erg graag een financiele compensatie voor krijgen om de pijn wat weg te nemen .

                                        Comment


                                        • Precies. En van wie onze voorouders die slavenhandel geleerd hebben. Zij zagen het in die kolonieen gebeuren toen ze daar aan kwamen. Slavernij is niet alleen van blank naar zwart waarbij de blanken de enige overheersers waren

                                          Comment


                                          • Waarom zouden verre nabestaanden van slaven geld moeten krijgen, ze hebben daar zelf toch geen last van? Misschien heb mijn voorouders van paar honderd jaar wel geleden door onze overheid, dan wil ik nu ook wel excuses en schadevergoeding

                                            Comment


                                            • Originally posted by Dagan View Post
                                              Die hele situatie in het geweldige US of A is natuurlijk wat het is, maar ik vind het altijd wel grappig dat het soms lijkt dat ik als autochtone Nederlander per definitie niet gediscirmineerd kan worden, maar dat ik datzelf schijnbaar continue doe als ik wat dan ook zegt of doet tegen sommige tamelijk overgevoelige mensen met een andere achtergrond/kleurtje. En hoewel BLM idd niet om het slaverij verleden gaat, duurt het meestal niet lang voordat dit erbij wordt gehaald...en dan bekruipt mij altij het gevoel van weinig realiteitszin / historisch besef...alsof slavernij niet nagenoeg overal op de wereld heeft plaatsgevonden, like mijn germaanse voorouders zijn ook afgevoerd naar Rome...ik zou daar toch ook nog wel erg graag een financiele compensatie voor krijgen om de pijn wat weg te nemen .
                                              Ja het heeft altijd bestaan, maar Nederland was jaren lang één van de grootste (en een aantal jaren zelfs de grootste) slavenhandelaar van de wereld. Je weet wel, die VOC mentaliteit. Gewelddadig, systematisch en efficiënt.

                                              Ook toen binnen Nederland al slavernij verboden was, ging Nederland buiten de landsgrenzen er gewoon mee door. Het was dus al 'not done', toch ging de staat er mee door.

                                              Comment


                                              • 'Er is niemand om excuses tegen te maken'

                                                Het is niet dat elk wit persoon persoonlijk naar elk donker persoon moet gaan lopen om een hand te geven en sorry te zeggen. Het gaat om de Staat die laat blijken dat ze beseffen dat de Staat hier iets heeft gedaan wat niet okay is. Waar blijkt uit dat Nederland als land het echt wel als een zwarte bladzijde ziet van zijn geschiedenis? Oh ja we vinden het heel erg zeggen ze dan, maar ik ga er geen excuses voor maken hoor. Wat een gelul.

                                                Comment


                                                • Geen gelul omdat er juridisch verhaal aan vast zit met schadebetaling. En waarom zou een overheid dat doen voor een overheid van 300 jaar geleden en betalen aan mensen die helemaal geen slachtoffer zijn?

                                                  Comment


                                                  • Wanneer was trouwens wel het juiste moment om excuses te maken? Hoe makkelijk denk je dat het geweest is voor een slaaf om excuses te eisen? Je werd voor minder al vermoord.

                                                    Hoe makkelijk denk je dat het dan was voor de kinderen van die slaaf om excuses te eisen? Dacht je dat ze gewoon naar een loket konden lopen om hun beklag te doen? Spraken ze überhaupt de taal van het land waar ze tewerk gesteld zijn?

                                                    En de kleinkinderen van die slaaf? Terwijl rassenscheiding nog volop aanwezig was zelfs na afschaffing van slavernij? En vanuit een positie van totale armoede, laagste sociale klasse en gebrek aan onderwijs niet eens weten hoe ze dat zouden moeten aanpakken om formele excuses te krijgen?

                                                    Nu zijn we meerdere generaties verder, zijn 'ze' eindelijk in een positie waarin ze weten hoe ze dit moeten aanpakken, hoe het probleem aandacht te geven.

                                                    "Oh ja, dat was wel kut van ons als Staat. Vervelend voor je, maar vind je het niet wat te laat om excuses te vragen?"

                                                    Comment

                                                    Working...
                                                    X