Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Corona gevolgen

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Nou ja is het ook niet zo dat in andere landen het minder dichtbevolkt is? In Nederland verspreid het sneller doordat we met meer mensen op een vierkante kilometer wonen?

    Vond het met die mondkapjes ook wel een verwarrend verhaal en het is eerder ook wel verwarrend geweest. Kan me in het begin nog herinneren dat ze een persconferentie deden met Rutte, Bruins en Grapperhaus.

    Comment


    • Originally posted by Scuderia View Post

      Iedereen boven de 60 jaar, met slechte gezondheid of obesitas maar opsluiten dan.
      Lijkt me een 'geweldig' idee! Op 't moment dat je bepaalde groepen in een samenleving verschillend gaat behandelen op grond van hun leeftijd en/of gezondheid, los van of iemand daar zelf iets aan kan doen, dan verlies je draagvlak, saamhorigheid en solidariteit, en moeten we dát nou ook nog willen naast alle andere narigheid die dit virus sowieso al met zich meesleept!?
      "Ontdek jezelf, herontdek jezelf, en vernieuw jezelf, telkens weer, maar blijf wel altijd jezelf!"

      Comment


      • ja en als je de economie steeds op slot gooit gaan mensen financieel kapot en ook onze regering, geld is een x op, en dan krijg je ook opstand en ga je draagvlak en saamhorigheid verliezen, zie je nu al gebeuren

        Comment


        • Originally posted by Waltervanp View Post
          Nou ja is het ook niet zo dat in andere landen het minder dichtbevolkt is? In Nederland verspreid het sneller doordat we met meer mensen op een vierkante kilometer wonen?

          Vond het met die mondkapjes ook wel een verwarrend verhaal en het is eerder ook wel verwarrend geweest. Kan me in het begin nog herinneren dat ze een persconferentie deden met Rutte, Bruins en Grapperhaus.
          dat kan maar wat is volgens jou dan de reden dat het hier explodeert t.o.v. andere landen om ons heen? toeval?

          Comment


          • Nou ja hier zie je dus precies het dilemma.

            Wat Rotta zegt snijd hout natuurlijk. Draagvlak verlies je zeer snel als de opa's en oma's en mensen die het al niet makkelijk hebben vanwege een bepaalde ziekte zich zwaar moeten aanpassen, en de rest vrolijk normaal zijn weg kan vervolgen. Wie gaat het lukken om de babyboomers binnen te houden?

            Wat Ramenloper zegt is natuurlijk ook waar, de economie en zelfstandig ondernemers krijgen ook klappen en je ziet o.a. bij horeca-ondernemers al veel opstandigheid ontstaan.

            Probeer die keuze maar eens te maken....

            Overigens een verschil maken op basis van leeftijd/gezondheid of iets anders kom je grondwettelijk echt niet mee weg. Als je al ziet hoe lastig het is om een mondkapjes-plicht te regelen omdat het niet kan volgens de grondwet, laat staan als je moet inregelen dat 65 plussers de deur niet meer uit mogen...

            Comment


            • en mensen die hun baan verliezen
              en mensen die hun vrijheden in werk en prive ingeperkt zien worden

              Comment


              • Nou nu een algehele lockdown alsnog?

                https://www.ad.nl/binnenland/diederi...odig~acbe14f5/

                Comment


                • Nou het wordt vermoedelijk alle horeca 100% dicht voor 2 weken, vraag is, of men daarin prostitutie meeneemt? amateursporten aan banden, verdere inperking grotere groepen, verbod verkoop alcohol in avond na bepaalde tijd, verplicht thuiswerken als dat kan

                  Comment


                  • En tóch, 't is nou al maanden en maanden aan de gang, ik ken nog steeds niemand persoonlijk die er mee te maken heeft gehad, en dat is zeker geen bagatelliseren of ontkennen van mijn kant, misschien ten hoogste relativeren. Ik sluit m'n ogen en oren nergens voor, en hoop dat we dit alles snel op een beheersbare manier achter ons kunnen laten, maar ik vraag me toch weleens af of er nou nog één iemand werkelijk weet waar we in terecht zijn gekomen, zowel aan de kant van de beleidsmakers als aan de kant van de zorg, want 't blijft losse brandjes blussen en reageren op wat gebeurt, en verder 'God zegene de greep', en maar hopen op één of meerdere vaccins waarvan we ook nog weinig of niks kunnen zeggen qua werkzaamheid. Ik zie nog weinig licht aan 't einde van de tunnel, teveel is nog gebaseerd op toevallige meevallers en op hoe 'goed' wij ons allemaal gedragen, en dat vind ik allemaal héél dunnetjes en magertjes!
                    "Ontdek jezelf, herontdek jezelf, en vernieuw jezelf, telkens weer, maar blijf wel altijd jezelf!"

                    Comment


                    • nou ik 2 mensen die er aan overleden zijn en aantal om mij heen die het hebben gehad in mildere of heftigere vorm maar wel hersteld, 1 daarvan dood moe en naar paar uur per dag volledig opgebrand

                      wij mensen hebben het zelf in de hand, gewoon verstand gebruiken, 1,5 m afstand, handen wassen etc

                      Comment


                      • Nou ben er toch bang voor dat er vanavond harde maatregelen genomen gaat worden, het sluiten van sekswerk staat als een mogelijkheid op de nieuwe routekaart bij Niveau 4...
                        De routekaart die het kabinet wil gaan gebruiken om corona te beteugelen is uitgelekt. Op het eerste gezicht lijkt het overzicht een stuk minder duidelijk dan het veelgeprezen stoplichtensysteem dat Ierland hanteert.

                        Comment


                        • ja we zitten op niveau 3, maar de cijfers gaan richting niveau 4, denk dat we vanavond nog net de dans ontspringen qua sexwerk, maar houd wel mijn fingers crossed

                          Comment


                          • Vandaag 34 doden door corona en 271 op de IC... Dit gaat weer helemaal verkeerd, harde maatregelen is de enige oplossing ben ik bang.

                            Sekswerk zou in principe geen probleem moeten zijn, we horen nergens verhalen over brandhaarden bij clubs of raamprostitutees of waar dan ook. Maar goed, dat geld voor meer sectoren, het gaat om het grotere geheel....

                            Hoop het niet, maar vrees het ergste voor de sekswerkers. Hopen maar dat het niet te lang gaat duren, want er is ondertussen natuurlijk nog niks voor ze opgelost qua vergoedingen van de overheid...

                            Comment


                            • Originally posted by Yankee View Post
                              ja we zitten op niveau 3, maar de cijfers gaan richting niveau 4, denk dat we vanavond nog net de dans ontspringen qua sexwerk, maar houd wel mijn fingers crossed
                              we zitten helaas al op niveau 4

                              Comment


                              • Ja en de 'te overwegen maatregelen' die bij niveau 4 staan zit o.a. sluiten van fitness, sauna's en sekswerk. Dus als de huidige maatregelen niet voldoende blijken in twee weken, zullen ze dat vast gaan doen.

                                Laten we hopen dat de nieuwe maatregelen nu genoeg verschil gaan maken 🙏

                                Comment


                                • reken er maar niet op, Nederlanders zijn eigenwijs en zijn halfbakken maatregelen

                                  Comment


                                  • Hoe gaan jullie om met de mondkapjes? In principe wil de overheid het verplichten in alle publieke ruimtes, maar hebben ze het nog niet juridisch vastgelegd.

                                    Dragen jullie het alsnog, of wacht je totdat het echt wettelijk verplicht is?

                                    Comment


                                    • ik draag ze niet want ik kom niet op plekken waar ze verplicht zijn

                                      Comment


                                      • Originally posted by Scuderia View Post
                                        Hoe gaan jullie om met de mondkapjes? In principe wil de overheid het verplichten in alle publieke ruimtes, maar hebben ze het nog niet juridisch vastgelegd.
                                        Dragen jullie het alsnog, of wacht je totdat het echt wettelijk verplicht is?
                                        Vooropgesteld, ik vind 't ondingen, en ik ben nooit zo'n 'fan' van dingen die me 'opgelegd' worden, al of niet juridisch, maar ik hoef nou ook weer niet per se 'die ene uitzondering' te zijn als ik in publieke ruimtes kom, en ik kom ook op plekken waar je er gewoon niet onderuit komt op 't moment, en ik ga me dan dus ook maar niet meer afvragen of 't dragen ervan nou zinvol is of niet, dat stadium laat ik maar achter me onderhand, begon vermoeiend te worden, dus ja, waar 't van me verwacht wordt draag ik zo'n 'misbaksel'!
                                        "Ontdek jezelf, herontdek jezelf, en vernieuw jezelf, telkens weer, maar blijf wel altijd jezelf!"

                                        Comment


                                        • Zweden nu ook richting lockdown, gaat ook fout, hadden al minder goede prestaties dan rest v Scandinavie

                                          Comment


                                          • In Belgie gaat het nog veel harder dan bij ons, te weten dat daar ruim 9 miljoen mensen wonen en in Nederland 17 miljoen mensen:

                                            https://www.telegraaf.nl/nieuws/4062...sterk-toenemen

                                            Comment


                                            • wordt een eenzame kerst zou Andre Hazes zingen

                                              Comment


                                              • Zouden we ondertussen al een dalende trend moeten zien? Ben er wel bang voor dat ze volgende week nog meer maatregelen gaan nemen en dan zou sekswerk wel eens de spreekwoordelijke Sjaak kunnen zijn 😥

                                                Comment


                                                • na 10 dagen dacht ik en maatregelen die amper maatregelen zijn te noemen zijn op vorige week woensdag 22 uur ingegaan dus pas a.s. zondag/maandag zou dat te zien moeten zijn, maar dinsdag besluiten ze alweer, en die 10 dagen is het alleen maar omhoog gevlogen, dus dat is dan in 1 of 2 dagen nooit meer goed te maken qua daling

                                                  Comment


                                                  • Ik ben benieuwd als ze de sekswerkers weer stopzetten of ze dat met alle contactberoepen gaan doen? Vond het vooral oneerlijk dat kappers, masseurs en dergelijke allemaal wel weer mochten starten. Waar ook veel lijfelijk en face to face contact is. En mondkapjes waren niet verplicht

                                                    Comment

                                                    Working...
                                                    X