Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Trump, een zegen of een ramp?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #26
    Ik heb niet de indruk dat het in veel andere landen wel om de feiten gaat. Politici liegen overal en wij burgers weten amper nog wat waar is, of laat staan of het geen waarop wij gestemd hebben wel gaan doen wat ze in de verkiezingen beloofd hebben.

    Als zelfs wetenschappers elkaar al tegenspreken, hoe moeten politici laat staan wij burgers weten wat waar is? Ik trek mij er niets van aan en leidt mijn korte leven gewoon tussen al die nieuwsberichten door. Ik heb er toch geen invloed op.

    Comment


    • #27
      De Democraten zijn begonnen met de voorverkiezingen, Bloomberg ex Burgemeester van New York en hemeltjeschatrijk financieert zijn eigen campagne. Bennie Saunders mag ik wel maar weet niet of er iemand is opgewassen tegen Trump die schijnt te scoren via zijn binnenland en economische politiek

      Comment


      • #28
        Lekker dan, Trump zijn 'America First', wat ook nog door de democraten wordt ondersteund... Grijpen we als Europa mis door Ć©Ć©n of andere idiote wet daar in de USA.

        https://www.ad.nl/binnenland/vs-wil-...imen~a00e2d01/

        Comment


        • #29
          tja, dat kan, maar volgens mij zijn hier ook wetten waarmee ze die tests en patent erop willen omzeilen van de Nederlandse bedrijf wat ze niet vrij wil geven. Nood breekt wet

          Comment


          • #30
            Gaat die grote NATO of wat is het, oefening met 20.000 soldaten nog door? Ik hoorde al Roemeense dames in paniek die hoorden dat VS in oorlog is met Rusland bij de Zwarte zee. Nu is onze media niet altijd betrouwbaar, maar wat roepen ze in Roemenie dan wel niet.

            Comment


            • #31
              Het Corona virus kan Trump wel eens zijn herverkiezing kunnen gaan kosten, Want in de USA gaat het heel hard met stijging patienten en doden, er zijn er nu al meer dan in China, wat een veel grotere bevolking heeft, en waar het virus is ontstaan en die hadden dus geen voorbeeld wat te doen en waarschuwingssignaal van andere landen die eerder dit virus hadden,

              Comment


              • #32
                Trump lijkt vooral bezig met zijn eigen herverkiezing en zijn uitspraken en beleid rond het corona-virus daarvoor te gebruiken. Ik ben benieuwd hoe de kiezer hier op reageert, de fanatieke Trump aanhangers lijken alles te geloven wat hij zegt.

                Overigens vind ik Biden ook geen sterke tegenkandidaat. Het zal een hele vreemde verkiezing worden, hoe zal de wereld er in november uit gaan zien als de verkiezingen zijn? Zoveel landen pakken de corona-crisis op zeer verschillende manieren aan. De geschiedenis zal bepalen wie de beste keuzes heeft gemaakt in deze tijden.

                Comment


                • #33
                  Nog interessant om te lezen, deze timeline van Trump: https://www.nu.nl/coronavirus/604167...-het-goed.html

                  Eind februari noemde hij het coronavirus nog een hoax en fakenews van de democraten. En twee weken later zegt ie: "Ik heb altijd al geweten dat dit een pandemie is. Ik voelde aan dat het een pandemie was, lang voordat het een pandemie werd genoemd."

                  Comment


                  • #34
                    ja dat soort gedrag of onderschatting zien we in meer landen, wij in Nederland dachten ook ach griepje in China, of Italie...

                    Engeland negeerde ook wat er inmiddels in heel Europa aan de hand was, en die president van Brazilie wilde er ook niet aan

                    Comment


                    • #35
                      Zag net de beelden op TV van hoe een blanke politieman in Amerika op de nek van een zwarte man blijft zitten bij een aanhouding en die ten gevolge daarvan overlijdt. Als ik 't even kort en bondig mag zeggen, WALGELIJK, er is op het gebied van racisme, en zeker in Amerika, nog altijd veel mis, en dus nog altijd het nodige werk te doen!
                      En ik ben bang dat we 't op dat gebied niet van Trump moeten hebben!
                      Last edited by Rotta; 27-05-2020, 00:04.
                      "Ontdek jezelf, herontdek jezelf, en vernieuw jezelf, telkens weer, maar blijf wel altijd jezelf!"

                      Comment


                      • #36
                        ja dat is triest en helaas van alle tijden in alle landen onder alle presidenten...

                        Comment


                        • #37
                          Originally posted by Rotta View Post
                          Zag net de beelden op TV van hoe een blanke politieman in Amerika op de nek van een zwarte man blijft zitten bij een aanhouding en die ten gevolge daarvan overlijdt. Als ik 't even kort en bondig mag zeggen, WALGELIJK, er is op het gebied van racisme, en zeker in Amerika, nog altijd veel mis, en dus nog altijd het nodige werk te doen!
                          En ik ben bang dat we 't op dat gebied niet van Trump moeten hebben!
                          Ja absoluut schandalig. En Ed Raket kan wel zeggen dat dit van alle tijden is in alle landen onder alle presidenten, maar dit soort verhalen komen beduidend vaker uit Amerika dan vanuit Europese landen.

                          En ja, ook onder Obama was dit politie-geweld er. En onder Bush en onder Clinton, Bush Sr., Reagan etc. Het zit zo diepgeworteld in de Amerikaanse cultuur, dat het er moeizaam uit te krijgen is blijkbaar.

                          Het verschil tussen al die andere presidenten van de laatste 30 jaar en Trump: Trump is de enige president die openlijk white supremacist groepen heeft verdedigt. En de enige president die een campagne heeft gevoerd op het discrimineren van een bevolkingsgroep (Mexicanen).

                          Comment


                          • #38
                            Ja maar die shit is er helaas, nu wonen er in de USA ook in verhouding meer gekleurde mensen in een door met name blank regime geleid land en het heeft bijna 400 miljoen inwoners. Dit horen wij 1 a 2x per jaar? Vreselijk, maar we moeten niet doen alsof er dagelijks mensen daar door de politie bewust worden vermoord. Wij hadden het niet lang geleden nog met een gekleurde man in Den Haag die door een nekklem overleed. En dat nu Trump president is wil niet zeggen dat het nu meer gebeurt dan voorheen toch? Volgens mij is dit het 1e geval onder hem. We kunnen Trump een klootzak vinden maar we moeten geen dingen in zijn schoenen schuiven wat niet zijn schuld is, dat deden we onder Obama toch ook niet? Ik maak mij meer zorgen in de USA over de vele shootkillings op scholen in bedrijven door doorgedraaide leerlingen, mensen die met wapens vele mensen vermoorden. Die wapenwet is heilig daar maar geeft heel veel ellende.

                            Gelukkig hebben we dat niet in Nederland. En dat Trump nog fit is met zijn inname van maleria medicijn is ook een wonder. Of zou het juiste helpen? lol

                            Comment


                            • #39
                              Originally posted by frankkinky View Post
                              Volgens mij is dit het 1e geval onder hem.
                              Dan moet je wat beter opletten... Begin van de maand ook nog: https://www.youtube.com/watch?v=OYaMwJgpS8Y

                              Ik zeg ook niet dat door hem het nu meer of minder is (heb ook niet zo'n zin om het hele internet af te gaan speuren naar vergelijkende onderzoeken), maar je moet als president toch ook laten blijken dat je dit soort dingen afkeurt? Ik denk dat niemand kan ontkennen dat de tegenstellingen steeds groter worden en dat de retoriek van Trump daar een rol in speelt (en idem voor de extreme kanten in het Nederlandse spectrum als Wilders, Sylvana Simons en Baudet).

                              Bij de demonstratie van white supremacist in Charlottesville gebeurde dit:

                              Tenminste 14 mensen raakten gewond tijdens de straatgevechten.

                              Om 11.00 uur werd door de stad Charlottesville de noodtoestand uitgeroepen, met als reden een onmiddellijk gevaar voor de publieke orde en de mogelijke gevaarlijke situatie voor personen en publieke en persoonlijke eigendommen. Om ongeveer 11.40 kort voor het begin van de demonstratie verklaarde de politie via megafoons dat de bijeenkomst niet toegestaan was. De tegendemonstratie ging echter wel door.


                              Na de afgelaste demonstratie om circa 13.45 reed een man met een wagen in op de menigte van tegendemonstranten. Hierbij viel een dode en een aantal zwaargewonden. De politie sprak van een bewuste aanval. Kort hierna arresteerde de politie een 20-jarige man uit Ohio met Nazi-sympathieƫn. Hij werd beschuldigd van doodslag, het opzettelijk verwonden van drie mensen en het doorrijden na een ongeval.

                              Donald Trump werd bekritiseerd omdat hij lauw zou hebben gereageerd op het gebeuren, en de acties van de rechtse demonstranten niet expliciet veroordeelde in zijn eerste verklaringen. Na twee dagen veroordeelde Trump de Ku Klux Klan en de neo-nazis wel nadrukkelijk. Hij bleef echter bij zijn standpunt dat het geweld van beide kanten kwam en bestempelde de tegendemonstranten als alt-left, een frame dat het politieke midden al eerder gebruikt had om links in dezelfde hoek te plaatsen als extreemrechts. Gouverneur Terry McAuliffe sprak in een persconferentie op 12 augustus wel een veroordeling uit over het rechtse optreden.

                              Comment


                              • #40
                                dat klopt maar waarom het nu aan Trump gekoppeld wordt, ff voor de goede orde ik moet die man verder helemaal niet, President onwaardig, maar het is makkelijk schieten op Trump terwijl we dit soort zaken niet riepen naar zijn voorgangers, dat was mijn punt. En eens dat de retoriek niet goed is en dat het vreselijk is etc.

                                Comment


                                • #41
                                  En nu zoals verwacht weer rellen en plunderingen daarom, en meer doden gevallen. Bekende verhaal. Waarom was die man eigenlijk aangehouden?

                                  Comment


                                  • #42
                                    Ik heb dat inderdaad ook nog nergens echt kunnen vinden, of niet goed opgelet misschien, maar was het niet vanwege een vermoeden van Ć©Ć©n of ander wapenbezit!?
                                    "Ontdek jezelf, herontdek jezelf, en vernieuw jezelf, telkens weer, maar blijf wel altijd jezelf!"

                                    Comment


                                    • #43
                                      dat is het vaak, die agenten daar leven door die wapenwet en vele copkillings en andere schietpartijen ook onder hoogspanning

                                      Comment


                                      • #44
                                        Originally posted by Ed Raket View Post
                                        En nu zoals verwacht weer rellen en plunderingen daarom, en meer doden gevallen. Bekende verhaal. Waarom was die man eigenlijk aangehouden?
                                        Dat weet ik eerlijk gezegd ook niet, maar goed maakt natuurlijk niet uit. Totaal onnodig om zo met zn knie bovenop hem te zitten, minuten lang. Politie wordt daar echt niet goed opgeleid.

                                        De rellen en plunderingen zijn echt idioot, begrijp daar niks van. Zijn mafkezen die gewoon misbruik maken van zo'n situatie om te plunderen.

                                        Comment


                                        • #45
                                          Ik weet wel dat 't twee onvergelijkbare landen zijn, Amerika en Canada, ook qua bevolkingsdichtheid, ontstaansgeschiedenis en politieke structuur alleen al, maar beiden, zijn toch immigratielanden, en we leven inmiddels in de 21e eeuw, maar voor zover ik daar voldoende zicht op heb is de sfeer in deze onderlinge buurlanden toch enorm verschillend, ook hoe er met minderheden en racisme wordt omgegaan. Heeft dat ook te maken met dat Canada onderdeel van de Gemenebest is bijvoorbeeld, en zou Amerika er dan ook anders hebben voorgestaan, want in Groot-Brittanniƫ heb je weliswaar ook racisme en discriminatie, maar toch anders, of komt dat ook nog eens door de wapenwetten in Amerika, en in hoeverre drukt een president, en in dit geval dus Trump, daar dan nog z'n stempel op?
                                          "Ontdek jezelf, herontdek jezelf, en vernieuw jezelf, telkens weer, maar blijf wel altijd jezelf!"

                                          Comment


                                          • #46
                                            In Canada zijn dacht ik wapens verboden?

                                            Overigens het slachtoffer werd aangehouden door tip van winkelier waar hij met vals geld wilde betalen. De agent die met zijn knie op zijn nek zat waardoor ie overleed had al meerdere aanklachten tegen zich lopen en is vandaag gearresteerd.

                                            Comment


                                            • #47
                                              1000 onbewapende mannen worden per jaar in de USA door Politie gedood waarin de zwarte mannen het overtal hebben, 5x zoveel als blank. Onder Obama waren er niet minder slachtoffers dan onder Trump en ook onder Obama werden agenten er amper voor vervolgd.

                                              Comment


                                              • #48
                                                Trump is vandaag nu ook officieel uit de WHO gestapt

                                                Comment


                                                • #49
                                                  Of dat een juiste beslissing is kan je pas op de wat langere termijn beoordelen, is nu van Trump vooral een financiƫle beslissing, maar aan alles wat Trump beslist kan je aflezen dat het een man is die in z'n leven nog nooit met anderen rekening gehouden heeft of aan anderen gedacht heeft, voor Trump is alleen Trump van belang!
                                                  "Ontdek jezelf, herontdek jezelf, en vernieuw jezelf, telkens weer, maar blijf wel altijd jezelf!"

                                                  Comment


                                                  • #50
                                                    1 voordeel dat hij als zakenman denkt, dat helpt wel het land zelf, en er zijn geen oorlogen meer in de wereld waar USA betrokken is want hij trekt alles terug vanwege de hoge kosten

                                                    Comment

                                                    Working...
                                                    X