Banner mainpage

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Hoe gaat het in de Nederlandse politiek?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Hoe gaat het in de Nederlandse politiek?

    Asscher zal geen lijsttrekker meer zijn van de PvdA bij de verkiezingen in Maart. Gaan alle andere politici hem volgen door een stap terug te doen denken jullie?

    Ik zelf denk dat het kabinet blijft zitten, helemaal nu blijkt dat 90% van de Nederlanders niet wil dat ze opstappen: https://www.telegraaf.nl/nieuws/5407...iezers-blijven

    Waarom zo'n symbolische knieval maken 2 maanden voor de verkiezingen, als het symbool geen waarde heeft voor de bevolking?

  • #2
    De verantwoordelijke moeten opstappen, Ascher nu eindelijk gedaan onder druk vd PvdA leden. Mensen die de toeslagenaffaire hebben veroorzaakt zullen dit nooit oplossen en veranderen en dat moet drastisch gebeuren. Dus om die reden alleen al moeten ze opstappen anders verandert er niets. Maar dan ook opstappen en niet meer verkiesbaar zijn. Maar goed dat gaat zeker met een Rutte nooit gebeuren natuurlijk en hij is doorgeschoten in zijn macht en heeft deze manier van werken in diverss ministeries de laatste jaren doorgevoerd. Groningen aardgasdossier komen ze om die reden ook niet uit, en Justitie gaat ook al jaren fout. Ambtenaren die verstrikt raken in beleid en het niet kunnen en mogen aanpassen en bang zijn voor hun eigen baan. Zelfs de rechtelijke macht keerde zich tegen de burger. De overheid moet er juist voor de burger zijn en ze beschermen. Het is nu andersom, en dat is fundamenteel verkeerd en moet helemaal op de schop.

    Comment


    • #3
      Zit net iets te lezen van een Oostenrijkse econoom: waarom kunnen bedrijven in NL ongebreideld genieten van een belastingparadijs en wordt de burger hier met de grond gelijk gemaakt... tja. Bananenrepubliek NL. Corona is natuurlijk heel erg maar het mag niet van afschuiven en in de doofpot stoppen zijn.

      Comment


      • #4
        och in ieder land is een groep die belastingen zo probeert te ontwijken, zelfs popgroepen als U2 die zo begaan zijn met de wereld, hebben allerlei constructies om maar zo min mogelijk belasting te betalen in hun geliefde land Ierland. Waar geld is zullen altijd mensen proberen de slimste manier te vinden om zo min mogelijk te betalen, of dat nu in Nederland, Duitsland of de USA is.

        Comment


        • #5
          natuurlijk moeten ze opstappen want het is echt schandelijk wat er gebeurd is met die toeslagen, op alle mogelijke manieren zijn die burgers onterecht beschuldigd, vervolgd en dwars gezeten, zelfs rechters werden verkeerd geinformeerd en er is ook nog steeds geen oplossing voor die mensen en staan ze ook nog als fraudeur in alle systemen waardoor ze niet verder kunnen in het leven.

          Comment


          • #6
            Originally posted by Fred Hache View Post
            Zit net iets te lezen van een Oostenrijkse econoom: waarom kunnen bedrijven in NL ongebreideld genieten van een belastingparadijs en wordt de burger hier met de grond gelijk gemaakt... tja. Bananenrepubliek NL. Corona is natuurlijk heel erg maar het mag niet van afschuiven en in de doofpot stoppen zijn.
            De extremen zijn op dat front wel groot. Nederland laat gretig toe hoe grote bedrijven ons land gebruiken om belastingplichten te ontwijken, waar uiteindelijk de groot-aandeelhouders en CEO'S van deze wereld de miljoenen voordeel van voelen. Terwijl aan de andere kant er door datzelfde Nederland een klopjacht is op burgers.

            Ik neem die bedrijven niks kwalijk, als ze de middelen en kennis hebben om dit soort constructies te regelen op een legale manier, dan kan je ze geen ongelijk geven. Maar het zegt wel iets over de mentaliteit in de politiek, money talks...

            Comment


            • #7
              maar dat is toch niet iets typisch Nederlands?

              Comment


              • #8
                Van de 27 landen in de EU, zijn Ierland en Nederland de enige die een belastingparadijs zijn voor bedrijven. Dus je kan wel stellen dat het ongewoon is.

                Comment


                • #9
                  En opgestapt dus. Wilders pakte binnen een uur na het nieuws al zijn kans om te roepen dat het ongeloofwaardig is als deze mensen over 2 maanden weer herkozen kunnen worden. Is wel een punt?

                  Rutte komt met veel weg, maar komt hij straks in debatten er doorheen als dit continu voor zijn voeten geworpen gaat worden? Wopke Hoekstra idemdito.

                  Comment


                  • #10
                    Alle kopstukken stonden de pers al te woord over de val, ze kwamen grotendeels allemaal voorbij

                    Wiebes komt niet meer terug die is per direct echt afgetreden en komt nu niet meer terug in de politiek

                    Rutte staat nu nog skyhigh in de peilingen en er is niet echt een concurrent. En helft vd bevolking had geen moeite ermee als ze waren blijven zitten vanwege de corona , maar goed daarvoor blijven ze natuurlijk nog wel nu aan

                    Het is afwachten hoe de publiek opinie gaat reageren en welke kopman/vrouw bij PvdA komt en of er nog een gamechanger wordt.

                    Comment


                    • #11
                      Nu komt de onmogelijke taak om straks na de verkiezingen een kabinet te vormen, want zullen wel 5 of meer partijen nodig zijn om een meerderheid te vormen

                      Comment


                      • #12
                        en dan zullen vermoedelijk dezelfde partijen zitten, de kiezer maalt er niet om terwijl de ellende bij de Belastingdienst nog veel erger schijnt te zijn en men de huidige ellende ook maar niet oplost, net als die mensen in Groningen met aardbevingschade maar niet geholpen worden. Ik heb totaal geen vertrouwen meer in de politiek en ook de kiezer niet die doodleuk weer hetzelfde gaat kiezen. Het volk krijgt de leiders die het verdient.

                        Comment


                        • #13
                          Je ziet dat VVD wel echt aan het inleveren is. Een jaar geleden dachten we nog met de grote sterke leider Rutte dat ie zomaar naar 45 zetels zou stomen. Nu zit VVD volgens sommige peilingen net boven de 30 zetels, andere peilingen zitten op 38. Dat verschil in peilingen geeft ook iets aan denk ik, de keuze is voor veel mensen nog echt niet gemaakt denk ik? Er zijn best wat verschuivingen in de laatste week, er zijn veel mensen die zich nu pas echt gaan inlezen en een keuze gaan maken in deze dagen.

                          Dus ja, een groot deel van Nederland stemt nog steeds op VVD. Maar vergeet ook niet dat de 75% op iets anders stemt.

                          Comment


                          • #14
                            Bij Maurice de Hond leveren ze in, bij de andere peilingen zijn ze groter dan wat ze nu in de 2e kamer hebben zie ook https://frontbencher.nl/peilingen/

                            VVD heeft nu 33 zetels in de 2e kamer, bij I&O, Eenvandaag/Ipsos en Kantar Public heeft de VVD nu resp. 36, 39 en 40 zetels dat is 3 tot 7 zetels meer dan ze bij vorige verkiezingen hadden, alleen bij Maurice de Hond zitten ze nu er onder met 31.

                            Comment


                            • #15
                              De tijd zal het leren wie er gelijk heeft...

                              Interessant stuk van nu.nl trouwens over peilingen, die bewust ermee gestopt zijn om daarover te praten: https://www.nu.nl/blog/6121848/het-b...schrijven.html

                              Politiek als wedstrijd behandelen vinden ze niet verstandig. Nu klinkt het bijvoorbeeld als D66 die als 'underdog' naar voren stoomt. Dat gevoel dat iemand een winnaar is, spreekt op de emotie aan. Maar slaat natuurlijk nergens op m.b.t. de standpunten en werkwijze van een partij. Eigenlijk wel wat voor te zeggen, om peilingen los te gaan laten.

                              Comment


                              • #16
                                ja dat klopt, mensen lopen graag achter een winnaar aan daarom doet ook Rutte het zo goed ondanks al de fouten die hij gemaakt heeft. Maar enge is ook dat veel mensen niet eens weten waar partijen voor staan of welke fractievoorzitter van welke partij is.

                                Comment


                                • #17
                                  Maar kan nu dus ook de andere kant op gaan, VVD loopt stukje bij beetje terug in de peilingen. Blijf je dan nog aan boord of verlaat je het verliezende schip als kiezer?

                                  Comment


                                  • #18
                                    Originally posted by Ed Raket View Post
                                    Maar enge is ook dat veel mensen niet eens weten waar partijen voor staan of welke fractievoorzitter van welke partij is.
                                    Mensen die niet weten wie de fractievoorzitter is van de partij waarop ze gaan stemmen? Dat lijkt me stug? Als je zo weinig interesse hebt, kan ik me niet voorstellen dat deze mensen de moeite nemen om naar een stemlokaal te gaan.

                                    Comment


                                    • #19
                                      nou dat zie je altijd bij die straat interviews op tv, op wie gaat u stemmen mevrouw, ja ik denk op Wilders van de PvdA..... of ik ga voor Jesse want is een lekker ding, of... ik ga voor Rutte van het CDA... je zou ze de kost moeten geven hoe groot een groep is die het amper volgt, alleen headlines en nooit journaal of aktualiteitenprogramma s kijken. Vergis je niet het in het massaal aanwezig zijn van het tokkievolk hoe ik ze ff noem. Die zitten in hun eigen belevingswereldje.

                                      Comment


                                      • #20
                                        https://www.telegraaf.nl/nieuws/4906...niet-nageleefd

                                        Staatssecretarissen erkennen ernst van situatie
                                        Beerput fiscus blijkt nog dieper: waslijst aan regels niet nageleefd

                                        DEN HAAG - De beerput bij de Belastingdienst gaat verder open. De fiscus lapte de afgelopen jaren stelselmatig tal van wet- en regelgeving aan zijn laars. Dat blijkt uit een brief van de demissionaire staatssecretarissen Hans Vijlbrief en Alexandra van Huffelen (D66) in antwoord op vragen van Kamerlid Pieter Omtzigt (CDA).

                                        In de 11 pagina’s tellende brief staat een opsomming van regels waar de Belastingdienst zich de afgelopen paar jaar niet aan heeft gehouden. De belangrijkste zijn schendingen van ’behoorlijk bestuur’ rondom het aanvragen, controleren en bezwaren van ouders bij de kinderopvangtoeslag.



                                        Terugvorderen toeslagen


                                        Zo overtrad de fiscus onder meer de wettelijke termijn voor bezwaarschriften, en werden definitieve beschikkingen niet op tijd vastgesteld. Ouders die een aanvraag deden voor kinderopvangtoeslag kregen bij afwijzing daarvan vaak geen reden voor gemeld.

                                        Ook was het voor hen niet duidelijk welke informatie zij moesten leveren, en werd het ouders onnodig moeilijk gemaakt om hun recht op toeslag aan te tonen. De Belastingdienst maakte zich ook schuldig aan het stopzetten en terugvorderen van toeslagen zonder daaraan voorafgaand onderzoek te doen.

                                        Privacyregelgeving overtreden


                                        Daarnaast werd privacyregelgeving overtreden. Waakhond AP gaf eerder al aan dat het onderscheid dat werd gemaakt op basis van nationaliteit in strijd was met de wet. Ook blijkt de Belastingdienst de eigen gegevenshuishouding niet op orde te hebben, waarmee privacywet AVG en de Archiefwet worden geschonden.

                                        De staatssecretarissen erkennen de ernst van de situatie maar benadrukken tegelijkertijd dat het „uitgangspunt is dat de Belastingdienst zich houdt aan alle wet- en regelgeving.”

                                        ’Consequenties van andere orde’


                                        Een ander opmerkelijk punt is dat zij in de brief benadrukken dat de schendingen ’bestuursrechtelijk’ moeten worden gelezen. „Zo is vanuit bestuursrechtelijk oogpunt het een dag te laat beslissen op een verzoek of een bezwaar in strijd met de daarvoor geldende wettelijke regel en daarmee ongewenst.” Maar tegelijkertijd schrijven de bewindslieden dat de consequenties daarvan „van een andere orde” zijn dan het „op apert onjuiste gronden opleggen van een veel te hoge belastingaanslag.”

                                        Omtzigt hekelt het feit dat de brief tijdens het verkiezingsreces wordt ingestuurd en er dus niet over gedebatteerd kan worden in de Tweede Kamer. Hij wijst erop dat de lijst van wetsovertredingen nog niet compleet is, zoals het ministerie zelf ook aangeeft: „Ik blijf wachten op de volgende lijst.”

                                        Comment


                                        • #21
                                          Originally posted by Ed Raket View Post
                                          nou dat zie je altijd bij die straat interviews op tv, op wie gaat u stemmen mevrouw, ja ik denk op Wilders van de PvdA..... of ik ga voor Jesse want is een lekker ding, of... ik ga voor Rutte van het CDA... je zou ze de kost moeten geven hoe groot een groep is die het amper volgt, alleen headlines en nooit journaal of aktualiteitenprogramma s kijken. Vergis je niet het in het massaal aanwezig zijn van het tokkievolk hoe ik ze ff noem. Die zitten in hun eigen belevingswereldje.
                                          Hahahahaha ik heb echt nog nooit iemand horen zeggen 'Wilders van PvdA'

                                          Comment


                                          • #22
                                            nou op tv zie je altijd van dat volk, zoals vroeger ook met de vakantieman dat ze Zwitserland aanwezen en vroegen welk land het was en mensen doodleuk zeiden Spanje, Portugal, Griekenland, terwijl Zwitserland helemaal niet aan de zee ligt

                                            Comment


                                            • #23
                                              Vakantieman... gezellig he!

                                              Ja dat soort mensen mag ook gewoon stemmen. Diezelfde die zeggen 'dat hep op facebook gestaan' en dat voor waarheid aannemen.

                                              Comment


                                              • #24
                                                Ik las een grappig idee van iemand op Twitter, die zei dat je eigenlijk de mogelijkheid zou moeten hebben om op een coalitie te stemmen. Dus dat je een voorkeur kan uitspreken welke drie partijen met elkaar het kabinet gaan vormen.

                                                Dan zouden de partijen veel meer gaan samenwerken ipv moddergooien.

                                                Comment


                                                • #25
                                                  Je zou wat controle vragen moeten krijgen op het stembiljet voordat je stem geldig is. Zodat alleen mensen die zich een beetje hebben geïnformeerd hun stem telt en niet de tokkies.

                                                  Comment

                                                  Working...
                                                  X