Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Corona gevolgen

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • dat is makkelijk praten als je zelf geen bedrijf hebt wat dicht moet zijn en te weinig of geen steun krijgt

    Comment


    • Originally posted by Marcel_12345 View Post
      Ik ben ook eigenwijs, maar laat mij toch maar adviseren door wetenschappers en ben bij dat het kabinet dat ook doet.

      Zo kapot gaat de economie nou ook weer niet, werkloosheid is nog steeds laag.
      Ja eens, de wetenschap moet de basis zijn, het is dan aan de overheid om de juiste balans te gaan zoeken in de voor en nadelen. En dat lijkt mij een helse taak. Het is altijd kiezen tussen kwaden.

      Het is natuurlijk dieptriest voor ondernemers die nu alles uit hun handen zien glippen. Maar in hoofdlijnen gaat het economisch niet eens zo slecht, maar dat is nu zo. Een effect van faillissementen komt later en sijpelt dan in allerlei andere lagen van de economie weer door.

      Het nieuwe kabinet zal ongetwijfeld moeten bezuinigen om alle extra uitgaven aan steunpakketten te financieren. En dan kom je in een spiraal naar beneden terecht. Iets meer werkelozen en onzekere economische tijden zijn slecht voor het consumentenvertrouwen, er zal minder uitgegeven worden dan pre-corona. Terwijl bedrijven al hun reserves hebben opgemaakt, zullen ze hun normale omzet niet zomaar meer terug krijgen. Ook die bedrijven moeten dan bezuinigen, wat weer meer werkelozen tot gevolg heeft enzovoort enzovoort.

      Comment


      • Het scenario van oorzaak en gevolg dat jij schetst, is van de financiële/huizencrisis.
        Daar zat een diepgeworteld falen van het financiële systeem aan ten grondslag.

        Dit is een gezondheidscrisis, waar sommige sectoren heel hard en sommige sectoren helemaal niet worden getroffen.
        Sommige sectoren groeien juist, zoals Zoom en supermartkten.

        Niemand hoeft in Nederland honger te lijden of op straat te leven, maar ik las in de schoolboeken dat ondernemen risico's met zich mee brengt en ben tot de conclusie gekomen altijd in loondienst te willen werken.

        Comment


        • Dat is niet alleen bij de 'huizencrisis' toch? Het is iets wat we ook zagen na 9/11 meen ik mij te herinneren. Elke economische crisis laat zo'n soort spiraal zien.

          En tuurlijk is ondernemen een risico, maar zonder die risico-nemers zijn er ook geen banen voor degenen die in loondienst willen werken. En ondernemersrisico bestaat natuurlijk maar tsja, met een pandemie? In hoeverre kan je daar rekening mee houden?

          Comment


          • Overheid bepaalt nu dat de een deel van de ondernemers niet mogen ondernemen en of ze geld krijgen of niet, dus dat niet te vergelijken met welke crisis dan ook.

            Comment


            • Het is inderdaad een unieke situatie. Dat het gevolgen gaat hebben voor economische groei, dat kan haast niet anders. Maar op welke manier dat zich gaat uitten is nog gissen.

              Denk ook niet dat we op basis van de huidige economie kunnen zeggen dat het wel meevalt met de lockdown-maatregelen, het effect gaat de komende jaren pas zichtbaar worden.

              Aan de ene kant heb je ondernemers die failliet gaan, aan de andere kant heb je Jan Modaal die door niet op vakantie te gaan en geen restaurants te bezoeken het geld weer in een nieuw huis of verbouwingen steekt. Woningmarkt is booming business. Veel bedrijven gaan geld besparen doordat ze nu eindelijk echt over zijn gegaan op thuiswerken, maar daar staat weer tegenover dat er meer kantoorpanden leeg komen te staan. De eigenaren daarvan gaan het ook voelen in hun portemonnee. Leasemaatschappijen ook, want meer thuiswerken = minder lease-auto's.

              Comment


              • Die gekke Boris Johnson heeft het toch aardig nu voor elkaar daar in de UK, dat moet ik hem nageven.

                Comment


                • Ja die vaccineert in hoog tempo en die hadden niet lang geleden een crisissituatie waar wij bijna op af lijken te stevenen, wij nu op ruim 2 miljoen prikken dat is dus een lager aantal gevaccineerde mensen omdat velen 2 prikken nodig hebben....

                  https://coronadashboard.rijksoverheid.nl/

                  Comment


                  • Je zou kunnen stellen, dat dit een succes is van de Brexit...

                    Comment


                    • https://www.telegraaf.nl/nieuws/1226...chaam-verjagen

                      ’Verkoudheid kan coronavirus uit lichaam verjagen’

                      GLASGOW - Een verkoudheid treedt niet alleen op als klacht bij het coronavirus, het kan Covid-19 juist ook verdrijven uit het lichaam. Dat melden onderzoekers van de universiteit van Glasgow.

                      De wetenschappers namen het rhinovirus onder de loep, verantwoordelijk voor een van de meest voorkomende en vrij onschuldige verkoudheden. Dat virus lijkt echter het uit Wuhan overgewaaide coronavirus niet naast zich te dulden in menselijke lichaamscellen, zo wijst de studie uit. En omdat het rhinovirus zoveel voorkomt, zou het deze lente een onverwachte maar zeer welkome ’partner’ kunnen zijn in de strijd tegen corona.

                      Kort gezegd zit het zo: sommige virussen gaan na binnenkomst - via bijvoorbeeld de neus, oren of ogen - de strijd met elkaar aan om iemand te besmetten. Andere virussen laten juist vrije ruimte voor meer ziektes. Het rhinovirus kan klachten veroorzaken als een loopneus, keelpijn, hoofdpijn, hoesten en soms koorts en gaat het liefst geïsoleerd z’n gang, dus zonder andere virussen die zich in de lichaamscellen verzamelen. Het kan ook schadelijk zijn voor dieren, zoals onlangs in de paardenwereld het geval was.

                      Volgens de onderzoekers blijkt dat het rhinovirus en Sars-CoV-2 elkaar bestrijden. Als het rhinovirus 24 uur eerder in de luchtwegen belandt, is corona zelfs kansloos om zich in het lichaam te nestelen, meldt de BBC. „Sars-CoV-2 komt dan nooit van de grond en wordt zwaar afgeremd door het rhinovirus”, zegt onderzoeker Pablo Murcia tegen de Britse omroep. „Dat is absoluut fascinerend, want bij een hoge aanwezigheid van het rhinovirus, kan het nieuwe Sars-CoV-2-infecties stoppen.”

                      Bescherming’ tijdelijk


                      Zodra de verkoudheid voorbij is, neemt de kans op een coronabesmetting juist weer toe. Het voordeel speelt dus maar tijdelijk op. Een studie daarover is recent gepubliceerd in The Journal of Infectious Diseases. Murcia benadrukt dat alleen een prik langere bescherming kan bieden. „Het maximale effect zal van de vaccinaties moeten komen.”

                      Ook de Belgische viroloog Marc van Ranst houdt een slag om de arm. „We kunnen niet zomaar zelf kiezen om verkouden te zijn en te blijven. Er is nog veel onderzoek nodig. Laten we maar gewoon blijven vaccineren om de pandemie het hoofd te bieden”, zegt hij tegen Het Laatste Nieuws.

                      Comment


                      • Originally posted by Scuderia View Post
                        Je zou kunnen stellen, dat dit een succes is van de Brexit...
                        Dus Baudet heeft gelijk? We moeten uit die EU?

                        Comment


                        • Originally posted by Johan Geluk View Post

                          Dus Baudet heeft gelijk? We moeten uit die EU?
                          Eén zwaluw maakt nog geen zomer. Ondanks dat ik denk dat we beter in de EU kunnen zitten dan niet, zie je hier wel een duidelijk verschil tussen wat binnen de EU en in GB gebeurd.

                          Ik durf best toe te geven dat iets waar ik op tegen ben, ook wel eens een pluspuntje kan hebben. Ik blijf niet vasthouden aan alleen mijn eigen overtuiging omdat ik gelijk wil hebben ofzo.

                          Comment


                          • er is nooit een perfecte wereld of beleid waar alles goed in is, en dan nog vindt iedereen wat anders goed...

                            Comment


                            • Nou ja voor Baudet had het niet uitgemaakt of we in de EU zitten of niet op het gebied van vaccines, die had de portemonnee sowieso niet getrokken voor corona-vaccins. Want het is maar een griepje...

                              Comment


                              • Nee vergelijkbaar qua aantallen zegt hij, wat ook niet klopt, maar hij heeft wel een punt als je zegt waarom maken we een hele economie kapot, bedrijven en mensen met andere ziektes vanwege zit virus, en waarom gaan de ouderen en kwetsbare mensen niet afschermen zodat we door kunnen met leven en economie draaien, is gewoon een andere keuze, vanmiddag op de radio 1 zei een journalist ook dat het wonderlijk is dat er maar 1 partij in de verkiezingen met dit onderwerp bezig was en de rest niet, terwijl dit het grootste probleem is sinds de 2e wereldoorlog.

                                Comment


                                • https://coronadashboard.rijksoverheid.nl/

                                  7624 besmettingen 2.000 meer,en pas 2.166.469 prikken gezet...

                                  Van Dissel rept al over een 4e golf in de zomer

                                  ja ik riep die al half jaar geleden dat we golfen blijven houden zolang er een medicijn is of voldoende mensen gevaccineerd zijn omdat het virus niet van zelf weg gaat, net zoals we met het griepvirus moeten leven.

                                  Comment


                                  • De IC gaat ook omhoog maar een stuk trager. Terwijl de infectiecijfers in 6 weken tijd elke week stijgen (van 3400 op 14 februari tot 6800 gemiddeld deze week).

                                    Nu.nl zegt: Het is de vijfde dag op rij dat het aantal ic-patiënten boven de zeshonderd uitkomt. Daarvoor ging het ongeveer twee weken lang heen en weer tussen de 550 en 600, en de maand daarvoor schommelde het aantal tussen de 500 en 550.

                                    Qua ziekenhuis opnamen zijn we nog heeeeel ver af van maart 2020, toen zaten we op 3200 patienten. In november maximaal 1900 en begin januari maximaal 2200. Nu zitten we op 1500 in de IC'S.

                                    Comment


                                    • Dus jij hebt een bepaalde hoop begrijp ik? Tell me, want daar ben ik aan toe!

                                      Comment


                                      • Klein puntje van hoop, dat een stijging van infecties niet automatisch zorgt voor eenzelfde stijging in de ziekenhuizen. Het lijkt niet meer in dezelfde verhouding te stijgen zoals bij andere golfen.

                                        Comment


                                        • Dat zou mooi zijn als dat daadwerkelijk zo is op de langere termijn

                                          Comment


                                          • Voorlopig stijgt alles weer als een tierelier en dit is de 3e golf, en de 4e golf is onderweg volgens RIVM, waar blijven de vaccins!

                                            Comment


                                            • Het is toch ook ongelovelijk, mensen moeten zich aan de regels houden en dan gaan kerkgangers dat massaal niet doen, en mag de pers daar geen vragen over stellen? Nee dan valle wij de pers aan. Goh wat zijn die christelijke mensen toch altijd goed bezig met dit soort dingen, of het nu incestzaken zijn of antiprostitutie onderwerpen. Bah, zo vroom, maar het is uitschot van onze maatschappij:

                                              https://www.ad.nl/binnenland/kerkgan...-aan~a722e9cc/

                                              Comment


                                              • ZIjn net moslims, vrouwen rokken aan hoedjes op en apart vd man, en zich van de samenleving om zich heen niets aan trekken, en dan moet een tokkie voor de camera in trainingsjack in 8 uur journaal zeggen dat die kerkgangers a-sociaal zijn, ja dat was wel ff de omgekeerde wereld

                                                Comment


                                                • Nu is Powned tv wel uitlokkend, maar goed geweld is nooit goed te keuren en met 500 man zonder mondkapje zingend in de kerk is gewoon een indirecte vorm van moord en of doodslag, Waarom worden die mensen niet beboet?

                                                  Comment


                                                  • Vrijheid van religie is alles overstijgend blijkbaar in Nederland. Volgende week zondag moeten ze maar de deur van buitenaf op slot draaien van die kerken en een groot hek eromheen zetten totdat we allemaal gevaccineerd zijn.

                                                    Gooi 5 broden en twee vissen over het hek. Eens kijken of Jezus nu ook langs komt, om dit te vermenigvuldigen

                                                    Comment

                                                    Working...
                                                    X