Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Mark Rutte een goede premier in crisistijd

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • https://www.ad.nl/politiek/segers-sl...-uit~ac26e4ae/ Mooi de CU dus niet met Rutte... dus dan geen meerderheid, of een partij die hem in principe weggestemd hadden moeten opeens daar wel voor open staan...

    Comment


    • Die Kaag is natuurlijk wel een ramp voor het land , het is allemaal niet best nu

      Comment


      • Waarom is Kaag een ramp voor het land?

        Comment


        • Dat is inderdaad een eng mens, met de prostitutiewet is ze al onbetrouwbaar gebleken, ook met geen steun geven aan de seksbranche, verder wil ze graag regeren en niets van haar voornemen van nieuwe politiek gezien, nee die loopt zo achter Rutte aan. Zal wel de PvdA erbij komen ipv CU, nu ook een PvdA man de informateur is. En Rutte blijft gewoon zitten. En als je dat steunt als partij ben je dus niets beter dan die leugenaar met racisme politiek.

          Comment


          • Originally posted by martin aston View Post
            Zal wel de PvdA erbij komen ipv CU, nu ook een PvdA man de informateur is.
            Dat heeft niks met elkaar te maken. Omdat het een PvdA man was in de eerste kamer 40 jaar geleden, is de deal al beklonken? Waarom nog een hele formatie dan als bij het aannemen van de informateur al duidelijk is wat het word Als het zo simpel zou zijn, zou de tweede kamer de keuze niet zo makkelijk steunen voor deze man.

            Comment


            • Originally posted by martin aston View Post
              Dat is inderdaad een eng mens, met de prostitutiewet is ze al onbetrouwbaar gebleken, ook met geen steun geven aan de seksbranche, verder wil ze graag regeren en niets van haar voornemen van nieuwe politiek gezien, nee die loopt zo achter Rutte aan.
              Wat heeft ze met de prostitutiewet gedaan dan? D66 steunt de WRS toch niet?

              Verder wel met je eens dat ze weinig nieuw leiderschap liet zien door de motie van wantrouwen niet te steunen.

              Maar eerlijk is eerlijk, in deze tijden zonder een demissionair MP verder moeten is ook niet wenselijk. De vice-premiers zijn Hugo de Jonge, Ollongren en Carola Schouten. Dan zou één van die de leiding krijgen.

              Hugo de Jonge moet je nu midden in de crisis-bestrijding niet uit zijn ministerie halen. Carola Schouten... tsja, daar wordt je zeker niet vrolijk van. En door Ollongren op die plek te zetten, schiet je qua betrouwbaarheid ook niks op.

              D66 moet er nu ook voor kiezen om een streep te trekken, niet verder met Mark Rutte in een volgend kabinet. Anders maak je je inderdaad volslagen belachelijk. Maar de uitkomst lijkt dan wel te zijn: Nieuwe verkiezingen?

              Comment


              • D66 heeft vorige week toch opeens een omslag gemaakt voor strafbaarstelling vd klant? Net als vvd overigens

                Comment


                • Cu wil niet met rutte en sp ook niet. Pvv en fvd is geen optie. Dus komt een pvda in beeld om een stabiele meerderheid te kunnen vormen. Ja21 wordt door d66 niet gepruimd. Groenlinks niet door vvd. Dus de kans is groot dat pvda eruit komt. Want rutte piekert er niet over om te vertrekken en vvd staat op alle niveaus achter hem.

                  Comment


                  • Originally posted by Pietertje68 View Post

                    Dat heeft niks met elkaar te maken. Omdat het een PvdA man was in de eerste kamer 40 jaar geleden, is de deal al beklonken? Waarom nog een hele formatie dan als bij het aannemen van de informateur al duidelijk is wat het word Als het zo simpel zou zijn, zou de tweede kamer de keuze niet zo makkelijk steunen voor deze man.
                    Hij is al eerder als informateur partijdig geweest

                    https://www.telegraaf.nl/nieuws/1892...ik-met-oranjes

                    ’Onderkoning van Nederland’ ook peetoom van Amalia
                    Informateur Tjeenk Willink: ’grote stille knecht’ en dikke mik met Oranjes

                    DEN HAAG - Stille knecht van het kabinet, peetoom van prinses Amalia, spiegel voor politiek Den Haag. Herman Tjeenk Willink (79) wordt voor de zoveelste keer gevraagd om als informateur een vastgelopen formatiebespreking van het slot te halen.



                    Aan het Binnenhof is er veel lof als de naam Tjeenk Willink valt. De bedachtzame sociaaldemocraat heeft dan ook een lange staat van dienst.

                    Aan het Binnenhof is er veel lof als de naam Tjeenk Willink valt. De bedachtzame sociaaldemocraat heeft dan ook een lange staat van dienst.

                    BEKIJK OOK:
                    Herman Tjeenk Willink (PvdA) wordt informateur die formatie moet redden’Onderkoning van Nederland’


                    Hij begon zijn politieke carrière als rechterhand van toenmalig PvdA-premier Joop den Uyl en klom snel op tot senator. Lang was hij de topman van de Raad van State, wat hem de bijnaam ’onderkoning van Nederland’ opleverde. Eind 2012 kreeg hij de eretitel ’minister van Staat’.

                    Premier Rutte noemde Tjeenk Willink na diens afscheid van de Raad van State ’een grote stille knecht’. „Het is werkelijk een genot, om van dichtbij te mogen meemaken met hoeveel rust en overzicht u op de bok staat.”

                    Uruzgan


                    Kritiek kreeg de PvdA-bons toen hij in 2010 betrokken was bij de formatie van Rutte I. Het kabinet-Balkenende IV was gevallen over de Uruzgan-kwestie en na nieuwe verkiezingen bleek de VVD de grootste te zijn geworden. Tegelijkertijd boekte de PVV een monsterwinst.

                    In eerste instantie werd VVD-politicus Uri Rosenthal aangesteld als informateur. Hij adviseerde een kabinet van VVD, PVV en CDA, maar het CDA zag de PVV niet zitten. Rosenthal probeerde daarna nog andere coalities, maar dat liep op niets uit.

                    Paars-Pluskabinet


                    Koningin Beatrix stelde uiteindelijk een nieuwe informateur aan. Dat bleek Herman Tjeenk Willink te zijn. De toenmalige majesteit en de PvdA’er hadden toen al een goede band. Tjeenk Willink stuurde aan op een Paars-Pluskabinet zonder de PVV en mét GroenLinks. Bij partijleider Geert Wilders leidde dat tot scheve ogen. Hij zag er de hand van Beatrix in, van wie gezegd wordt dat zij niets op heeft met de PVV.

                    Ook vanuit andere hoeken klonk het verwijt aan het adres van Tjeenk Willink dat hij partijdig was. Hij zou als informateur ook geprobeerd hebben om zijn eigen PvdA voor te trekken. Partijdig of niet, in 2010 kwam uiteindelijk kabinet-Rutte I tot stand: een kabinet van VVD en CDA met gedoogsteun van PVV.
                    Klaver


                    Ook bij de vorige kabinetsformatie werd Tjeenk Willink gevraagd om vastgelopen besprekingen vlot te trekken. De eerste formatiepoging met GL was geflopt. Nieuwe gesprekken tussen VVD, CDA, D66 en GL-leider Jesse Klaver liepen wederom op niets uit. Tjeenk Willink noteerde in zijn eindrapport dat een kabinet met CU nu de meest logische optie was.

                    Tussen de Oranjes en Tjeenk Willink is het dikke mik. Als vicepresident van de Raad van State stond hij de toenmalige koningin niet alleen bij met staatsrechtelijk advies, maar ook op persoonlijk vlak. En nooit klapte hij daarover uit de school.

                    Oranjes


                    „U hebt mij en de leden van mijn familie met raad en daad terzijde gestaan”, sprak Beatrix op het officiële afscheid van Tjeenk Willink van de Raad van State. „Voor uw inspanningen en toewijding ben ik u zeer dankbaar, evenals voor het vertrouwen dat in deze jaren is gegroeid. Als peetoom van prinses Amalia zult u ook in de toekomst een specifieke band met de volgende generatie houden.”

                    Tjeenk Willink was in 2013 aanwezig bij de inhuldiging van Willem-Alexander. In de stoet van het paleis op de Dam naar de Nieuwe Kerk droeg hij de Grondwet, waarop de aanstaande koning zijn eed zou afleggen. De Oranjevriend was er ook op moeilijke momenten, zoals de begrafenis van prins Friso.

                    Volgens hoogleraar Mirko Noordegraaf, met wie Tjeenk Willink een bundel over bestuurscultuur schreef, heeft de PvdA’er de Haagse wereld altijd een spiegel voor weten te houden. „Ook al zien anderen hem als onderdeel van de Haagse elite, eigenlijk heeft hij zich steeds van de Haagse wereld afgekeerd. En dat is, zo kunnen we verklappen, eigenlijk alleen maar sterker geworden.”

                    Comment


                    • Het is een duivels dilemma, gaan regeren met een onbetrouwbare politicus die teveel macht heeft geroken en niet lijkt te veranderen, en met teveel en te zware problemen op te lossen, terwijl je weet dat je door de kiezer wordt afgestraft als je als kleinere partij eerst Rutte weg wilde hebben en dan er toch mee gaat regeren, of in de oppositie blijven als kleine partij en daar niets kunnen uitvoeren.

                      Comment


                      • Partijdig? Ja Geert Wilders die dat als enige zei, maar uiteindelijk kwam hij wel in het gedoogkabinet. Dus weinig te merken van die partijdigheid in de praktijk. Losse flodders.

                        Comment


                        • Originally posted by frankkinky View Post
                          D66 heeft vorige week toch opeens een omslag gemaakt voor strafbaarstelling vd klant? Net als vvd overigens
                          Dat gaat over gedwongen sekswerk toch? Als de klant overduidelijk had kunnen weten dat er sprake is van dwang. D66 in de tweede kamer heeft dat niet gesteund, maar in de eerste kamer wel na aanpassingen op aanvraag van D66.

                          Dit is niet 'de prostitutiewet'. Dat is de Wet Regulering Sekswerk, waar D66 nog steeds op tegen is.

                          Comment


                          • een prostitutie wet dus er zijn meerdere wetten die over prostitutie gaan, maar inderdaad is D66 daarop eens heel anders in gaan staan net als de VVD , maar politici zijn nu eenmaal onbetrouwbaar op Omzigt na

                            Comment


                            • Ach, deze wet is vooral ook symboolpolitiek geweest toch? Het is helemaal niet de handhaven, hoe kan je bewijzen dat iemand 100% zeker wist dat een dame gedwongen is? Zou er niet teveel aan ophangen.

                              Comment


                              • we zullen maar even afwachten hoe dat in de praktijk gaat en wat het effect ervan zal zijn voor de prostitutie, ik ben er niet gerust op

                                Comment


                                • Nee joh is een lege huls. Is niet te handhaven.

                                  Comment


                                  • kunnen ze beter optreden tegen klanten die een illegale prostituee bezoekt,

                                    Comment


                                    • Inderdaad dat is veel beter controleerbaar en dan pak je ook vast een groot gedeelte van misstanden die in legale bedrijven niet zo snel in aantallen zullen voorkomen

                                      Comment


                                      • https://www.telegraaf.nl/nieuws/4436...em-in-formatie nou dat zal allemaal wel, maar Rutte s macht is groot we hebben afgelopen week gezien hoe ver dat uitstrekt en iedereen in stelling werd gebracht om hem te steunen. En dan die Kaag erbij, oh my God, dan nog liever een liegende Rutte zonder Kaag.

                                        Comment


                                        • Ik hou het op een kabinet van VVD, CDA, D66 en PvdA na moeizame onderhandelingen en dat dat kabinet dan niet lang blijft zitten door onvoldoende vertrouwen en of balans

                                          Comment


                                          • Momenteel is Rutte dat niet, er moet een land geregeerd worden en hij is nu alleen maar bezig met gedoe, en maar geen formatie en mensen vd toeslagenaffaire worden niet geholpen alleen eigen hachje redden en dat soort gedoe

                                            Comment


                                            • En nu zijn de ministerraadstukken openbaar gemaakt en zie je hoe dat werkt achter de schermen, meerdere kritische kamerleden die juist gewoon hun werk doen zoals ze horen te doen moeten monddood gemaakt worden, en dat noemen we een democratie, dat valt me vies tegen. Ik zeg kom maar met nieuwe verkiezingen en dan zonder de hoofdrolspelers die er nu negatief in betrokken zijn.

                                              Comment


                                              • Het is tijd voor nieuwe politiek en nieuwe frisse politici.

                                                Comment


                                                • Ja maar wie dan?

                                                  Comment


                                                  • Originally posted by Sander Schimmelpenninck View Post
                                                    En nu zijn de ministerraadstukken openbaar gemaakt en zie je hoe dat werkt achter de schermen, meerdere kritische kamerleden die juist gewoon hun werk doen zoals ze horen te doen moeten monddood gemaakt worden, en dat noemen we een democratie, dat valt me vies tegen. Ik zeg kom maar met nieuwe verkiezingen en dan zonder de hoofdrolspelers die er nu negatief in betrokken zijn.
                                                    Ik vond die notulen niet zo heel erg schokkend eigenlijk. Het bevestigd een beeld, dat rond de 'Omtzigt functie elders' ook al duidelijk werd. Zal wel weer geen verschil gaan maken.

                                                    Comment

                                                    Working...
                                                    X